מכבי ת"א 23/24 - מסיימים את העונה עם תואר האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏20/8/22.

1. Raulito Madridista

זה לא קשקוש, כמובן שאני מדבר על הזרים "החדשים". את יובאנוביץ' אנחנו מכירים כבר שנה וחצי. לעתים הוא יכול לתת יותר, לעתים הוא עושה גול ממצב אחד ויש לו חודשים כאלה. אנריק סבוריט הוא עוד יותר 'ישן'. אני אפילו לא זוכר איך קוראים לשחקן שהגיע מליגה בכירה כדי להחליף את אוסקר גלוך כביכול וכלל לא משחק. לא התרשמתי מהבלם שהביאו. גם לא מהקשר האחורי ששוב אני לא זוכר את שמו וזו לא עמדה שממש היה צריך לחזק כשברור שדור פרץ יחזור ועוד נותנים אמון בדן גלזר וישנו אייל גולסה. אני גם הזהרתי אגב מתחילת העונה לגבי ניר ביטון למרות שהוא כמובן לא זר.

את ג'ראלדש כל כך רצו למכור אגב, אף אחד לא ממש רצה אותו. זו ברירת מחדל. מילא אני כאוהד הפועל אומר על שחקן "הוא לא מזעזע", אבל מכבי?

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קודם כל, אתה כתבת משהו אחר לגמרי קודם, זה טיעון שונה לחלוטין.
    לוקאסן בלם מהטובים בליגה. אם לא התרשמת אני מניח שלא ראית יותר מידי. חוץ ממנו יש למכבי שני זרים "חדשים" - פארפה (אכן מפוזר, אבל כישרון על במונחים מקומיים) ואילייה, שאתה לא זכרת איך קוראים לו. ואן אובריים, כלומר הקשר האחורי, הוא יהודי ולא נרשם כזר, ואני מבין למה לא התרשמת ממנו, אבל גם קצת מרחם עליו כי הקבוצה לא שיחקה בסגנון שהוא מתאים לו בשום שלב.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אמממ. כן? למה לא? ברור שבכר רמה מעל. אבל תשמע, קראנקה ושות, לא בדיוק עילויים. זה לפחות שווה בדיקה.

כל הסיפור על זיו אריה זה באמת העניין התקשורתי והיכולת ההתבטאות הלפעמים מוזרה שלו אני מודה. וגם בזה הוא משתפר ולומר. כאיש כדורגל? בעיני אולי הכי טוב בארץ. אפשר להתפלפל אם אולי כדאי לו עוד איזה שנה-שנתיים של התבשלות בקבוצת אמצע סטייל נתניה, הפועל חיפה ושות׳ - אבל כן - בעיניי, במוקדם או במאוחר - ראוי. אחושילנג ראוי.

העניין הוא שמכבי לא יורקת לשוק הישראלי , כולל ברק בכר (שגם היו היה על המדף אחרי ב״ש).

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

על פי הנתונים שבידיי (פרסומים זרים) אשדוד ממוקמת באיזור המקום ה-12 בתקציב הליגה. בשלוש שנים שלו שם ביינתים (היה עוד חצי שנה מינואר 2020) - מקום 3 והעפלה לראשונה למפעלים אירופאיים. מקום 9 לאחר מכן וכרגע פלייאוף עליון מקום 6. עם לא מעט חומר מקומי וקידום שחקני בית והשבחה של שחקנים. לא חושב שיש מאמן שהיה עושה טוב יותר.

כן, הוא לכל הפחות מועמד ראוי. שוב, תמיד זה אלטרנטיבות. עוד קראנקות? נראה לי שהכיוון ברור. אם יש להם איזה זר תותח בשלוף עם רזומה בליגה האיטלקית והגרמנית - יפה, בבקשה, לכו עליו. אין? כן, רב״ש מועמד סביר.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קראנקה מחריד, זה לא אומר שצריך להתפשר. בחוץ יש אופציות טובות יותר מהשוק הישראלי, והדרג שצריך לשאוף אליו הוא לא מתחת לברק בכר.

זיו אריה, בעיני, בהחלט אופציה עתידית, אבל הוא חייב תחנת ביניים - או ברמה קצת יותר גבוהה ועם יותר לחץ כמאמן ראשי (יכול להיות גם מחוץ לישראל, אני במקומו גם הייתי שואף לזה), או כעוזר מאמן במכבי (אבל זה קלוש כי גם את זה לא ממש מוצאים מאז איביץ').

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקצועית זיו אריה שווה את הצ'אנס, כתבתי את זה עוד כשאיביץ' היה בדרך החוצה.
    מלבד זה שהוא מבין כדורגל הוא גם מכביסט והכיר את כל מחלקת הנוער של מכבי, סוג מאמן שגם לא מצריך תקציב עצום כמו שמאמן זר יכול לדרוש.
    מבחינת הבן-אדם שהוא, לא יודע...האיש משלשל מהפה בכל ראיון אחרי משחק, בקטמון זה עובר בשקט מצד ההנהלה והקהל(לפחות החלק הדומיננטי שמציית במאה אחוז להנהלה), במכבי אם הוא יגיע כאותו זיו אריה ויתנהל ככה אחרי תוצאה-שתיים לא טובות זה יוביל לפיטורים מהירים סטייל ארז אדלשטיין במכביסל ב-3 לפנות בוקר אחרי שתרגמו למיטש בקנדה ראיון שלו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Butragueño מנהלים

אתה באמת חושב שלוקאסן מהבלמים הטובים בליגה? יש לו קבלת החלטות מאוד בעייתית, הוא פורץ קדימה עם הכדור בצורה חסרת אחריות (כמו אתמול), והוא איטי במחשבה. יכול להיות שהוא 1:1 סטופר אבל במשחק הגנה באופן כללי, מתי לכפות על השחקן שלידו, מתי לצאת קדימה הוא בינוני מאוד. לא יותר טוב מהרננדס ובטח שלא מאמאדור.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דעה שאני בטוח שלא פופולרית:
    ההבדל בינו לבין סק הוא המאמן.
    יופי של בלם. בהחלט מהטובים בליגה, מסכים שאמאדור בשיאו עדיף.

9. Butragueño מנהלים

אני לא חושב שסק כל כך עילוי, גם אמרתי את זה כאן לא פעם.
    סק בזון מטורף, יש לו יתרון גוף על כל שחקן בליגה, וברגע שלמד איך להשתמש בזה, הוא הפך למפלצת. אבל זה לא שיש לו משחק רגל טוב ב1:1 מול שחקן תוקף ולעיתים הוא מאבד את השומר שלו בכדורים חופשיים. אולי אני חוזר בי שהתפלאתי מהטענה שלך שהוא מהטובים בליגה, כי אנחנו מדברים על ליגה בה הבלמים הישראליים הכי טובים הם שון גולדברג ורז שלמה. הוא בלם טוב, היו במכבי ת"א בלמים טובים ממנו בהרבה. יש לו ליקויים מאוד בולטים וברורים שחשפו אתכם לספיגת לא מעט שערים.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שספגנו הרבה עליו, ובלא מעט משחקים הוא לגמרי החזיק את מרכז ההגנה.
    אני באמת לא מוצא סיבה לא להמשיך איתו.

גם אתמול, אגב - היציאה קדימה הייתה מסוכנת והאיבוד היה דבילי, אבל זה לא היה כזה דרמטי בעיני וזה ממש לא חשף את ההגנה ברמה שקרתה בפועל. הגול כמעט בלעדית על שחר פיבן שעשו ממנו בדיחה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  11. Raulito Madridista

למכבי תל אביב יש אמצעים כלכליים והייתי אומר גם 'רצון' להביא שחקנים זרים טובים שישדרגו את הקבוצה. לא בכל שנה יש קרלוס גארסיה - ועדיין. הציפיות שלי ממנה הן דומות יחסית לאלו של מכבי חיפה שהתגברה על הבור של בוגדאן פלאניץ' בצורה מרשימה, ולא להפועל תל אביב שמביאה זרים לכדורגל כדי להגיד 'הבאנו'. אם עשיתי מישמש אין לי בעיה לקחת אחריות, אז אשנה את הכותרת שלי ל-"מצטרפים\זרים". הקשר האחורי מיעט לשחק - היהודי. מהבלם בכלל לא התרשמתי. פארפה שחקן סגל מעולה, כבד עליו להיות השחקן העיקרי בקישור. מה עושים עם יונתן כהן? אגב רק למען הסר ספק הייתי שולח את אייטור קראנקה הביתה כבר אתמול. זה מצחיק שהוא עוד מדבר במונחים של להמשיך בעונה הבאה.

12. alexshw Member

מכבי ת"א מועדון יצירתי בניהול.

Sent from my SM-S906E using Tapatalk

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בניגוד לאקסים על המגרש, צעד טוב. המנכ"ל הכי טוב שהיה לנו, עם אוריינטציה מקצועית שחסרה לנו.

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ברק יצחקי עוזב בסיום העונה.

מתבקש, ונותן לא מעט תקוות לשנה הבאה לאוהדים פה של הקבוצה.

15. alexshw Member

לאור היצירתיות של המועדון, מתבקש שג'ורדי יחזור.