אף מועדון לא יקח פה אליפות אם לא יהיה לו כסף. אף מועדון לא יזכה לשום הצלחה בעולם אם לא יהיה לו כסף. אף חברה בעולם לא תזכה להצלחה אם לא יהיה לה/ישקיעו בה כסף.
מה זה עזוב NBA? ניהול ספורט הוא מאוד דומה בענפים שונים, למה בכדורגל זו שכונה ובכדורסל לא? צפייה בשחקנים זו לא עבודה נחותה, אם זה התפקיד של מישהו, לא משנה הטייטל, הוא צריך לעשות את זה. זו לא שכונה, שכונה זה להעסיק אדם נטול כישורים לתפקיד מסוים ולתת לו להיות אחראי בלעדי ולקבוע החלטות, או שיהיה אדם אחד שעושה הכל בלי שיהיו עוד מחלקות ואנשים תחתיו. זה שלמנספורד יש סמכויות שונות לא אומר שזה one man show. אני משער שגם בכדורגל יש את זה, אבל אין לי דוגמה בשלוף. בכדורסל, בפרט ב-NBA, זה נפוץ.
כשתמצא מועדון כדורגל מצליח שבו המנכל בוחר שחקנים ועושה עליהם סקאוטינג כמו בן הכלבויניק דבר איתי. אגב זה גם עובד הפוך? נניח הסקאוט גם יכול לעסוק ב"ניהול שוטף"? או שרק בן כלבויניק.
אז אתה טוען שגם עם הניהול המדהים שלכם, בני יהודה והפועל חיפה עם התקציב שלהן היו מגיעות לאותם הישגים? יפה מאוד. תם הטקס. תפסיק לקשקש על ניהול ו"סטנדרטים לא ישראלים".
אני לא מצליח להבין את ה-32 שנים האלה (עזוב שזה נתון לא רע בכלל), הרי שיחקו פה כדורגל לפני. מכבי לקחה לפני גולדהאר 19 אליפויות ב-78 שנים (היו פחות עונות מזה, אבל נחליק).
לא. כי הפוך זה לא יכול לעבוד ובדיוק שם הנקודה. ים כסף עם אנשים שהם פח אשפה לא יביאו לך כלום. מכבי חיפה לצורך העניין. יש לך מספיק הוכחות גם בישראל וגם בעולם שכסף לבד לא נותן הצלחה.
מה יש לא להבין? ב32 שנים, מאז שנת 1980 עד שהפכתם למועדון העשיר בפער בארץ - לקחתם רק 4 אליפויות. לפני זה לקחתם הרבה אליפויות, כן, אבל עובדתית כולן היו בימי המנדט עד הסבנטיז. 4 אליפויות ב30 שנה זה מאזן דל מאוד לאימפריה שאתם חושבים שאתם. גם סנט אטיין והפועל פתח תקווה אגב זללו אליפויות לפני 50 שנה ויותר.
לא מועדון כושל ומסכן, אבל עובדתית מועדון שב30 שנה שלפני הקנדי לא היה מצליח יותר מאף מועדון גדול אחר בארץ. מרגשים לא הייתם ולא תהיו, גם כשכשלתם בהתנחלות ברמת גן לא היה בזה כלום.
אתה יכול לתחום את זה גם ל-22 שנה ותגיע לאותו מספר אליפויות (קצת מצחיק שאתה לא מחשיב גם גביעים, אבל שיהיה), ואז זה נראה יותר טוב. אין מועדון בעולם, פרט למקרים של מונופול/דואופול היסטורי, שזולל אליפויות בקצב שאתה מצפה שיזללו על פני 30 שנה, לכולם יש עשורים פחות טובים. גם מה זה "האימפריה שאתם חושבים שאתם"? מכבי הייתה מועדון שמנהל זוועה במשך המון זמן, ועדיין מועדון הספורט הגדול והמצליח בישראל. זה משהו שקשה להתווכח איתו. היום, ספציפית, בזכות גולדהאר ואנשיו, מנוהל הרבה יותר טוב מהיתר, גם עם זה אני לא חושב שיש לך כלים נורמליים להתווכח באמצעותם. ובלי שום קשר, זה קצת מצחיק שאוהד הפועל תל אביב מלין על אליפויות "מימי המנדט". להפועל ולמכבי יש כמות אליפויות זהה לפני קום המדינה ולהפועל יש 10 פחות בסך הכל.
שוחחנו על זה מספיק. אני מבין שאתה וחבר שלך מעריצים שלי שכל אימרה שלי פה בפורום נחרטת לכם בזיכרון ובחתימה. דפדף אחורה.