באיירן משכה מאמן כושל הרבה יותר מידי זמן ובליגה רצינית הייתה משלמת על זה. בפועל גם עם מאמן כושל היא נשארה בתמונה ואז כשהגיע מאמן טוב יותר (שגם הוא היה אמור בכלל להיות מינוי זמני) היא לקחה עוד אליפות קלה. יובנטוס לקחה אליפות למרות סארי ולא בזכותו. בשני המקרים כשיש לך יתרון תקציבי גדול אתה משלם מחיר נמוך על טעויות שאתה עושה כולל בעמדת המאמן. וכן, כשפערי התקציבים הם כמו בישראל (התקציב של מחלקת הנוער של מכבי לבדו גבוה מהתקציב הכולל של בני יהודה) אז אליפות היא מובן מאליו. בדיוק כמו שאצלנו אף אחד לא התרגש ממקום שלישי לפני שנתיים. אבל אם בעונות אחרות שלנו עם תקציבים פחותים היינו עושים מקום 3 אז התגובות היו אחרות לגמרי כי ציפיות ומטרות קשורות באופן ישיר לגודל התקציב שלך.
כשיש סגל טוב שנובע ממדיניות ודרך, למאמן יש פחות השפעה. גם עם מאמן לא הכי מתאים (וכשאתה מתנהל טוב ומשקיע בצוות מקצועי זה לא שאתה מביא ליצן/בובה כמו קיקה סטיין למשל), אפשר להצליח למרות חוסר ההתאמה. וגם כשנכשלים, לא מתרסקים. המועדון חוזר מהר מאוד. תראה איך מכבי נראו כשלא לקחו אליפות ואיך אנחנו. ובזמנו הגענו לתקציב שיא בכל הזמנים. שוב, בתור מועדון שהתרסק בגלל ניהול כושל אין לנו מה להלין או לתרץ למועדון שמתנהל טוב בהרבה. הפועל ב"ש לא נמצאת איפה שהיא נמצאת בגלל מחסור בכסף. הגענו למצב הזה בגלל 0 תכנון, בגלל נוער חלש מאוד כשגם את התוצר הבודד שבאמת טוב שיצא מהמחלקה איבדנו. מכבי באיזון תקציבי, בשנים של הגבלות רכש ועדיין דורסת ללא מאמץ. לתלות את זה בתקציב בלבד זו בריחה מהמציאות והכרה באמת, אבל מה שעושה לך טוב.
@hbs7 קודם כל, ברור שהבדלי התקציב בלבד הם לא הגורם היחיד לשליטה של מכבי, ולא נראה לי שמישהו פה מתווכח עם זה שבאר שבע מנוהלים בצורה רעה בשנים האחרונות. על מכבי חיפה בכלל אין מה לדבר, הם הגיעו בעשור הנוכחי לרמות הפדחנות של מכבי תל אביב מהעשור הקודם, אם לא עברו אותם. אם בכל זאת מסתכלים האספקט של הבדלי התקציב, זה לא נכון להסתכל על ההשפעות ברמה העונתית אלא על ההשפעות בטווח הארוך. קודם כל אתה מדבר על כך שמכבי תל אביב מאוזנים תקציבית - זה אולי נכון נקודתית לפרק זמן של שנה או שנתיים, אבל אתה צריך להסתכל על כמה כסף גולדהאר שפך על המועדון בעשור האחרון כדי להגיע לנקודה הזאת. אין לי ספק שאלו סכומים גבוהים בצורה סופר משמעותית לעומת מה שיענקלה ואלונה ברקת השקיעו. זה עובד על אותו עיקרון שהרבה יותר קל לבן אדם להרוויח כסף אחרי שהוא כבר עשיר. כשרמת ההצלחה המקצועית לא משפיעה בשום צורה על גודל התקציב בעונה שלאחר מכן(וזה בגדול היה המצב עד הפייר פליי), הרבה יותר קל לייצר צמיחה מאשר במועדון כמוכם שבו עונה-שתיים כושלות מקצועית(שתמיד מגיעות בסוף, על אחת כמה וכמה במועדון עם נחיתות כלכלית לעומת היריבות שלו) מובילות למכה כלכלית. אתה כותב על מחלקת הנוער החלשה שלכם - איך היה אפשר להתגבר על הפער התקציבי כשלפי התקשורת גולדהאר משקיע 10 מיליון שקל בשנה במחלקת הנוער אל מול מיליון שקל השקעה של אלונה? הכי קל להגיד שאתם צריכים לקצץ בתקציב של קבוצה הבוגרת ולהעביר לנוער, אבל כל שקל שיורד משם מקטין את הסיכויים שלכם להצליח, וחוסר הצלחה במועדון בלי גב כלכלי של טייקון יוביל לפגיעה כלכלית, ומשם תקציב מחלקת הנוער יצטרך לרדת, ולא תצאו עם שום תועלת בטווח הארוך כי הרי השקעה בנוער צריכה לקרות לאורך שנים כדי להניב משהו. בקיצור זו דילמה ניהולית סופר מורכבת בשביל מועדון ברמה כלכלית שלכם, ומכבי תל אביב של גולדהאר בכלל לא צריכה להתמודד עם הדילמות האלו(השקעה בנוער אפילו לא נכנסת לחישוב של הפייר פליי עד כמה שזכור לי). עובדה לא חשובה ומדהימה שמתקשרת לדיון - ב2014/15 כשרכשתם את הובאן ואוגו, השכר שלהם ביחד היה נמוך יותר מהשכר של שי אבוטבול בהפועל תל אביב. אפשר להסתכל על העובדה הזאת מכמה כיוונים - אתה אולי תגיד שזה מוכיח שניהול נכון יכול להתגבר על פערי תקציב, לדעתי זה בעיקר מוכיח כמה לא סטנדרטי היה מה שבניתם בעונות האלה בהסתכלות של הצלחה אל מול גודל התקציב.
@חייל שוקולד מכבי טרום ג'ורדי הוציאו סכומים גדולים ולא הגיעו לכלום. ברור שבלבנות תשתית כרוכה השקעה, יש כל מיני דרכים לעשות זאת ולא חייבים את גודל ההשקעה שמכבי השקיעה. אגב, עצם התעדוף להשקיע כסף במועדון עצמו ולא בקבוצה בלבד, כבר מלמד על סדרי עדיפויות שלאו דווקא קיימים במועדונים אחרים. למכבי פ"ת יש מחלקה מצוינת, ואני לא חושב שיש שם תקציבי ענק. לב"ש יש יתרון גיאוגרפי, אנחנו חולשים על שטח עצום, רחוק מאוד ממועדון במרכז בו לנער מוכשר יש הרבה אופציות שמבחינת מרחק ונוחות ההבדל לא משמעותי במיוחד. ועל אף זאת לא השכלנו לייצר שום דבר. גם לחיפה יש מחלקה טובה, משום מה למועדון הזה יותר חשוב לקחת אליפויות נוער מלדחוף שחקני נוער החוצה לכדורגל בוגרים, מכבי עשו את זה נהדר עם רמלה והתוצאות מוכחות. שני מחלקות טובות שדרך הפעולה מבדיל לא מעט. והביקורת שלי היא יותר על השאר מאשר הלל למכבי. הם בורכו בבעל בית חסר אינטרסים, לא מחפש לפרסם פוסטים בפייסבוק כמו חוגג, להיות בפרונט ולנהל בפועל כמו אלונה ושחר. המהלכים בעלי משקל מקצועי נקי גדול יותר, אינטקסים, עסקנות ופוליטיקה נמצאים במינונים נמוכים בהרבה. ואם נלך לב"ש, זה אכן קבוצה שנבנתה בצירוף גורמים שיצרה קבוצה טובה בהרבה ממה שמסוגלים לבנות בשגרה במשאבים שעמדו לרשותנו אז. הימור על בוזגלו שהצליח, שני שחקנים מעולים כמו ברדה ומליקסון שחזרו מזיקה למועדון, זרים טובים כמו הובאן, אוגו וסוארז שהיו לפני, ישראלים כמו צדק וראדי שלא היה להם מקום במכבי וזר אחד מעל כולם שהגיע בכלל מרעננה. יחד עם אצטדיון חדש, ובכר שידע למקסם את הסגל הכל התכנס לקבוצה מופלאה. הגענו למצב בו הכנסנו המון כסף שיכל להיות מתועל לביסוס מועדון שיישאר שנים בצמרת, לא קרה וההתרסקות הייתה מהירה וטוטאלית. הרבה דברים יכלו להיעשות אחרת, חלק הם חוכמה בדיעבד, חלק לא. גם מבחינה חברתית משהו לא דפק והתקלקל, לא מעט מהקבוצה ההיא עזבו בטונים לא הכי נעימים. זה כבר סיפור אחר. בשורה התחתונה עשרות מיליונים נשפכו על שחקנים במטרה שיהוו את השלד הבא של הפועל ב"ש, אף אחד מהם לא לובש היום את המדים של הקבוצה. אולי אולי אפשר להחשיב את קבהא. אחד מתוך מספר גדול מאוד של שחקנים. זו עדות מספיק חזקה לכמה הדברים לא הלכו טוב. יש כל מיני סיבות, לא הייתי אומר שכסף היא אחת מהן.
הקבוצה של באר שבע של 2 האליפויות הראשונות זה מקרה שאכן מוכיח שהכסף לא מהווה גורם יחידי, אבל זה וואחד חד פעמי , זו דוגמא אחת קיצונית לבנייה אחת מושלמת שהכל הלך בה , גם אם מכבי תל אביב הייתה ממצה טוב מאוד את הכסף שלה בעונת 16/17 לא בטוח בכלל שזה היה מספיק מול אותה באר שבע, אבל זה לחלוטין לא מעיד על הכלל, הסיכוי שלך לבנות קבוצה באיכות כזו עם תקציב כמו שהיה לנו באותן השנתיים זה משהו שאי אפשר אפילו לשאוף אליו, הייתה בחירת שחקנים מאוד מוצלחת, מוצלחת מדי, שהתחברו להם יחדיו. הניהול בבאר שבע יותר נראה כמו בשנים האחרות מאשר באותן השנתיים. כסף זה לא הכל, זה הגורם העיקרי, אבל כשמסביב אתה לוקח 80 אחוז החלטות רעות ומתנהל עקום וטיפשי, כמו באר שבע, מי אנחנו שבכלל נדבר על הפער הכלכלי? זה אפילו לא מגיע לשם , ההכרעה היא כבר הרבה הרבה לפני בקבלת החלטות מקצועיות נוראיות. Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אבל איך אפשר מצד אחד לשבח את מכבי ״שבונים מועדון״ ומצד שני להתעלם מהעובדה שכדי לעשות את זה הם בשנים האחרונות מעמידים רק למחלקת הנוער תקציב של 20 - 25 מיליון שקל? תקציב שהוא באותו אזור ואולי אפילו גדול יותר מהתקציב של בני יהודה שהייתה כאן קבוצת צמרת בשנים האחרונות ולקחה שני גביעים. תקציב שהוא חצי או קצת יותר מחצי מהתקציב שאיתו לקחנו אליפות. אין קבוצה בארץ שיכולה לשפוך כל כך הרבה כסף על מחלקת הנוער, שיכולה לממן קבוצת בת כמו בית״ר תל אביב רמלה כבר שנים. איך אפשר לדבר על ״שינוי״ שמכבי הביאה לכדורגל הישראלי באמצעות אנשי מקצוע זרים (קרויף, פאקו, סוזה, איביץ׳ ואחרים) ולהתעלם מהעובדה שבית״ר תחת חוגג בדקה את העלויות של החתמת פאקו עם הצוות שלו וכשהבינה את הסכומים תוך יומיים בערך ירדה מהעיסקה. רק הקיץ, עם הקורונה, הם החתימו צוות אימון זר בעלות שכר של מיליון יורו נטו. אין מועדון אחר שיכול להשקיע את הסכומים האלה. אז אנחנו בכלים שהיו לנו עשינו שיתוף פעולה עם אתלטיקו, אבל עדין זה לא כמו מחלקת הנוער של מכבי שאתה פוגש אותה בליגה של הנערים ויש עם קבוצת הנערים שלהם סוללה לא נגמרת של מאמנים בכל התחומים. קל מאוד לדבר על ניהול אחר כשיש לך 120 מיליון שקל, כשלנפילות בשחקנים גם בסכומים גבוהים לא משפיעות עליך בכלל, כשאתה יכול להקציב מיליון יורו לצוות אימון זר ו-20 מיליון למחלקת הנוער מבלי שזה ישפיע על היכולת להעמיד קבוצה איכותית (בדיוק להפך, בגלל הכיס העמוק גם שם מכבי יכולה למלא את הספסל, לא לדבר על ההרכב, בשחקנים ישראלים עם חוזה גבוה שבסיטואציה אחרת היו פותחים בהרכב של הקבוצות שמתחרות איתה על התואר, וגם אם הם לא רלוונטיים להמשיך להחזיק אותם כי לאף אחד לא מפריע שדודיזאדה מרוויח מאות אלפי יורו אבל פותח אולי בשני משחקים בשנה ומשותף בעוד שניים).
אין פה מה לשבח את מכבי תל אביב. אליפות היא המובן מאליו, כל עוד מכבי תל אביב לא מתקדמת באירופה ולא בונה את עצמה שם זה אומר שגם שם לא עושים עבודה כזו מדהימה. אבל יש הבדל עצום בין לא לשבח לבין לבכות ללא הרף שהפערים שנוצרו בליגה הן בעיקר בגלל ההבדלים הכספיים. זה ממש ממש לא נכון. שחיפה/בית"ר/באר שבע קודם כל יתנהלו מקצועית נכון, אחר כך נדבר על הכסף, כרגע מכבי ת"א עוקפת את כולם בסיבוב ולא רק בגלל הכסף. Sent from my SM-A530F using Tapatalk
@hbs7 זה נכון שלמכבי של גולדהאר לקח זמן להצליח, אבל לאורך כל התקופה של לפני ההצלחה הם החזיקו בתקציב הכי גבוה בליגה. בתנאים כאלה זה היה בלתי נמנע שבסוף תישבר תקרת הזכוכית. המשימה של ב"ש וחיפה היום היא מורכבת יותר, כי הם צריכים לשבור תקרת זכוכית כשהם מגיעים בנחיתות תקציבית. ב"ש הצליחה לעשות את זה לפני כמה שנים, היום זה כבר יהיה אפילו יותר קשה כי למכבי מעבר ליתרון התקציבי יש מחלקת נוער שמייצרת שחקנים מובילים בליגה. זו בדיוק הנקודה - אצל מכבי של גולדהאר ההשקעה בתשתית היא לא בגדר תעדוף, כי היא לא מגיעה על חשבון ההשקעה בקבוצה הבוגרת. ככה זה כשיש כיס ללא תחתית. אצל כל מועדון אחר השקעה בתשתית תגיע על חשבון הקבוצה הבוגרת. מכבי פתח תקווה עובדים במודל שבו כל המועדון מרוכז סביב מחלקת הנוער, לקבוצה הבוגרת שלהם אין שאיפות רציניות ולכן הם מרשים לעצמם להשקיע נתח גדול מהתקציב בנוער וגם לשלב המון שחקנים ממחלקת הנוער בבוגרים. הם כן הוכחה שאפשר לבנות משהו יפה עם התנהלות נכונה ונחיתות תקציבית, כמו ששנות האליפות שלכם הם הוכחה לכך. אבל זה החריג ולא הכלל, ועם יתרון תקציבי כמו של מכבי הרבה הרבה הרבה יותר קל לבנות מחלקת נוער מוצלחת. אם ההצעה שלך היא לנסות לבנות מחלקת נוער מצטיינת בתקציב נמוך זה משהו אחד ואני כמובן לא רואה בזה רעיון רע, אבל קח בחשבון שאם זה היה כל כך פשוט אז כל מועדון בליגה היה עושה את זה. אם ההצעה שלך היא לקחת כסף מהקבוצה הבוגרת ולהשקיע אותו בנוער - אז אני תוהה אם אתה לוקח בחשבון שדעיכה של הקבוצה הבוגרת מבחינת הישגים תוביל לירידה בהכנסות, מה שיוביל בטווח הארוך גם לירידה בתקציב של מחלקת הנוער. ואז לא עשית כלום. אין לי שום ויכוח איתך שנכשלתם טוטאלית בבנייה לעתיד, אני פשוט חושב שזה משהו כמעט בלתי נמנע עבור מועדון עם נחיתות תקציבית. אם זה לא היה קורה ב2018 זה היה קורה ב2020. אני מניח שגם למכבי היו שנים שהם הביאו יותר בררה מרכש מוצלח, כשזה קורה להם לא מדובר בכאפה שמשליכה על השנים הבאות כי יש להם גב כלכלי שמגן עליהם בדיוק מהמצב שאתם נמצאים בו עכשיו.
@Sir Alex Ferguson זה נורא פשוט, אתה מצייר את זה כאילו הדרך היחידה להשקיע בצוות מקצועי, היא להנחית את אותו המאמן שכבר היה במכבי עם אותו גודל צוות. אז לא. יש עוד דרכים, כל אחת והפרופורציות שלו. אבל זה יותר קל לגנוב דעת שבדקנו ומהסכומים להירתע ולהישאר באותה שכונה ישראלית. גם שחר כבר הביא אנשי מקצוע ולא ממש נתן להם זמן וסמכויות כדי לממש דרך, הוא כמו אלונה, לא מוכנים להיות רק בובות שמזרימות כסף בלבד. הם צריכים את הקרדיט והכתבות. גם אצלנו הביאו אנליסט פולני ועברו לשיטות עבודה יותר מודרניות, לא צריך 100 מיליון שח בשביל זה. תהיה בטוח שגם במשאבים הקיימים קבוצות יכולות להרים סטנדרטים, גם של אימון וגם של עבודה כללית. @חייל שוקולד לא חושב שג'ורדי התנהל נכון לצורך העניין, כשהוא עזב והגיעו סנקציות הפיירפליי מכבי המציאה את עצמה מתוך המועדון. בשימוש בתוצר המקומי, ברכש לא יקר במיוחד ונקודתי. גולדהאר הוא לא בור ללא תחתית, לא מסכים עם הדימוי הזה. הוא לא הפרייאר שאפשר לעשות עליו סיבובים, הוא מנסה לבנות במכבי מודל שבסופו של דבר יכלכל את עצמו, ברור שזה דורש השקעה לא קטנה לאורך זמן, אך זה כלכלי יותר מהמודל בו קבוצה תלויה בגחמות פרטיות של אדם בודד שבוקר אחד יקום וילך, כשעל הדרך הוא שופך עשרות מיליונים שלא נותר מהם שום חותם משמעותי. גם בבית"ר של ארקדי היה הרבה מאוד כסף, ההבדל בין מה שיקרה עם שני המועדונים, בתרחיש תיאורטי בו היו חיים במקביל, מחר בבוקר אם הברז נסגר וחיים על הכנסות עצמיות - הוא גדול מאוד. בסופו של דבר @לירן סיכם יפה מאוד, כל עוד מועדונים אחרים לא ממצים את היכולות שלהם וממשיכים לדשדש באותה בינוניות ועסקונה ישראלית, אין להם מה להלין על התקציב של מכבי. זה בכייני, זה מונע מהם להתקדם והכי גרוע זה בעיקר קל. קל לי להאשים את האשמה על האחר שהוא מוצלח וחזק, אין לי טעם לדחוף את עצמי לקצה כי אני גם ככה אפסיד. זו דרך מחשבה מאוד לוזרית בעיניי. אנטי ספורט מובהק.
מעניין שביטר של ארקדי עם תקציבים דומים ובלי אף קבוצה שתתקרב אליה שייטה פה לא בפחות קלות בדרך לאליפויות. אבל אצלם לא דיברו אנגלית ולא לבשו חליפות, אז לא קשקשו לנו במוח על "ניהול" או "עסקונה ישראלית" ובטח שלא סיפרו לנו שהם "שינו את הכדורגל הישראלי" וכל מיני חרטות כאלה. מעניין אותי איך אוהדי ב"ש היו מגיבים פה לו אצלם היו מביאים שני ברזילאים שלא רואים דשא ב1.7 מיליון יורו (או אפילו ב-1.1 מיליון יורו). איך אצלם היו מגיבים אם היו מושיבים על הספסל עונה שלמה שוער יווני של 400 אלף יורו לעונה. איך אצלם היו מגיבים אם היו מחתימים זר שלא רואה דשא פאקינג שנה וחצי ובינתיים מקבל שכר גבוה (ניקוליץ'). ואפשר כמובן להמשיך. על זה שמכרתם למשל את דיע סבע ברווח של איזה 1.5-2 מיליון יורו תוך בערך חודש אתם לא כותבים פה יותר מדי. גם את אלחמיד ועדן שמיר מכרתם ברווחים יפים מאוד לא? תבינו שבכל מועדון עושים טעויות, ומכבי ת"א לא באמת מתנהלת כזה הרבה יותר טוב מכל היתר פה. פשוט אצלם על טעויות לא משלמים באמת, ואצלכם כן.
היה לנו האסלביינק שנקנה אמנם בקצת פחות, אבל גם כן נזרק לספסל פעמיים עד ששוחרר בחינם. אצלנו השוער שוחרר אחרי משחק וחצי, קוואנקה שהיה חתום על חצי מיליון יורו גם כן ישב עונה שלמה בספסל עד שקיבל פיצוי ועזב, פאוליניו עשה שני אימונים קיבל פיצוי ועזב, סטו שיחק משחק וחצי, בילה חצי עונה ביציע בהם עלה 6 ק"ג קיבל פיצוי ועזב, ב.בסט שהיה שחקן אימונים והיה חתום על יותר מ200 אלף יורו קיבל פיצוי ועזב, כנל עזרא, ועוד שמות כמו וובה בראון שנרכש בהרבה כסף ועזב ללא תמורה, זריהן 600 אלף יורו ועזב ללא תמורה, אלו מיליון יורו ועזב ללא תמורה, ספורי וגאנם שעלו 1.1 מיליון יורו יחד והראשון מתים שיעזוב גם כן ללא תמורה. מזל שהיה את סבע שנכשל מקצועית (לא באשמתו, זה סיפור אחר) אך כיסה כלכלית על הרבה נפילות. מכבי מעולם לא שתתה את הליגה כמו שעשתה בית"ר של ארקדי וב"ש של אלונה. במכבי השכר מאוד גבוה, בטור של הכנסות מול הוצאות ברכש הטור מאוזן בהרבה מהטור שכתבתי אצלנו נניח שנמצא במינוס עצום. לבכר ואלונה היה יד חופשית להביא כמעט על שחקן שרצו מהליגה, חוסר תכנון מקצועי וחוסר סבלנות הובילו לברדק שלם.
השאלה שלי היא פשוטה, מחר גולדהאר קם ומחליט לעבור להפועל באר שבע, להעמיד אצלנו תקציב של 120 מיליון שקל וצפונה, מהיום בית״ר רמלה תל אביב היא קבוצת הבת שלנו, מחלקת הנוער שלנו מתוקצבת ב20-25 מיליון שקל, כל המעטפת של המועדון מקבלת תוספת, וכמובן במקום לחפש זרים חופשים ב-150 אלף דולר ולהחתים ישראלים חופשים מהלאומית ואת סולליך אנחנו הולכים על ישראלים וזרים בסכומים אחרים. רק גולדהאר מחליט שאלונה ברקת ואסי רחמים עדין מנהלים את המועדון ומקבלים את כל ההחלטות, הוא רק מזרים כסף. כלומר אנחנו מקבלים רק את הכסף של גולדהאר ולא את ״הניהול האירופאי״ שלו. האם לדעתך מכבי עדין יעקפו אותנו בסיבוב? האם לדעתך לטווח הארוך גם אנחנו נייצר שחקנים טובים יותר ובכלל נהיה מצליחים יותר מקצועית? האם לדעתך גם בטווח הקצר אנחנו נהיה טובים יותר? האם אז גם מכבי תשאר באותה איכותית? אחרי שתענה לי על השאלה הזאת, נדבר על האם העדיפות תקציבית היא יתרון או לא. מכבי תזכה כאן באליפות גם עם ניהול בינוני וקבוצה בינונית מקצועית (מה שהיה כאן בשנתיים האחרונות) כי זה מה שהתקציב האדיר שלה מאפשר לה, גם הנפילות שלה הם לא כאלה גדולות בגלל התקציב ומה שהוא מאפשר. אנחנו לעומת זאת? כשאנחנו טועים זה פוגע כלכלית ומחליש אותנו משמעותית בכל התחומים, אם אנחנו מתנהלים לא טוב ואפילו בינוני אנחנו יכולים לחלום על אליפות. זה כל ההבדל (על מכבי חיפה קשה לי לדבר כי רב הנסתר על הגלוי).
הכל בסדר, גם אצלכם היו נפילות. ההבדל הוא בהשפעה שלהן. בוא ניקח מצב היפוטתי בו דוניס והצוות מיליון יורו שלו נכשל לחלוטין, מכבי מסיימת מקום 6 ורחוקה 40 הפרש מהאלופה. נניח. אתה חושב שזה ישפיע על התקציב של העונה הבאה? על ההשקעה של גולדהאר? קבל רמז: בעונת 11/12 עם תקציב מיליונים של איזה 120 מיליון תחת גולדהאר, שקל מכבי ת"א סיימה מקום 6.
בוודאי שלא. מכבי לא עושה את הדברים בצורה מצויינת ורואים את זה בהשגים שלהם בשנים האחרונות. אבל אנחנו רק טועים, אז הטעויות של מכבי תל אביב לא מעניינות אותי. Sent from my SM-A530F using Tapatalk