מכבי ת"א 23/24 - מסיימים את העונה עם תואר האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏20/8/22.

1. DRORIKO Member

אני לא מדבר עכשיו על מכבי חיפה שאני מסכים שהסקאוטינג שלה באותם ימים היה עלוב. אני מדבר עליכם, הרי כל הזמן אתם מספרים שג'ורדי עשה מהפיכה בסקאוטינג שלכם והיום זה סקאוטינג ברמה אירופית או ווטהבר. בפועל, כמו שעומר אומר, כמות הפגיעות שלכם בזרים היא לא משהו בכלל. אפילו אחד כמו יובאנוביץ', שאין ספק שהוא חלוץ טוב, אבל הוא לא המפלצת שחשבתם שהוא יהיה. אני אלך איתך אפילו יותר רחוק. גם בימים של ג'ורדי לא פגעתם יותר מדי בזרים. לקחתם אליפויות כי היה לכם את הישראלים הכי טובים בליגה, לא כי היה לכם זרים מטורפים כמו שלנו יש או כמו שלהפועל באר שבע היו באליפויות שלה. ושתי הקבוצות האלה מוציאות פחות כסף על זרים ממכם.

ואם מכבי ניסו להביא את שרי למה לא הביאו אותו. למה יש לכם פחות כסף מלנו? נו באמת

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/23
  2. Morientes Member

אני מדבר גם עלינו, לא רק על חיפה.
    לא יודע איך אתה לא מגדיר את יובאנוביץ מפלצת, מדובר על ילד שהבאנו בגיל 22 שהיה בסגל של נבחרת סרביה, אחרי עונה וחצי שהוא היה מדהים הוא גם נמכר בכמעט מיליון יורו יותר.
    יש לך את סבוריט ששיחק בפאקינג בילבאו, יש לך את פארפה שהוא גם כשרון על שאפשר לעשות עליו לא מעט כסף.
    אני חושב שמכבי דווקא מאוד טובה בהבאת זרים, פוט הפרופיל שהיא מביאה זה ששחקן שיש לו ריסייל וליו בד״כ.
    הראיה הכי טובה לזה היא שזרים אצלנו די מבוקשים במקומות אחרים.
    בכל מקרה גלוך זה ילד שבגיל 19 ברצלונה רצתה אותו, די ברור לך למה זה לא ריאלי לקבוצה ישראלית לשאוף לזה.
    גם שרי בשיאו רק אפשר להגיד שהוא יותר טוב מגלוך בגילאי 18-19.
    אם תלך ותראה את מספרי הזרים שקונים בקבוצות אחרות ובכמה פוגעים אתה תראה שהיחס אצל מכבי גבוה הרבה יותר בפגיעות.
    לא סתם אנחנו מוכרים ביותר ממה שאנחנו קונים בשונה מקבוצות אחרות

3. DRORIKO Member

לא יודע אם לקרוא לזה מדהים. הוא כן הראה דברים טובים, מאד פיזי, מאד טכני ביחס לגודל שלו, אבל מצד שני לא מספיק קליני מול השער. אם הניצול מצבים שלו ושל זהבי היו טובים יותר הייתם מתמודדים איתנו על אליפות ואולי גם לוקחים. המעבר לבאזל לא מרגש אותי. הציפיה היתה שיובה יקבל הצעות מליגות בכירות באירופה. גם מצד מכבי שחשבה שהיא תעשה אקזיט וגם מבחינת יובה עצמו שחשב שהוא יעשה קפיצה גדולה. בסוף מכבי הרוויחו רק מיליון וחצי ויובה מגיע לקבוצת אמצע טבלה בשוויץ.
    עיקר הפגיעות שלכם זה עם בלמים, אבל בלמים טובים הכי קל להביא, יש כאלה כמו זבל. החכמה הגדולה היא להביא זרים טובים מהקישור צפונה, ובזה אתם נופלים פעם אחר פעם.

4. Morientes Member

לא נראה לי שאתה שופט את זה נכון.
    זהבי ויובא היו עם מספרים היסטוריים כצמד, הם לא הסיבה שלא לקחנו אליפות.
    מכבי הרוויחה רק מיליון? על פחות משנה וחצי שהוא פה כשבשנה וחצי האלה הוא היה החלוץ הכי טוב פה אחרי זהבי זה המון.
    ושוב כמו שאמרתי לך אם תבדוק אתה תגלה שמכבי תל אביב ביחס לגדולות נופלת הכי מעט, כמובן שגם היא נופלת כמו כל קבוצה בעולם פשוט פחות מהמתחרות.
    גם פריצה אפשר להגיד שהיה הצלחה פה, גם וידאר גם ראדה פריצה, גם פשיץ.
    אני חושב שצריך להפריד בין האם פגענו בזרים לבין האם לקחנו אליפויות, מכבי תל אביב נכשלה ב3 השנים האחרונות אבל אני לא חושב שהפגיעה בזרים זו הבעיה.
    הבעיה הרבה יותר עמוקה משחקן כזה או אחר.

5. DRORIKO Member

סטיפה פריצה ופשיץ היו על כך אנמים שעד היום אני לא מצליח להבדיל ביניהם

6. Butragueño מנהלים

פריצה היה אדיר, לדעתי הטוב מבין חלוצים מכבי תל אביב לאחרונה.
    גם יובאנוביץ' סקורר. פשיץ' גם שחקן.
    קיצר מאז שג'ורדי עזב, יש יותר פגיעה בזרים מאשר בתקופתו.

7. DRORIKO Member

בואנה איך שאני חושב על זה שני החלוצים היחידים בליגה שהיו נותנים 20+ כל עונה היו ערן זהבי ואלון מזרחי. הם אשכרה שני חלוצי העל היחידים שהיו פה. כל השאר היו חביבים פלוס מינוס, ישראלים וזרים כאחד.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לקיארטנסון, יובאנוביץ' וסטיפה פריצה ממוצעי הבקעה גבוהים משל אלון מזרחי, אפילו משמעותית. חלוצים כל כך הרבה יותר טובים ממה שהוא היה. אתה מסתמך על כלום בערך השיפוט שלהם - יכולת על המגרש, סטטיסטיקה - הכל מראה שהם היו מאוד איכותיים. יובאנוביץ' שאמרת שלא מפלצת עם מעורבות בכמעט שער למשחק (כיבושים ובישולים).

ולשאלתך על שרי - מכבי התעניינה בו בעונת 15/16 תחת פטר בוס (ינואר), אבל דרשו עליו ב-ק.פ.ר 3 מיליון אירו. עונה לאחר מכן כבר היה קרוב מאוד להגיע, הוא היה בסין, אבל בסוף לא שחררו אותו וזה גם היה יקר, וסקאריונה חתם. עונה לאחר מכן גם עלה השם בתקשורת אבל אותו הסיפור וחתם באטוקיו (עמדה קצת אחרת).
    היה קרנבל שלם סביבו בפורום האוהדים של מכבי כי היה ברור שהוא שחקן נהדר - הוא עדיין, אוברול, לא ברמה של גלוך שיש לו פוטנציאל לטופ אירופי. כמעט אין סיכוי להביא שחקן כמו אוסקר בלי לגדל אותו.

9. DRORIKO Member

מן הסתם התכוונתי על הכושר הנוכחי של שניהם. אם אוסקר יגיע יום אחד לתקרה שלו זה מן הסתם לא יהיה בישראל. ולמה לא הבאתם את שרי כשהוא היה פנוי, כלומר כשחיפה הביאו אותו? עוד היה לכם אז את הבאן?

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כן, עונה עם רכש דל למרות מכירה גדולה של ראיקוביץ'.
    הסאגות עם אצילי ושרי הן המשמעותיות ביותר שהיו בשוק ההעברות בליגת העל בעשור האחרון לטעמי. בעולם בו שרי באמת מגיע למכבי ואצילי לא מכניס את החבריקו שלו למקומות הלא נכונים השנים האחרונות היו נראות שונות לגמרי.

11. DRORIKO Member

לא אמרתי מילה רעה על קיארטנסון ויובאנוביץ', אני כן מחזיק מהם, פשוט לגבי השני אני לא חושב שהוא כזה מפלצת כמו שעשו ממנו כשהוא הגיע לפה. אפשר לומר שהוא די עזב בקול ענות חלושה. בלי אליפות ולקבוצת אמצע טבלה בשוויץ. "מפלצת" מבחינתי זה ערן זהבי בפריים שלו. כשאתה מביא חלוץ זר בהרבה מאד כסף זה מה שאתה שואף אליו. אגב מאז ראדה פריצה אף קבוצה עם חלוץ 9 קלאסי לא לקחה פה אליפות. אני לא חושב שזה מקרי, ההגנות פה הולכות ומשתכללות וחלוצי ה-9 הקלאסים די הולכים פה לאיבוד, כן כולל פיירו, שזה לא מקרי שבאירופה הולך לו יותר טוב, שם אין סילבסים שלא נותנים לו מטר לזוז. זה לא מקרי שמשחק ההתקפה שלכם הפך להיות הרבה יותר שותף אחרי שוידאר עזב, קשה לי לראות אותו משתלב בכדורגל של איביץ'.

12. alexshw Member

על אותו מטבע אם שחר לא קמצן ומנית את זהבי ופריצה בדצמבר 2012...

Sent from my SM-S906E using Tapatalk

13. Morientes Member

זהבי לא היה רכש יקר, ראיוס אם אני זוכר נכון עלה פי 3

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

העניין הוא שזה לא ממש היה הכיוון, אבל בסדר.

15. alexshw Member

תסריט אפשרי לא פחות.

Sent from my SM-S906E using Tapatalk