גם בתחילת העונה המצב לא היה מי יודע מה. קיבלנו גול במזל נגד אברטון (הטעות של יובו), גול במזל נגד וילה (הגבהה של רונאלדו ששחקן הגנה 'המשיך' לרוד), שני גולים במזל נגד ניוקאסל (תודה בומסונג), אז זה נראה טוב. בפועל גם אז הכדורגל שלנו לא היה טוב. אז כן, כל העונה הזאת לא נראית טוב עד עכשיו. בקשר לפרגוסון, המועדון גדול יותר מכל אחד וגם המנג'ר הגדול בתולדותיו לא צריך לקבל חוזה עד שהוא מחליט שהוא לא רוצה. אני לא יודע איך המשך העונה תיראה - אני מקווה לשיפור משמעותי, אני גם מאמין שיהיה שיפור אבל לא כזה דרסטי. הבעיות שיש לנו בקישור לא ייפתרו העונה, אין מה לעשות. והבעיות שנקראות 'הקבוצה לא נראית כמו קבוצה' חוזרות על עצמן יותר ויותר. גם בעונה שעברה ראינו את זה. ואם לא יהיה שינוי, ובהתאם למצב שבו נמצא את עצמנו בסוף העונה, אז צריך להחליט לגבי המנג'ר. אני לא מאמין באמונה עיוורת לגבי אף אחד ולא חושב שצריך לתת לאף אחד חוזה לנצח. אני רוצה לראות את פרגי מסיים יום אחד את הקריירה בגלל שהוא החליט ואם אפשר אחרי הישג גדול, אבל כך או כך, ההחלטה שצריכה להתקבל היא מה נכון ליונייטד, לא לסר אלכס. והאמת, מזכירים פה את פלטשר, והבעיה הגדולה ביותר שלי לגביו היא בכלל לא בעניינו. מה שהוא כרגע זה סתם שחקן בתכל'ס. ממוצע, לא פחות ולא יותר ובטח לא מישהו שהיה לו מה לחפש ביונייטד אחרת. השאלה שלי היא למה הוא לא השתפר בשנתיים האחרונות? למה רונאלדו לא נהיה אפקטיבי יותר? למה אושיי נפל כל כך? מה קרה להבטחה של הווארד? בין זה לבין העובדה שאנחנו נראים כמו חבורה מקרית של שחקנים, אני חייב לומר - נראה (ואני משתמש בנראה ולא בטוח כי אני הרי לא מוזמן לאימונים בואפן קבוע) שמשהו מאוד לא בסדר באימונים ביונייטד. שחקנים לא משתפרים, להיפך, שחקנים לא הופכים לקבוצה. מה יש לומר?
ככה זה שהמנג'ר לא מעביר את האימונים אלא העוזר שלו. אני לא יודע מה מידת ההתערבות של פרגסון באימונים ביום יום, אבל לפי מה שהבנתי לא הוא מעביר את האימונים אלא העוזרים שלו. כשמקלארן העביר את האימונים זה הלך טוב (כי מקלארן יודע להעביר אימונים), עכשיו אני לא יודע מי מעביר את האימונים (קירוש ?), אבל כנראה שהוא הבעיה.
מה אני אגיד לך סטרטפורד אי אפשר שלא להעריץ את הסקוטי שלנו ,אין מאמן בכיר באירופה שמקדם שחקנים צעירים יותר ממנו. כתבת על אושה למשל שהוא מחליף תפקידים וזה נכון ואני אומר מראש לא היה צריך לבנות עליו, כתבתי כבר כאן שהאמון שפרגוסון נותן בשחקנים הוא גדולה אבל גם חולשה משום שהאמון לעיתים תכופות מופרז ,ראה את בעית השוערים עד השנה וראה למשל שחקנים כמו פיל נוויל בעבר הקרוב או סטיב השמן ברוס בעבר הפחות קרוב שלא ראויים לחולצה האדומה של יונייטד . בסופו של דבר אני מסכים איתך רק פרגי יוציא אותנו מביצת החרא שאנחנו שקועים בה. השם ירחם.
מלר סיפר באולפן שפעם פרגוסון נכנס לחדר ההלבשה ואמר שיש לו מעטפה ביד ורשומים שם שמות של שחקנים שלא מתפקדים כמו שצריך באימונים. אם הוא צריך לקבל מעטפה ממישהו כדי לדעת מה הולך באימונים אז כנראה שהוא לא זה שמעביר אותם.
אני לא יודע. קראתי בימים האחרונים את הספר של לי שארפ והוא סיפר שם בין השאר על איך זו נהייתה מוסכמה שהוא משתמש בסמים למרות שהוא לא עשה את זה מעולם. עכשיו כולם מאמינים שפרגוסון לא עושה כמעט כלום וקיירוש מעביר אימונים ויש שאומרים קובע את ההרכב והטקטיקה. אוקיי... בכל פעם, פעם-פעמיים בשבוע, שמאפשרים לצלם באימונים תמיד רואים את פרגוסון שם. ואיכשהו, בניגוד ללימור לבנת, אני לא מאמין שהוא מחפש 'פוטו אופורטוניטי'. כך או כך, להפיל את האשמה על העוזר זה קצת טפשי. גם אם באמת הוא זכה לקבל כל כך הרבה אחריות, יש עדיין מישהו מעליו. אלכסנדר חלב - זה סיפור ישן, אני חושב שמהקיץ שאחרי הזכייה באליפות ב-1993... פרגוסון בא באימון הראשון לקראת העונה החדשה ואמר שיש לו במעטפה שמות של כמה שחקנים שהוא חושש שאיבדו את הרעב, ושאם לא יוכח לו אחרת ברור שאין להם עתיד במועדון. בפועל לא היו שמות ולא היו נעליים, זה היה כמובן טריק מוטיבציה. זה ממש לא קשור לזה שמישהו העביר לו מעטפה או שאין לו מושג מה קורה באימונים.
זה שהוא לא מעביר את האימונים זה ידוע (ולדעתי זאת כבר בעיה), השאלה היא מי מעביר את האימונים במקומו ומה מידת המעורבות שלו באימונים. אם הוא לא נותן למאמנים את הדרישות שלו (על מה צריך לעבוד ולשפר) ואפילו לא בא כדי לצפות אז זאת הטעות שלו, אבל אם הוא נותן לצוות האימון הוראות והם לא מבצעים אותם כמו שצריך אולי צריך להחליף את המאמנים.
משהו צריך להשתנות בכל הנושא של האימונים, זה ברור, כי אנחנו לא מוציאים מהם את מה שאנחנו צריכים. לפני 3-4 שנים פרגי פירק את מערך המאמנים במחלקת הנוער והקים חדשה (עם, בין השאר, פרנסיסקו פיליו הברזילאי ואני חושב שגם רנה מוילנסטין, מאמן המילואים כיום, הגיע באותה תקופה) כי השחקנים שגדלו פשוט לא היו מספיק טובים. אולי צריך לעשות את זה עכשיו גם בבוגרים. הבעיה היא שאנחנו מועדון מסודר, והאמת - מסודר מדי. אנחנו לא מאמינים בשינויים באמצע העונה גם כשהם דרושים, אנחנו לא מאמינים שצריך לקנות בינואר שחקן שלא יכול לתרום בהמשך אותה עונה בליגת האלופות כי הוא קאפ טייד (ולמי איכפת אם אחר כך הוא ייתן עשר שנים גדולות) ואנחנו לא מאמינים בקניית שחקנים מבוגרים (במקום להסתכל על השאלה כמה השחקן יכול לתרום ולכמה זמן ולא מה הגיל שלו). או במילים אחרות, גם אם למישהו בוער לעשות עכשיו איזה שינוי דרסטי, לא יהיה כלום לפני סוף העונה.
הסקיי ספורט פירסם היום שיונייטד תנסה ללכת בינואר על פאביו אוריאליו ,המגן\קשר הברזילאי של ולנסיה . בגלל הפציעה של היינצה ,שבעיקובתיה הוא גמר את העונה ,הם מחפשים מגן שמאלי ברמה גבוהה. אוריאליו זה שחקן שעונה על כול הדרישות- שחקן מצוין עם קבלות ,צעיר יחסית (בן 25 וחצי) ,וגם יכול לשחק במסגרת אירופאית מכוון שולנסיה לא הישתתפה השנה באיזשהו מפעל אירופאי. אם זה אכן נכון ,אז כנראה שפרגסון לא ממש בונה על ריצ'רדסון באגף שמאל להמשך העונה.
בהתחשב בעובדה שכבר במשחק נגד ליל, ברגע שבראון חזר, ראינו שחקן הגנה אמיתי באגף השמאלי, די ברור שלא בונים על ריצ'רדסון לעמדה הזאת. בקשר לאורליו, בשלב זה נשים אותו בשק עם עוד 100 שמות שאנחנו 'רוצים'. לפני כמה שבועות זה היה עוד שחקן של ולנסיה, מרקו קניירה.
אמיר ע " קיבלנו גול במזל נגד אברטון (הטעות של יובו), גול במזל נגד וילה (הגבהה של רונאלדו ששחקן הגנה 'המשיך' לרוד), שני גולים במזל נגד ניוקאסל (תודה בומסונג), אז זה נראה טוב. בפועל גם אז הכדורגל שלנו לא היה טוב. אז כן, כל העונה הזאת לא נראית טוב עד עכשיו" מה זה מזל,גם טעויות של אחרים הם חלק מהמשחק ואם נסתכל על חצי הכוס המלאה אז השער הראשון נגד אברטון היה מהלך יפה של כדורגל,פלטשר לרוניי שממשיך לאושה שממשיך לרוד ושער, אם נסתכל על השער נגד וילה אז ראינו פריצה של בלם(ריו)מהחצי שלנו,מוציא התקפה מתפרצת ממשיך לרחבה ושער של רוד ואפשר להמשיך הלאה,תמיד יש שני צדדים למטבע,כתבתי שלא שיחקנו כדורגל גדול אבל הוא בהחלט היה סביר לפתיחת עונה מה גם שצברנו ניצחונות במגרשי חוץ לא קלים. לגבי פלטשר,אני חושב שבניגוד לאושה הוא דווקא המשיך בהתקדמות(לא מדבר על העונה הזו)שלו,גם בעונה שעברה עד הפציעה של חודשיים שלושה(פרגי אמר כי הוא חולייה חסרה מאוד בתקופה שנעדר,בין היתר נגד מילאן ובקרב להישאר צמודיים לצ'לסי)עדיין רחוק מלהיות מוצר מוגמר,אני בטוח כי לו היה רוי קין משחק יותר ונותן לו את הזמן ללמוד לבד בעוד הוא מתקן/מכוון אותו גם ההתקדמות שלו היתה מהירה יותר ולכן אני אופטימי לגביו לעומת אושה שנתן עונת בכורה מדהימה ומאז לא מזכיר כמעט כלום למעט ניצוצות פה ושם. לגבי רונאלדו,בהחלט מאכזב שלא מצליח לעומת רוניי לקחת את המושכות,אין עוררין על הכישרון שלו אבל הוא חייב להתחיל לשחק כדורגל,כמה טיפשי היה מצידו נגד ליל על כר הדשא הגרוע לנסות ולעבור שחקן אחר שחקן במקום לשחרר את הכדור יותר ולא בפעם הראשונה,בובי רובסון בספר שלו כותב על רונאלדו שהוא מזכיר לו בדיוק את לואיס פיגו כשהיה בן 20,ים של כישרון אבל שלא ידע לשחק קבוצתי,לא ידע לשחרר את הכדור בזמן הנכון עד שעבדו איתו צמוד צמוד,מה עושים עם רונאלדו באימונים גם אני לא יכול לדעת,מה עושה רוי קין חוץ מלרדת עליהם(פלטשר,רונאלדו)בתקשורת גם אני לא יודע. האווארד,מה שלדעתי משחק אצלו תפקיד מרכזי זה הביטחון,יש לו נתונים של שוער מצויין,כשהגיע אלינו ובחצי העונה הראשונה אמרתי לעצמי יש לנו את שמייכל החדש,השנתיים שבהם הוא יעבוד צמוד עם ואן דר סאר רק יעזרו לו להשתפר,ללמוד,מספיק צעיר בכדי לשחק שנים טובות ביונייטד כשוער ראשון. ארצ'י באנקר "סטיב השמן ברוס בעבר הפחות קרוב שלא ראויים לחולצה האדומה של יונייטד" אוי ואוי לך לכתוב משפט כזה,סטיב ברוס אחד הבלמים הגדולים של יונייטד בכל הזמנים,את הלב הגדול והנשמה שלו שנתן ביונייטד אפשר לראות על האף השבור שלו מכל הכיוונים,אישיות דגולה,אב רוחני לכל הדורר של 92,בלם מצויין שהפשע הגדול הוא שמעולם לא זכה ללבוש את החולצה של נבחרת אנגליה. עוד אמיר ע "אנחנו לא מאמינים בשינויים באמצע העונה גם כשהם דרושים, אנחנו לא מאמינים שצריך לקנות בינואר שחקן שלא יכול לתרום בהמשך אותה עונה בליגת האלופות כי הוא קאפ טייד (ולמי איכפת אם אחר כך הוא ייתן עשר שנים גדולות) ואנחנו לא מאמינים בקניית שחקנים מבוגרים (במקום להסתכל על השאלה כמה השחקן יכול לתרום ולכמה זמן ולא מה הגיל שלו)" לא מסכים,פרגוסון הביא את לורן בלאן לא כשהיה בן 16,עוד הרבה שנים לפניו(עונת 91-2)למשל רצה להביא את החלוץ מייק הארפורד מלוטון כשהיה בשנות ה 30 לחייו, את פאולו די קאניו רצה להביא גם בשנות ה 30 לחייו באמצע העונה לפני כמה עונות, אחת העברות הגדולות ביותר באמצע העונה שלנו היתה אנדי קול ככה שפרגי רחוק מלהיות מקובע בנושא הזה, יש בעיה לגבי קנייה של שחקן שלא יוכל לתרום גם באירופה במועדון כמו יונייטד שחושב,רוצה וחייב לעשות כך לגבי זכייה באירופה כל עונה אבל אני בטוח שפרגי יודע שהעונה גם זה לא צריך להפריע וגם שחקן שישחק רק בליגה אבל שיתרום עוד שנים קדימה חייב להגיע. Riki ב"דרשה" שלי לא התכוונתי אליך.
THE STRETFORD END, לגבי רונאלדו,בהחלט מאכזב שלא מצליח לעומת רוניי לקחת את המושכות,אין עוררין על הכישרון שלו אבל הוא חייב להתחיל לשחק כדורגל,כמה טיפשי היה מצידו נגד ליל על כר הדשא הגרוע לנסות ולעבור שחקן אחר שחקן במקום לשחרר את הכדור יותר ולא בפעם הראשונה,בובי רובסון בספר שלו כותב על רונאלדו שהוא מזכיר לו בדיוק את לואיס פיגו כשהיה בן 20,ים של כישרון אבל שלא ידע לשחק קבוצתי,לא ידע לשחרר את הכדור בזמן הנכון עד שעבדו איתו צמוד צמוד,מה עושים עם רונאלדו באימונים גם אני לא יכול לדעת,מה עושה רוי קין חוץ מלרדת עליהם(פלטשר,רונאלדו)בתקשורת גם אני לא יודע. כאן אני חולק עלייך במשחק נגד ליל,רונאלדו לא יכול לעשות הכל לבד ושלא פותחים לו לקבל תכדור בהתקפה או שהוא מחזיר אחורה או שהוא מנסה לעבור ובאים אליו שלושה שחקנים והכדור אבוד,בעונה שעברה רונאלדו הצטיין במיוחד כי היה לו שטחים ושחקנים פתחו לו,עכשיו זה נראה שהשחקנים מאמינים שהוא יוכל להתגבר על שלושה שחקנים ולתת להם כדור מוכן לרגל זה לא הולך ביחד. צריך לבוא שינוי גם מצד השחקנים האחרים שיעשו תנועה למשל פלטשר הוא יודע הכי טוב לעשות תנועה ללא כדור רק חבל שהוא לא עושה את זה יותר לעומק ולא לאחורה כי ככה היה אפשר לסדר לו כמה מצבי הבקעה. בנוגע לאי שיחרור הכדור מהר מידי זה נכון,לרוב הוא מחפש לעבור עוד שחקן וצריכים לעבוד איתו על זה,בכלל נראה שכל שיטת האימונים של יונייטד מזכירה קבוצות בליגת העל,מה גם שלא אהבתי במשחק נגד ליל כולם רצו אחרי הכדור הזכיר לי איך שיחקתי בגן חובה שכולם אחרי הכדור ולא מנסים לנוע קדימה כדי לפתוח נתיב למסירה.
Legolas בוודאי שרונאלדו לא יכול ולא צריך לעשות הכל לבד,הוא מקבל יותר את הכדור כי גם השחקנים האחרים יודעים שהוא אחד שיכול לפתוח הגנות,לעבור שחקנים,זה מה שמצפים ממנו אבל חייב לעבוד על שיחרור בזמן ולשחק יותר קבוצתי גם כשלא הולך, נגד ליל הכל היה גרוע,גם רונאלדו כמו האחרים. ומהגארדיין של היום,הפתעה,יש קלטת נוספת ששמורה בכספות באולד-טראפורד,קלטת של ה mutv עם ראיון עם רוי קין מעונת 2003 ועל מי הוא מלכלך שם?לא אחר מאשר סולסשיאר וגם על הקבוצה!!! הנה קטע: Ferguson must have had a deeply unhappy sense of déjà vu when MUTV's producers contacted him on Monday about Keane's caustic observations as the same happened midway through the 2002-03 season. Although United finished as champions that year, they spent the first part of the campaign chasing Arsenal and Keane was unsparing in his criticism, accusing his colleagues of lacking the desire and talent to compete at the highest level. This was the first time Keane named names and the worst abuse was directed at Solskjaer, who scored only two goals in his opening 20 league appearances that season. The Norwegian, a cult hero for the fans, was castigated for the number of chances he had missed. On Ferguson's orders, the tape is now thought to be under lock and key at MUTV's offices ולכתבה כולה: http://football.guardian.co.uk/News_Story/...1627340,00.html
שמע, סטרטפורד, טעויות הן בהחלט חלק מהמשחק, אבל אנחנו התחלנו את אימוני קדם העונה מתוך הצהרה שחייבים לפתוח את העונה טוב והכל. ובתכל'ס, לא פתחנו אותה טוב. ניצחנו במשחקים הראשונים בהופעות לא משכנעות וכשהמשכנו בהופעות הלא משכנעות, באופן טבעי, התחלנו לשמוט נקודות. אתה משווה את זה להצהרות - זה כישלון, נקודה. פה ושם היו חלקיקי כדורגל טוב אבל בתכל'ס - זה ממש לא היה מספיק טוב. ועם כל הכבוד לניצחונות החוץ על אברטון וניוקאסל, הן היו שתיים מהקבוצות הגרועות בליגה בפתיחת העונה. אני יודע מה פרגי אמר על פלטשר בעונה שעברה, אבל פרגי גם אמר שלא הגיע לנו להפסיד נגד ליל. לא כל מה שהוא אומר קדוש, ולפעמים הוא גם אומר דברים שלא בהכרח נכונים כדי לשחק עם הפסיכולוגיה של השחקנים. צר לי, דארן פלטשר עדיין לא תורם מספיק למשחק של יונייטד כדי שאפשר יהיה לומר שהיעדרותו משפיעה לרעה. ואני מתקשה לומר שיש לי תקוה רבה לגביו כי אני פשוט לא רואה מה הוא יכול לתרום חוץ מעבודה קשה. אני אמרתי בשנתיים האחרונות פעם שגם בקהאם פרח מאוחר יחסית, אבל אצלו בגיל הזה כבר אפשר היה לזהות את יכולת המסירה והבעיטה החופשית. פלטשר פשוט תקוע. הווארד, מה אני אגיד, אתמול הוא ספג שער מבעיטת שוער שקפצה לו מעל הראש ונכנסה. כן, אני יודע, היתה רוח וזה מאוד השפיע, אבל חוץ מאתלטיות אדירה אני מתקשה לגלות אצלו את ההתקדמות שתעשה אותו שוער ברמה גבוהה. הקטע שלי הוא לא דווקא לגבי בני ה-30 פלוס, הוא לגבי בני ה-28, למשל. בדרך כלל אנחנו לא הולכים על שחקנים בגילאים האלה (ובגלל זה האפשרות שאנחנו רוצים את באלאק לא נראתה לא הגיונית לפני מספר חודשים). אמת ויציב שפרגי לא קובע, ומי יודע מה היה קורה אם ההנהלה היתה מאשרת את צירוף אורטגה במהלך 97/8 (בעצם, אולי עדיף שלא גילינו) ודי קאניו באמצע 01/02. ההתמקדות שלנו דווקא בסאהה לפני שנתיים עלתה לנו ביוקר. וזה היה טפשי, כי כל מה שהשגנו ממנו באירופה זה הופעה לא מרשימה בהרכב בפורטוגל והופעה לא מרשימה כמחליף בגומלין, ועפנו.
אמיר ע את העונה לא פתחנו בצורה מרשימה על הדשא אבל עם כן תוצאות טובות, אין עוררין על כך שהתחלנו לשמוט נקודות כשהפציעות התחילו,לא לפני, ניוקאסל ואברטון בלי קשר תמיד אבל תמיד אלו משחקים קשים לנצח בחוץ, לא כל מה שפרגי אומר קדוש אבל במקרה של ליל הוא צודק,באמת שלא הגיע לנו להפסיד,לא שהגיע לנצח אבל דחילק ליל ניצחו את המשחק בהתקפה הראשונה והיחידה במחצית הראשונה,מעבר לזה היתה להם בעיטה חופשית מצויינת ועוד הזדמנות וזהו, מסכים,דארן פלטשר עדיין לא תורם מספיק למשחק של יונייטד, אני חוץ מעבודה קשה מזהה גם הרבה כישרון אצלו,מוקדם לגמור לו את הקריירה כמו שמוקדם להלל אותו כאילו היה מוצר מוגמר,אני לא משווה אותו לבקהאם ולפריחה המאוחרת יחסית שלו,כל אחד הוא שונה, אני כן מזהה אצלו כישרון ויכולת שאני מקווה ומאמין שתביא תועלת ליונייטד בעתיד, כמו פלטשר כך גם לגבי האווארד,ימים ידברו,בינתיים הוא על הספסל,אם יהיה מספיק טוב יקבל צאנס,אם לא כמו שפרגי הפך אותו לשוער משנה כך גם לא תהיה לו בעיה לשחרר אותו, מזל שלנו שאורטגה לא הגיע,בלון מנופח שהתפוצץ באירופה בקבוצות קטנות יותר,חבל שדי קאניו לא הגיע,אני בטוח שהוא היה הופך להיות להיט, סאהה,שוב מי יכל לצפות שהוא יהיה שביר כמו ילדה קטנה בכיתה ג' בחוג לבלט במתנס המקומי?