מכבי ת"א... האם זו המכבי שרצינו ליראות?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י יוגב אסולין, ‏13/2/03.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוגב הבעיה של מכבי היא במשחקים הגדולים והחשובים של השנים האחרונות....הם אלה שמונעים ממנה את התארים...........ואם זה ישתנה כן זאת המכבי שארצה לראות...מכבי הווינרית של לפני 6 שנים.....

2. Emil Member

פרדיננד, גם אני אוהד מכבי ת"א, אבל אתה הגזמת. מכבי חיפה כן פאקטור במירוץ לאליפות והיא תמשיך להיות, בגלל שכל קבוצות הצמרת מאבדות נקודות לעיתים תכופות בזמן האחרון וכלום לא סגור עד שהוא סגור...

למכבי חיפה יש חוד טוב שרק היה מריך להתרגל לעובדה שאין יעקובו. הקישור שלהם מצויין, פרט לפראליה, שהוא החוליה החלשה (והגיע הזמן להגיד לו "שלום").
    גם הקישור שלנו (עדיין) לא מושלם. בנין מקרטע, ביטון צריך ללמוד כבר למסור ודגו צריך להוסיף בערך 10 קילו מאסת שרירים כדי לא ליפול כל הזמן. אבל אנחנו כן במאבק האליפות, כל עוד יש סיכוי תיאורטי.

ולנושא -

יחסית לשנים האחרונות, המכבי של השנה היא קבוצה מצויינת. לראשונה מאז עונת הדאבל אנחנו במאבק האליפות לאחר המחזור ה5, אין שחקן שאין לו תחליף (פרט לשטראובר כמובן) וסוף סוף יש צעירים אמיתיים טובים כמו בן חיים, תמיר כהן ואבו סיאם ולא בדיחות עצובות...
    כמובן שלמכבי יש המון מה לשפר. חייבים סקורר ברמה סבירה (פרוחה טוב, אבל לא לקבוצה עם שאיפות אליפות), קשר ימני שיאבק עם ביטון ומגן ימני שיעיף את סטרול לאלף עזאזלים

3. AFC Member

כמה הבהרות :

1) בניגוד למה שנאמת כבר בדיון הזה, מכבי חיפה לא ניצחה בסיבוב הנוכחי את הפועל פ"ת. כנראה שהתכוונת לניצחון על מ.ס אשדוד.

2) אמיל, להגיד שאליניב ברדה (שאגב, באמת שחקן ליגה לאומית, תראו איך הלך לו בלאומית ואיך הולך לו בליגת העל כבר שנתיים), רפי כהן (אוהדי חיפה לא סובלים את ההחמצות המסמרות שיער שלו) וערן לוי (בדיחה עצובה של מחלקת הנוער של מכבי חיפה, אבל בגלל הפרובוקטיות הוא מסוגל להיות היורש של אורן ניסים) הם חוד "טוב", או אפילו "בינוני", זה גובל בפשע.

3) עידן טל, לטענת אילן, הוא אחד הקשרים הישראלים הטובים ביותר. תשוו אותו למשל, לאיל ברקוביץ'. אני לא חושב שאפשר להתווכח בכך שאברטון קבוצה מצליחה הרבה יותר מהשיטי. תראה מה ברקוביץ' עושה להגנות הפריימר ליג ומה עידן טל עשה להגנות הפריימר ליג. טוב, יכול להיות שהליגה לא מתאימה לו, עוברים לספרד, שם חיים רביבו הצליח להיות מלך שערים של קבוצה מכובדת, שם הוא הביא אותה תפוקה - אפס שערים, אפס בישולים. למה לדעתך הוא עבר למכבי חיפה? בגלל שהיו לו מליוני הצעות באירופה שהיו נמוכות מההצעה של שחר? לא! מהסיבה הפשוטה שאף קבוצה לא ממש התעניינה בשירותיו לנוכח הקריירה הכושלת שלו (תואר אחד - גביע עם הפועל ת"א). אחד הקשרים הישראלים הטובים ביותר? אז זהו שלא. עידן טל לא שחקן ליגה לאומית, אבל בקריירה שלו הוא כיכב בליגה הספרדית השניה.

4) טוב, זה ברור שלא למכבי ת"א או מכבי חיפה או אפילו בית"ר ירושלים. יש את הקישור הטוב ביותר. הקישור הטוב ביותר נמצא בת"א, אבל בצבע האדום.

4. Ilan Member

אני לא מבין, איך אתה יכול להגיד שעידן טל לא כבש ולא בישל ובגלל זה אתה שופט אותו-
    א. הוא קשר דפנסיבי שבדר"כ לא כובש ומבשל.
    ב. הוא לא קיבל כמעט צא'נסים
    ג. שהוא קיבל טיפה היזדמנויות שנה שעברה באברטון הוא כבש וגם בישל.
    חוץ מזה, אי- אפשר להשוות אותו לברקו- אין ספק שברקוביץ' שחקן הרבה יותר טוב, אבל עידן טל שחקן מצויין ועובדה שביינתים בשתי משחקים שלו בחיפה הוא הצטיין, אין מה לעשות, הוא שחקן מעולה ואת זה אף אחד לא יוכל לו.

בקשר לקישור הכי טוב בארץ של הפועל ת"א... תגיד אתה עושה צחוק? איך אתה משווה את יוסי אבוקסיס, עומרי אפק, בן לוז ואיזה הונגרי בן 90 לקישור של מכבי חיפה שכולל שחקנים בינלאומים כמו גוב'אני רוסו, זוט'ה, זנדברג, קטן ועידן טל. אתה פשוט עושה צחוק מעצמך שאתה משווה את שתי הקבוצות האלה בקישור, יודע מה? למה שאני ידבר, עוד יומיים יש משחק- ואז נראה מי הקישור הכי טוב בארץ.

בקשר לחיפה, וידוקה אתה באמת חושב שחיפה לא פקטור לאליפות?!

5. burning soil Member

וואי הדיון קצת סטה מהנושא,בכל מקרה,הסגל של מכבי ת"א העונה,הרבה יותר איכותי וחזק
    מזה של העונה הקודמת,מכבי כן מועמדת לאליפות,אבל כל העבודה על הצעירים של מכבי לדעתי לפחות עוד לא הסתיימה רק בעוד שנה שנתיים,מכבי תרוץ חזק חזק לאליפות כשבן חיים,סטרול,אבו-סיאם,תמיר כהן,ראובן עובד,דגו,ביטון,מישאלוב וכו.. יפרצו ויהפכו לשחקני מפתח בכדורגל הישראלי,וכמובן שחיפה היא פקטור לאליפות,אני חושב שאם מכבי והפועל ת"א,וגם חיפה ימצאו בכושר שיא כל אחת,חיפה תנצח גם את הפועל וגם את מכבי,מה לעשות,כרגע חיפה יותר איכותית,אני מקווה שתוך שנה חיפה תצטרך לבנות את עצמה מחדש.