מכבי תל אביב 2023/24

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏22/10/14.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

35-29 למכבי במחצית.
    מצד אחד מובילים, מצד שני הספרדים ביום נוראי משלוש. ברגע שהם מאפסים טיפה את היד אנחנו בבעיות. ריבאונד? לפעמים באמת לא מובן לי איך הקבוצה הזאת נרשמה ליורוליג. ברגע שטיוס מנסה לחסום אין אף שחקן שיכול להוריד איזה 10 ריב' למשחק.

אין לי באמת מושג מה נראה בחצי השני, אבל דבר אחד בטוח, השופטים לא ממש ביתיים...

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

54-50 למכבי, סוף רבע שלישי.
    זה יהיה משחק ארוווווווווווווווך. ברגע שזה היה נראה סגור הספרדים עברו לאזורית ותוך שתי דקות כמעט מחקו את כל הפער. הבעיה? פארגו עם 4 עבירות. השיפוט? כבר הרבה שנים לא ראיתי שיפוט כזה מוזר. לשמחתי המארחת סובלת יותר מאנשי הזברות מאשר אנחנו.

3. Civil Anti Madridista

רנדל עושה עבודה של שלושה שחקנים, בעוד שפארגו והיינס מחרבים למכבי עוד משחק

idans10 אוהב/ת את זה.
  4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

רנדל זה עילוי הגנתי שלא ראיתי בכל שנותיי בכדורסל האירופאי.

אלעד ו-idans10 אוהבים את זה.
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אנחנו ננצח והאמת שבצדק כי היינו טובים יותר, אבל לניצחון הזה יש גם טעם של שיפוט שדי עזר לנו וזה משהו שאני פחות אוהב. אבל כמו שלפעמים דופקים אותנו, כנראה שלפעמים אנחנו גם מקבלים מתנות חזרה והעיקר שאנחנו יוצאים עם ניצחון במגרש מאוד קשה כמו זה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי היה השופט הדפוק הזה? אוחיון וטיוס (אסיסט נהדר של פארגו) דאגו בסופו של דבר לניצחון הקריטי הזה, אבל קשה לי להגיד שאני שמח. אני יכול להבין את הכעס של הקהל הביתי כי באמת השופט הזה נתן לנו מתנות על ימין ושמאל. אולי בשביל להחזיר משהו מישהו מלמעלה דאג לרנדל להפצע...?

אני לא ממש מבין למה רנדל חזר ואוי ואבוי אם בגלל זה הוא החמיר את הפציעה שלו. זה לא שהמשחק הזה היה על החיים ומוות. כן, בשביל המוראל, אבל לא בשביל העונה כולה. אני באמת מקווה שהבחור יכול לשחק בעוד שבוע (בליגה הוא לא ישחק).

בסיומו של דבר זה היה ניצחון עם הרבה עזרה של השופטים. לדעתי שיחקנו בחצי הראשון טוב, אבל הלחץ עלה לנו בחצי השני. קבוצה עם שוונג היתה מפרקת היום את הספרדים! נו טוב, אי אפשר לקבל הכל בחיים...

idans10 אוהב/ת את זה.
  7. yon2303 Member

למה ניצחון עם עזרה מהשופטים ?
    על העברות הטכניות היו מוצדקות חואן פלאזה מגיב לכל פעולה עם תנועות ידיים וצעקות לשופטים כל משחק הוא מקבל טכנית אחת לפחות
    מכבי היום עשתה הגנה טובה מאוד

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נראה כאילו היינס ופארגו מתעסקים כל התקפה בלמי יש זין יותר גדול, חבל רק שזה פועל נגדנו באופן אבסולוטי כל-כך. הזוי שדווקא אוחיון שנמצא מאחוריהם ברוטציה היה הרבה יותר טוב משניהם, בעיקר עם קבלת החלטות נהדרת בדקות האחרונות. הייתי רוצה לראות ממנו הרבה יותר אסרטיביות במשחק שלו - הוא צריך לקחת על עצמו הרבה יותר - הוא הרכז הטבעי היחידי בכל הסגל.

ורנדל, בחיי כמות השחקנים שהוא צריך לחפות עליהם הגנתית היא בלתי נגמרת. איזה מפלצת.

idans10 אוהב/ת את זה.
  9. zivmay Member

רק מכבי יכולה לקבל תבוסות מהפועל ירושלים ובדרבי, ואז שלושה ימים אחרי זה לנצח באחד המגרשים הביתיים באירופה, קבוצה ספרדית בעלייה.מוזר מאוד מוזר.
    למרות הניצחון, עדיין- יותר מדי הגנת אחוזים, צריכים מהר מאוד לצאת מהסרט הזה שעם הגנה כזאת יגיעו לאיזשהו הישג. כלכך הרבה גארדים זריזים, כלכך הרבה אתלטיות, מכבי לא צריכה את סוג "ההגנה" הזו, צריכים לחזור למקורות של בלאט, אישית לוחצת עם כמה התחכמויות וזהו. אני באמת לא מבין מה גודס עשה 4 שנים תחת דייויד, בינתיים מאכזב מאוד.
    בקשר להתקפה, לפעמים יכולים להיות מהלכים נדירים, ולפעמים יש יותר מדי כדרורים, כיוצא מהשכונה וחוסר המשמעת שנובעת מהצוות המקצועי, שלטעמי לא מספיק חזק. כבר היה 13 הפרש, ורק בגלל שטויות כאלו ההפרש צנח בדרסטיות.

רנדל- על אנושי בהגנה, רץ את המגרש בשני צעדים ואתלט מדהים. ומה שמעודד שהוא יכול עדיין להשתפר, לפעמים מבודדים אותו בכוח במקומות הלא נכונים, לפעמים לא מוסרים לו מתי שצריך. אבל יכול להיות שעם הזמן התיאום יתהדק, ואולי המאמנים יימצו את מלוא הפוטנציאל.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

השופטים עזרו למכבי בחצי השני לעצור את המומנטום של מלאגה. דווקא בתקופה ששחקני מכבי ללא כל ביטחון עצמי עצירת המומנטום אולי נתנה לנו את הניצחון. אני מדגיש את המילה אולי. מה שכן, מכבי חטפה טכנית מאד מיותרת שלא עזרה לנו. פארגו שאולי לא ממש הטיב לשחק בחצי השני הסתבך בעבירה רביעית אחרי שקיבל T מהשופטים.

לגבי הטכניות של השופטים. אני לא חושב שצריך לתת T לשחקן שמחתזה. פשוט ממשיכים לשחק הלאה. אתמול לפחות לא ראיתי כאלו הצגות שחייבו טכנית. רנדל נתן בטעות ברך לאזור הכואב של שחקן מקומי והשופט מיד נתן לו טכני. למה? בהילוך החוזר ראו בבירור שדווקא רנדל עשה עבירה תוקף. בקיצור, פשוט ממשיכים לשחק.

בסוף היום אני מעריך שאם מכבי היו משחקים כמו בברלין מלאגה היתה מפסידה אתמול בהפרש של מעל לעשרים נק'. לצערי הריבאונד ההתקפי של המארחת והאחוז הרע של קליעות העונשין של ה'אלופה הניצחית' מנעו ניצחון בהפרש יותר גדול. אני חושב שהניצחון הזה יכול לתת לשחקנים הרבה כי לנצח בספרד לעולם לא קל. שיחקנו ברב המשחק הגנה טובה מאד וברגעים הקריטיים בסוף אוחיון וטיוס (אסיסט נהדר של פארגו) עשו סלים מאד חשובים.

בנתיים נראה שההנהלה נותנת גב לגודס וזה בסדר מצדי. זה שההנהלה לא בנתה את הסגל כמו שצריך זה דבר בלתי נסלח, אבל אם מזרחי/פדרמן מאמינים שהצמד גודס את גרשון תצליח להחזיר את האמונה לשחקנים אז אנחנו צריכים לקבל את זה. הבנתי גם ששום ישראלי יצורף ואני מעריך שבליגה נראה עכשיו יותר את אלטיט. בסופו של דבר מכבי צריכה גם עם הסגל הקיים לסיים בחלק העליון של הטבלה. כמו שכבר אמרנו מיליון פעם, זה לא שיש הרבה חשיבות בין לסיים במקום הראשון או אפילו הרביעי. הקבוצה ספגה שתי מפלות קשות, אבל ירושלים והפועל ת"א יסיימו את העונה במקומות 1-4.

בכל זאת מילה אחרונה על בניית הסגל. נחמד שדווין קלט אתמול 10 ריבאונדים, אבל ברגע שאתה יודע שטיוס יותר 'קפיץ חוסם' מאשר ריבאונדר הקבוצה היתה צריכה לרכוש שחקן שתפקידו לקחת ריבאונדים. סופו לא יכול עם משקלו לקפוץ, ג'ייק כהן לא שחקן ברמה של מכבי אז מי נשאר לנו לעשות את העבודה השחורה? זה לא הגיוני לצפות שדווין סמית' ילחם לבד בקו קדמי הרבה יותר גבוה ופיזי ממנו. הבחור בסה"כ סמול פורוורד שבעת הצורך יכול לשחק בתפקיד ארבע. אז כרגע אין בסגל שלנו ריבאונדר אמיתי ובעיניי זה חמור מאד. אני מאד מקווה ומעריך שבסופו של דבר נגיע לשלב הבא ביורוליג, אבל אני לחלוטין לא מבין איך הצוות הטכני וההנהלה לא ראו את העניין הזה. שום קבוצה מצליחה לקחת כל כדור מתחת לסל שלה, אבל יש גבול, לא? לפעמים זה היה ממש מביך לראות את מלאגה לוקחת פעם אחרי פעם כדור מתחת לסל שלנו.

פציעת רנדל? לא קראתי שום ידיעה עליו. מה קורה איתו? אחרי המשחק ראינו בבירור שהבחור סובל מכאבים. אז אולי אין חדשות זו חדשות טובות...

zivmay אוהב/ת את זה.
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

22 נק' ועשר ריבאונדים לג'ייק כהן בניצחון הקל על גליל גלבוע */aaa021

12. Civil Anti Madridista

אני לא מעודכן כ"כ בפרטים אבל הבנתי שגל מקל בלי קבוצה, ומכבי כידוע בבעיה עם הישראלים. מה הסיכויים שנראה אותו לובש צהוב?

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כמו שכבר עניתי לארז, אין לנו שום צורך בגל ולפני שמחזקים את עמדת הגארד, יש לנו עמדות נוספות דחופות יותר וזה בכלל מבלי להתייחס לעובדה שאולי מקל בעצמו לא רוצה להגיע למכבי.

14. VAR Member

אם למילה שלו יש ערך - 0.

15. Civil Anti Madridista

סף השבירה גם ככה נמוך, ובמצבה הנוכחי של מכבי היא פשוט לא יכולה להרשות לעצמה לאבד גם את בראיין רנדל