מכבי ת"א הודחה על ידי ז'ילינה מהמשך דרכה בליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏29/7/03.

1. official Member

אל תזלזל הם זכו בטורניר אחרי שני משחקים קשים "וארוכים" כנראה שהעייפות מהטורניר והזכייה הסנסציונית בגביע עשו את שלהם...אגב אבי נמני וטל בנין שווים את כל התקציב של ז'ילנה.. :roll:

2. burning soil Member

מכבי נראתה פשוט גרוע ולזה בטח שמתם לב,חוסר הארגון במשחק בלט לאורכו,
    כאשר פרוחננקובס הירבה לרדת לאחור כדי לקבל כדורים ולנהל את המשחק,לירן כהן
    מצא עצמו במרכז השדה ולא באגף בחלק מהפעמים במשחק.מכבי לא הגיע להזדמנויות,והשער
    של פנטסיל היה מקרי וממצב נייח,בנין והייס לא תפקדו כקשרים אחוריים,גם ההגנה לא היתה במיטבה,
    מכבי נראתה שונה לגמרי ממה שהציגה בטורניר "לך"
    זה מאד חבל,אבל עכשיו חייבים להתרכז בליגה.

3. שגיא Guest

זהו, על זה רציתי לדבר.
    זה אחד התסריטים שיכולים לקרות. במקרה הזה זה התסריט הגרוע, שמכבי לא מצליחה לצאת מהמפלה ומהבושה עקב ההדחה המביישת על ידי ז'ילינה, דבר שעשוי להימשך עמוק את תוך העונה ויכול גם להשפיע לאורך זמן, ולהוציא את מכבי ת"א, בדרך מסויימת, מהמירוץ לאליפות.

התסריט השני, הפוך בתוצאותיו, עשוי להיות אף שמח בסוף. מכבי חטפה את המכה שלה, מכה כואבת, קשה מאוד, ועכשיו קלינגר יצטרף להראות את גדולתו, הוא יצטרך לבנות ולתקן הכל, עדיף שיהיה מהר (בשביל אוהדי מכבי ת"א כמובן, אני לא לחוץ), ולצאת לדרך חדשה כמה שיותר מהר, דרך שעשויה, למרות הכל, לקחת אותם עד הסוף גם השנה.

לי אישית לא אכפת שהתסריט הראשון הוא זה שיתרחש.

------

ועוד דבר חשוב סביב המשחק הזה, או ההדחה הזאת של מכבי ת"א. ישראל ככל הנראה תאבד את הנציגה השניה שיש לה לליגות האלופות בשנה הבאה. כולם זוכרים שהוספה לנו נציגה בליגת האלופות, ובעונה הבאה גם סגנית האלופה תשתתף במוקדמות גביע האלופות, אלא שלמכבי ת"א זה כנראה לא ממש התאים, וההדחה הזאת תיקח מאיתנו את הכרטיס הזה בעוד שנתיים. ואם נתחשב בכך שהפועל רמת גן גם כן צפוייה לעשות בושות לא קטנות (משמע, עוד איבוד נקודות), אז נוצר מצב שרק שתי קבוצות (הפועל ת"א ומכבי חיפה) יצטרכו להציל את כבוד הכדורגל הישראלי באירופה בעונה הקרובה על מנת להשאיר אותנו במאבק הזה על מספר הנציגות.

4. AFC Member

קראתי את העיתון היום ופשוט לא הבנתי את החוצפה של ידיעות אחרונות. הם מתנהגים כאילו מכבי חייבת להם משהו, כאילו הם השפילו אותה בעצם זה שהודחה (נו באמת). רבאק, מותר לצחוק על ההשפלה המוזרה הזאת, אבל אח"כ להאשים אותם שהם קילקלו לך הכל? פשוט בושה.

פשוט פינקו (למרות שאני די סבלתי מזה) את הישראלים יותר מדי עם ה"הצלחות", כביכול, באירופה. התקשורת ניפחה את ההישגים הצנועים של חיפה והפועל ת"א באירופה עד לממדים כאלה שמעכשיו כל קבוצה חייבת להעלות מינימום לסיבוב הבתים הראשון או לרבע גמר גביע אופ"א. רבאק, תבינו, אנחנו אפילו לא בדרג ב' באירופה! אנחנו תמיד חושבים את עצמנו לכאלה גדולים וחזקים, ובסוף נופלים! למה הנבחרת לא עלתה אף פעם לאליפות אירופה? למה הנבחרת מאז 1970 לא עלתה למונדיאל? בגלל המנטליות הישראלית. אני יודע שזה ממש לא המקום ושכבר מספיק מזבלים לכם את השכל עם זה, אבל פשוט הייתי חייב להגיד את זה. אפילו בפורום הזה אומרים שזאת סתם "קבוצה סלובקית מסכנה". מכבי עדיפה על ז'ילינה, אבל תראו לאן השאננות הביאה אותה.

אל תצפו במיוחד ממכבי חיפה והפועל ת"א להצליח בגביע אופ"א. הבלון של מכבי חיפה יהיה נפוח לעוד כמה שנים טובות, והם שוב יעופו כשיחטפו שמיניה בשני משחקים מול איזו קבוצה יוונית, הפועל ת"א אומנם כבר מזמן הבינה שימי גביע אופ"א לא יחזרו אבל בכל זאת היא לא תעבור את הסיבוב המוקדם. אם יש לי כבר ציפיות זה מהפועל ר"ג. קבוצה כל כך קטנה, ליגה שניה בישראל, כל הכוכבים נטשו אותה - אבל ראינו לאן המלחמה הגדולה שלה יכולה להוביל אותה. ר"ג תתחיל מהסיבוב הראשון כך שיש לה סיכויים מאד טובים להגיע לסיבוב השלישי או הרביעי אם תשחק כמו ששיחקה בגביע בעונה שעברה.

5. ליהי Member

בני, אני יראה לך איך 'ידיעות אחרונות' ושאר העולם מסתכלים על זה:

-ערוץ 5+ הכין כתבת אינפורמציה על צ'לסי החדשה של אברמוביץ',כי הוא היה פשוט בטוח שמכבי ת"א תעבור את המשחק הזה. הוא שם אותו במעברונים בין מחצית למחצית בגומלין של ז'ילינה. ז'ילינה, קבוצה ח-ל-ש-ה, מכבי ת"א הרבה יותר טובה ממנה ואת זה כולם יודעים ובזה כולם הודו, כולל המאמן של ז'ילינה. אפילו במשחק הראשון ניכרו ההבדלים ברמה בין שתי הקבוצות ומה שקרה זה שמכבי אכזבה. אין מה לעשות,צריך לכעוס אך ורק על הקבוצה, לא על העיתון שבאמת צודק 100%,כי מכבי אשכרה הרסה לנו עוד כרטיס למוקדמות ליגת האלופות.

-אני יכולה להבטיח לך שהפועל ת"א ומכבי חיפה לא יעופו כ"כ מהר מגביע אופ"א. אומנם לא ישחזרו הצלחות,אבל גם לא יעופו מהר כ"כ, מצטערת לבשר לך את הבשורה המרה.

-אי לכך שמכבי חיפה והפועל ת"א עשו דרך אירופאית כלשהי ומכבי ת"א לא, מעמידה אותה בעמדה פחות טובה בעניין הזה. אין מה לעשות,אין סיבה שהפועל ת"א תצליח באירופה ומכבי ת"א לא,כי מכבי ת"א יותר גדולה ממנה ועל זה יש הסכמה לאומית.

6. ג'רי בית הלוי Member

אילן, אתה כ"כ חמוד שאתה מדבר על מכבי. לא למדת מהעונה שעברה? אתה יכול לדבר, ולדבר, על כמה שמכבי קבוצה גרועה, וכמה שחיפה קבוצה מדהימה, ושמכבי זבלים ושנרד לליגה ד' ואתם תיקחו אליפות עם תיקו אחד ו-32 ניצחונות, אבל דבר אחד שהעונה הקודמת לימדה אותי, ואני מקווה שאותך, זה שצריך לחכות עד לדקה ה-90 של המחזור האחרון, או לפחות עד שעה 21:11.

תראו. מה שהיה אתמול זה היה ביזיון, אין לי כל ספק בזה. כל השחקנים, אולי למעט פנסטיל, בן חיים, ולרגעים מסוימים עובד, שיחקו כאילו הם מתאמנים נגד בית"ר גריזים, הם פשוט עשו צחוק מהעבודה שלהם, והרבה יותר חמור, עשו צחוק מהחולצה שהם לובשים ומהסמל שנמצא עליה. הרבה סיבות להתעודד מהמשחק הזה אני לא רואה, בעצם, רק אחת, ששוב, השחקנים והמאמן של מכבי לא מתנהגים כמו איזה קבוצה ירוקה אחת מהעונה שעברה, שאחרי הפסדים רק חיפה להאשים את כל העולם. הם יודעים שהם שיחקו כמו תחת, מודים בזה, לא מתרצים, ומנסים להסיק מסקנות.
    אבל דבר אחד שלא הבנתי, זה מאיפה הרווחנו את הזכות לבכות על זה שקבוצה מסלובקיה העיפה אותנו? זה שזה סיבוב 2 זה לא אומר שכל הקבוצות שם הם דחלילים, ורק מכבי ת"א, הקבוצה ששיגעה את אירופה בעונה שעברה מוחלת על כבודה ומשתתפת שם. סלובקיה להזכירכם היא מדינת כדורגל לפחות ברמה של ישראל, ואמנם היינו צריכים לעבור אותם, אבל הבושה היא הדרך, לא עצם מה שקרה, ופה אנשים מתבלבלים מאוד.

ומה יהיה בעונה הקרובה? שאלה טובה, אני לא יודע. אני מעריך שאחד מהתסריטים של שגיא יתממש, אין סיכוי גדול לאחד מהם, אבל אני מעריך שהשני יקרה, או משהו קצת פחות טוב ממנו. קודם כל, אל תשכחו את מה שקרה לחיפה לפני שנתיים. הם גם הודחו בסיבוב השני, היו במצב לא מהמשופרים שיש בעולם, אבל בעזרת מאמן מצוין, נבנו לאורך זמן ובסוף הציגו יכולת שהתקרבה למושלמות. אתם יותר מדי ממעיטים בערכה של מכבי, בכל זאת, לא מדובר כאן באיזה קבוצת אפרוחים, זאת אותה קבוצה שלקחה אליפות שנה שעברה מינוס תורג'מן, אבל חוזקה בכמה צעירים מדהימים, וגם העמדה החלשה ביותר של מכבי זה זמן רב, המגן השמאלי, חוזקה בטכור, שאם ישחק כמו שהוא התאמן, יפתור לקלינגר את אחת הבעיות שלו(שני השערים שמכבי ספגה מול ז'ילניה, אגב, הובקעו מצד שמאל של מכבי). וגם אל תשכחו שמכבי ניצחה בטורניר בפולין את מינכן 1860, שאין ספק שהיא קבוצה יותר טובה ממנה, וגם את לך פוזנאן, שמכבי לא הייתה מתנגדת להשתוות לה באספקטים מסוימים. מה גם שהיא שיחקה טוב בטורניר הזה, ככה שהמשחקים מול ז'ילניה היו ככל הנראה נפילה חד פעמית. אבל מצד שני, יקח לשחקנים זמן להתאושש מהמכה הזאת, אין ספק, השאלה היא רק כמה זמן. בקיצור, אני לא הייתי מכתיר את חיפה לאלופה, למרות שהסיכוים שלה קצת יותר גבוהים מאשר הסיכוים של מכבי, כמו שלא הייתי מכתיר את מכבי לאלופה, ותתפלאו, אבל גם למכבי במצבה הנוכחי יש יתרונות על חיפה. באמת כדאי שנחכה.

7. שגיא Guest

ניצן, סלובקיה, או לפחות הליגה שלה, חלשה מישראל. בטח שאם משווים את ז'ילינה למכבי ת"א, מכבי ת"א עולה עליה בכל הפרמטרים, לא סתם ז'ילינה הגיע מהסיבוב המוקדם ומכבי היישר לסיבוב השני. אי אפשר להתחיל למציא מחדש את יכולתה. מכבי פשוט טובה יותר, ומכבי לא ניצלה את זה כדי לגבור על הקבוצה הזאת.

ויש משהו בדרייך בקשר למכבי חיפה שהודחה על ידי האקה. ההבדל הוא שמכבי חיפה ניצחה בסיכום שני המפגשים, והמוראל היה ירוד לא מבחינת רמת הכדורגל, אלא מבחינת ההנהלה, הכח השולט, האנשים החזקים במועדון. אמנם באדיר היה מאוד מדוכא, אבל זה לא בדיוק אותו דבר.

8. אורן04 Member

תפסיקו לחפש תירוצים, קבוצה מסלובקיה עם תקציב כל כך קטן זו קבוצה שמכבי ת"א הייתה חייבת לנצח. אבל מכבי ת"א שיחקה פשוט גרוע עם שחקנים גרועים למדי (אבו-סיאם? סטרול? לירן כהן? תמיר כהן? שלא נדבר על רייס ופרוחננקובס).
    מכבי ת"א לא התחזקה כראוי ולכן התעופפה לה לאחר שני משחקים (שניים יותר ממה שהגיע לה).
    מכבי ת"א לא הייתה שווה אליפות ולא שווה אירופה.
    נקווה שמכבי חיפה תמשיך להוכיח שהיא הקבוצה האירופאית ביותר בארץ.

ואני במקום AFC הייתי סותם אחרי ההסטוריה של בית"ר באירופה שכוללת חמישיות מדייגים ושישיה בפנים מבנפיקה (בעוד שאנחנו עשינו את כל ההישגים שלנו עוד בלי משחקי בית).

9. ירוק בלב Member

לשמחתי הרבה, מכבי ת"א איבדו את הסיכוי להגיע לליגת-אלופות בפרט,
    ובכלל לשחק במשחקים האירופיים.
    מכבי שוב הוכיחו כמה לא היה מגיע להם האליפות,
    וכמה הם לא יודעים לייצג את ישראל במפעלים האירופאים בשנים האחרונות.

הפועל בעונת 2001/2 בגביע אופ"א ייצגו את ישראל מאוד בכבוד.
    בגלל אותה עונה נהדרת שלה בגביע אופ"א (רבע-גמר),
    ישראל העונה עם 3 נציגות בגביע אופ"א.
    עונה אחר-כך,
    מכבי חיפה ייצגה את ישראל בליגת-אלופות.
    והגיע עד לשלב הבתים (הסטוריה!!).
    בגלל אותה עונה, בשנה הבאה יהיו שתי נציגות מישראל בליגת אלופות.
    עונה אחרי, (העונה)
    מכבי ת"א מייצגת מייצגת את ישראל במטרה לליגת אלופות.
    אבל, כבר בשלב הראשון היא עפה ע"י ז'ילינה (קבוצה סלובקית)
    שברמה הרבה יותר נמוכה ממכבי ת"א.
    מכבי ת"א שוב מפשלים, בנסיונם לכבד את הכדורגל הישראלי.

10. AFC Member

זה פשוט לא ייאמן. כל יום מגיע לפה אוהד מכבי חיפה יותר מטומטם מהקודם. הקבוצה הכי אירופאית בארץ? אני מקווה מאד שאתה צוחק. אתה באמת צריך שאני אסביר לך מה זה אירופה ומה זה מכבי חיפה? פשוט לא ייאמן איך בגלל ניצחון על קבוצת מילואים של מנצ'סטר יונייטד כולם התחילו להתלהב... אמרתי לכם שהתקשורת ניפחה את זה בצורה רצינית... עוד מעט תגיד לי שהניהול של מכבי חיפה מצוין ובכלל לא מושחת...

אני לא יודע מה איתך, אבל מאזן 8:4 בתום שני משחקים מול קבוצת צמרת פורטוגלית בהחלט עמשפיל פחות ממאזן 8:1 מול קבוצת שולי-צמרת ביוון שבפעם האחרונה זכתה באליפות ב-94.

11. ליהי Member

ניצן
    אני לא מבינה מה אתה מנסה מצד אחד להגיד "כן,זה נכון שמכבי ת"א נתנה הופעה מבזה" ומנגד אתה מסנגר עליה בעקשנות. אתה אומר שזו לא בושה? -אני אומרת שכן. אתם אומרים שלמכבי ת"א עשו חיים קשים בתקשורת? - אני אומרת שאם זו היתה הפועל ת"א ממזמן היו קוברים אותה עמוק עמוק באדמה, בלי להשאיר זכר, ואפילו היו עושים קולות של יורדת חדשה ללאומית. מכבי ת"א נראתה ר-ע! מכבי ת"א היתה צריכה לנצח את המשחקים האלה, והיא ידעה את זה, והיא פישלה, וזה לא חדש פה לאף אחד. צריך לבלוע את הגלולה המרה ולהמשיך הלאה. אי אפשר להצדיק הפסד לא מוצדק.

בקשר ל"קבוצה הכי אירופאית בארץ" - אני מצטערת מאוד,אבל לא חיפה ולא הפועל ת"א (משה,תרגע,גם לא הפועל ב"ש) נחשבות לקבוצות אירופאיות, ואני כבר לא מדברת על קבוצה אירופאית מהדרג הראשון כמו שכמה אוהדי חיפה מפנטזים להם פה לייב שהם, אפילו לא קבוצה עם מקום נחמד ושמור בשלבים הגבוהים יותר של גביע אופ"א. אנחנו פשוט לא כדורגל אירופאי. עדיין לפחות.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

את צודקת..אבל מה שהוא התכוון שמי שהכי קרובה להיות קבוצה אירופאית זאת מכבי חיפה..ואני מסכים איתו..

ובני..כל הקטע שנראה לך שההנהלה מושחתת זה קטע שנראה לך..
    והמאזן שלנו מול קבוצות יווניות בעונה שעברה 11-7 כי אם אתה לא זוכר שיחקנו נגד אולימפיאקוס..

ובקשר לדיון עצמו..מכבי תל אביב באמת ביזתה אתמול את הכדורגל שלנו[שהוא לא כזה טוב]..מול קבוצה סלובקית חלשה שכל הזמן עושה תיקואים בליגה שלה,מכבי שיחקה גרוע ובשתי משחקים כבשה רק שער אחד..

כמובן שלא לשכוח אבל שמכבי למרות הכל כרגיל כמו כל קבוצה ישראלית שיחקה בלי בית ככה שהסלובקים לא צריכים להתלהב יותר מדי..
    אני בטוח שאם המשחק היה ברמת גן מול לפחות 12 אלף אוהדים מכבי הייתה טוחנת את ז'ילנה

13. בועז Member

אולי אם זה היה ברמת גן הם היו טוחנים אותם
    כמו שחיפה הייתה משחקת יותר טוב נגד קבוצות אחרות אם זה היה בקריית אליעזר
    אבל גם היא שיחקה בחוץ וניצחה, את שטורם, יונייטד ואולימפיאקוס.
    מכבי הייתה צריכה לבוא בידיעה שלמרות שאין לה קהל במגרש המון אנשים יושבים בבית ומחזיקים להם אצבעות.
    מה שהם עשו זה קודם כל בזיון כלפי האווהדים שלהם ואח"כ כלפי המעמד של הישראליות באירופה, שלמרות שהוא נמצא במגמת עלייה הוא עדיין על הפנים.
    אני ראיתי תמשחק, עד דקה 60 בערך, ואולי הגעיל אותי קצת משחק ההגנה של 2 הקבוצות, למכבי פשוט לא היה, ולז'יליניה היה יותר מדי, אבל אני הצלחתי להתלהב במשחק הזה מכושר המנהיגות של ראובן עובד והיכולת שלו להשתלב במשחק בכל צד בקישור, ו"לקחת על עצמו את המשחק".
    הגעיל אותי, החלוץ ההוא, עם הפלולה על הצוואר ,פרוחננקובס?
    איזה חלוץ אפס, כלומניק!
    הכי מעצבן זה שיהיה לך בקבוצה חלוץ טיפש שלא מבין את המשחק ובכלל לא את השפה, תוסיפו לזה את הקלות בה הוא מתעצבן,
    וזה כזה מתסכל, אם מכבי רוצה להשתפר, צריך להעיף אותו לכל הרוחות

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בועזיניו..[ממנג'רסנט?] אני לא יודע מה מנהיג בעובד..
    הדבר היחיד שאני רואה אותו זה מנהיג להפסדים..
    הוא כל הזמן הולך עם הראש בקיר הוא מצליח לעבור אחד או שתיים וישר מנסה לעבור גם את השלישי..
    הדהימה אותי היכולת שלו לא להשתלב בשתי הצדדים..הוא פשוט הרס את המשחק מאיפה שהוא שיחק..

בקשר לפרחוננקובס..קשה להאמין שזה אותו חלוץ שראינו בקריית גת..
    אני מאמין שפרחוננקובס צריך עוד חלוץ לידו[ואני לא מתכוון לפלולה שיש לו על הצוואר..]
    כי הוא לא יכול לשחק לבד ובמיוחד לו עם הגב לשער..

לא יזיק עם מכבי יביאו איזה חלוץ מהסוג של אברג'יל[רק עדיף שמנת המשכל שלו תעבור נעל ולא כמו במקרה של אברג'יל..]

15. אורן04 Member

אוי AFC כפי שאמרתי פה בעבר הקנאה למכבי חיפה אוכלת אותך. ביתר המסכנה שלך מעולם לא התקרבה למכבי חיפה ועכשיו היא בעיצומה של התפוררות כפי שמגיע לה.

אז למה מכבי חיפה הקבוצה הכי אירופאית?
    1. היא יודעת למצוא את השחקנים הטובים ביותר ולהביא אותם.
    2. היא משחקת הכי יפה בארץ.
    3. היא הקבוצה היחידה שאין בה תלונות על אי תשלום משכורות ו/או בונוסים
    4. מכבי חיפה נתנה 3 פעמים תצוגות יפות באירופה שהכניסה אותה לתודעה של אירופה - עונת פארמה (הנצחון על טורפדו מוסקבה), רבע גמר מחזיקות (פאריז, ריד), ליגת אלופות (כדאי לך מאוד לסתום כי זה בלי ספק ההישג הגדול ביותר והמשמעותי ביותר של קבוצה ישראלית אי פעם, וספק אם ישוחזר בעתיד הקרוב).
    5. מכבי חיפה היא יצואנית מצטיינת ללא מתחרים של טובי השחקנים ששיחקו בארץ (רוזנטל, רביבו, ברקו, בניון, קנדאורוב, יעקובו, חזן, אוואט(?)). כל שחקן ששווה משהו בכדורגל שלנו עבר במכבי חיפה וזה מסביר הכל.
    6. גם לקבוצות אחרות היו תקופות של עושר והרבה כסף (שפירא, לוני, תאומים, זאבי...) אבל מכבי חיפה היא היחידה שתמיד נשארה יציבה בצמרת ותמיד הציבה וקיימה סטנדרטים גבוהים.

להפסיד 8-1 לאאק זה אסון שאוהדי מכבי חיפה כועסים עליו מאוד, אבל זה מתגמד לנוכח ההישגים של אותה עונה. להזכירך שוב הכל נעשה ללא ביתיות.
    ידוע לך כמובן שבית"ר מעולם לא עברה שלב במפעל אירופאי, וכנראה גם לא תעבור.

והשנה כמו בכל שנה אתה תשב מול הטלויזיה ותקונן על שאינך אוהד מכבי חיפה שתשודר ב-30 מחזורים פלוס המשחקים באירופה.
    ואם כל זה עוד לא נכנס לך לראש, אולי זה ייכנס אחרי חווית המחזור הראשון בקריית אליעזר.