אתה לא עוקץ אותי פה. לא היללתי את עבודתם, להפך, התחלתי את הדיון בזה שאני חושב שהם צריכים לעשות עבודה טובה יותר ביחס למשאבים.
לא ניסיתי לעקוץ אותך מן הסתם. סתם מצחיק אותי שמספרים לנו תמיד כמה אצלם הכל שונה והכל יותר מקצועי והכל יותר מקצועי ואיזה יופי. בפועל לפי מה שאני רואה אין שם איזה עבודה מיוחדת, פשוט הרבה יותר כסף ביחס ליתר אז בחלק לא קטן מהמקרים מביאים זרים שהם באמת טובים לליגת בורסה (כל מיני סבוריט, אמדור או חייזרסון).
גם כסף זה משאבים, אבל גם הכלי ניתוח שלהם. הם למשל ובאר שבע לדעתי היו הראשונים שהכניסו חזיות לארץ בתקופה בה כל קבוצה שמכבדת את עצמה באירופה השתמשה בזה בגילאי נערים ומעלה. אותו דבר בנוגע לכלי הניתוח. יש את הקבוצה שלי בה וידאו זה לשלוח איש צוות לצלם מהיציע אימונים או משחקים, ויש קבוצות עם כלי BI או אפילו AI. חדרה למשל, מרמרטיני לא הגיע כי האנליסט גילה אוצר בדאטה בייס של נתוני השחקנים של ההתאחדות הארמנית. הסיפור האמיתי הוא שמימר וגולן הסתכלו בקלטת של איזה קשר אחורי בוסמן (תנאי סף לכל הקבוצות הלא גדולות בארץ, אפילו מכבי פת נדיר שמשלמת על שחקנים), ובמקרה מרמרטיני שהיה איתו בקבוצה תפס להם את העין. בקיצור, עם המשאבים שלהם, הם חייבים לעשות עבודה הרבה יותר טובה. ההתקדמות הטכנולוגית בעשור האחרון תהפך מעבר כמו של וואקמה לרעננה למאוד מאוד מאוד נדיר. פי 10 מכמה שהיה נדיר בזמנו.
אפשר לנתח המון המון דברים ואלמנטים במשחק ברמה כמותית ומספרית. השאלה מה אתה רוצה לנתח, על מי ובעיקר כמה משאבים וכוח אדם יש לך בשביל זה.
בגדול זה צריך להראות ככה (מחיפוש הכי מהיר ביוטיוב) מבלי לחפור יותר מדי, במדינת סטארט אפ כמו שלנו, מספיק לבעל בית להשקיע 3-4 משכורות של אנליסט וסטטיסטיקאי (בממוצע המגזר הציבורי) + משכורת בכיר והשמיים הם הגבול. לסקאוטינג, ניתוח היריבה וייעול אישי, גם ניתוח בזמן אמת. אם אני לוקח בחשבון שמכבי תל אביב ומכבי חיפה יכולות להרשות לעצמן להכניס 3 4 משכורות כאלה, הייתי מצפה שלא נישאר מאחור בפן הזה. טכנית פיזית אנחנו בפיגור מספיק גדול.
בסרטונים זה יפה. בפועל בישראל מגיע איזה אבי נמני/בועז גרין/עידן בן אבו וכו מערבב אותך שיש לו שחקן בדיוק בשבילך ובסופו של דבר כולם יודעים מה גורל השחקן הזר
הוא מדבר על אנליסטים, ואתה מדבר על סוכנים. קבוצה חכמה מסמנת לעצמה את השחקנים ואז פונה לסוכן. מקסימום, מקבלים שם ואז עושים בדיקה עצמאית.
לדעתי מרמנטיני לא מספיק יציב בשביל קבוצה גדולה פה בליגה. כמו שרשמת, הם צריכים קודם להיפטר מ-2 זרים עם משכורות גבוהות לפני שיוכלו להחתים זר נוסף. כרגע אין להם מקום ואני מניח שהם מנסים להיפטר משני הזרים האלה כבר לא מעט זמן.
מה שקורה עם דן ביטון מוזר כי מדובר בדיוק באותו מאמן על הקווים, כזה שלא החזיק ממנו, כזה שלא מוצא לו מקום מבחינת השיטה - אלא אם כן תגידו לי שנמאס לו לשמוע על 'מכבי ההגנתית' והוא ישחק עם דן ביטון כקשר שלישי במרכז השדה וייתן לו חופש התקפי. החלוץ החדש שהגיע, שהיה צריך להגיע אגב גם אם יונתן כהן היה ממשיך - כבש מעט מאוד שערים בשנים האחרונות. קראתי שבמכבי אומרים שאם היה מבקיע בווטפורד אז המחיר היה מרקיע שחקים והוא היה מגיע 'עם האף למעלה' ועכשיו הוא רעב. מצד שני, הם לוקחים פה סיכון ענק. לדעתי זה באמת הקיץ הכי גרוע של מכבי ת"א מזה עשור או משהו כזה. היו ימים שהם נפלו ברכש בלי סוף לדוגמא, נניח בניסיון להתחרות עם הפועל של הדאבל - אבל הם לפחות ניסו. כאן הרימו ידיים מראש.
שמתי לב שמ-2016 כל קיץ מכבי ת״א מוכרת כוכב אחר ומסיימת את חלון העברות ברווח, מרשים. לא ברור לי למה צריך להשקיע 30 מיליון שקל (ככה קראתי כאן בפורום) במחלקת הנוער, מכבי חיפה מייצרת אותו כמות שחקנים לאירופה/ליגת העל/ליגות נמוכות ומשקיעה רק 12 מיליון שקל לפי הדיווחים. גם לפני עידן גולדהאר מכבי ת״א בלטה וכל ילד רצה להגיע לשם. לדעתי גם זה לא משתלם כלכלית, על יונתן כהן אחד יש הרבה שעוזבים בחינם והם שחקני ליגת העל לגיטמיים. בלי חיזוק נוסף לחלק הקדמי מכבי חיפה תדלג לאליפות קלילה, מעניין אם יגיע רכש כי אין דיווח על כך.
מכבי תל אביב: מתיאו קאסיירה לא יצטרף | ספורט 1 בדרך לסוצ'י הרוסית Sent from my SM-G973F using Tapatalk
גבי קנייקובסקי מגיע למכבי ת"א. 700 אלף דולר ילכו לנתניה ביחד עם קארצב וגויאגון. השחקן עצמו ישתכר 230 אלף דולר לעונה. אני אתייחס לפסיק של העיסקה הזו. מי שמכיר אותי יודע שאחי (ז"ל) קיבל את קארצב למכבי בגיל 15 אחרי מאבק גדול על השחקן שהיה כוכב בנתניה. במכבי הוא שיחק מהר מאוד גם בקבוצת הנוער (לטעמי כבר בגיל 16 שיחק בנוער, וגם בבוגרים עשה בכורה מוקדמת מאוד). לא חושב שהיה כזה שחקן שהיה לו תמימות דעים בקרב המאמנים שעבדו איתו, המנהל המקצועי (לוין בזמנו) שהוא הולך להיות שחקן בוגרים במכבי ת"א וכזה לאורך זמן. בסוף, אחרי מעט מאוד הופעות ובעיקר השאלות הוא הופך לפסיק בעיסקה על שחקן אחר ומסיים את דרכו בקבוצה בגיל 21. לא יודע מי אשם אם בכלל. אולי עד כמה שלא נחשוב וכמה "מומחים" שלא נשאל קשה לנבא גם בגיל 15-16 הגעה של שחקן לקבוצה הבוגרת. אולי מכבי ת"א כן אשמה? אולי השחקן עצמו? בסוף, לראות את קארצב כמי שלאורך כל הדרך מהרגע שנחת בקריית שלום סומן כחומר ברור לבוגרים עוזב כחלק מעיסקת חבילה שהוא שולי בה זה מאכזב. Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
בסופו של דבר קארצב חזר בקיץ למכבי תל אביב והעדיפו לשחק עם פיבן שהוא בכלל בלם וריקן שבקושי שיחק בעונה שעברה לפניו. אני בטוח שהמאמן היה מעדיף להשאיר אותו ולא לחפש דברים מבחוץ