מכבי נתניה 2021/22: בני לם החליף את אטפלד, מנסים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏31/7/21.

1. abcd Member

יעקבבבב כמה דיבורים על הגמר אלוהים ישמור!

yakov_y אוהב/ת את זה.
  2. עידן444 Member

ההבדל הוא לא בהסתכלות דרך משקפיים של אוהד נתניה או לא. ההבדל הוא בין מי שרואה את כל המשחקים למי שרואה תקצירים ומשחקים גדולים.
    גם מי שלא אוהד נתניה ורואה את כל המשחקים של נתניה כנראה יחשוב כמונו ולא כמוך.

ועוד למי אתה אומר את זה? ליעקב שיש לו מה להגיד רע כמעט על כל שחקן ושחקן אצלנו.

אני כמעט לא אכנס לויכוחים איתך על כמה אור דדיה, יוג׳ין אנסה ופאון טובים כי כמעט לא ראיתי משחקים מלאים של ב״ש.

בדיוק עכשיו בדיון המחזור ראיתי שזילזלת בסיכוי שאנסה יסיים כמו שאצילי סיים אתמול ולמה זה? כי אתה רואה אותו משחק אחרי משחק משלשל מול השער שוב ושוב ושוב.
    לעומתך אני זוכר את אנסה כובש שער עוד יותר אדיר משל אצילי בבלומפילד(באמת משהו בסדר גודל של טוואמסי נגד מכבי ת״א רק יותר שיגרתי במעוף הכדור), זוכר את אנסה נגש הפועל חיפה מסדר לך שער ניצחון עוד לפני שהמשחק התחיל.
    זוכר את אנסה עושה סחרחורת להגנה של מכבי חיפה במתפרצות בסמי עופר, זוכר את אנסה מוביל אתכם לזכיה בגביע בעונה שעברה(אם אני לא טועה כבש או בישל כשהדחתם את מכבי ת״א) ואומר לעצמי…
    בואנה, איזה שחקן!
    וראיתי מה שאפי עושה למגן הגרמני שלנו- פשוט פחד ה׳ כל פעם שהוא היה מולו ובראש שלי שאפי זה שחקן על.
    ואת אור דדיה לדוגמה ראיתי מחסל את טוואמסי בסיבוב הראשון בנתניה. ניצח אותו בכל מאבק.

עכשיו בוא תגיד לי מי יכול לגבש דעה יותר אמיתית לגבי שאפי, דדיה ואנסה? אתה או אני על סמך מעט מאוד משחקים מלאים שראיתי?

אותו דבר לגבי נתניה.
    איתמר ניצן שוער ממוצע בליגה הזו. אני בקיץ שידעתי שדני לא ממשיך- אמרתי גם לעצמי וגם בפורמים- וואלה, הינה עמדה לשדרג! צריך להביא אחד כמו זובאס. אולי אפילו אותו בעצמו.
    רז שלמה ענק ענק ענק!
    אתה תראה פה ושם פלופים(אגב, לפעמים זה נטו מזל האם הפלופ הפך לשער או לא- אני לאחרונה ראיתי את ויטור עושה לפחות 2 טעויות קשות אבל זה לא הוביל לשערים) אבל השערים שחטפנו מאשדוד לדוגמה אלה מצבים שרז שלמה כל משחק מיירט בין 3 ל 5 כאלה! כל משחק! אנחנו לוחצים גבוה(פחות בהשתוללות כמו אצל בני) ואפילו בלם כמו לואיס מרין שהיה פה בגיל מתקדם ולא היה מהיר ואתלטי כמו רז שלמה כנראה לא היה מצליח לעשות עבודה כזו.

לירן רוטמן לדוגמה- זה שחקן שאתה לא יודע איך לאכול.
    הבן אדם אחראי על הרבה יותר נקודות מטוואמסי העונה. אבל יש רגעים שאתה אומר לעצמך- ״בואנה, אין לו מושג!״, ״איזה שחקן טיפששששש!״, ״בן אדם, לאן אתה רץ???? אנחנו תוקפים לכיוון השני!!!״- אבל אם אתה מקשיב רק למה שאומרים בתקשורת אתה תשמע מנטרה- ״לירן רוטמן תמיד היה נחשב כשרון אבל לא נתן מספרים וסוף סוף זה מתפוצץ!!!!״.
    אני סופר מעריך את מה שרוטמן עושה העונה- אבל להגיד שהוא יכול להיכנס להרכב בשלוש הראשונות? כנראה שלא. להגיד לך שגאנדלמן יכול? גם כנראה שלא.

קארצב לעומת זאת כן ואגב, רציתם אותו בקיץ(סגל אמר שכל הפרסומים שהיו לגבי מכבי חיפה היו קשקושים- היחידים שרצו את קארצב בארץ זה אתם).
    למה רציתם אותו בקיץ?
    הרי הוא טועה יותר מרז שלמה בממוצע למשחק.
    נו אז מה?
    אבל אתה רואה שחקן!!!
    מבטיח לך שבוקולי באחי נצרת לא היה ענק כמו במכבי חיפה- אבל ראו שחקן!
    טוני נוואקמה לא נתן ברעננה מספרים כמו בב״ש אבל ראו שזה שחקן מעל הליגה.
    רוני לוי במכבי נתניה היה רחוק מאוד מהרמה שהוא הגיע במכבי חיפה אבל גיורא שפיגל ראה שזה השחקן שהוא צריך.
    אבישי ז׳אנו היה קשר טוב בנתניה, ומשה גלאם היה חלוץ נחמד- ראה מי שהיה צריך לראות את האיכויות והם הפכו למגינים הכי טובים בארץ.
    כששי הולצמן שיחק בנתניה מישהו חוץ ממטלה שפיגלר חשב שיש לו מקום?
    גיורא שפיגל ראה מה שראה והבן אדם נתן לו 10 שערים בקבוצה שלקחה פה את אחת האליפויות המרשימות בהסטוריה(ללא הפסד).

השיפוט שלך למי מתאים לקבוצה שרצה לאליפות ומי לא מאוד פשטני ומאוד לא רציני.

יש היום בב״ש לא מעט שחקנים שאם היו משחקים בנתניה או אשדוד גם עליהם היית אומר שזו התקרה שלהם.
    אז מה זו הסלקציה השטותית הזאת?
    בינתיים אני רואה אוהדים שלכם על הרוב רק מטנפים- ואני משתדל לא להיכנס לויכוחים כי מה לי ולהתווכח עם אוהדים שרואים באופן מלא את כל המשחקים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/23
    hbs7, abcd ו-yakov_y אוהבים את זה.
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גנדלמן אחלה כישרון ולדעתי עם התפתחות נכונה יכול להגיע לטופ 3.
    הרף של קארצב הוא גם טופ 3.
    טוומאסי שווה הרכב בכל הגדולות.
    רז שלמה בהתקדמות גדולה בשנתיים האחרונות, ועדין לא רואה קבוצה שלוקחת אותו כי הוא עדין טועה לא מעט, ושוב זה בניגוד לאוהדי נתניה שמאוד מחזיקים ממנו. אתה טוען שהבעיה אצלנו? לא יודע, בסוף אנחנו נשחק השנה 5 פעמים מול נתניה השנה (אחרי 5 פעמים גם בשנה שעברה), זה לא מעט להתרשם משחקנים (נניח רז שלמה), וזה חוץ מעוד ממשחקים מלאים שלכם שיוצא לנו לראות (לא רק מול הגדולות, גם משחקים בשבתות).

4. yakov_y YNWA

שיחק כאן קרלוס אריאס, אחד השוערים הכי טובים שהיו בארץ ב-20 השנים האחרונות (לא חוכמה גדולה), אי אפשר להגיד שאנחנו לא יודעים מה זה שוער טוב.
    בגלל ששיחק במכבי נתניה וגם זה רק עונה אחת אז פחות זוכרים אותו.

רוטמן עם אותה סטט׳ כמו טוואמסי, נכון שאצל פטריק כל שער בצבע אבל מה ההבדל ?
    הרעש התקשורתי, טוואמסי זה שם סקסי, רוטמן לא אבל הסטט׳ שלהם לאחרונה אותו דבר.
    חסר לנו אגב אם לא נביא בעונה הבאה קשר שמאלי במקומו, שוער במקום ניצן וקשר במקום רוטמן העמדות החלשות אצלנו.

אמרתי... בפלייאוף אני לא מודאג מההרכב, ההרכב חזק, הבעיה בספסל שלא קיים (עמדת הבלמים בעיה קשה, יובל שדה נמצא שם וגנדלמן שהוא בלם רע, בהתקפה יש שחקנים מוכשרים, דריבלסטים, אין מספרים).
    בנוגע לגנדלמן, הוא לא יצליח כבלם או כ-8, אך ורק כ-6 בקבוצה כמו מכבי חיפה שצריכה ליצור הרבה, במכבי נתניה הוא יושב מצוין כ-8 כי יש לו חוש טוב לבוא מקו שני, במכבי חיפה אין סיכוי שיצליח שם ככה.

5. עידן444 Member

לא רק אוהדי נתניה.
    כל מי שרואה אותו משחק אחרי משחק.
    אי אפשר לראות אותו כל משחק, בנוסף להביט על הנתונים היבשים ולא להתפעל.
    בפודקאסטים שמסקרים ומנתחים את הקבוצה כבר נמנעים מלבחור אותו כמצטיין כל משחק כדי שלא יהיה משעמם.
    הוא by far השחקן הכי מרשים שלנו העונה.
    ללא תחרות בעיני.

6. Raulito Madridista

קראתי את הריאיון עם אלמוג כהן הבוקר ב-'ידיעות אחרונות', הוא אמנם הזכיר את המילה בונדסליגה כל חמש מילים ולך תדע, הרי שמענו רק 'צעד אחד' של הסיפור, אבל זה אכן מרשים מה שקורה במכבי נתניה. בעונה שעברה חשבתי שהחיבור של בני לם עשה את זה, את רן קוז'וק אני פחות מכיר. כנראה שזו 'המעטפת'. העונה הזו לדעתי הצלחה גדולה גם אם אין איזה 0:3 מהדהד על קבוצה גדולה כמו אשתקד. נתניה אכן היחידה פרט לשלוש הגדולות שחוזרת לפלייאוף העליון. היא קבוצה שיש לה זהות עם הלחץ הגבוה ואלמוג כהן טען שכל קבוצות הנוער של המועדון משחקות באותה השיטה. נתניה יכולה לעשות את המוות לקבוצות בפלייאוף ולקבוע את זהות האלופה.

7. yakov_y YNWA

משחק שלישי רע ברציפות, מקווה שאחרי הפגרה נחזור כמו שצריך.
    קוזוק כמו קארנקה (!) לדעתי מכין את הקבוצה טוב אבל או לא מגיב למהלך המשחק או מגיב רע.
    לא מחזיק ממנו, אין כוחות לפרט על כל הטעויות שלו, גם סלובו ובני לם סיימו כאן מקום 4 והם נמצאים איפה שהם נמצאים ובלי תואר בקריירה.
    מניע כדור מאחורה למרות הרכב הכי נגרי שאפשר להיות, זאת המחלה שקיבל מאטפלד, עוד מאמן שפוגע בנו עד היום (דווקא הוא היה נורמלי מכל המאמנים בעידן אייל סגל, לא חוכמה גדולה).
    לחץ לוחצים עם שחקנים מתאימים, כדור מניעים מאחור עם שחקנים שיש להם משחק רגל טוב.
    במכבי נתניה יש קיבעון, אפילו שיש 2 חלוצים טובים אנחנו לא נראה מערך אחר חוץ מה-4:3:3 הזה, במקרה הטוב זלאטנוביץ׳ יישחק במרכז השדה או בשמאל אבל המערך... אלוהים.

שער ראשון טעות של ג׳אבר,
    שער שני טעות של גלבוב,
    אני מאשים את המאמן בשני השערים, השער הראשון כי היינו מופקרים הגנתית בגלל לחץ רע, שער שני בגלל משחק רגל רע של בלם נגר.

גלבוב, בלם מצוין, נכון שהוא לא מהיר, נגר ויש לו טעויות שאתה לא מבין אף פעם מאיפה זה בא לו, אי אפשר לסמוך עליו אבל הוא משחק בסגנון קשה ועושה עבודה טובה בטווח הארוך.
    ניצן, היו לו 2 הצלות טובות ועדיין... חתיכת עוול נעשה לרז כרמי שכל פעם ששיחק היה טוב ו-2 שוערים שונים פישלו פעם אחר פעם והוא לא מקבל צ׳אנס ראוי, מבזבז את הזמן שלו במכבי נתניה.
    ניצן... עונה טובה אחת בקריירה, מקווה שלא נסבול ממנו בפלייאוף חלילה וכמובן בעונה הבאה.
    ג׳אבר, רע כרגיל.
    שלמה, תיקן מעולה את ג׳אבר וגלבוב פעמיים בחצי הראשון, פארפה התעלל בהם ושלמה היחיד שלא נתן לו לעבור באחד על אחד.
    חבל על האדום, הייתי מוותר אבל מבין את המחשבה מאחורי העבירה.
    אינו, משחק רע בשני צידי המגרש.
    טוואמסי גם כן רע.
    בילנקי, לא קיבל הזדמנות נורמלית.
    היתר היו סולידיים או לא הורגשו לטוב או לרע.

לא אוהב את משחק הלחץ שלנו, פערים גדולים בין ההגנה, לקישור ולהתקפה.
    לא מחזיק מעידו וייר משהו יוצא דופן אבל הוא ראוי לצ׳אנס שמקבלים כאן קונסטנטין וג׳אבר שממשיכים לפשל ולשחק.

8. עידן444 Member

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. DRORIKO Member

רואה את התקציר נגד חיפה. האואמו הזה במשחק נפל. גם לא הצליח למנוע מאצילי לנגוח בגול הראשון, וגם איבד ברשלנות את סבע בגול השלישי. לא מכיר את השחקן הזה, אבל אם המשחק הזה מייצג את היכולת שלו אז זה בזבוז של משבצת זר.

10. yakov_y YNWA

5 משחקים העונה נגד מכבי ת״א, רק באחד הבקענו (כנראה השער הכי יפה שראיתי לייב ובמכבי נתניה בכללי, השער של פטריק כמובן), בלתי נסבל שמול יריבה כזאת בעונה כזאת רק במשחק אחד אתה מבקיע.

כמה מסקנות,
    לא להתרשם מהמשחק של שדה וגנדלמן, הם נגעו הרבה בכדור והיו בסדר אבל שניהם שחקנים עם משחק רגל רע והנעת הכדור הזאת סכנה.
    רוצים לשחק כמו סיטי ? תביאו שחקנים שמתאימים בסגנון המשחק,
    כמו שאי אפשר ללחוץ עם חלוץ כבד ואי אפשר לשחק עם קיצוני/מגן כבד אותו דבר עם שחקנים שיש להם משחק רגל רע.

הלכתי לבדוק סטט׳ של אינו כי הביא משחק מצוין, הוא ויובל שדה מופיעים בכל סטט׳ ובפער,
    16 חילוצי כדור היו לו ו-14 לשדה.
    שונא את אינו, כזה שחקן מוכשר שלא בא לידי ביטוי.

כמה מילים על מכבי ת״א,
    זהבי נראה רע, מבקיע בצרורות אבל נראה כמו שחקן עבר על הדשא (כנ״ל תומר חמד, כובש פה ושם אבל נראה לא טוב),
    סבוריט שובר שיווין גם כבלם,
    דן ביטון... שחקן, הייתי משחק איתו במרכז השדה, לפחות מנסה כי הוא לא שחקן של מספרים אבל לא מוותר עליו, דריבל, ניהול משחק, יש לו את זה.

עוז בילו שחקן מוכשר מאוד, כיף לראות אותו,
    שורה תחתונה, לא כבש העונה, 5 שערים בלבד בקריירה בליגת העל והוא בן 22,
    על שחקן עם כל כך הרבה חיסרונות (וגם פוטנציאל) האם צריך לשלם כלכך הרבה בשביל מועדון שאין לו את הכסף ? לא.
    לא הבקיע מתחילת ינואר 2022 עוז בילו.

11. yakov_y YNWA

הדיון קצת נעלם אז נחזיר אותו.
    חבר אוהד חיפה כבר עוקץ אותי על אביב אברהם, בעבר הוא תמיד הציק לי עליו ואמרתי לו פעם אחר פעם כמה שאני לא מחזיק ממנו, אבל זה כבר לא רק הוא, אני קורא מחמאות על אברהם מכל פינה אפשרית כולל כאן ושואל את עצמי מה אני מפספס פה...
    יש לו את היתרונות שלו אבל בסה"כ מדובר בשחקן עם רגל אחת שלא משתמש בשנייה, לא פליימקר ברמה גבוהה, לא הגרזן הכי טוב, אם הוא הקשר השלישי במרכז השדה אז אתה עולה עם מרכז שדה אפור מאוד,
    אני מתייחס אליו כקשר אחורי, אני לא רואה אותו כקשר שבונה משחק ושובר בונקרים, היתרונות ההתקפיים שלו לא במסירה אלא בהצטרפות מקו שני.
    אם ניקח שחקן לא חכם וטכני כמו רוטמן שיודע פה ושם למסור ונשים אותו באמצע נראה הבדל עצום בינו לבין אברהם, זה כולה רוטמן כן לא לשכוח.

לא מצליח לראות מה כולם רואים,
    אני כן רוצה לראות אותו כסמל שנשאר פה, אני היחיד שהאמין בו כששיחק 50/50 ואמרתי שהוא צריך לשחק 6 ויצליח שם וזה קרה (נתן הופעה משוגעת אשתקד במשחק בפלייאוף העליון, הגנתית אולי מההופעות הגדולות שראיתי משחקן כדורגל),
    ועדיין... מרגיש לי ששחקנים כמו גנדלמן, אביב, גאבר ייכשלו בקבוצה כמו מכבי חיפה כי הם אפורים, מצד שני אמרתי את זה גם על דן גלזר.

גנדלמן בניגוד לאברהם רק לא אדיר עם הצטרפות מקו שני, אני חושב שהוא ממש בטופ מבחינה הגנתית כקשר מרכז שדה, הוא מתעלל ביריבים שלו.

12. DRORIKO Member

בגלל שזה צנצי אני לוקח את זה בערבון מוגבל, אבל אם זה נכון סגל יוצא פה לא טוב. זאת התנהלות של יואב כץ.

13. עידן444 Member

לא נשמע הגיוני אבל אם כן זה אומר שלא רוצים אותו.

יש במכבי נתניה צוות שהולך עם הראש בקיר.
    בגדול ללכת עם דרך וסגנון זה אחלה ובסדר ואפשר להעריך את זה אבל ברגע שזה מוביל לספיגת שערים בכמויות של ירידת ליגה למרות שפרסונלית שחקני ההגנה מהיותר טובים שיש בליגה הכלום הזו (בלם נבחרת ישראל, בלם נבחרת בולגריה, כארם ג'אבר שרק לפני שנה היה מועמד למכבי חיפה, ונאסים אואמו שהגיע מליגה שניה בצרפת בכושר כי שיחק כמעט כל משחק ועושה רושם של מגן שהוא במקרה הרע בסדר לליגה שלנו)- ואף אחד לא עוצר רגע לחשוב שאולי כן יש צורך לשנות משהו- אז יש בעיה והאמת שאני לא רואה- לא בבני לם ולא ברן קוזוק את הבעיה אלא באלמוג כהן שבכל ראיון מדבר על כמה הוא יחיה וימות עם הדרך שבחר- אז יש בעיה.

הרי לנצח את בית"ר יש מתכון מאוד ברור. וזה לא משהו מסובך עם בני ריינה והפועל חדרה עשו את זה פעמים העונה.
    זה מאוד ברור מה מקשה על בית"ר ומה מקל על בית"ר.
    בשם הדרך לבוא לגמר גביע ולעשות את כל מה שהיריב מייחל שתעשה, זה לא דרך, זה טמטום!

אני הייתי מאוד רוצה לראות בנתניה רת רב"ש או מרקו בלבול אבל אני לא רואה את זה קורה. לדעתי אלמוג מחפש מאמנים שהאלמנט היחיד שמעניין זה האם הוא ילך איתו בדרך או לא- ומאמנים בקליבר הזה לא יסכימו לקבל תכתיבים ברמה אבסולטית כזו.

מכבי נתניה צריכה דם חדש.
    אולי הגיע הזמן למאמן מוכח.
    לתחושתי אם אנחנו מגיעים עם רוני לוי על הקווים למשחק כמו שהיה ביום שלישי- הסיכוי להביא גביע היה ממשי פי כמה. רוני לוי בחיים לא היה משחק לידיים של אבוקסיס כמו שסלובו ברדה עשו(לספוג שער שיוויון בדקה 3 כשאתה מוביל בגמר גביע במתפרצת!!!) ב 2019 וכמו שאלמוג וקוזוק עשו השבוע.

Nigel de Jong אוהב/ת את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו עם אלברמן במכבי חיפה שהלך על דגו, זה מרגיש שאלמוג כהן רוצה מאמן פחות "מוכר" או "בכיר" כדי לשמר את הכוח שלו, די ברור שמרקו בלבול או רוני לוי תחת אלמוג כהן זה עולם אחר מאשר קוזוק מבחינת היכולת של כהן להשפיע.

אני מסכים איתך שאבוקסיס נתן לקוזוק נוק אואט בגמר גביע, הבעיה שהנוק אואט היה כפול. מלא לחטוף נוק אואט במחצית הראשונה כשהמאמן היריב גובר עליך טקטית (הצמידו את טומא לאינו ושמו שני שחקנים על טוומאסי), אבל גם מבחינת תגובה להתפתחויות במגרש קוזוק הגיב מאוד מאוחר (רק דקה 66) וגם אז לא שינה מערך ולא הגיב למה שאבוקסיס עשה (כשאבוקסיס כן הגיב להתפתחויות וזיהה את העייפות של ניקולסקו והכניס את פריידי שהוסיף עוד מהירות ופיזיות וזה גמר לגמרי את המשחק).

yakov_y אוהב/ת את זה.
  15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הופתעתי שהמסר שרן קוז'וק העביר לפני הגמר היה שהם יבואו לשחק את המשחק שלהם כרגיל ושיוסיפו לכך פתרונות ליתרונות היחסיים של בית"ר, כלומר למנוע מאספרייה אחד על אחד עם המגן על שטח ולמנוע משועה את האופציה לקבל כדור בהתקפות מעבר.
    בסוף ראינו אותו קו הגנה גבוה שהקל על אספרייה וניקולאסקו והאיש שהיה צריך לשמור את שועה הוא עידו וייר שהוא שחקן לא רע אבל מגיע לשועה בגובה אולי למותן ושועה השתלט בלי בעיה כמעט על כדור שנשלח אליו והיה לו את הזמן לשים גוף בקלות ולהרוויח את הכמה שניות מחשבה שסידרו לו את העקב למורוזוב בגול הראשון ואת המסירה לשטח לפריידיי בגול השני. היו גם את המאצ'-אפים בקישור שקוז'וק לא הגיב אליהם בזמן(מחצית/הפסקת אבוקות שניה). אין ספק שהחוסר ניסיון ואולי טיפה יהירות שלו עלתה לכם בגמר, אני חושב שע"פ איך שהוא עלה למשחק הוא היה בטוח שהוא מגיע לגמר כפייבוריט וינצח אותו בקלות.

אני גם חושב שבמערכת כמו שיש במכבי נתניה אם ילכו על מאמן כמו בלבול/רב"ש זה יכול לייצר קבוצה שתתחרה בטופ 3. כבר 7 שנים עם סגל אתם הולכים עם אותו הטריק הנחמד של מאמנים התקפיים(/מופקרים) עם קו הגנה גבוה שמביאים כמות שווה של הצגות ותבוסות, אולי כדאי לחפש משהו סולידי יותר שיביא איתו גם הצלחות מקצועיות.