מכבי ת"א "אלופה". לצערי הרב זה מה שנשאר מעונה כה מותחת. היום בו זכתה מכבי ת"א באליפות ה-14 שלה, הוא יום עצוב לכדורגל הישראלי. חיכינו 20 שנה לעונה כה מותחת כמו העונה הזאת. לפני בערך 20 שנה, גילי לנדאו מהפועל ת"א לקח למכבי חיפה את האליפות, כשהוא מבקיע שער בידו. הפועל זכתה באליפות אז, והשנה כיווינו שזה יגמר יפה, שיגמר כמו שצריכה להיגמר עונה כמו זאת, ששלושה קבוצות נלחמות על תואר האליפות עד המחזור האחרון, האליפות תהיה יפה ומתוקה. אבל, בית הדין עשה מעשה שלא יעשה. בית הדין נתן רשות להפועל פ"ת להעביר את המשחק שלה מול מכבי ת"א, לאיצטדיון אחר. מכבי ת"א שנלחמת על התואר עם הקבוצה העירונית והאלופה לשעבר, שנמצאת עם אותם נקודות כמו שלה, תשחק במחזור האחרון של העונה במשחק ביתי. לא רק שיש למכבי ת"א יתרון שערים ממכבי חיפה, גם יש לה יתרון ביתיות. מה זה אומר יתרון ביתיות??? זה אומר שהקבוצה תשחק בבית, עם 40,000 אוהדים. האוהדים של מכבי חיפה התלוננו וכמוהם גם אוהדי הפועל, אפילו אוהד מכבי חיפה הגיש תביעה נגד העיניין, אך זה לא עזר. זה מה שעצוב, וכשמכבי חיפה מבקיע במשחק חוץ באשדוד 5 שערים ברבע שעה, וזה נראה כאילו הספורט ניצח את הכסף, מכבי ת"א לוקחת את האליפות ב3-0 על הפועל פ"ת. הפועל פ"ת שהרוויחה מכל העיניין הזה 2 מיליון שקל, בטח שמחה עכשיו. כמוהה גם מכבי ת"א שזכתה בתואר. אולי אף-אחד לא שם לב, כי כל עוד יש אליפות צהובה או אדומה, התקשורת חוגגת. אבל, לעונה הזאת יש טעם מר, וחבל שככה נגמרת עונה כזאת, כשכסף מנצח את הספורט. אפילו גברי אמר: "זהו היום העצוב ביותר שלי כיו"ר...."
די טחנו את זה..האליפות מגיעה למכבי.. בקשר להפועל פתח תקווה...היום אוהדי חיפה שונאים אותם..פותחי רגליים...רק להזכיר להם איפה בית שאן היום..יבוא יומם..
אני מוחה בתוקף. לבית"ר ירושלים יש הכי הרבה אוהדים, זה לא נתון לדיון בכלל. ---------------------------------------------------------------------- זה רק אני, או שאחרי האליפות לא היתה שמחה אמיתי במכבי? הקהל לא שר ולא חגג, היו כמה דמעות, אבל לא היו חגיגות, השחקנים לא רצו ליציע ונתלו על הגדירות, לא היתה הקפת אליפות (לפחות לפי מה שראיתי, אולי היתה) - בקיצור, לא שמח.
בני יא עילג מאיפה הבאת שלא הייתה הקפה? הייתה וחצי הקפה, זה שערוץ 2 לא הראה אותה זה משהו אחד, אבל הקפה הייתה. גם היה ועוד איך עידוד, זה שלא פרצנו כמו חיות למגרש זה לא אומר שלא היה עידוד, היה עידוד מופתי שראוי לציון , והשחקים מאוד באו אלינו, כנראה שערוץ 2 היה עסוק בפרסומות. ותאמת, גם אני חשתי קצת מבולבל אחרי האליפות הזאת, כאילו, אנשים היו שמחים בטירוף, אבל משהו חסר לי, אולי אני עדיין לא קולט את גודל ההישג, שאנחנו אלופים, אולי אני עדיין בהלם, אולי אני צריך לחכות לימים רעים כדי לקלוט את זה, אבל אני עדיין מחפש אחרי המשהו הזה.
בני, הייתה הקפה, דגו הבטיח יום אחרי הפציעה שהוא יקיף, והקיף כמו מלך. זה שערוץ שתיים בחר לשדר את מה שהוא שידר לא אומר כלום. ויומיים אחר כך רק היו מסיבות ואירועים..
אממ היתה הקפה היתה הקפה עם דגל המדינה, והקפה עם דגל מכבי, היתה שימחה לא נורמלית וזה שהעורכים והצלמים של ערוץ 2 דגנרטים זה לא אשמתי. איפה שאני ישבתי ראיתי אנשים מבוגרים פורצים בבכי (דמעות דמעות), אנשים קופצים כאילו הרגע הם קיבלו מיליון דולר, הבעות שימחה לא נורמליות אני מניח שאתה לא היית בכיכרות העיר ת"א לאחר האליפות. עזוב את הספורטק...איפה לא חגגו? אני אחרי המשחק נכנסתי לקניון, היו שם 4 קבוצות אוהדים ב4 פינות הקניון כל אחת וחגיגתה, היה רעש עצום...אני בדרך לבית ראיתי לפחות 4-5 חבורות של 20-30 איש חוגגים להם בספונטניות באמצע הכביש, במקומות פתוחים או סתם באמצע הרחוב...בבוקר שאחרי המכוניות עוד צפרו... ובאמת כמו שניצן אמר, אם לא פרצו לדשא זה לא אומר שלא היתה שימחה עצומה...באמת שלא ראית מה הלך ביציעים כי לא צילמו את זה כל כך. חוץ מזה הקהל נשאר באיצטדיון ושר בקולי קולות אחרי שהמצלמות הפסיקו לצלם והיה נשאר שם עוד שעה אם השוטרים לא היו מחליטים על פינוי
ניצן..גם אני הרגשתי ככה באליפות הראשונה עם גרנט..שכבר נודע לנו רשמית שאנחנו אלופים..הייתי כל כך שמח שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי..לפני זה 7 שנים רק רציתי לקחת אליפות..וכל עונה כישלון..ופתאום..זה הסתיים..זאת הייתה הרגשה מוזרה..אבל כייפית..