מכבי נתניה 2021/22: בני לם החליף את אטפלד, מנסים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏31/7/21.

1. עידן444 Member

באותם רגעים קשים ששטקוס שכב על הדשא לאחר שנפצע בשער בשיוויון שלנו אחד האוהדים שלנו ירק לכיוונו.
    הרבה אוהדים שלנו חשו מאוד רע לאור המקרה והחליטו ליצור איתו קשר ולהתנצל:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220315/43a7f485f17f9bd169147faa829089b8.Xxx

זהו, סגרנו את הפינה הזאת.
    שטקוס הודה מאוד, ואמר שבכל עשרים שנות הקריירה זה המפגש הראשון שהיה לו עם אוהד מקבוצה יריבה.
    הדעה של שטקוס על הקהל של מכבי נתניה מאוד חיובית וטובה.
    ישבנו כמה דקות, מסרתי לו מכולנו איחולי החלמה מהירה ושלמה, בצירוף משלוח מנות צנוע (בצבעי תלבושת חוץ, לא היתה קופסה צהובה), וברכה כתובה.
    זהו , עכשיו הפנים באמת לטרנר, בלב שלם ובקומה זקופה.
    מכבי נתניה שלנו. כי הכדורגל זו רק ההתחלה.
    ושיהיה בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. yakov_y YNWA

קשה לנתח מקצועית כשכוכב המשחק הוא שופט שהלך עם הקבוצה הביתית ומפחד מקהל ביתי.
    הצהוב לבני לם, ההתנפלות של ברדה על השופט הרביעי בלי שום תגובה.
    סחוביץ׳ מקבל צהוב על עבירה רגילה, אני צריך לבדוק את הצהוב של ג׳אבר אבל בלייב לא חושב שהיה צהוב, אני גם לא מתייחס לעבירות 50-50 שהלך עם הקהל של באר שבע.
    כמובן האדום שסולומון לא קיבל על החיבוק שם זאת שערורייה ואין טעם לנתח משחק כזה.

באר שבע הפעילה על השופט והשופט הרביעי לחץ וזה עבד לה, אני מתבייש באיגוד השופטים שכנראה לא ייעשה כאן שום שינוי.

החמור ביותר זה מערכת הואר שהחליטה שאין כאן אדום, הייתי בטוח שתתקן את החלטת השופט, עוד לא מבין מה הטעם בדבר הארור הזה.

גנדלמן... הופעה מחפירה.
    שיחקנו מצוין, לא הכל היה טוב אבל היו לא מעט דברים חיובים, זה לא רק הסטטיסטיקה המוחצת, עצם זה שכל כך הרבה שחקנים באדום נראו רע היום אומר שהתוצאה משקרת.
    צמד החלוצים בהופעה מזעזעת, בני לם כרגיל מעניש רק אחד, זלאטנוביץ׳ מקבל קרדיט בלתי נגמר כמו החבר הסרבי שלו, זה מכעיס.
    רק שלא יובן לא נכון, אני משאיר את זלאטנוביץ׳ כמעט בטוח לעונה הבאה ועדיין הוא ראוי לביקורת עצומה, באגף הוא נוראי.
    בוריס אינו שחקן ליגה ממוצע, טכניקה לא רעה, אגרסיבי בהגנה, בעיטה עוצמתית, פליימקר פרווה זה לרעתו, בטוח שייצא שחקן כדורגל טוב מישראל, כזר אין בו שום תועלת ואני לא יודע הוא אם חלק משלישיית הקישור הטובה ביותר של מכבי נתניה.
    בכל מקרה, אם שחקן זר בספק נכנס להרכב שלך אתה לא אמור להחזיק אותו בסגל.

ראיתי את המשחק של סכנין היום, התחרות על המקום הרביעי מאוד קלה ותהיה בשבילי אכזבה גדולה לא לסיים במקום הרביעי למרות פער 3 נק׳.

כמובן כל ההתעסקות של הקהל הבאר שבעי במכבי נתניה עושה לנו רק כבוד.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מסכים לגמרי לגבי האדום, לא מובן איך זה לא אדום. מהיציע לא היה ברור אם ויטור באותו קו שם, אבל נראה שלא ושחקן נתניה היה ראשון עם הפנים לשער.

Sent from my SM-A025F using Tapatalk

עידן444 אוהב/ת את זה.
  4. hbs7 Member

זה לא אדום.
    ויטור היה מגיע אליו, זה רחוק מלהיות מצב ודאי לשער.

5. abcd Member

בדוק אחי, מופתע שויטור לא לקח גם את החופשית.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  6. abcd Member

אכזבה כן, קל זה בטוח לא יהיה.
    אנחנו בדרך ל-9 משחקים עם קצב צבירת נקודות נמוך, המון ייפול על צמד המשחקים מול סכנין שהיום קיבלנו הקדמה על איך הם עלולים להיראות אם הם יגיעו מעלינו בטבלה (מה שכמעט ודאי לפחות למשחק הראשון איתם).
    זה לא מופרך שעוד שבועיים אתה בים.

7. DRORIKO Member

@עידן444 נראה לי שאין עת טובה מזאת להחזיר את טבלת השופטים :hearteyes:

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתניה חייבת בקיץ הנוכחי לעשות פעם אחת ולתמיד עבודה יסודית על ההגנה שלה.
    אתמול האמצע, האגפים וההתקפה היו מקסום של התקציב של המועדון, אבל הגנתית היא הייתה יכולה גם לספוג 6 ו 7 שערים.
    שני מגינים חלשים מאוד, מרכז הגנה מאוד בעייתי וגם עמוס בעוד משחק רע ורך.
    אם מאמינים ברז שלמה ובבלם הזר אז אפשר אולי להמשיך איתם שנה הבאה (רק להחליף את צדק בשחקן שלא שכח להודיע על פרישה), אבל בעמדת המגינים (ולדעתי גם עמדת השוער) נתניה חייבת לעשות עבודה יסודית ואולי אפילו ללכת על שחקנים זרים כי הרבה פעמים השנה זה מרגיש שיש תחרות בין ההתקפה של נתניה שתורמת לה להגנה שפוגעת בה.

9. עידן444 Member

מסקנות של בן אדם שלא רואה את מכבי נתניה.
    ההגנה שלנו מהטובות בליגה בסיבוב השני.
    כל מה שבני צריך זה ללמד את השחקנים שלנו לשחק עם ידיים ורגליים קשורות כי הדין עבורם שונה מאשר עבור קבוצות אחרות כדי שנוכל להישאר לפעמים עם 11 שחקנים(מה שלא היה אמור לקרות לכם בשבת ואז גם כנראה הייתם מפסידים כי עם 11 זה היה נראה שאתם שחקן פחות- מעניין מה היה קורה באמת עם שחקן פחות)- כי עם 11 שחקנים ולמרות כדורגל יוזם והתקפי(מה שאתם עושים אולי רבע מהזמן) ההגנה שלנו כמעט לא סופגת.
    אני מכיר את הדעה של אבירם על המגינים שלנו- עובדתית שאחוביץ קפטן נבחרת סרביה הצעירה ויש לו גם יתרונות- בטח הגנתית.
    לגבי ג׳אבר- אבירם זה בערך הבן אדם היחיד שמתכחש לזה שהוא עשה התקדמות עצומה, מגן הנבחרת הצעירה שמאיימת להגיע לאליפות אירופה וכנראה גם המגן הבא של נבחרת ישראל- זה כמובן לא אומר שהוא מגן גדול אבל לבטח עולה על רוב המגינים בליגת העל.
    הטעות שלו בשבת מאוד לא אופיינית...(אגב, אופייני הרבה יותר לקארצב שאתה מהלל לאבד ככה כפי שקרה נגד הפועל ת״א ועוד לא מעט פעמים) דווקא מה שקרה נגד מכבי ת״א הרבה יותר אופייני... שהוא מחמיץ מצב טוב שצריך לסיים בשער וב 2-0 ואז הוא חסר מאחור ומקבלים שיוויון- מגן צעיר והוא עוד ילמד וישתפר.
    המשחק הזה התפתח לא טוב לנו ומה שאדיר בקבוצה הזו שללא השופט אנחנו מנצחים אותו או לפחות עושים תיקו ואז נראה לי שהיית פחות מתעסק בבעיות שלנו.
    המשחק הקודם בטרנר הרבה יותר משקף את מכבי נתניה של הסיבוב השני- ונדמה לי שהגעתם למצב ראשון מול עמוס בדקה 85.

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/22
    קשר שמאלי ו-abcd אוהבים את זה.
  10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב היינו עם רוני לוי... גם נגד הפועל ירושלים, חדרה ומכבי פ"ת בקושי הגענו למצבים. לזהות היריבה אין קשר לזה.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב עונה בתירוצים, השיפוט אשם בהכל, ורק מי שלא רואה את כל המשחקים המלאים של נתניה (אולי גם אבירם לא רואה?) יכול לבקר את שני המגינים העולים של נבחרות סרביה וישראל. מפתיע */aaa031

12. עידן444 Member

רואה שמשה נתן לך לייק אז אשמח ששניכם תענו לי למה קבוצה שרק חושבת התקפה שספגה 31 שערים(מקום חמישי כשבין היתר שם חדרה שחושבת 90% מהזמן רק על הגנה ואגב גם אצלה וגם אצל סכנין זה מתבטא בכיבוש מועט וברור שזה בא על חשבון ההתקפה)- רק בשני המשחקים האחרונים 6 כש מחציתם כאשר היא ב 10 שחקנים כשהיא בפיגור(!!!) אחרי שבלם מוביל מורחק והקבוצה ממשיכה לתקוף(נגד הפועל זה עזר לה לחזור מפיגור של שני שערים ונגדכם בסיבוב הראשון זה עזר לה להשוות ובשבת האחרונה פחות עבד וגם זה קורה)- לדעתי מחצית מהשערים שלנו ספגנו כשאנחנו בשחקן פחות ולגמרי כי הדין מולנו שונה- גם בפסילות שערים, גם בצהובים וגם בהרחקות(למה ללכת רחוק? אמנם לא בעונה הזו אבל מרפק של שחקן שלכם לפנים של שחקן שכולו דם נגמר בצהוב וליטוף של הבלם שלנו על ויטור נגמר באדום- אגב, אם גלאבוב קיבל אדום ישיר למה ויטור קיבל צהוב על התחזות\פרובוקציה?).
    בלם של מכבי פ״ת עושה עבירה מכוונת על שחקן שלנו כשיש לו צהוב ולא מקבל את השני ואילו שחקנים שלנו מקבלים צהובים בקלי קלות... אלמוג כהן קיבל אדום ישיר על עבירה על קו מחצית המגרש כמעט על גוזלן שהסיכוי של ג׳אבר שנמצא באותו קו רוחב להגיע ולסגור גדול פי כמה מהסיכוי של ויטור שנמצא בקו רוחב קדמי יותר מסלומון- להגיע לשחקן מהיר ממנו בהרבה 25 מטר מהשער- זיכה בצהוב וכן הלאה וכן הלאה... לגמרי דין שונה... ההסבר שלי הוא שאנחנו קבוצה צעירה... עם שחקנים חמודים... אין שם איזה ערן לוי או חולה נפש כמו זוסואה... או בכיינים כמו ברדה וויטור שכל המשחק עסוקים בפרובוקציות ופרצופים לשופט... והבעלים עוד בא אחרי שדפקו אותו ולוחץ יד לשופט ואומר לו שפטת מצויין וכל הכבוד- כל זה כנראה מוביל לזה שאנחנו כנראה מטרה נוחה...
    ואם נחזור לענייננו- ההגנה הטובה בליגה(פלוס מינוס יחד עם מכבי חיפה) היא שלכם ולטענתם החשיבה היתה סופר הגנתית- מה שמאוד מקל על שחקני ההגנה להבדיל משחקני ההגנה שלנו עם הלחץ הגבוה והעובדה שתוקפים עם המון שחקנים כולל המגינים(שימו לב כמה פעמים גאבר יוצא ללחוץ את המגן שלכם ואיך הבלמים שלנו מתנפלים על שחקן הקו במידה והמגן שלכם כן מצליח להעביר את הפס מדוייק קדימה)- זה רק מוכיח כמה ההגנה שלנו איכותית ועובדת נפלא בתוך האג׳נדה של משחק הלחץ וברור שזה גם חושף את הקבוצה לפעמים אבל עובדתית עד יום שבת וגם ב 10 שחקנים זה עובד מצויין מעל סיבוב וההגנה היא החלק הטוב בריצה שלנו.
    לכן כשאני רואה פוסט בעקבות משחק ספציפי שאומר ששחקני ההגנה שלנו חלשים- זה בעיני נובע או ממסקנה על סמך משחק אחד פחות טוב פרסונלית של שני שחקנים צעירים שנותנים עונה מצויינת- או קריאת מציאות שגויה באופן קיצוני והתעלמות מהמון פרמטרים- במילה אחת- שטחיות.

אם כבר יש בעיה בנתניה וקל לראות את זה גם סטטיסטית וגם כתוצאה מאחוז ניצול המצבים רע- זה יותר בהתקפה. יש לנו חלוץ שרוב שעריו בפנדלים- יש לו מעט מאוד שערי שדה(4 אם אינני טועה). יש את מזרחי שהוא חלוץ ליגה לאומית טוב ולא הרבה מעבר. פארפה כבש שער אחרון מאוד מזמן...
    וגם רואים את זה סטטיסטית- אם אני משווה את ההגנה שלנו להגנה הכי טובה בליגה(כולל התחשבות בכל הפרמטרים שציינתי קודם) זה הרבה יותר קרוב מאשר אני משווה את ההתקפה שלנו להתקפות פוריות של שלוש הקבוצות הראשונות, ובפרט שאנחנו תוקפים עם הרבה שחקנים- כדין ההגנה דין ההתקפה(אני לא יכול לבוא בטענות לגוזלן לצורך ההשוואה שכבש פחות שערים מזלאטאנוביץ- אין ספק שגוזלן בעונה הרבה יותר טובה מאיגור גם אם כבש פחות כשלוקחים בחשבון את המסביב וכמה סיוע יש לאיגור לעומת הכוח המסייע שיש לגוזלן שמכל חצי מצב העונה ברחבה עשה גול לעומת איגור שכמעט אף פעם לא נמצא איפה שצריך כשכדורים מטיילים משחקים שלמים ברחבת היריב)-

בקיצור- ניתוח שטחי שרוכב על רוח הפורום לבקר הגנות.
    הדבר הראשון שנתניה צריכה לחשוב עליו בקיץ היא האם החלוץ שלה מספיק טוב כדי לאפשר לה לקפוץ מדרגה.
    ואולי אולי מגן שמאלי כי השחקן שהכי פחות מתאים לסגנון המשחק הוא שאחוביץ כי הוא מגן מאוד נגר שמאז המשחק בדוחה בתחילת העונה גם לא תורם כמעט כלום התקפית. לדעתי אם קלר לא היה יוצא להונגריה בינואר הוא היה מקבל יותר ויותר הזדמנויות.

abcd אוהב/ת את זה.
  13. עידן444 Member

עשית ניתוח מאוד שטחי משה על סמך משחק רע.
    ההגנה שלנו צעירה בטירוף ועושה עבודה מצויינת כפי שהסברתי- רוצה תקרא ותקבל- לא רוצה- זה גם בסדר.

רשמתי שהמון שערים ספגנו כשאנחנו בפחות שחקן וכי המשכנו לתת את הטון... לרוב אנחנו רואים קבוצות שנשארות ב 10 שחקנים ולמעשה המשחק נגמר. אין לך מושג כמה אני שמח לדעת שגם ב 10 שחקנים אצל בני אני יודע שהמשחק רחוק מלהיות גמור.
    ציינתי את עניין השופטים כי אתה יכול לבוא ולומר- ״רגע, אבל אולי הם מקבלים אדומים כי הם לא טובים?״- אז אני מדגיש שיש פה דין שונה והיד על הכרטיסים מולנו מאוד קלה על ההדק גם אם החלוץ שלנו עשה שתי עבירות רצופות ולכל טרנר זה הרגיש כאילו השופט בא להרוס לב״ש את המשחק- תאמין לי- אני יודע מה זה לראות משחק מהיציע ולראות את אותו שחקן עושה כמה עבירות- זה עדיין לא משהו לספר עליו לנכדים כמו שאתה כנראה תעשה עם מקרה אלמוג כהן(שלהבדיל מזוסואה עונה שעברה וסלומון בשבת קיבל אדום לבסוף).

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא רואה מספיק את משחקי מכבי נתניה כדי לנתח אותה, אני לא טענתי שאין שחקני הגנה טובים, ואני בספק אם זה נכון ביחס לליגה. אני רק אומר שהנתון שבקושי בעטנו לכם לשער בסיבוב השני הוא לא בהכרח קשור לנתניה אלא הוא בהכרח קשור לרוני לוי כי זו גם הייתה התמונה בעוד הרבה משחקים גם נגד קבוצות חלשות הרבה יותר מנתניה.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/22
    Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מחזיק משני המגינים שלכם הגנתית.
    הבלם הזר דווקא כן נראה טוב, ורז שלמה לא יציב מספיק אבל הוא כמובן שדרוג מצדק.
    אתם עולים עם קארצב ואינו באמצע, שני שחקנים שמוסיפים המון פיזיות, המון אנרגיות, ובעיקר הגנתית הם מקשים מאוד על הקבוצה היריבה וזה משהו שצריך לציין.
    אבל המגינים שלכם, פלוס עמוס לדעתי, הם בעיה הגנתית שלדעתי אתם צריכים לנסות לפתור בקיץ.

בסוף הכל זה מבחן התוצאה, אם רוקאביצה ואספרייה כובשים באחד על אחד עם עמוס ונגמר 5, 6 ואפילו 7 אז לדעתי גם התגובה שלך הייתה שונה.