קלייברט, כמה פעמים אני צריך להסביר לך אותו הדבר כדי שתבין??. לא אמרתי שקבוצה שלא הפתיע בחיים שלה, לא יכולה להפתיע. אמרתי ,בסך הכל, שקבוצה שהפתיע פעם אחת, אי אפשר להגיד עליה קבוצה מפתיע למשך זמן, בגלל אותה פעם שהיא הפתיע.
אם אתה המסביר, אז כנראה שצריך להסביר לי הרבה פעמים. מה לעשות, אני לא מבין את הנקודה שלך, ולא מבין מה המסר שאתה מנסה להבין. זה פשוט לא מתחבר לי עם ההודעות הקודמות שלך בדיון הנוכחי. הרי, ואם הבנתי נכון, מה שאמרת בעמוד הזה של הדיון בעצם סותר את כל מה שאמרת בעמוד הראשון של הדיון, הלא כך הדבר? ואם אכן כך הדבר, אז תסלח לי באמת שאני לא מבין אותך.
אז אחרי התוצאה המאכזבת בשבוע שעבר, תעלה מחר מכבי ת"א למגרש בבודפשט, על מנת לחזור לארץ עם ניצחון בהפרש של לפחות שני שערים על ז'ילינה הסלובקית, תוצאה שתביא אותה למשחק מול צ'לסי בשלב הבא. במכבי מודעים לעובדה שהם צריכים לכבוש, אבל גם לספוג לא כדאי, ופה הבעיה מתחילה, כאשר גדי ברומר, בלמה של הקבוצה, בספק גדול למשחק מחר, מי שככל הנראה יחליף אותו בהרכב, יהיה אבי סטרול, שאיך לומר, בתור בלם עשוי להיות מעט מסוכן. עבור מכבי. בכל מקרה, המשחק יועבר מחר (בסביבות 5-6 אחרי הצהרים, לא זוכר בדיוק) בספורט חמש פלוס. *אני מבקש לא לפתוח דיונים נוספים על המשחק, זה הדיון.
הנקודה החיובית ביותר למשחק היא שהוא משודר בערוץ 5 +... מעבר לכך נקווה שברומר יחלים וישחק ולשיפור חד בכושרם של ברונו הייס וטל בנין שהיו חלשים מאוד בסלובקיה. ידוע כמה אוהדים ייתמכו מחר במכבי?
סעמק עם כולכם כמה קישקושים אתם עושים מדבר אחד, זה צודק הוא צודק בעעעע. ובקשר למשחק, אני באמת מאמין שמכבי תעשה את זה, עד שכבר זכינו באליפות השחקנים של מכבי יודעים מה הם צריכים לעשות, אני לא מאמין שהם יכולים לעשות את זה לנו, לקהל, אחרי שכבר שנתיים אנחנו שומעים את התקשורת מהללת את הפועל ואת חיפה, גם לנו מגיע, אם לא מול צ'לסי אז לפחות שנגיע לגביע אופ"א, אבל אם עפים היום, אז אין שום דבר. בקשר למגרש, המגרש של שבוע שעבר זה היה איום ונורא, אי אפשר היה לזוז על מגרש כזה, אל תזיינו לי את השכל שלז'ילניה לא היה יתרון, בטח שהיה להם יתרון, הם רגילים למזג אוויר כזה, מכבי רגילה לחמסין, ועוד עם תנאי מגרש מחורבנים כמו שהיו בשבוע שעבר זה היה במיוחד קשה. היום בגזרת מזג האוויר יהיה לנו יתרון, אם ז'ילניה לא ימסו צריך לתת להם פרס, הולך להיות מזג אוויר תל אביבי טיפוסי, אבל מה שלא טוב זה המגרש, שגם היום יהיה גרוע, ואולי זה מחזיר לסלובקים קצת מהיתרון, כי הם רגילים למגרשים גרועים, ומכבי רגילה לשחק בר"ג/בלומפילד, שניים מהמגרשים הטובים שיש באירופה(כן כן, באירופה). דאלה מכבי.
אגב, עקב שאלה של ווירה בדיון על המשחק של גדולים מהחיים, אני רוצה למסור לחברי הפורום שאם אתם רואים במהלך השידור חולצת פסים שחורה לבנה, אז או שאתם רואים זברה, או שאתם רואים את דייר(מהפורום, לא השחקן, טיפשים).
ניצן, (ברוך שובך לארץ)- התקשורת לא מהללת את חיפה ובטח שלא את הפועל לחינם. עובדה חסרת עוררין שהן הגיעו להישגים מרשימים באירופה,בעוד אתם נפלתם,דווקא מול קבוצות שאת רובן אפשר לכנות "קטנות" (וגם אם אי אפשר, הן לא בסדר גודל של מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי,על זה אפשר כבר להסכים). איך שלא מסתכלים על זה, חרף העובדה ששיחקתם במגרש לא נוח וזה נכון- את המשחק הזה הייתם צריכים לקחת. אתם הרבה יותר טובים מז'ילינה, אתם שלטתם במשחק 86 דקות, ובגלל טעות שטותית בהגנה סיימתם את המשחק. איך שאני רואה את זה היום,קלינגר לא בנה נכון את ההרכב לז'ילינה. הוא הרי ידע שהיא תבוא מעמדה מתגוננת,הוא היה צריך להבריג את עובד (שלא היה פצוע באותו הזמן) ולתת לבנין לשחק בעמדה הטבעית שלו. מה שעוד יכול להיות וימנע ממכם להעפלה לשלב יותר גבוה במפעל הוא העובדה שאתם לגמרי מתפרקים אחרי גול. אני יודעת שזה מתסכל ומייאש הגול של ז'ילינה,אבל מאז הגול פשוט לא תפקדתם על המגרש. אני חושבת שבטור של שגיא כהן הוא אמר את זה הכי כמו שצריך, ופגע בכל הנקודות שמנעו ממכבי ניצחון (קל) בז'ילינה. בהצלחה היום בכל מקרה.
ליהי(ברוכה הנמצאת בארץ)-לא אמרתי שהתקשורת היללה לחינם את הפועל וחיפה, למרות שאני חושב ככה. מה שאמרתי, זה שאחרי שאנחנו אוכלים את הלב כבר שנתיים על ההצלחות שלהם, גם לנו מגיע. שמעי, אין ספק שאלוהים נכשל בתפקוד שלו בשבוע שעבר, ואם להיות קצת פחות עדינים, פשוט עשה מעצמו צחוק, לא להציב את עובד ולשים את בין באגף שמאל זאת שטות, אבל הגדולה של קלינגר זה שהוא מודע לטעויות שלו, ופותר אותן במהירות. האם שבוע זה מספיק במקרה הזה- נדע רק אחה"צ. בקשר לבעית הגול-את צודקת במאה אחוז, זאת הייתה אחת הבעיות הקשות של מכבי בעונה שעברה(אל תשחקן איתי משחקים, עונת 02/3), שאחרי שהיא נכנסת לפיגור היא לא יוצאת ממנו- הפעם הראשונה שהיא חזרה מפיגור הייתה במחזור ה-23. מצד שני, כשהיא מבקיעה את הגול, אי אפשר לעצור אותה-דוגמאות מצוינות ראינו בשני המשחקים האחרונים (5-0 מול בני יהודה , 3-0 מול פ"ת), שהיא פשוט התפוצצה אחרי הגול הראשון, ולכן הגול הראשון, לכאן או לכאן, יהיה קריטי מאוד במשחק הזה.
טוב, אין ספק ששער בדקות הראשון (15-20 דקות) למכבי בעצם יכריע את המשחק הזה. לעומת זאת, אם היא לא תכבוש, הלחץ יתחיל לפעול על שחקניו של ניר קלינגר, וככל שהדקות יעברו והמשחק יתקרב לסיומו ככה גם הלחץ רק ילך ויגבר, דבר שהוא לא ממש טוב למכבי ת"א. בטח לא במצב שהיא נמצאת בו. למרות שעם חורים בהגנה כמו שהיו לה ועם משחק לו מסודר, היא עלולה עוד להוביל 2-0, ובדקה ה86 לספוג שער מקרי, שער שנחשב שער חוץ עבור ז'ילינה, שער שמעלה אותה למפגשים מול צ'לסי. ומכבי ת"א לא צריכה להיות במיטבה כדי לנצח את ז'יליה, מכבי ת"א הרבה יותר טובים מהסלובקים, הם פשוט צריכים לשחק מסודר, כמו שצריך, בלי להתחכם עם עמדות חדשות. פשוט מאוד, משחק מסודר, ומכבי תעלה.
שגיא, התקווה והרעיון של קלינגר הוא לא להגיע למצב כזה שבדקות האחרונות יהיה צורך בבונקר, אלא כבר מההתחלה לכבוש והרבה כדי ליצור פער גדול שיכול גם לשבור את ז'ילנה מבחינה מורלית. בנוסף למשחק נערך היום יום הולדתו של מני לוי, אז שיהיה לו מזל טוב ובהצלחה למכבי
טוב אז יש לי חדשות טובות וחדשו תרעות: החדשות הטובות הן שקלינגר שמע את זעקותיהם של אוהדי מכבי והרכיב את ראובן עובד היום במשחק מול ז'ילינה,באגף השמאלי (במקום בנין,שחזר לעמדתו הטבעית), ולמה שקרה על המגרש,ובלט מאוד במחצית הראשונה היה הבלבול באגף שמאל,שלא היה מכוסה מבחינה הגנתית, מה שגרם לבנין בסופו של דבר להגיח לשם מידי פעם "לסתום חורים", והרוטאציה בין נמני לעובד במסלול המרכז-שמאל לא עשתה טוב למכבי. זה היה בעצם המבחן אופי של מכבי ת"א.כולם מדברים על המנטאליות והנטייה שלה להתפרק במצבים כאלה,ובדקה ה-20 טל בן חיים כבר התמקם לו 2 מטר ליד הרחבה וארגן התקפות. אני חושבת שזה אמר בעצם הכל על ההתקפה של מכבי היום,שהיתה משעממת ולא פרודקטיבית. התוצאה 1-1 לטעמי לא שקפה את מה שהיה על המגרש, ואני כבר לא מדברת על הגול החוקי ביותר שפסלו לז'ילינה,שעבר את כל קו השער במלואו. שחקנים ראויים לציון: רייס- המשיך להציג יכולת חלשה והוחלף ע"י ביטון,שגם לא הרשים. פרוחננקובס- אין לי שמץ של מושג מה הוא עושה בהרכב של אלופת המדינה. כל שניה נופל למלכודת הנבדל, איטי וכבד, עושה שטויות והיכולת הבקעה שלו די זהה לשלי. ראובן עובד-לאורך כל המשחק הוכיח שני דברים: 1.הוא מאוד מאוד כישרוני,ומאוד משפיע על צורת המשחק של מכבי לטוב ולרע. 2.עובד,וזה לא חדש לנו,אוהב לעשות דברים לבד,במיוחד כשהוא בועט לשער. הדברים האלה עלו היום למכבי ביוקר. לפחות בשער אחד,בלי להגזים. פיינסטיל- שחקן מעולה.לקח על עצמו במידה מסויימת את המשחק היום. ולסיכום: מכבי לא שחקה מאורגן, לא הפיקה לקחים מהמשחק הקודם והפעם זה כבר לא "רק עניין של מזל", ההתאמה בהתקפה שאפה לאפס, הדיוק של שחקני הקישור היה בערך כמו של ילדים מהשכונה שלי,וזה כל מה שיש לי להגיד. נ.ב מחר במסגרת "קיץ בלתי נשכח של 5+: 6:00-12:00 - המסע המופלא של מכבי חיפה בליגת האלופות 12:00 17:00- המסע המרתק של הפועל בגביע אופ"א. 17:00-17:05- המסע הקצר של מכבי בקדם ליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
או וה, ניר העלה את עובד, איזה כיף לנו. ובמה בדיוק הוא תרם לנו? חוץ מזה שהוא איבד כדורים באמצע הוא אגואיסט שלא מסר לאף אחד ובקושי כידרר שני מטר ושוב איבד כדור. כנראה שהשחקנים של מכבי ממש מפגרים, כי את אותו הגול בדיוק משבוע שעבר ספגו גם היום, כנראה שמטעויות לא לומדים. עכשיו במקום להירגע ולשחק לאט ולנוע מהאגפים, כל כדור שעובר למכבי ישר נשלח קדימה לעבר פרוחה או נימני והם כמובן רצים לאט ולא מגיעים והשוער קולט. קרן אור אחת- פיינסטיל, גם כבש וגם עשה כמה דברים טובים בהגנה, אבל החסרון של ברומר כנראה היה גדול והיה קשה מידי למכבי לשמור על שער נקי. חבל, סוף סוף לוקחים אליפות, אבל מפסידים לאיזה קבוצה קיקיונרית מסלובקיה.