מכבי נתניה 2021/22: בני לם החליף את אטפלד, מנסים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏31/7/21.

1. abcd Member

תפסיק להיות מושפע, הוא כבר לא פה לתת לך לייקים.
    אף אחד לא ניסה ללמד כדורגל, אין שום דבר יוצא דופן בזה שכשקבוצה במומנטום טוב אז אנשים מתראיינים.

המטרה היא לא להיות עוד אחת מהקבוצות שמחוץ לשלישיה, בטח כל עוד הפועל תחת הניסנובס ובית״ר היא בית״ר. זה הכשלון הגדול.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

ניסו לספר לנו על נוסחאות מופלאות והסקאוטינג הגדול. צריך לזכור שנתניה בכלל הייתה קרובה מאוד לחרבן גם את המקום באירופה. זה לא שהיא נתנה פה איזה רצף מדהים. זה ייצר מיאוס גדול.

3. abcd Member

ראית פעם שראיינו מאמן/מנהל מצליח והוא אמר ״תאכלס זה היה פוקס, לא עשינו שום דבר מיוחד״?

באת עם המיאוס מהבית.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  4. alexshw Member

מיאוס כשמפמפמים כמה פעמים בשבוע ולא משחררים מהמיקרופון.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/22
  5. DRORIKO Member

בני באמת קצת הגזים עם התעופה העצמית בעונה שעברה. עשה עבודה מצויינת, אבל אחי "אני צריך ללכת, מחכים לי 7000 אסמסים"? בוא תנחת קצת. גם כל ההילולה שהוא קיבל מכל המשה פירמואים למיניהם יצרה אנטגוניזם. אני אישית עדיין בעד נתניה, אבל אני חושב שפתיחת העונה הזאת קצת החזירה את בני לקרקע והוא מבין שהוא עדיין לא פפ גווארדיולה.

6. Raulito Madridista

אני לא מסכים. מה ששלה - שלה. מכבי נתניה בעונה שעברה נתנה קונצרט נגד מכבי חיפה עם ה-0:3 הזה, ניצחון שהאדיר את העונה שלה, ניצחה גם את מכבי תל אביב, היה לה 0:3 על הפועל באר שבע... יש קבוצות קטנות שעושות צמרת אבל לא מהוות יריב לגדולות. יש קבוצות שמשתחלות לרביעייה הראשונה אבל עושות את זה דרך כדורגל שלילי. מכבי נתניה שילבה את הכל יחד עם מאמן שמחובר לעיר. פירגנו לסיפור של בני לם כי הוא לא אימן קבוצת בוגרים וכי הוא נתנייתי. הוא קצת דיבר יותר מדי, אבל הוא רכב על הגל כמו כל קבוצה שעושה את זה..לם גם עם אותו סגל פחות או יותר של אטוולד הציג כדורגל שונה לגמרי.

ברור שמכבי נתניה נהנית גם מחולשת הליגה. אבל הפועל תל אביב הייתה ראויה ממנה למקום הרביעי? הלוואי שהיה אפשר להגיד את זה, גם אם במפגשים הישירים היינו טובים יותר. על מה הגיע לנו, על החמישייה בדרבי? ההפסדים הקלים למכבי חיפה?

7. DRORIKO Member

יפרגנו לו כי הם חברים שלו. פרימו פאקינג מעלה תמונה שלו איתו במסעדה ועוד מתגאה בזה. לא שבני לא היה ראוי למחמאות אבל זה בסך הכל עוד מקרה של מאמן שמגיע באמצע עונה ומרים את הקבוצה, גם קלינגר עשה את זה בהפועל אז מה? אמרתי עוד בקיץ שהמבחן האמיתי של בני יהיה העונה כשהוא יפתח את העונה עם הקבוצה. עד עכשיו זה לא עובד טוב, נראה מה יהיה בהמשך.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו אחת הבעיות הכי גדולות - העובדה שאוהדי מכבי נתניה, בכלל רואים את עצמם כמועדון גדול. מכבי נתניה היא לא מועדון גדול. אפילו לא קרוב לזה. מועדון שלא זכה בתואר כבר 40 שנה, כל תואר. לא אליפות. לא גביע. לא גביע טוטו. וכל מה שיש לו להתהדר זה צמד משחקים מול גאלאטסריי ובאשקרשיר, סליחה אבל הוא לא מועדון גדול. מכבי נתניה הוא מועדון מכובד בכדורגל הישראלי, עם עבר עשיר יחסית להרבה מאוד מועדונים אחרים, זה כן, אבל היום הוא לא מועדון גדול. זה כמו שהפועל פת, האוהדים שלה יבואו ויגידו, אנחנו מועדון גדול כי זכינו ב-5 אליפויות צרוף לפני 60 שנה. זה שלמכבי חיפה יש גאווה (גם לא ברור על מה, כי זה מתקשר לעניין התארים פר אקסלנס). שוב - קהל גדול - אתה אוהב להשתמש במילים גדול. מכבי נתניה זה מועדון עם 5,000 מנויים במקרה הטוב, שזה השיא שלה. אנחנו לא מדברים פה על מועדון סטייל בורוסיה דורטמונד, שממלא את איצטדיון היהלום ב-11,000 איש כל שבת, לא משנה מה, והתקציב של מכבי נתניה הוא כפול ממה שיש עכשיו, ואז וואלה, מכבי נתניה היא קונטנדרית כל שנה לטופ4 ואף למעלה מכך. מכבי נתניה היא מועדון מכובד בכדורגל הישראלי אבל זהו, פה זה נגמר. כל ציפיה של אוהד מכבי נתניה להיחשב מעל זה, היא שורש הבעיה. אני מבין שאתה רוצה כדורגל טוב, וחיובי, זו דרישה לגיטימית, ללא כל קשר לאופי המועדון. אני מבין שיש לנתניה אלפי מנויים, נכון לא ברמת מכבי וחיפה ואפילו לא הפועל, אבל מקום טוב באמצע. מכבי נתניה צריכה להבין את מקומה - תפקידה הוא כיום, כל עוד אין מיליארדר או מולטי מיליונר שלוקח אותה, מישהו עם כיסים שיכול לעשות פה יאמר לתקופה ארוכה, להביא שחקנים, במינימום כסף, להשביח אותם, ולמכור אותם או לקבוצות אחרות בארץ או בחול בשביל להמשיך להתגלגל כלכלית. זו ההנחה הבסיסית שאוהדי מכבי נתניה צריכים להבין - זו כרגע הקבוצה וזו מטרתה. אם על הדרך עושים פלייאוף עליון או מצליחים להגיע לגמר גביע - נהדר. אבל זה לגמרי תקרת הזכוכית של המועדון במצב הבעלות הנוכחי שלו., עכשיו לא אמרתי שזה רע - זו פשוט המציאות.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

משפט המפתח הוא המשפט האחרון שלך - בכסף שנמכרים שחקנים הייתי מצפה ממכבי נתניה ואייל סגל שיישבו למריים פיירברג כמו עצם בגרון וידרשו שטחים (ויש שטחים) לעוד מספר מגרשי אימון ויעשירו עוד ועוד ועוד את המאמנים שלהם בגילאים צעירים בהשתלמויות בחול, וציוד וכו׳, לא צריך 30, גם 2-3 מספיק עשרות שנים קדימה - כי זה החמצן העתידי של המועדון. בפועל, למועדון יש 2.5 מגרשי אימון. גם זה תקרת זכוכית מסוימת במות שחקנים שאפשר לגדל, להביא לקבוצה הבוגרת ושיצליחו שם. אם אתה מכפיל את הכמות ל-5 מגרשים, אתה בהכרח תוציא יותר תוצרת, ותוצרת יותר טובה

10. עידן444 Member

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד?
    אולי זה קצת נשכח בארץ אבל כדורגל נועד בשביל הקהל.
    כל מועדון בארץ היה כנראה מתנהל יותר טוב ובלי לחץ אם לא היה קהל.
    לא סתם אשדוד ומכבי פ״ת עושות את מה שהן עושות- מאוד נוח שאין קהל, ואין כמעט תקשורת, ואין ביקורת ציבורית ואין מי שיקלל שחקן שהוא נתן פס לא טוב וכשהקבוצה יורדת ליגה זה כואב ל 100 איש.

אבל לא בשביל זה נועד מועדון כדורגל.
    אני מגיע בשבת ורוצה לראות על המגרש את הקבוצה הכי טובה שהמועדון שלי יכול להעמיד במסגרת התקציב שלו.

למכור ביוני שחקן שהגיע בינואר זה לא נכון קודם כל מקצועית. כשאהיה רואה חשבון לפני שאני אוהד כדורגל אנתח אם כלכלית זה היה נכון או לא.

עכשיו הקבוצה במשבר וכל העכברים והחכמולוגים יוצאים מהחורים אבל אם מכבי נתניה בקיץ היתה מוכרת את טוואמסי לב״ש, את קארצב למכבי חיפה בנוסף לגויאגון שחזר למכבי ת״א היינו היום עם חצי ממספר המנויים ומשבר מערכתי הרבה יותר גדול מאשר כמה תוצאות לא טובות. משבר אמון יותר גרוע מכל תוצאה.
    וזה עוד לפני שאני מתייחס לפגיעה המקצועית האנושה- כי אלה שלושת השחקנים המרכזיים של הקבוצה בעונה שעברה.

הגישה הזו של ״אבל לא תקחו אליפות ולא תרדו ליגה, אז למה להשקיע?״ תביא לזה שלא יהיו כמעט מועדוני כדורגל מקצועניים בעולם. כי איזה קטע- מעל 90% מהמועדונים בעולם הם כאלה.

אז למה הם קיימים? בשביל הקהל שלהם כנראה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏23/10/22
    Sir Alex Ferguson ו-abcd אוהבים את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני שמעתי הרבה אוהדים שלנו שזה עשה אצלם מיאוס, אבל אני באופן אישי אהבתי את זה.
    הליגה כאן כל כך חלשה ואפורה, שזה כיף לשמוע ולראות מאמן שמנסה להוסיף פלפל ועניין. גם לא צריך לקחת כל דבר שהוא אומר ברצינות...

12. alexshw Member

כיף לראות אבל לא כיף לשמוע כל יום כל יומיים את כל הניפוח הזה. היו מיליון קבוצות מרעננות גם לפני הם. לא היה שום דבר מיוחד פה. אותה נתניה עצמה בעונת 2002/03 גם כסחה את הקבוצות שרצו לאליפות.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה כאוהד, רוצה לראות קבוצה מנצחת, ועושה הכי טוב שהיא יכולה, אני מבין את זה, ומקבל את זה, אבל בכדורגל של היום, צריכים להכיר בעובדה שהכסף קובע הרבה, לאורך זמן. בעונה אחת על פני עשר שנים, נתניה יכולה לעשות הפועל חיפה או קרית שמונה ולקחת אליפות, אני רואה את זה קורה אפילו, אבל במרבית העונות זה לא יהיה קרוב לכך, ולו מהפן הכלכלי, וכרגע, הבעלים של הקבוצה שלך, יש גבול לכיס שלו, ולכן, הדרך היחידה, של אותו כיס לגדול באופן מלאכותי, היא על ידי מכירה של השחקנים שמצליחים בקבוצה שלך, ולהחליף אחד בשניים או שלושה טובים, או לחליפין, להשקיע במתקנים - מגרשים ומאמנים - IN HOUSE - מה שנקרא ואז בטווח היותר רחוק, מתוך המועדון שלך ייצאו שחקנים מספיק טובים בשביל להוליך את מכבי נתניה למקומות טובים יותר. כרגע המצב הוא, שגם אם אייל סגל מאוד רוצה, הוא כנראה לא יכול לשים 30 מיליון שקל אקסטרה מהכיס בשביל להביא את מכבי נתניה לתקציב 50-60 מיליון שאיתו עם יוכלו להתמודד גבוה בצמרת ואפילו על אליפות. לכן כל עוד זה המצב, מכבי נתניה ואוהדיה צריכים להבין שהם אולי מועדון גדול מהעבר, אבל היום הם לא מועדון גדול, והשאיםות שלהם צריכים להיות בהתאם. כדורגל חיובי? כן. פלייאוף עליון? כן. גביע המדינה / טוטו? כן. אבל בהכרח לסיים מקום 3-4 או אליפות זה לא. בתיאוריה זה נחמד לרצות את זה אבל זה לא עומד במבחן המציאות.

אני לא אמרתי לא תקחו אליפות ולא תרדו ליגה אז למה להשקיע - אני אמרתי בדיוק הפוך - כל עוד אין בעלים עם כיסים בלתי נגמרים, תמכור שחקנים, אבל עם הכסף תשקיע - במגרשים, במאמנים, בשחקנים הצעירים. הרי בסוף אם מכרת איזה טוואמסי כזה, אבל בכסף שלו הצלחת לבנות עוד מגרש שבתוך עשור יוציא לך עוד 5-10 שחקנים לקבוצה הבוגרת שלך - מהבית שלך - זה לא שווה את זה? ברור שזה שווה את זה.
    למכור ביוני שחקן שהגיע בינואר, זה לא נכון מקצועית? לא יודע, זה תלוי בהרבה נסיבות. זה תלוי בגיל השחקן, זה תלוי אם הוא פציע או לא, זה תלוי בהצעה שמונחת, זה תלוי במה האלטרנטיבות שאתה יכול להביא אם אתה מוכר אותו, וגם אם אתה מביא, מה ההסתברות של אותם שחקנים להחליף אותו בכמות שערים / בישולים / תאקלים או בכל דבר אחר, ואם המחליף הוא זר או ישראלי, יש המון סוגיות, ומאחר ואני לא עובד במועדון כדורגל, אני בטח לא יודע את כולם. זה לא שאלה פשוטה של כן או לא, אבל אם הבאת שחקן בחינם, ופתאום מונחת על השולחן שלך הצעה בגובה נניח 1.5 או 2 מיליון יורו, גם חצי שנה אחרי שהוא בא, ואתה יודע שה-6-7 מיליון שקל האלו, אתה יכול לעשות איתם הרבה יותר בטווח הארוך - נניח לבנות עוד מגרש כדורגל ולשלוח את המאמנים של הילדים והנוער לעוד X השתלמויות בשנה בחול - אז וואלה זה פתאום מקבל נדבך אחר, גם אם זה יבוא על חשבון הקבוצה הבוגרת. אגב מה שאמרתי פה לגבי ההתפתחות של מועדון - היא רלוונטית גם למועדון כמו מכבי נניח, והלוואי שהיה אפשר לבצע פינוי בינוי על קרית שלום, אין לי ספק שגולדהר, לו היה יכול היה בונה קומפלקס של 2 קומות או יותר ומכפיל גם את הכמות מגרשים (כמו שיש באיסלנד לדוגמא), אבל היא לבטח משהו הכרחי במועדון TIER 2/3 בליגה שלנו.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה כי הם נתניה. הם מאמינים שהם מועדון גדול (בגלל זה גם מנסים לפתח איזה ריב איתנו בין הקהלים בכוח), ולכן הם מנסים למקסם כל תקופה טובה (בקיץ היו אוהדים שלהם שטענו שהם רצים לאליפות, איך הם הגיעו לזה? למה הייתה עלייה במכירת המנויים? בגלל כל הניפוח שעשו לעצמם).

15. abcd Member

אתה מדבר כאילו התלונות פה על זה שמכבי תל אביב הביאו את זהבי ואנחנו את גיל יצחק, זה בכלל לא העניין.
    אין לאוהדים כאן טענות על גובה התקציב, ברור לנו שסגל זה לא גולדהאר ולא ברקת. ראינו איזה אנשים החזיקו את הקבוצה לפניו ואנחנו מודים על מה שיש. זה לא אומר שאין עליו ביקורות אבל הוא הכי טוב שרלוונטי לנו כרגע.
    אתה רוצה שנתלונן שהוא משאיר שחקנים גם אם זה לא נכון כלכלית? כמו שעידן אמר, אנחנו לא רואי חשבון אלא אוהדים. שנים חיכינו לסיטואציה כזאת ששחר מקבל סירוב.
    אז נכון, היום אפשר להגיד איך לא מכרנו את אולסק לחיפה אבל סגל אוהד ויודע שאחרי כל ההצהרות על משהו חדש לבוא ובהזדמנות הראשונה למכור שחקן לקבוצה שסיימה 20 נקודות מתחתיך די הופך הכל לבדיחה.
    אז אותו דבר עם פטריק בקיץ. זה היה גומר את הקהל.
    אנחנו לא רובוטים וזה לא מאניבול, צריך הזדהות ואמונה שיש תהליך התקדמות. אחרת מה התקופה עכשיו שונה מימי קובי בלדב?

אתה גם מצד אחד מציג אותנו כקהל מנותק שלא מבין למה הוא לא מתמודד על אליפות ומצד שני מזלזל כאילו שנצחונות על ריינה וחדרה (בוא נראה שמשהו מזה יקרה באמת) ישכיחו הכל.

בסוף יש דרגים. מכבי תל אביב וחיפה דרג ראשון וב״ש איזה חצי דרג מאחורה.
    אין סיבה שבעת הזאת שאנחנו לא נהיה נבדלים משאר הקבוצות. אולי לא בהרבה אבל שיראו שפה יש מועדון מסודר שהוא רמה מעל הרבה מהבררה שיש בליגה. בסבב הזה של עונה פלייאוף עליון, עונה תחתון ועונה ירידה כבר היינו. יש עכשיו תקציב גבוה יותר, קהל בכמויות גדולות יותר, ניהול יציב יותר. מקום אחרון? באיזה עולם זה סביר? ואיך המאמן נשאר חסין בעיניך?
    לדראפיץ וברדה לקח קצת זמן להתאפס אחרי שערן ודיא עזבו סבבה, מה התירוץ שלו?

חייל שוקולד, עידן444 ו-לירן אוהבים את זה.