אוקיי ראיתי שבראיון אישית ברדה אישר שמענק החתימה שלו היה 1.8 מיליון. לשם ההגינות הוא טרח לציין שזה ברוטו הוא גם אמר שהחוזה שלו לא כזה גבוה, ורוב החוזה זה מענק החתימה
אני מסכם: מכבי 1982-2012 עם 4 אליפויות, 7 גביעים, שלב בתים בליגת האלופות ושלב בתים בליגה האירופית היא כישלון. הפועל 1990-2020 עם 2 אליפויות, 7 גביעים, 2 עונות בליגה השניה, שלב בתים בליגת האלופות, 4 פעמים שלב בתים בליגה האירופית/אופ"א והגעה לרבע הגמר היא הצלחה. אם כך, אני מבין שהקריטריון היחיד הוא הצלחה במסגרות האירופאיות. אז... מכבי 2011-2018 היא מועדון מצליח?
שכחת לציין שגם עברנו שלב בתים באירופית פעמיים. פעם אחת עם הניצחון 4-2 בפסז' ופעם שניה כשהיינו הקבוצה הישראלית היחידה אי פעם שסיימה שלב בתים במקום הראשון כאשר עשינו 4 נצחונות על סלטיק, המבורג וראפיד וינה. כמו כן שכחת לציין שהגענו לשלב בתים אירופי ב6 עונות מתוך 7 (06/07 עד 12/13). גם לא סיפרת שבליגת האלופות עשינו 5 נקודות, 3-0 על בנפיקה וסיבוב שלהם בלי הפסד, כאשר היינו רחוקים דקות ספורות מלסיים שלישי על חשבון בנפיקה ועלות על חשבונם לאירופית (ה2-2 בליון, קיבלנו שער שוויון בסיום). רבע גמר אופ"א כשעברנו את צ'לסי, פארמה ולוקומוטיב ונצחנו את מילאן זה בכלל סקאלה אחרת. מה אתם עשיתם בשנים שציינת בבתים באירופה חוץ מפעם אחת שעברתם שלב שגם אליו הגעתם בעוונטה בזכות ניצחון טכני על פאוק (עונת 13/14)? חגיגות הצימוק נגד פורטו? 5-1 בבשיקטטש? ה4-0 באסטנה? הנעל של יואב זיו בסטוק? 4 בתריסר דקות מזניט? ההפסד בדונלדק? וכל זה עם תקציבי מיצייה וזרים בסכומים שלא היו פה לא להפועל ולא לחיפה מעולם (הטלבע, האיסלנדי, סקריונה מיליון יורו שכר ועוד). ממש אימפריה. אני רואה שלמדת יפה למדגג, באמת יש לך השראה טובה מחבריך פה.
מדברים על שלבי בתים, לא שלבי מוקדמות. את הקמפיין שלכם עם פרנקפורט ובורדו הזכרתי, כמו כן גם ראוי להזכיר שהגעתם לשלב הבתים באותה עונה כי השגתם ניצחון טכני על פאוק סלוניקי. כלומר נכנסתם לשלב הבתים אוטומטית, זה לא שעברתם בדרך איזה יריבה רצינית. בכל מקרה שלב הבתים עם סוזה בעונת 13/14 הוא היחיד עד כה שהצלחם לעבור אי פעם, וגם אליו הגעתם, כאמור, בזכות שולחן הדיונים.
ברצינות אני מת פעם אחת להבין מה השורה התחתונה של הדיונים האלה, לאיזה נקודה אתם מנסים להגיע, אשמח לתשובות.
מה זה משנה הניצחון הטכני, אם היינו ראויים במפעל. מילא לצמפיונס היינו עולים בניצחון טכני הייתי אומר לך וואלה לא הגיע לנו
אורימור סיפר פה ש"בעשור הראשון של המילניום הדרבי היה שוויוני לחלוטין" בעוד קשקוש קלאסי, משם הדיון התגלגל לזה.
זה משנה מאוד. זה כוכבית לכל דבר. כמו דנמרק ביורו 92 לצורך העניין. הקמפיין עצמו בבתים היה יפה מאוד מבחינתכם, זה אין ספק. שני נצחונות על בורדו וניצחון בבית על פרנקפורט, אבל צריך להזכיר שהגעתם לבתים על שולחן הדיונים ולא כי עברתם את פאוק. הקמפיין הזה הוא גם הסיבה שאין מה להשוות באמת בין איביץ' לסוזה ושהקבוצה שלכם של 13/14 תיזכר כטובה בהרבה מזו של השנתיים האלה.
קמפיין אירופי זה לא הכל, הרי ב8 מ10 משחקים היינו מפסידים לפרנקפורט, כנל לגביכם ובנפיקה. זה פשוט משחקים שהכל מתחבר בהם, והמזל לצידך יחד עם בטחון שנבנה. אגב, ככל שעוברות השנים ניהיה קשה יותר כי הפערים רק גוברים, למשל הפועל שניצחה את מילאן אז, לא תנצח קבוצה ברמה שבה מילאן הייתה אז. גם מכבי תל אביב ניצחה את פסז, זו עדיין מכבי מאוד גרועה- ואיך לא באותו דיון תמיד כיף להזכיר את מכבי של קלינגר, שנתנה קמפיין טוב בצמפיונס על אף שהיא קבוצה גרועה.
הראיתי מספרית שלא. בשבילך אציין שוב את המספרים. מאזן משחקי הדרבי בליגה בעונות 99/00 עד 2010/11: 17 נצחונות להפועל 11 תיקו 8 נצחונות למכבי 8 נצחונות של מכבי ב36 משחקי דרבי בליגה. בגביע שני נצחונות להפועל (99/00 ו-08/09) ונצחון אחד למכבי (00/01). זה "שוויוני"? השוויוניות הייתה במשאבים ובתקציבים, לא ברמה על הדשא. לא מתאים לך ליפול בקשקושים של אורימור.
אני שמח שאתה מדברר את מכבי חיפה משל היית דורון בן דור, אבל זו בסך הכל הגרסה שמציגים בכרמל, לאו דווקא המציאות. לפי השחקן (שחופשי היום, לעומת ה-800 אלף יורו שחיפה הייתה צריכה לשלם אז) פשוט הציגו לו חוזה שונה ונמוך מזה שסוכם עליו, כי חישבו את סכום ההעברה בשיחות המקדימות.