מדמון למכבי ת"א זאת עסקה טובה לכולם חוץ מלמדמון עצמו. מי יודע איזה הצעות יפתחו בשבילו בקיץ, אין היגיון להתחייב מעכשיו למעבר חוץ מלחדרה עצמה שעושה עסקה ענקית. מה גם לאף שחקן אין יכולת להתחרות עם זהבי כשמדמון בדומה לתורג'מן לא עשה עליי רושם שיכול לעלות מהספסל כמו שצריך. וגם אם זהבי יפרוש, הם בטוח יביאו חלוץ זר במקומו. מכבי ת"א משקיעים המון כסף ואנרגיה בישראלים לסגל הרחב, מה עם זרים? כמו שרשמו כאן יש רק זר אחד שבאמת מתפקד וזה מילסון. את כל שאר הזרים אפשר וצריך להחליף. גם מלוקאסן וסאבוריט הבלם אני לא מחזיק.
הוא נפצע לפני המלחמה. מאז החזרה לפעילות הוא זמין לבחירה. כך או כך, הוא לא שחקן משמעותי בסגל. גם כשהוא כשיר הוא לא משחק.
לפי דיווחים מאותה התקופה, הוא עדיין לא היה כשיר לגמרי עם החזרה לפעילות, ולא רצו לסכן אותו. פציעות שריר גוררות זמן החלמה ואז זמן הסתגלות. אני מאוד בעדו וחושב שצריך לתת לו לרוץ כמה משחקים בהרכב, ברגע שמילסון חוזר אני חושב שיתאים לו לשחק בימין על חשבון ביטון - שחקנים דומים, בונדוסו משחק מהר יותר ואני חושב שהפער במספרים יכול להתאזן. הדיווחים המאסיביים על רכש פוטנציאלי מעוררים אצלי כמה תחושות: 1. מישהו מנסה לעשות עלינו סיבוב איפשהו. 2. זהבי מאותת פרישה, אחרת לא היו הולכים גם על מדמון וגם על טוקולומטי. 3. בהתאם, תורג'מן כנראה ימכר. 4. לא מצליחים להביא זרים כרגע. 5. דודו דהאן ביסס יחסים טובים עם מנספורד. מה שמוביל ל: 6. כנראה שהדיווחים על בכר לא מופרכים, ואנחנו נצטרך להסתגל לחוחובה בקריית שלום שלפחות יצמידו לו ייעוץ סטיילינג ושיתקדם הלאה. אדם שמייצג את מכבי תל אביב לא יכול להסתובב עם לוק כזה.
גם אם זהבי לא מאותת פרישה, הוא לא יוכל לסיים 90 דק' כל משחק שנה הבאה. ולדעתי קצב המשחקים הפסיכי העונה שחק אותו לגמרי. מדמון וטוקלומטי לדעתי סוג של ראש בראש. זה נראה שאתם יורים לשני הכיוונים כדי להוריד עלויות ולהלחיץ את הקבוות שישחררו את השחקנים. אני לא חושב שיש סימן שאלה סביב דור תורג'מן. הוא ימכר באופן וודאי, כנל חלאיילי. ההערה על ברק בכר די מגוחכת (לא שאני לוקח את זה אישי), הלוק של אברלדזה או ליטו לא היה מרשים יותר.
בינתיים אבי לוזון טוען שהכל חרטה ברטה ושאין שום מו"מ על דזנט וטוקלומטי. האמת שככה זה גם נראה, שמנסים להרגיע את הקהל ולהראות שעובדים. מלדה, קארצב, שלמה, בלטקסה... אם היו לוקחים את הכסף הזה ומשקיעים על שני זרים (ביחד עם פיצוי למוסקרה) כנראה שהייתם עושים רכש הרבה יותר אפקטיבי ונכון.
ארבלדזה היה מתלבש טוב ועטה תסרוקת סולידית, ליטו זה כתם על המועדון. ברק בכר תקוע ב-2003 הן בתספורת והן בלבוש, ואני כמובן צוחק בעניין הזה (למרות שזו אמת מוחלטת). אני חושב שיש בעיה מהותית עם זרים בימים האלה, אבל בכל מקרה מכבי קצרה בכל העמדות שבהן החתימה את השחקנים הללו והכסף הוא לא גדול (למעט רז שלמה כמסתמן, אבל שוב, זה צורך של הקבוצה ומנספורד באמת מחזיק ממנו). כך שאני לא מסכים עם הטיעון הזה. אני חושב שההחתמות של בלטקסה וקארצב היו בהחלט במקום, ומלדה יכול להתברר כשיחוק בכסף קטן (יש לו טכניקה לא רעה, הוא מוסר סבבה והגובה שלו הוא משמעותי. מצלצל בדשי). גם אילו שני זרים? בלם (בהתחשב בעובדה שיש לנו כבר בלם זר ואת סבוריט שגם מתופקד כבלים לרוב ועכשיו נפצע?) וקשר אחורי? עדיין צריך לפחות חלוץ מחליף ומגן ימני.
בדש היה חלוץ ליגה מצוין במשך כמה שנים, מלמד של העשור הקודם, גם כששיחק אצלנו מאוד אהבתי אותו. מעל הכל הוא היה חכם. מלדה יותר מזכיר את בלקמן ושוינפלד, סוס עיוור שחוץ מנתונים פיזיים אין לו יותר מדי קשר לענף. לגבי השאר, תמיד אעדיף כמות על איכות. המצב שלכם לא כזה גרוע, ואם הוא כזה גרוע זה בגלל שהמאמן מסרב להשתמש במה שיש לו. בזרים הייתם חייבים להביא בלם ומגן ימני (אפילו יאו של הפועל ירושלים יכול להיות פתרון טוב). בהתקפה אפשר ללכת על אחד מהישראלים שאתם רודפים אחריהם כרגע כי יכול להיות שהם באמת שווים את הכסף. אתם משלמים משכורות יפות ותמיד אפשר למשוך שחקנים מובילים מליגות חלשות או לנצל את זה שהחלון הישראלי נסגר אחרי החלון באירופה. ב"ש יעשו את זה בימים הקרובים, נראה מה יביאו.
אני גם מאוד אהבתי את בדש, ואני מסכים שהוא היה הרבה יותר מבוסס (אני חושב שהוא היה שחקן טוב ממלמד, שהלוואי שהיה רלוונטי למכבי כרגע), אבל גם לגמרי בסדר עם תואם בלקמן כרגע כגיבוי. אני חושב שלמלדה יש פוטנציאל טוב, והבעיה היא באמת בין האוזניים ולא ברגליים. הוא עוד בשלב בקריירה שאפשר לכוון אותו. המצב של מכבי כן גרוע. מילסון ודוידה הם הווינגרים המובהקים היחידים בסגל, אין חלוץ שלישי, אין קשר אחורי מחליף ראוי (לפני קארצב), אין מגן ימני מחליף חוץ מייני, ויש שני בלמים פצועים לתקופה ממושכת. הסגל לא עמוק מספיק, משהו שנסחב משנים עברו וקשה לתקן בחלון אחד. יאו הוא לא זר למכבי תל אביב, ואני מעדיף שלא יחתימו זרים מאשר שיחתימו שחקנים כמוהו. הוא לא שחקן רע, אבל צריך להסתכל קצת מעבר ליכולת הנוכחית. הוא בגיל שהוא שיא הקריירה, שעד ההגעה לירושלים הייתה בעיקרון כל הזמן בירידה, ולמכבי היה כבר העונה מגן ימני זר טוב ממנו בשלב יותר טוב של הקריירה. בחלון הנוכחי לא חתמו יותר מידי זרים בליגה, מטבע הדברים. בקבוצות הגדולות לא חתמו בכלל (למעט לסובוי, מתאזרח מרוסיה), וזה לא מקרי.
אני הרבה שנים רואה כדורגל. לא זוכר כזה חלון ינואר לוהט. או ליתר דיוק חלון ינואר של 2 קבוצות. זה ממש מירוץ חימוש לכל דבר. שתי הקבוצות מוציאות בינואר סכומים ששאר הקבוצות לא מוציאות בחלון הקיץ. לגיטימי לחלוטין מבחינתן אבל זה תסמינים של ליגה סקוטית. מחכה רק לפיפ"א: שגיב יחזקאל סיכם עקרונית במכבי תל אביב - ערוץ הספורט
בינתיים מכל השחקנים שחיפה ומכבי ת"א החתימו הייתי רוצה רק את קינדה ומדמון. זה יותר תסמינים של PSG, החתמות רק כדי להחתים ובעיקר בעמדות שלא בהכרח צריך. בכל מקרה עם הקונפרנס זה ברור שהכדורגל הישראלי הולך לכיוון הזה כשאני מקווה שגם אנחנו נדביק את הפער עם המשכיות במפעל והרחבה של טרנר. זאת הדרך היחידה להתמודד עם שחר וגולדהאר. מרכז הגנה של לוקאסן/סאבוריט ושלמה נשמע מצחיק מאוד. תוסיפו לזה את אבישי כהן בימין ורביבו בשמאל וזאת קומדיה של ממש.
קארצב בוודאות. קשה לי להבין מה גרם לעידו שחר להאריך חוזה. כנראה מדובר בשחקן שלא מאמין בעצמו ומעדיף קצת כסף במשך שנה שנתיים. כי בקצב הזה, עוד שנתיים יהיה מדובר בשחקן עבר שלא מימש את הפוטנציאל. איזה אהבל. דרך אגב אם מכבי סוגרת עסקה כנגד ויתור החוב על יחזקאל, אפשר להכניס את עידו שחר ועוד פרוספקט צעיר. את יוני כהן הייתי זורק לפח הקרוב.