מכבי תל אביב 2020/21 - מחזיקת הגביע וסגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raumdeuter, ‏29/8/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה אומר את זה בדיעבד כי הוא הצליח בקריירה שלו באנגליה במה שקרה אחר כך. משמע אתה מסיק על עצם היותו הכי גדול פה בגלל ההצלחה שבאה אחר כך. בנוסף אנחנו לא יודעים באמת בן כמה הוא היה : )

שלא תבין אותי לא נכון. יעקובו היה ענק. אבל פרט לשערים שלו, אני לא זוכר אותו תורם למשחק הקבוצתי. אני די בטוח שאם אני מוציא את יוסי בניון, רוסו ושות' - הוא כובש הרבה פחות. כך שגם הוא כנראה שיחק בקבוצה הכי טובה שהיתה פה.

2. oranfu Member

עזוב, גם כשהיה פה בליגה היה ברור שהוא רמה אחרת.
    גם בליגת האלופות הוא היה ענק.

מה שהוא עשה אחר כך באנגליה זה בכלל משהו שספק אם אי פעם יחזור על עצמו משחקן שעבר\גדל\התפתח בישראל.

הקבוצה הכי טובה שהיתה פה אני מסכים, אבל הוא היה ענק.

3. Raumdeuter Member

יש בתים השנה

4. Morientes Member

לצערנו גם אם יגיע חיזוק לזלצבורג הוא לא יעזור.
    חבל אולי אם חיזוק היינו יכולים לעשות איזה סנסציה מול זלצבורג.

5. Raumdeuter Member

בתים באירופית זה מעולה מבחינתי.
    מעדיף לא לעלות למשחק מול זלצבורג(יש להם את דאקה,ההונגרי ההוא ועוד מלא מפלצות שמסתתרות בסגל שלהם).

נערך לאחרונה ב: ‏17/9/20
  6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיבלנו את ההגרלה הכי אכזרית שיכולה להיות. לא רק את הקבוצה הכי קשה, אלא גם קבוצה שהועפה פעמיים על ידי ישראליות והיום היא מועדון שונה ב-180 מעלות.
    שימו לב מה קרה למדורגות אחרות: סלביה ראג ואולימיאקוס לא שיחקו אז הן לא רלוונטיות, אבל דינאמו זאגרב שרציתי אותה הודחה על ידי פרנצווארוש ויאנג בויז הודחה על ידי מיטילנד.

7. Ori8 Member

א' טוב מאוד שלא נהיה בליגת האלופות. אין שום סיבה או רצון להתבזות שם. זה מיותר לגמרי. חבל רק שבדרך לבתים באירופית נצטרך לקבל איזו שמינייה מקבוצה אדירה. ההשפלה מולם תהיה באמת לא נעימה ויהיה לא הוגן לבוא בטענות למכבי גם אם נקבל מהם 15 חתיכות בשני מפגשים.

ב' גם לשלב הבתים בליגה האירופית הקבוצה הזו לא בנויה בשום צורה והיא תחטוף שם שלישיות ורביעיות בכל משחק.

חוץ מהעובדה המבורכת שזה מכניס כסף למועדון זה מיותר לחלוטין. בטח כשלאוהדים אין הזדמנות לצפות בקבוצות טובות מגיעות לפה או לטוס למשחקי חוץ שזו חוויה נהדרת.

8. Morientes Member

להיות משופל בליגת אלופות> לא להגיע לליגת אלופות.
    כנראה שלא נעלה, אבל אין ספק שהייתי מקווה שהגיע לאלופות.
    עד שלב הבתים נתחזק וניהיה קבוצה שונה ממה שאנחנו עכשיו.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם אוהדי הפועל? מה זה המשפט הזה יופי שלא נהיה באלופות. אני רוצה להיות באלופות. עכשיו בין רוצה לבין להיות ריאלי המרחק גדול. לא נהיה באלופות עם או בלי קשר להתבזות שם, כי אנחנו לא קבוצה מספיק טובה. אפשר לחשוב שאם היה לנו עוד 5 זרים איכותיים היינו עולים ועושים 10 נקודות. בואו, גגם היו עושים נקודה שתיים. וכן אני תמיד מעדיף לשחק בצמפיונס ולקבל כ-15 מיליון יורו על פני שלב בתים משמים בליגה האירופאית שגם בו אין לנו הרבה מה למכור ובמקרה הטוב נוציא 6 נקודות בלחץ ובמקרה הרע נעשה 0 נק'.

אני הרבה יותר מודאג מהליגה. ובמצב הנוכחי, למכבי בתוך חודש כבר לא יהיה על מה לשחק בליגה. יש לנו זלצבורג, ואחר כך נתניה במשחק השלמה. לחיפה יש סכנין. ריאלי שהם ינצחו אותם, ועם איך שמכבי נראית ועם רוטציה שתהיה בליגה, לא פוסל שלמשחק במחזור 4 נגד חיפה נגיע כשלנו 2 נקודות ולהם 9. הפסד של זה 10 הפרש. אחרי זה יש לנו באר שבע, שקל זה לא יהיה, כך שיכול להיות מצב, ריאלי, שבעוד חודש, למכבי נגמרה הליגה. עם או בלי זרים. כי מחזור 5, פער של 10+ נקודות ממכבי חיפה, את זה כבר לא נסגור, גם אם ישחקו את הליגה עם 60 משחקים.

כך שאלא אם מכבי מוציאה מ-3 המשחקים הקרובים 5 נקודות ומעלה כשהיא לא מפסידה למכבי חיפה או מנצחת אותה, אפשר לסגור את הסיפור ולשלוח את דוניס הביתה, עוד לפני שמתחילה הליגה האירופאית בשלב הבתים.

10. Raulito Madridista

לדעתי ההכנה של מכבי תל אביב לאירופה כבר שלוש שנים מבישה, למרות שאיביץ' היה חייב להפיק מהקיים קצת יותר. אף אחד לא מצפה להביא שחקן כמו יעקובו. אני זוכר את הפועל ב-2010 נופלת גם בפח הזה, יותר מדי 'לרוחב' - סלים טועמה ויוסי שיבחון, זר אחד שהתברר כגרוע - רומיין רוקי, ובלם לא מספיק טוב כמו פירנסמן (בלט רק במערך של שלושה בלמים). מכבי הבטיחה את האליפות ב-2018/19 כבר במרץ והיה לה זמן להתארגן.
    ליגת האלופות היא לא הליגה האירופית משמע חד משמעית עדיף להעפיל ולהסתכן בקמפיין גרוע למרות שכרגע המצב שונה וזה בלי אוהדים. חבר טוב שלי טס ללונדון למשחק נגד צ'לסי ונכון מכבי הובסה אבל הוא מדבר על חוויה לכל החיים (הקמפיין שהיה קרוב להסתיים ב-0 ו-0). העפלה לצ'מפיונס שווה המון-המון-המון כסף שיסדרו את מכבי בצורה מדהימה בלי קשר לזהבי אפילו, זה כאילו אין שם פגיעה מהקורונה, כאילו מכרו 20 אלף מנויים בנוהל. גם לשלב בתים בליגה האירופית מכבי הנוכחית לא מספיק טובה.

לא מבין מה הטעם להסתכל כל כך רחוק בליגה, תמיד יהיו הפתעות, שני מחזורים חרא בליגה לא מבטלים הישג של שנתיים, כלומר אם יש מחר מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה עדיין הייתי הולך עם חיפה. דווקא משחקים גדולים טובים לה, קבוצות שטיפה ינסו לתקוף מולה. למכבי לא תיגמר הליגה. מה שכן דוניס צריך להיות נוקשה יותר כי הוא נפל במלכודת של השחקן הישראלי המצוי.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע לגבי השנה הראשונה של איביץ', אבל בוודאות מבישה בשנתיים האחרונות. זה שהגענו השנה לבתים זה מקרי ונובע כולו מהגרלות של קבוצות מביכות. אם היינו נתקלים במשוכות ב-25% מכבי לא היתה עוברת סיבוב. גם לא את הראשון. היבה היחידה להגיד לא לליגת האלופות היא העובדה שאין קהל. לא יעזור. ליגת האלופות זה חוויה שצריך לחוות עם קהל. בטח ובטח כשאנחנו לא מגיעים כל שני וחמישי לשם. המשחק מול צ'לסי שם שזכיתי להיות בו מבחינת אווירה לא היה ולא יהיה לקבוצה ישראלית. עידוד 90 דקות. מוריניו בסוף המשחק שאל אם המשחק שוחק בכלל בתל אביב, רק חבל שעל הדשא זה הרגיש כמו אנגליה נגד סן מרינו חחח

אני חשוב שהפער בין מכבי וחיפה לשאר הקבוצות הוא תהומי. עם סיום העונה שעברה הפער בין מכבי לחיפה גם הוא היה תהומי, אבל עזיבה של 5 הזרים גם אם חלקם זרים לכדורגל (ניקוליץ ואפואדו) הפכה את הקבוצות לשוות נוכח האבידות של מכבי (מיכה, אצילי, גאלדש, וזאיר), שאצלה זה מתבטא גם בחילוף במאמן. הבעיה של מכבי זה שהיא גם סובלת מחוסר מזל ברמה המנטאלית שגרמה לה ללכת הרבה יותר אחורה. אני לא רואה הרבה מקומות שמכבי חיפה תאבד בהם נקודות עד לסיום הסיבוב ולמעשה מכבי די סיימה את התחמושות שלה וכל איבוד נקודות עכשיו די יגמור לה את העונה שתשולב עם עונה אירופאית, אלא אם מכבי חיפה תעשה עונה אירופאית ואז סביר שזה ישפיע על היכולת שלה אבל לא באופן דרסטי. מכבי הנוכחי לדעתי לא עושה יותר מ-23 נקודות בסיבוב הזה ואני לארג' (7 נצ מ-11) ומכבי חיפה עושה בערך 30 נק'. תן לי סיבה למה שזה ישתנה בסיבוב שני? אלא אם מכבי ת"א מנחיתה פה 4 סטארים שלא ראינו כמה שנים בכדורגל שלנו, ואז הכל באמת פתוח גם במינוס 10 בעוד 3 שבועות שהם ייכנסו לעניינים - ולא אני לא חושב שזה יקרה

12. Raulito Madridista

חוויה שלא הייתה לי כאוהד זה להגיע עם הפועל ת"א לחו"ל, בכיתה ט' חבר מהכיתה נסע למשחק נגד פריז סן ז'רמן ויש לו מזכרת לכל החיים, שלא נדבר על אלה שהיו בסטמפורד ברידג' ב-2002, בכפור של מוסקבה (מעטים) או בטארדיני\סן סירו. בכל מקרה השיקול העיקרי בליגת האלופות אם אני שם בצד את החוויה שנפגמה - השיקול הכלכלי. גם להפועל וגם למכבי היה בית קצת 'אפור' בפעמיים הקודמות עם כל הכבוד לראול ששיחק בשאלה או אדן הזאר ודייגו קוסטה ומוריניו. בכוונה אני הולך רחוק - אתה תתרגש לראות את דן גלזר יורד לגליץ' מול מסי גם אם זה יהיה ממסך הטלוויזיה.
    לגבי ההכנה של מכבי, הרי כשאיביץ' הגיע מכבי התמודדה על הליגה האירופית, היא לא פתחה כאלופה, אז לגבי הליגה האירופית הסטנדרט נמוך יותר, אבל מה מנע ממכבי לסמן שחקנים טובים כבר במרץ כשלקחו אליפות, היה ברור מה היעד הבא. ג'ראלדש ואמאדור זה טוב אבל לליגת האלופות זה לא מצוין.

אתה רץ יותר מדי קדימה עם הניתוחים שלך לגבי הליגה, עד למשחק נגד חדרה לא ראינו הרבה ממכבי חיפה, אולי מחצית אחת, היה דיכאון שלם נגד הפועל באר שבע. אל תשכח איך מכבי חיפה הגיעה למשחק הראשון נגד מכבי למשל, היו קולות של אופטימיות ולטעמי גם לקראת הסיבוב השני. אני כן חושב שבית"ר תצטרך שהרבה דברים יתחברו על מנת לאתגר אותן. יש כאן גם כל כך הרבה עניינים של קורונה ולא נודע, קשה לאבחן אפילו מומנטום. מהכסף שייכנס מכבי הרי תתחזק, 'איבדתם' שני משחקי ליגה בסך הכל.
    אני כן חושב שזה משנה למשל אם מכבי תהיה בשלב הבתים (כלשהו, אפילו ליגה אירופית) ומכבי חיפה תודח. כאן כבר תגיע לידי ביטוי העייפות וכאלה וזה עשוי להקשות עוד יותר על מאבק האליפות.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשמגיע מאמן חדש אני תמיד נותן לו את ה-GRACE הזה כשמדובר בשחקנים חדשים ומועדונים חדשים ולכן את השנה הראשונה של איביץ' שלמרות הכל הוא היה מרחק 12 דקות מהבתים אני באמת נוטה שלא לספור, כנ"ל גם לגבי דוניס השנה. אבל בעונה שעברה איביץ' מבחינתי האחראי הראשי יותר אפילו מההנהלה לבלאגן. הוא יכל לתת אולטימטום ולהגיד חבר'ה, או שאנחנו עושים הכנה או שאני הולך הביתה. והוא לא עשה את זה. והשנה אני דווקא יותר מאשים את ההנהלה של מכבי כי אתם כבר הייתם בסיטואציה הזאת כל כך הרבה פעמים ב-7 השנים האחרונות, אולי פעם אחת לעבוד נורמלי? אבל כנראה שלמנות מנכ"ל ומנהל מקצועי זה קצת יותר מדי לצפות מהמועדון הכי מעוטר בארץ. מביך.

אני מאחל לך שתמצא את הסיכוי לראות את הפועל במשחק בחו"ל, גם אם זה לא נגד קבוצה גדולה בשבילך : ) למזלי היה לי את האפשרות לחוות 4 פעמים: סטוק סיטי בחוץ (הפסד 3:0), צ'לסי בחוץ (הפסד 4:0), פורטו בחוץ (הפסד 2:0), ויאריאל (ניצחון 0:1). הבאסה היחידה היא שלא הייתי באמסטרדם ארינה בקמפיין ההוא בצ'מפיונס, אבל פיציתי במשחקי בית : )

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו כשגלזר נדבק בקורונה אפשר להרים דגל לבן כן? אימונים עד למשחק כנראה שלא יהיו, וסביר שעוד שחקנים נדבקו ממנו. לדעתי יש מצב שחצי סגל, כך שלדעתי לא יהיה משחק ואופ"א תיתן טכני לזלצבורג, לא שזה משנה כי היה יוצא תוצאה בהפרש שערים גדול בכל מקרה

15. italiano Member

ומכבי תל אביב יכולה להאשים רק את עצמה במצב הזה.

מצב נושא:
הנושא נעול.