מכבי תל אביב 2020/21 - מחזיקת הגביע וסגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raumdeuter, ‏29/8/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Morientes Member

הוא חושב שבאירופה לא מפטרים מאמנים.

2. סמואל אטו Member

שני מאמנים עם אפס השפעה על ההצלחה של מכבי באירופה. יוקאנוביץ' הושפל במלטה ועלה עם הרכב מתאבד נגד פלזן בבית, זהבי תיקן(בלשון המעטה) את הטעויות שלו.

גם יצחק שום קיבל קבוצה אדירה על מגש של כסף והגרלה טובה גם כן שסידרה לחיפה קמפיין היסטורי. יכלו לקבל קבוצה יותר חזקה ולעוף במוקדמות. התרומה של שום הייתה קטנה אם בכלל.

הצלחה של קבוצה היא לא תמיד מתאר ליכולת של מאמן. צריך ניואנס.

3. DRORIKO Member

חחחחח רגע שאני אבין אתה הרגע התנשאת עלי? :p

אני לא בא עכשיו לחלק ציונים לשומי ויוקנוביץ', אלא רק מתאר איך שהם נתפסים בראייה היסטורית. שומי נתפס כמאמן מצליח, כמה זה החלק שלו וכמה זה החלק של השחקנים זה דיון אחר. גם יוקנוביץ' מזוהה כמי שהעלה את מכבי לאלופות, תרצה או לא. אגב שניהם הצליחו לגבור על סגלים עדיפים מהם, וזה יאמר לזכותם. מדברים כל הזמן על ערן זהבי, קצת שוכחים שלידו שיחקו דור מיכה, יובל שפונגין ועדן בן בסט. אגב סתם פיקנטריה, את מרכז הקישור של באזל הרכיבו גרניט ג'אקה ומוחמד אל נני, שהפכו להיות שניים מהשחקנים הכי מושמצים של ארסנל.

4. רוברטו באגיו31 Member

בכלל לא ברורה לי ההחלטה הזאת של גולדהאר, יש לי הרגשה שכל מיני יועצי אחיטופל הסיתו אותו כנגד המאמן .
    החלטה שממש לא מאפיינת את האופי והקור רוח של גולדהאר .

מבחינה מקצועית מדובר בטעות גדולה, מכבי לא תמצא מאמן יותר טוב ומנוסה מדוניס .
    אולי לטווח הקצר של החודש הקרוב זה ייתן "רוח" חדשה לשחקנים הישראליים הסכסכנים וכפויי הטובה, אבל לטווח הרחוק הפיטורים האלו יעשו רק רע למועדון .

סביר להניח שעוד שבועיים מהיום היחצ"ן וסוכן השחקנים יניב טוכמן יעלה כתבת יח"צ על שכטר העגלה ועל כמה שהוא מרגיש טוב בעקבות החלפת המאמן וכו' .
    ברגע שהתקשורת מנהלת את המועדון אתה מבין שהמצב לא טוב .

דרך אגב, אם היה מדובר במאמן ישראלי שמפוטר, כל התקשורת הייתה מתפוצצת על הצעד הנמהר ומבכה בצער על " מעמד המאמן " .

Butragueño ו-italiano אוהבים את זה.
  5. Morientes Member

אנחנו במקום ה5 אחרי 11 משחקים, משחקים כדורגל גרוע, צוברים פער מחיפה, לא מראים גרף שיפור.
    איך זה צעד נמהר?

6. רוברטו באגיו31 Member

כפי שרשמת בעצמך : אנחנו אחרי 11 משחקים סה"כ, כלומר פחות משליש ליגה עברה .

משחקים גרוע ? נכון, כמו שאר 13 הקבוצות שמשחקות בליגה החלשה הזאת .
    מה ציפית ? לכדורגל סוחף, טכני, יצירתי ורב שערים ?
    זו הרמה פחות או יותר של הליגה הזאת, בטח כשאין קהל ורוב המשחקים הם באווירת אימון .

בואו גם נזכור שדוניס קיבל את מכבי במצב לא אופטימלי, אחרי עזיבה של 2 זרים מצויינים ( אמאדור וזראלדש ) ועוד 2 שחקנים ישראלים משמעותיים .

ולמרות כל זאת, מכבי הצליחה בגדול באירופה בתנאים לא קלים.

רק על ההצלחה באירופה, הגיע לדוניס הקרדיט להמשיך לפחות עד סוף העונה.

7. alexshw Member

עבר מספיק זמן כדי להווכח ביכולות של דוניס ובחוסר חיבור שלו לקבוצה. מה גם שהטריגר המיידי כנראה איבוד חדר הלבשה.
    צריך גם לדעת מתי להודות בטעות ולחתוך. זה חלק מניהול. אין מי שלא טועה.

מכבי ת"א הצליחה באירופה לחלוטין תודות להגרלה.

orimor2212, oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  8. Telkiyski Member

שנזכיר לך איך הוא פיטר את איווניר? את נמני?
    כשלא הולך אין לו קור רוח כ"כ.

גם את שוטא הוא זרק לדעתי בסיבוב ראשון בזמנו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

אנחנו מדברים על אחד שזרק שני שחקנים, שאחד מהם שחקן בית מגיל 0, רק בגלל שהם "פגעו בתדמית של המועדון". ממה אתם מופתעים כל כך? הוא באמת קר רוח, אם מישהו לא מסתדר עם האינטרסים שלו הוא יכרות לו את הראש וישב לעשן סיגר. ביזנס מן בכל זאת.

10. Morientes Member

אנחנו לא עוד קבוצה בליגה, אנחנו לא אמורים לחשוב שזה מצב תקין.
    ציפיתי לנצח, זה מה שמכבי עשתה בשנים האחרונות זה מה שצריך לקרות גם השנה.

דוניס לא קיבל מצב אופטימלי, הוא עדיין קיבל אץ הקבוצה במצב קצת יותר טוב משל נתניה למשל.

אף אחד לא ביקש ממנו לא לספוג כל הסיבוב, או לא להפסיד בכלל, אבל כן אני מצפה ממנו שלא נפתח פער כזה רציני מחיפה בטח לא מחיפה הנוכחית.

כל הכבוד לו על ההצלחה באירופה(באמת), אבל זה לא נראה שהקבוצה בגרף שיפור, אני בהתחלה הייתי מאלה שהגנו עליו אבל די, אין שום שיפור ביכולת.

11. Telkiyski Member

גם להחתים ערבים לא מסתדר עם האינטרסים שלו?

12. DRORIKO Member

ערבים כמו מי? כמו אבו עביד?

13. Telkiyski Member

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הצעד הזה נובע מדבר אחד. יש מאמן שפוטר מווטפורד. הוא כרגע פנוי. הקבוצה לא ממש מתפקדת, ויש כנראה חוסר אימון בין (חלק) השחקנים לבין דוניס. מכבי חיפה מתחילה לברוח, אז איזו ברירה יש לגולדהאר? בדיוק, לפטר את המאמן. אין לי מושג אם איביץ' רוצה בכלל לחזור, אבל ברור לכולם שכבר הרימו לו טלפון. אין לי מושג אם הפיטורים האלה יצילו את העונה של מכבי, אבל הצעד לא מפתיע.

15. Raulito Madridista

לא מוצא שום סיבה להשאיר את דוניס בתפקיד והשאלה אם מכבי עמדה בשקט וסגרה איזה משהו מעניין - כשאוסקר גארסיה הלך היה עצב בקריית שלום ואז בא תותח כמו פאולו סוזה, בהמשך פאקו היה בסדר ולקח טרבל וגם איביץ' היה בינגו. זה לא רק קצב צבירת הנקודות וכאלה אלא החלטות שערוריות של המאמן שהפך את שכטר ובן חיים לליצנים, להכניס אותם בדקה 87 או 92 זה לזלזל ואף להשפיל לדעתי ואני לא חושב שהם בחשו לפטר אותו, זה לא נכון. צריך לנסות להציל את הליגה לפני שיהיה מאוחר. שחקנים טובים עזבו, טוב שלא העלו את אצילי ומיכה - אבל הגיע חלוץ טוב כמו פשיץ', את לואיס הרננדס מי בחר? המאמן הזה. תראו את הספסל והסגל של מכבי לעומת יתר הליגה כולל מכבי חיפה. מי משחק עם שלושה בלמים נגד הפועל באר שבע ההגנתית? ופתאום 4:4:2 כזה סופר-התקפי משום מקום? מכבי עוד כבשה כמה גולים בדקות האחרונות שלא ממש הגיעו לה.

אין שום סיבה שמכבי תאבד כל כך הרבה נקודות בליגה חלשה. לא היה קהל גם בפלייאוף ואיביץ' טחן את הליגה. הקהל משפיע על כולן, גם למכבי חיפה אין קהל. פעם גולדהאר היה מגיב באיפוק כי לא נדרש ממנו אחרת. לדעתי זה בדיוק ההיפך ורמיזה שהוא עדיין עם עניין בקבוצה שלו.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.