חושב שגודיונסן ליונייטד זו החתמה טובה, ייתן עוד אופציות מקדימה ובקישור ההתקפי. יכול גם לשבת ביחד עם אף וויסקי ולדפוק דרינקים לזכר הימים הטובים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
בקיצור ולעניין: כדי לחזור להיות מה שמצפים ממנה יונייטד צריכה: 1. קשר אחורי - דיארה או זוקורה. במקרה ופרגי לא בונה על סקולס כשחקן הרכב בעונה הבאה אז אפשר אפילו להביא את שניהם. 2. שחקן כנף - פראנק ריברי הנהדר יתאים ליונייטד כמו כפפה ליד. ריברי ורונאלדו בהרכב, פארק וגיגס כגיבוי(מצויין) מהספסל. 3. חלוץ(במידה ו-RVN עוזב) - גודיונסן אחלה שחקן, אבל הוא לא סקורר כמו רוד. ומכיוון שאני לא מאמין שסאהה יקבל הרכב(ובצדק), אז יונייטד תצטרך להתחיל להתעניין בחלוץ בקליבר של רוני ורוד. שוב, זה במידה וההולנדי עוזב.
אני כבר מתחיל לחבב אותך. ראשית כל, גודי שותף העונה ב26 משחקי ליגה {ב16 מתוכם הוא פתח}, זה הרבה. ויש לכך גם לא מעט קשר ליכולת של הקיצונים בצ'לסי, אבל עדיין מדובר במספר רב מאוד של משחקים {שברובם הוא הוכיח את עצמו}. שנית כל, נדמה לי שאתה מתבלבל בהגדרה של פליימיקר {רונאלדיניו, ג'ו קול, ריקלמה} ועושה משחק {צ'אבי אלונסו, פירלו, ורון}. מדובר בשני מונחים דומים בפירוש המילולי, אך שונים מאוד על המגרש. חשוב לציין גם שרוב הפליימקרים של היום מוסטים לאגפים. לגבי סקולס, הוא אכן התחיל את הקרירה כחלוץ נסוג, ואף עלה לבוגרים עם תקן זה. העניין הוא שפרגי - כמו פרגי - תמיד מוצא לשחקנים שלו את העמדה הנכונה ביותר, והוא זה שהחליט להכניס את סקולס לקישור עם רוי קין {שבשיאו היה קשר אחורי}. בעונת 2000/01 קנינו את רוד וחואן ורון, ואז עברנו ל4-5-1, כאשר סקולס חוזר לעמדת החלוץ הנסוג. אבל כפי שאנחנו כבר יודעים ורון לא התאקלם, וסקולס {שתמיד העריץ את ורון} החליף אותו במשבצת מעונת 2003/04. 3 שנים סקולס מתופקד כעושה משחק. למה לשלם על שחקן שיהיה בתחילת העונה בן 28, 8 מיליון פאונד?
אני גם חושב שריברי מתאים מאוד למנ.יוניטד. אם דיארה יבוא זה פותר את הבעיה של הקשר האחורי שקין השאיר. בקשר לגודיונסון,לדעתי הוא לא מתאים,עם כל הכבוד לו הוא לא שחקן שמנ.יוניטד צריכה. צריך קשר קידמי (יש שמות?) במקום סקולס,אחורי (דיארה,והיו גם דיבורים על מאסצ'רנו שלדעתי הוא יהיה רכש מעולה) ולדעתי צריך גם לחזק את ההגנה,לדעתי היגע הזמן להחליף את גארי נוויל.
פרנק ריברי מתאים בעצם לכול קבוצה בעולם. הבעיה היא שהמחיר שלו יזנק אחרי המונדיאל. ככה שאם פרגסון ממש רוצה אותו, זה לא פחות מ12-15 מיליון פאונד. אני הייתי הולך על פדרסן...
אוקי, אז תסביר לי בקשה את ההסבר בין פליימייקר לעושה משחק, אני ממש לא רואה את רונאלדיניו כפליימייקר אבל אולי אני באמת לא מבין נכון. בקשר למה שכתבת ש"סקולס מתופקד כעושה משחק כבר כמה שנים", לפי הדוגמאות שהבאת, התפקיד הזה הוא בדיוק מה שעשה רוי קין במנצ'סטר לפני שהוא עזב(ולא בגלל שכל מי שהבאת שחקן הגנתי). סקולס היה אולי נותן פאס גאוני אחד אבל זה לא עושה משחק, הוא לא היה בונה את ההתקפות כמו קין. בעונה האחרונה כמובן, לא היה לנו בדיוק עושה משחק טבעי בקבוצה, אלא אם אתה רוצה להחשיב את פלצ'ר, אושיי או אלן סמית'...ולכן סקולסי הוסב באמת לעמדה של עושה משחק. גודיונסן כששיחק העונה לא מצא את מקומו כחלוץ, מוריניו הסיב אותו לעמדה של קשר התקפי והוא די הרשים. הוא לא עושה משחק, ובגלל זה ציינתי קודם, שאני אקבל אותו רק אם יבוא עוד קשר, אבל הוא בהחלט קשר שיכול לתת פאס יצירתי לגול, מה שסקולס היה עושה כל השנים. אה, ואם השאלה האחרונה הייתה מכוונת אלי, אז שוב, אני לא רוצה את גודיונסן ב8 מליון פאונד, אבל זאת צ'לסי, אני די בטוח שהמחיר זה רק בשביל לקחת לנו את הכסף כי 4 מליון פאונד זה לא משהו שמזיז לאברמוביץ' http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx אם הם רוצים למכור אותו, אני רואה את המחיר יורד אפילו בחצי, וב4 מליון לא אכפת לי להביא אותו כי סה"כ הוא מאוד אנדר-רייטד ויכול להצליח.
הממ... מסכים איתך שאלה העמדות שיונייטד צריכה בהם חיזוק באופן דחוף. יעזור גם עוד בלם. אבל בוא נראה אם זה ריאלי: על דיארה/מסצ'רנו תיאלצו לפתוח את הארנק ביג טיים- לא פחות מ18 מיליון פאונד. ריברי, כמו שנאמר פה, מחירו יזנק ל12-13 מיליון. קשר קדמי איכותי (נניח גודיונסון) עוד 8 מיליון. חלוץ, זה לא פחות מ10 מיליון, וכנראה יותר לכיוון ה15. מה שאומר רכש של לא פחות מ50 מיליון פאונד, וזה לפני הבלם שאתם צריכים, והמחליף לגארי נוויל. בקיצור, אין מצב. ולכן אני חושב שפרגוסון הולך על "שניים במחיר אחד" בסוגיית גודיונסן, לא יקנה את ריברי (וישלם על זה בגדול) ויביא את זוקורה, שהוא הזול מבין הקשרים האחוריים הזמינים על הפרק. בלם הוא לא יביא. ועוד "עונת בנייה" שחונה מתארים (זו כבר השלישית, לא?)
בלם? למה אנחנו צריכים בלם? יש לנו שלושה בלמים, ארבעה אם מחשיבים את סילבסטרה. אפשר להשתמש בפיקה כמחליף לגארי נוויל, הוא קיבל הזדמנות בעמדה הזו והוכיח את עצמו בצורה מדהימה. ריברי אמנם שחקן מדהים שיתאים מאוד ליונייטד, אבל מארסיי לא רוצה למכור, ואם הוא יקבל הזדמנות במונדיאל ממש לא תרצה למכור. בכל מקרה אני אשמח לראות את רונאלדו יורד קצת לספסל כשהוא עושה שטויות, הגיע הזמן שיחנכו אותו קצת, אני לפעמים רואה אותו ובא לי לבכות ממה שהוא עושה. זוקורה לא נראה לי יבוא, הוא לא הרמה שיונייטד מחפשת. מסצ'ראנו הוא סימן שאלה גדול מדי, אנגליה זה שונה לגמרי מכל מה שהוא עשה. דיארה? אולי, אבל כמו שאמרת הרבה מאוד כסף. ואל תשכח שגם בא כסף מה"מכירה" של מיקל, ואם רוד יעזוב יבוא גם סכום לא קטן עליו.
לא נראה לי שמסצ'ראנו יגיע ליונייטד. דיארה ו/או זוקורה הם אופציות הרבה יותר ריאליות. לגבי מגן ימני, לא כ"כ קריטי להביא מחליף לגארי נוויל. הוא עדיין לא גמר את הסוס ויש לו עוד עוד עונה או שתיים טובות בהרכב. בארדסלי יכול להיות מחליף לגיטימי בינתיים. אולי פרגי עוד יהפוך אותו לשחקן הרכב. בלם? למה בלם? יש את פרדיננד, וידיץ', פיקה המוכשר, בראון, ובמידת הצורך גם היינצה ואפילו אושיי. אני יודע ששכחתי מישהו, את סילבסטרה, אבל לדעתי בעמדת המגן השמאלי הוא יהיה הרבה יותר טוב, בטח יותר מהפלופ פטריס אברה. קשר קדמי? מיותר. יונייטד צריכה להביא קשר אחורי ואפילו שניים. את הקישור ההתקפי תשאיר לרונאלדו ולריברי/כל קשר כנף אחר שפרגי יביא. אני לא חושב שגודיונסן יתרום הרבה ליונייטד. חוץ מזה, יונייטד יכולה לעשות אחלה קופה על רוד, והיא גם קיבלה סכום מכובד על אובי מיקל, ככה שהיא תצטרך להוציא הרבה פחות כסף. המחירון: דיארה - בין 18 ל-20 מיליון יורו. וזה בגלל שאולאס הוא חמדן. דיארה לא שווה יותר מ-15 מיליון, הוא לא אמרסון. זוקורה - 4 או 5 מיליון ליש"ט, לא יותר. ריברי/פדרסן - נניח ש-12 או 13 מיליון ליש"ט חלוץ - חלוץ ברמה יהיה לפחות 10 מיליון ליש"ט. סה"כ: יונייטד תצטרך להוציא בין 45 ל-50 מיליון ליש"ט בקיץ על רכש, לא פחות, אם היא רוצה להתמודד על תארים רציניים.
סילבסטרה נשאר ופותח כמה משחקים בתור בלם זה ממש חלום רטוב בשבילי, אבל אתם סופסוף משתחררים מהזוועה הזה. מה שמשאיר את וידיץ'/בראון ליד ריו. אחד לא הוכיח את עצמו ולא יודע מה שווה, אבל אולי מגיע לו צ'אנס. השני ברמה של אסטון וילה. היינצה לא בלם, אלא המגן השמאלי שלכם (בהנחה שיחזור לעצמו). פיקה? נראה אם לפרגוסון יהיה את האומץ והיכולת לשלב אותו. בכל מקרה מאמין שזה יהיה בהדרגה. אין מצב שהקבוצה שלכם הולכת להוציא 50 מיליון פאונד. פשוט לא מאמין שזה יהיה התקציב, אפילו שיהיו את ה22-24 מיליון מהילד הניגרי ומהצוללן.
למה אתם חושבים ששמונה מיליון ליש"ט זה סכום מוגזם עבור איידור המצוין? נכון, הוא בן 28, אבל הוא בא בשביל הצלחות מיידיות ולא לטווח הארוך.
חבל שאין פה לוח לשרטט... פליימיקר מודרני, זה רונאלדיניו {מאלו שמוסטים לאגפים בגלל מיליון ואחת סיבות שלא משנות עכשיו}. השחקן הכי חופשי על המגרש שמבצע רק פעולות התקפיות. ועושה משחק מודרני, זה לאמפרד. הוא עושה 50% הגנה ו50% התקפה, בקיצור קשר מרכזי. סקולס הוא עושה המשחק ביוניטד בשנים האחרונות, ורוי קין תמיד שיחק מאחוריו {למרות שבשנים האחרונות הוא הניע את הכדור לא מעט במרכז השדה}. כאשר גודיונסן שיחק העונה בקישור של צ'לסי הוא תופקד כקשר השלישי והכי התקפי, וזו בדיוק המשבצת של ווין רוני. ------------מקאללה/אושה--------- -------לאמפרד\גיגס--------------- --------------גודיונסון\ווין רוני----- הנקודה המצחיקה היא שהרבה אנשים 'נאבדים', בכול הקטע הטקטי: 4-5-1, או 4-3-3 זאת בעצם שיטה מודרנית של 4-4-2. אבל הכי מצחיק זה שאנשים אומרים שלפרגסון יש שיטות אימון ישנות. אז רק בשביל ההבהרה - פרגסון עבר לשיטה הזאת בעונת 2000/01. נ.ב: למה אתה מבזבז מילים על AW forever?
כל עוד במשחקים נגדכם הוא משחק מציון שישאר מצידי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx אני חושב, בצורה של אינטר לגבי השחקנים הספצייפים האלה שיונייטד צריכה להביא ונקווה שלפחות תביא שניים מהם שהם דיארה/זקורה וריברי. חלוץ אני לא חושב שיש לנו צורך גדול, אפילו אם רוד יעזוב כי יש לנו את סמית',סולישאר,רוסי,סאהה ורוני שזה הרבה חלוצים שלמרות שרק רוני נחשב חלוץ בטופ עדין הם יוכלו לעזור ואם סאהה ימשיך תעונה המציונת שהייתה לו העונה ולא יפצע יהיה טוב.
כל טענה שאנחנו צריכים בלם או מגן ימני, לא רק שאינה נכונה גם אינה עומדת להתממש ולכן אין טעם להזכיר אותה. נכון שווידיץ' עדיין לא ממש הוכיח את עצמו אבל אנחנו לא הולכים לקנות שחקן שיתפוס את מקומו אחרי חצי שנה, נכון? לא מדובר כאן באיזה פלופ. הוא צריך עוד זמן. ואם לא, יש את בראון. אנשים מסוימים יכולים לחשוב מה שהם רוצים, אבל מי שראה את יונייטד באופן קבוע יודע שהיתה לו עונה מצוינת. הדבר היחיד שמפריד בינו למקום קבוע בהרכב זה הפציעות שחוזרות ונשנות ומונעות מיונייטד לבנות עליו לחלוטין. נוויל רחוק מלהיות סוס מת. בעמדה שלו הוא יכול לשחק בקלות עוד 2-3 שנים ברמות הגבוהות ביותר. וכגיבוי יש את בארדסלי ובמקרי הצורך בראון, פיקה וכו'. זו לא בעיה. אז נשארנו עם הקישור. קשר אחורי זה צורך ודאי, קשר התקפי זה גם, אבל לא מן הנמנע שנביא קיצוני נוסף(ריברי...) וניתן יותר דקות לגיגס במרכז כאלטרנטיבה לסקולס, אולי גם דייויד ג'ונס יקבל הזדמנות רצינית אם פרגי באמת מאמין שהוא יכול להיות הפיתרון לעמדה הזאת לטווח ארוך. ואז החוד, בהנחה שוואן ניסטלרוי יעזוב. ואני בכל זאת אומר גודיונסן. הוא לא שחקן בסיגנון של רוד אבל די ברור שאנחנו לא מחפשים שחקן כזה אלא מישהו שיכול לתרום יותר למשחק הקבוצתי. אצל סאהה זו המהירות והזריזות, אצל גודיונסן חוכמת המשחק. 8 מיליון זה קצת יותר מדי אבל לא בגלל שהוא בן 28 אלא בגלל דקות המשחק שהוא קיבל בצ'לסי בשנה האחרונה. 28 זה לא סוס מת, בטח לא אצל שחקן בסיגנון משחק שאינו מתבסס על מהירות פיזית. שרינגהאם הרי היה אצלנו שחקן העונה בגיל 35. לגולאס, למרות שאני רוצה להסכים איתך, אני לא יכול. בין הרקורד של סאהה, העובדה שסמית' לא יפתח את העונה, השאלה לגבי יכולתו של סולשיאר לחזור לכושר וחוסר הניסיון של רוסי (ואני עוד לא אומר כלום לגבי המצב שנקבל את רוני אחרי המונדיאל), אני לא בטוח שאנחנו יכולים לקחת סיכון ולא להביא חלוץ. אבל זה בהחלט לא חייב להיות תותח על ב-20 מיליון. גודיונסן לדעתי יתאים ביותר.
נכון אמיר יכול מאוד להיות שאתה צודק,אבל במצב שאנחנו בו כרגע חלוץ צריכה להיות הדאגה האחרונה שלנו בגלל ריבוי החלוצים שיש לנו כרגע ולעומת זאת אין לנו בכלל כמעט קשרים ושלא נדבר על קשר אחורי. גודיינסון הוא שחקן נהדר ולא מעריכים אותו מספיק,אבל כמו שאתה אמרת זה לא הגיל שמשנה אלא מיעוט הדקות שהוא קיבל בצ'לסי העונה אחרי שהוא נתן שתי עונות מציונות לאחרונה השנה הוא לא קיבל כמעט הזדמניות וזה יוצר בעייה באיזה מצב הוא יהיה אם הוא יגיע. וכבר כולנו אמרנו שאסור לחכות עד לאחרי המונידאל בשביל שחקנים כמו ריברי שהמחיר שלהם יוכפל ואז הרבה קבוצות יגלו התעניינות וכפי שהעבר לימד אותנו שאנחנו ועוד קבוצה בעקבות שחקן השחקן לא נוחת אצלנו בסוף.