רייס שחקן טוב, אבל בינתיים לא הייתי אומר שהוא מתקרב להיות אחד מ-10 הזרים הטובים שהיו בארץ. הוא בטח ובטח לא הזר הכי טוב שיש בארץ, ואמנם הוא נתן כמה משחקים טובים כקשר אחורי, אבל לא התקרב אפילו לרמות של שחקנים כמו קנדאורוב, ז'וטא, או אפילו הלמאי. בלסינג קאקו למשל נראה לי טוב יותר מהייס כקשר אחורי. חוץ מזה אין יותר מדי קשרים אחוריים זרים בארץ כך שלומר שהיום רייס הקשר האחורי הזר הטוב ביותר יהיה מופרך. אני מקווה שהשחקן שנביא מדרום אמריקה יהיה יותר טוב מרייס, כי לא נרצה להסתפק בשחקן ברמתו.
1) אמרו כאן שהייס הזר הכי טוב בארץ כרגע, לא בכל הזמנים. ברור שהייס לא מתקרב לפישונט, שאלוי ושות'. 2) בלסינג קאקו?! אף פעם לא הבנתי מה אתם תופסים ממנו. נתן שני גולים מול מכבי בשני משחקים וכבר הפך לאלוהים - אני ראיתי אותו במספר הזדמנויות ומדובר בשחקן עם טכניקה רשלנית שמאבד את הכדור ללא הפסקה. זה שהוא משחק יפה בתקצירים של "ראשון בשער" לא אומר שהוא כזה שחקן טוב. 3) מכבי חיפה היתה מתה במצבה ששחקן כמו ברונו הייס ישחק אצלה, תאמין לי שאם מכבי מציעים לחיפה את הייס, רוני לוי פשוט מתנפל עליו ושולח זר פרחים לניר קלינגר.
אוי נו באמת. המגרש אשם? כי גם השחקנים הסלובקים שיחקו באותו מגרש ולמרות זאת הם ניצחו (עכשיו בטח תגיד לי שהם רגילים למגרש כזה, אז אני אגיד לך שהם ממש לא רגילים לכזה דבר). ומה זה אני שופט את רייס עפ"י משחק אחד? אני שופט אותו על חצי עונה שעברה+משחק אחד. מאמצע העונה רייס פשוט הפסיק לשחק כדורגל, ואתם עדיין בטוחים שהוא תותח... הוא אפילו לא מתקרב לז'אוטאוטס, כי ז'וטא להבדיל מרייס הוכיח כמה פעמים שהוא יודע לשחק ברמות הכי גבוהות, אם זה בנבחרת ליטא שהיה מצטיין בה ועם זה באירופה, לעומת זאת רייס תמיד משחק גרוע באירופה, גם נגד בואבישטה, גם נגד ז'ילינה, וברוב הפעמים במשחקים החשובים בליגה הישראלית.
2 דברים 1- מכבי ת''א היו בהרבה יותר טובים מזי'לינה במגרש היו להם יותר מצבים במחצית הראשונה!! אני כאוהד מכבי גאה בקבוצה שיש כל כך הרבה צעירים ומגיעים לרמה כזאת וכל מי שצוחק על זה כי הוא מקנא :twisted: אין אוהדים בכל הליגה כמו של מכבי ת''א!!
קודם כל,מי שמוצא הקשר הגיוני בין המילים והמשפטים שנכתבו עכשיו ע"י ירוק בלב שיספר לי. ושנית קילברט, בעניין ה"קבוצה מפתיעה",יש בהחלט כאלה, הפועל רמת גן הייתה כזאת שנה שעברה,ולפני שנתיים זאת הייתה לברקוזן בליגת האלופות. נכון,הכינוי הנפוץ אצלנו הוא סינדרלה, אבל בהחלט אפשר לקרוא לשתי הקבוצות הנ"ל,בשנים שהם הפתיעו, קבוצה מפתיעה.
שגיא צודק במקרה הזה. אי אפשר להגדיר את הפועל ר"ג, או בכלל כל קבוצה אחרת, כמפתיעה. אפשר להגדיר אותה כקבוצה לוחמת או קבוצה צעירה, אבל מפתיעה?! אי אפשר, זה לא עובד ככה. מתישהו גורם ההפתעה נגמר, ומה אז? בקשר ללברקוזן... זאת כלל לא היתה הפתעה... ללברקוזן היה סגל מצוין אז - שניידר, באשטורק, לוסיו, בוט, זה רוברטו, באלאק, נויביל, חואן... כמעט כל עונה הם הפסידו במחזורי הסיום את האליפות, הם היו קבוצת צמרת קבועה.
תגיד, באמת לא הבנת או שאתה משחק אותה קשה הבנה??? אמרתי, שקלייברט צודק בזה שקבוצה לא יכולה ליהות מפתיע למשך זמן, וזה לא עוד נתון שאפשר להגיד על קבוצת כדורגל. ואני אמרתי, שקראתי לז'ילינה קבוצה גדולה, בגלל שבשנים האחרונות היא מפתיע מאוד. זה הקשר הגיוני בשבילך???
תבין, אי אפשר להגיד קבוצה כ"מפתיעה", זה לא עובד ככה! אתה יכול להגיד שהם הפתיעו במשחק אחד, ברגע כזה אחר, אבל זה לא תואר שאפשר להדביק לקבוצה. ומה זה השטויות האלה מפתיעה בשנים האחרונות? אז מה אם היא "הפתיעה". הפועל ת"א הפתיע לפני שלוש שנים את כל אירופה, ובעונה החולפת נתנה עונה חלשה. אלו נתונים שבכלל לא תואמים ולא קשורים אחד לשני.
קלייברט, אמרתי שאתה צודק. "..אמרתי, שקלייברט צודק בזה שקבוצה לא יכולה ליהות מפתיע למשך זמן, וזה לא עוד נתון שאפשר להגיד על קבוצת כדורגל...."
חחח אתה יודע מה זה אומר? אם אני צודק,זה אומר שאתה טועה, ואם אתה טועה, זה אומר שכל מה שאמרת קודם בדיון הזה היה לשווא בעצם. ועם אתה מסכים איתי אז מן הסתם אתה מודה בכך שאתה טעית. נו טוב, לפחות הבנת את זה
שגיא....אתה מפתיע אותי. (לרעה). הוא אמר שאתה צודק.... למה סתם לעצבן אותו? ולהגיד לו שוב שהוא טעה. הוא הבין, הודה בזה יאלה מספיק. סתם לחמם לא צריך.
תראה קלייברט, אתה צודק. אני בסך-הכל מנסה להסביר לך, שהתכוונתי שז'לינה הפתיע הרבה מאוד בדרכה למשחק מול מכבי, כך שזה משחק מסוכן וזה כי הם יכולים להפתיע שוב. כמובן שאי אפשר להגיד על קבוצה למשך שנים שהיא מפתיע, בגלל פעם אחת שהיא הפתיע. וכל מה שאמרתי בפורום לא היה לשווא. כי זה לא הדבר היחיד שאמרתי. אני מקווה שהבנת אותי.
התכוונתי לדברים שנאמרו על ידך בדיון הספציפי הזה. ואני בסך הכל מנסה להסביר לך שההסבר שלך שגוי ביסוד. מבחינת הגיונית ועובדתית זה לא נכון להגיד מה שאמרת. הרי גם קבוצה שלא הפתיעה בחיים יכולה להפתיע פעם ראשונה, וקבוצות יכולות להפתיע גם לטובה וגם לרעה. בכלל, הפתעה כביכול, בכדורגל, הוא לא פקטור שאפשר להסביר איתו דברים מסויימים. הפתעות בכדורגל הם תופעה, תופעה שקיימת, ועוד אחת מהתופעות שמאייפנות ספורט וכדורגל. לכן כל הדיבורים סביב המילה הזאת, "מפתיעה", הם פשוט לא אומרים להיאמר בקשר כזה או אחר לקבוצה.