מנצ'סטר יונייטד 2005/2006

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/6/05.

1. Stretford Ender Member

"עושה משחק" לא מוגדר לפי התרומה שלו להתקפה ולהגנה, ככה שזה שלמפארד תורם 50% התקפה ו50% הגנה לא עושה אותו עושה משחק.
    כמו שציינת בתגובה הקודמת עושי המשחק הם שחקנים כמו פירלו וורון(או הורס המשחק אבל לא משנה)..
    בקיצור, השחקן שמניע את הכדור, בונה מהלכים וכו', לא שחקן שיוצר מהלך בנגיעה אחת בכדור כמו סקולס(וזה לא האשמה או משהו, זה תפקיד מאוד חשוב, פשוט לא עושה משחק).

אבל אתה בעיקרון צודק, הקשר המרכזי הוא עושה המשחק, הבעיה היא שמנצ'סטר שיחקה רוב השנים במערך של "יהלום", קינו כקשר אחורי וסקולסי כקדמי(התפקיד שאני מאמין שגודיונסן ייכנס אליו), מה שיצר מצב שאין בדיוק קשר מרכזי, ורוי קין בעצם היה מי שקיבל את הכדור מההגנה והתחיל לבנות התקפות.

רוני משחק בעמדה של חלוץ תומך, תפקיד שגודיונסן באמת שיחק הרבה בצ'לסי, אבל לא בצ'לסי של מוריניו אלא בצ'לסי של ראניירי.
    אני בטוח שאתה מסכים את זה שלא לתפקיד הזה פרגוסון רוצה את גודיונסן נכון?
    רוני הוא בין השלישיה הטובה בעולם בתפקיד הזה בלי ספק, זאת העמדה שאנחנו הכי פחות צריכים חיזוק בה בכל המגרש.

בצ'לסי של מוריניו לעומת זאת, היה מערך של 4-5-1/4-3-3, כאשר גודיונסן ולמפארד שיחקו כקשרים התקפיים כאשר למפארד היה באמת בונה משחק יחד עם הקשר האחורי(מקאללה) וגודיונסן יותר התקפי, משהו כזה:

-----------------------מקאלללה(או קינו)----------------------

--------------------------למפארד----------------------------

-------------------------גודיונסן(או סקולסי)------------------

------ווינגר 1---------------------------------------ווינגר 2-

-------------------------דרוגבה/קרספו(נניח רוד)-----------

עכשיו נגיד שהמגרש באמת מחולק ככה, העמדה של רוני, איפה שציינת קודם היא בעצם בשורה של הווינגרים, ולא איפה שגודיונסן.
    הסרטוט אולי נראה מטומטם אבל זה היה פחות או יותר ככה...

ושוב, אני לא מדבר על העונה האחרונה שלא היה לנו שום קשר אמיתי חוץ מסקולסי ולכן הוא שיחק כעושה משחק בגלל שלא הייתה ברירה אחרת.

AW, אם אתה חושב שבראון ברמה של אסטון וילה אתה פשוט בדיחה.
    שוב אני מזכיר לך, הוא נכנס מוקדם יותר השנה לסגל נבחרת אנגליה, עם הבלמים הכי טובים בעולם.
    יש לנו שלוש בלמים וזה בהחלט מספיק כשיש את פיקה ובארדסלי מהנוער במקרה הצורך.
    מגן ימני חדש בטח שלא צריך כי שוב, יש לנו את המגן הימני האנגלי הטוב ביותר.

ורוד צוללן? חחחח.
    מצחיק לשמוע את המילה הזאת מאוהד ארסנל.
    http://www.tottenham-fans.com/rival/se18/l..._diving_sob.htm

2. KirkH Member

איך מיעוט דקות יכול להשפיע לרעה על שחקן? בטח על אחד שכבר עושה צעד ומחליף קבוצה, שיטה ובעיקר אווירה? מיעוט דקות לשחקנים שאף פעם לא היה חסר להם יכולת ברגליים זו אחת הברכות הכי גדולות שיש. זה רק הופך אותם ליותר רעבים.

גם אם נתעלם לרגע מאי-הרצון שלי לראות את הנסיך לובש את החולצה של יונייטד - אני לא חושב שהוא מה שיונייטד צריכה כמחליף של מפקד השייטת.
    איידור גודיונסון גם בעונות שהוא שיחק בחוד ההתקפה - כמעט אף פעם לא היה חלוץ מטרה. העמדה הזו פשוט לא מביאה ליידי ביטוי את התכונות שהופכות את הנסיך לפקטור בחלק הקדמי. אם זה הטכניקה המופלאה, המהירות, ובעיקר ראיית המשחק וקריאת המהלכים. איידור הרבה יותר אפקטיבי כאשר הוא משחק ליד חלוץ נוסף שמושך אליו אש ומפנה לו את השטח לגיחות פנימה בין אם זה עם הכדור או בתנועה בלעדיו.

חדות מול השער, משחק עם הגב לבלם ויכולת השתלטות על הכדור הן פעולות שלמרות שאין לגודיונסון בעייה לעשות אותן - הוא לא עושה אותן יותר טוב מכל חלוץ אחר.

לאור השנתיים האחרונות תחת מוריניו אני חושב שהנסיך יכול להוות את היורש האולטימטיבי לפול סקולס. אני מאוד מקווה לא לראות את זה קורה.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שזאת לא תוכנית כבקשתך. מארסיי טוענת שהיא לא רוצה למכור ויכול להיות שהיא כן רוצה אבל מחכה עד לגביע העולם מאותה סיבה שציינת, שהטורניר עשוי להגביה את מחירו של ריברי. המצב הוא שמעט מאוד קבוצות בכירות באירופה, חוץ מצ'לסי שאצלה זה כל כך קל, עוד לא עשו תזוזה בשוק ההעברות. והתזוזות היחידות שיכולות להיות עד ששחקנים יתחילו לחזור הביתה מהמונדיאל יהיו עם שחקנים שלא בטורניר בכלל כמו דיארה.

דייויד גיל אמר שהוא מקווה שנצליח לעשות את הדילים שלנו עד למונדיאל אבל למרבה הצער זה לא קרה. אולי זה פשוט לא יכול לקרות.

אין ספק שקשרים זו הדאגה הראשונה אבל אם נסדר את הקישור ונשלם על קהות החוד זה ישמח אותך? יש לנו חוסרים מסוימים וצריך לדאוג למלא אותם. ולא צריך לעשות את זה לפי סדר מסוים אלא לפי מה שאפשר לפתור. גודיונסן לא במונדיאל, אם פרגוסון רואה אותו כפיתרון למשהו ויכול להביא אותו בשבוע הקרוב, גו פור איט.

אני מסכים עם קירק לגבי המקום הטוב ביותר עבור גודיונסן, לפחות כשהוא מוצב כחלוץ, אבל אני חושב שהוא ורוני יכולים לעשות את עבודת משיכת האש ופינוי השטח זה עבור זה. זו אפשרות מסקרנת מאוד.

4. ~Man-Utd~ Member

אני דווקא לא חושב שהיונייטד צריכה כל כך הרבה כסף לרכישת שחקנים כמו שרשמתם פה (45-50 מיליון ליש"ט זה מוגזם)

שוער- לא צריך
    בלם/מגן- לא צריך, יש לנו המון שחקנים בעמדות האלה, כמו: ספקטור, נוויל, אברה, היינצה, פרדיננד, בראון, וידיץ, אושיי, ברדסלי, סילבסטרה, ופיקה הצעיר. בקיצור אני חושב שיש לנו הגנה מושלמת ועוד עם חזרתו של היינצה...
    קשר אחורי- חובה.
    קשר קידמי- אני אישית הייתי רוצה לראות שחקן בעמדה הזאת נוחת באולד טרפורד, אם אנחנו רוצים להיות חזק בתמונה של האליפות. שחקנים כמו: קאריק (איך שלא כותבים את זה. ולא בטוח שטוטנהאם תרצה למכור אותו), פדרסן, קווין נולאן, גודיונסן (מתאים לעמדה הזאת, יש לו את היכולות + תוספת של שערים יזכיר קצת את סקולס בימים הטובים) אלו שחקנים שמתאימים למשחק של היונייטד, אלוואי ואחד מהם יגיע לאולד טרפורד. (כל אחד מאלה יכול להגיע אלינו בעזרת הכסף של מיקל, אולי חוץ מקאריק).
    חלוץ- אני לא חושב שצריך להביא עוד חלוץ לסגל (אך ורק במידה שרוד נשאר). ההתקפה של היונייטד הסתדרה מצוין השנה ועוד ללא קישור (צ'לסי והיונייטד כבשו הכי הרבה שערים העונה כ"א 72 שערים). ליונייטד יש המון שחקנים גם בעמדה הזאת: רוני, סאהה, וואן-ניסטלרוי (שלושם לבד הספיקו העונה) בתוספת אליהם יש את אלן סמית, סולשאר, ורוסי הצעיר שהרשים מאוד העונה.

אז ככה ביונייטד תצטרך להוציא אך ורק על קשר אחורי כספים (קשר קידמי אני לא מחשיב בגלל הכסף של מיקל) ואני מאמין שפרגוסון יוציא עוד על שחקן נוסף שיעזור באגפים (אני מקווה מאוד שריברי יגיע)

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/06
  5. THE STRETFORD END Member

אני שמח שחלק מהכותבים אכן רואים את התמונה הנכונה לגבי יונייטד והצורך יותר מהכל בקשר אחורי וקדמי
    וזהו בגדול(תלוי מה יהיה עם רוד),ולא פחות חשוב לגבי ווס בראון,כבר כתבתי שלשום נתון מאוד מעניין שבהחלט מעיד על העונה המצויינת שהיתה לו(וגם יחסית משוחררת מפציעות)שכשהוא היה בהרכב העונה במשחקי הליגה הפסדנו רק פעם אחת בלבד!

לגבי גודיונסון,אני לא כל-כך בטוח לגביו,לא חושב שהוא השחקן שיונייטד צריכה,שהוא מסוגל לעשות שינוי כזה גדול שיבדיל אותנו ממקום 2,3 לאליפות,בהחלט שחקן מצויין,מנוסה ועשה ליונייטד לא מעט חיים קשים אבל הבטן שלי לא בדיוק עושה שמיניות באוויר לגביו.

שמועות מארצות הברית מדברות על כך שספקטור אולי יעבור לווסטהאם,
    א.בגלל ששם יקבל יותר דקות משחק,ביונייטד העמדות די עמוסות.
    ב.העונה התגורר בלונדון ויכול להיות שירצה להמשיך.

אני אישית יצטער אם זה יקרה,בהחלט הרשים אותי גם ביונייטד וגם בצארלטון.

6. Stretford Ender Member

הסיכוי שרוד יעזוב הוא בערך 99% ולכן אני מאמין שאנחנו צריכים חלוץ יותר מקשר התקפי.
    סר אלכס אמר שהוא מתכוון להסתמך על סקולס הרבה בעונה הקרובה ורוד הבקיע כמעט שליש משערי הקבוצה בפרמייר ליג, מספר מרשים אפילו אם לא נתייחס לזה שבחצי השני של העונה הוא ישב לא מעט על הספסל.

סקולס לעומתו לפני שנפצע הראה ניצוצות של היכולת של הימים הטובים.

סהה אמנם היה מצויין ורוסי באמת נראה מבטיח, אבל אני לא יכול לסמוך על אף אחד מהם לעשות מה שרוד עשה.
    אנחנו צריכים חלוץ מטרה ברמה עולמית במידה ורוד יעזוב(והוא כנראה יעזוב).
    יותר ממה שאנחנו צריכים קשר קדמי אפילו, למרות שכמובן חיזוק בעמדה הזו יהיה מעולה.

לגבי הקשר האחורי כמובן אין ויכוח, אנחנו לא יכולים להמשיך לשחק עם אושיי או אלן סמית'.

7. Jose Mourinho Member

לא נראה לי שמישהו זוכר שאלן סמית' היה סקורר מצויין בלידס לפני שפרגי הפך אותו לקשר אחורי.

סמית' הוא אולי לא הנרי או שבצ'נקו, אבל הוא בהחלט יכול ליצור אחלה חוד(כמובן אם הוא עדיין לא שכח להיות חלוץ) עם וויין רוני.

8. Stretford Ender Member

הוא לא יסיים עם 20 שערים בעונה.
    בטח לא אחרי ששיחק שנה כקשר.

9. THE STRETFORD END Member

אני מאוד אוהב את סמית אבל צריך לזכור כמה דברים לגביו,
    א.הוא יחמיץ כמה חודשים גם בתחילת העונה הזו בגלל הפציעה.
    ב.קשה מאוד לדעת איך יתפקד אחרי פציעה כה קשה,אין לי ספק שבצד המנטלי לא תהיה בעיה והוא בלי לחשוב פעמים יכנס חזרה לתאקלים וילחם כמו תמיד כי זה האופי שלו אבל השאלה מבחינת הגוף שלו,האם יהיו לפציעה השלכות שליליות?
    ג.אני חושב שפרגוסון הבין שחבל על הזמן,על סמית כקשר,בטח לא קשר הגנתי,לו הכל ילך כשורה אני בהחלט רואה בו בחזרה חלוץ נוסף,יש לו לא מעט מעלות כחלוץ,הוא חלוץ מוכח אבל השאלה היא שוב איך ומתי יחזור מהפציעה ולכן בשלב הזה הוא לא אחד שאפשר לתכנן עליו.

10. פלג Member

עם כל הכבוד לפרגי שהוא מאמן באמת ענק שמתי לב להרבה טעויות כמנג'ר שכלל לא אופיניות למאמן ברמתו. או שהוא עשה את השיקולים השונים המוטעים כי אין בררה או שפשוט זה מה שהוא חשב לנכון ואם זה כך אז אני מאוד מתפלא. כנראה בנוגע לשיקולים שלו לגביי סמית וגיגס או אושיי זה כאין ברירה. את שלושתם הוא שם העונה קשרים אחוריים! ושלושתם לא מתאימים לתפקיד, אפילו לא אושיי.

לגביי סמית אני תליתי הרבה ציפיות לפניי שנתיים שהוא הגיע, בטח גם אתם. הוא היה באמת חלוץ נהדר. לדעתי פרגי הרס אותו במילים פשוטות!!. עכשיו צר לי להגיד את זה אבל גם לדעתי באמת סמית כבר לא מתאים לקבוצה. השנה כנראה הקבוצה תקנה קשור אחורי מקורי ולא יהיה לו מקום בקבוצה מלבד זה שהוא עוד פצוע.

11. Sir Alex Las' Killa

אתה מתבלבל. קשר אחורי זה למעשה 'הורס משחק'. במילאן גאטוסו הוא הקשר האחורי, כאשר פירלו הוא עושה המשחק. באינטר זה קמביאסו ואז ורון, אצלנו זה קין ואז סקולס {זה שהוא משחק בנגיעה ממש לא שייך}. בצ'לסי זה מקאללה ולאחר מכן לאמפרד. גודי אף פעם לא שיחק כעושה משחק בקישור, אלא כקשר התקפי. אל אחת כמה וכמה, שלא ב4-4-2 הקלאסי של ראניירי.

אלו הם כבר שיקולים טקטים של מאמן למען איזונים שאין טעם לחפור בהם, אז בקצרה. קיימות שני אופציות:
    1. בקבוצה שבה הווינגר הוא בעצם פליימיקר מוסט לאגף, הקשר ההתקפי ישחק מאחורי הווינגרים.
    2. בקבוצה שמשחקת עם ווינגרים לכל דבר, הקשר ההתקפי ישחק לפניהם, ובעצם כחלוץ נסוג.

כעיקרון אלו הם מהלכים טקטים שנראים במהלך המשחק, וקשורים יותר לאופי השחקנים. קשה לי להאמין שיש קבוצות שמשלבות את שני הדברים הללו, אולי קבוצות דרג ב', או ג'. מה שבטוח, אתה לא תמצא את זה - בברצלונה או צ'לסי.

בתגובות הקודמות שלי הזכרתי כבר שסקולס עבר מעמדת הקשר ההתקפי לעושה משחק בעונת 2003/04. בגלל זה הוא פחות מעורב במשחק ההתקפי, כיבוש שערים, ואפילו כניסה טיפוסית לרחבה. הסיבה שהוא בעמדה זו פחות חשובה מהעובדה שהוא משחק בה.

לא יאמן. זאת הפעם היחידה שאני מצטער שאין לידי אוהד לידס שיספר לנו על ההחמצות המדהימות של אלן סמית בלידס יוניטד, והעובדה שהוא פשוט גרוע בתור חלוץ חוד{בניגוד לרוד שאת השנים הטובות ביותר שלו ביוניטד עשה כחלוץ בודד}. גם בתקופה הטובה ביותר שלו בלידס, הוא היה צריך את וידוקה בכושר שיא בשביל להיראות טוב, ועדיין כבש במספרים שאני מתבייש לציין. כאילו שלא די בזה, היו משחקים שבהם הוא תופקד כקשר כי פשוט נמאס לראות אותו מחמיץ וקובר את הראש באדמה.

ההסטה של סמית לקשר אחורי, היתה פיתרון נהדר מצידו של פרגסון {זאת לא בדיוק הפעם הראשונה שהוא משנה לשחקנים שלו עמדות, וזה מתברר כמהלך גאוני} ליכולות של סמית. ואלמלא הפציעה הקשה שלו הוא היה נוסע למונדיאל 100%.

12. Stretford Ender Member

שוב, עושה משחק לא מוגדר כקשר אחורי או קשר התקפי, יכול להיות קשר אחורי שהוא גם עושה משחק.

גודיונסן בצ'לסי של ראניירי היה חלוץ נסוג, בצ'לסי של מוריניו הוא קשר התקפי, יש הבדל בין העמדות.
    רוני לדוגמא, הוא חלוץ נסוג וסקולסי הוא קשר התקפי.
    בונה המשחק לא חייב לשחק בין החלוץ הנסוג לקשר האחורי.
    ורון לדוגמא הוא בדיוק עושה משחק, אתה רוצה להגיד שורון בעצם משחק באינטר את אותו תפקיד שסקולס משחק במנצ'סטר?

לא הבנתי, אז רוני בעצם שיחק כקשר התקפי כשקין היה במנצ'סטר?
    אני חושב שמפה מגיעים החילוקי דעות לגבי סקולס, אתה רואה את עמדת החלוץ הנסוג כקשר התקפי, אני לא.

לגבי סמית', הוא לא צריך לשחק חלוץ בטח שלא בעדיפות ראשונה, סהה הרבה יותר סקורר אבל אני בכל זאת רוצה חלוץ מטרה 100% שיכול להיכנס לנעליים של רוד, למרות שיהיה קשה למצוא מישהו כזה.

13. Sir Alex Las' Killa

זה לא שייך, ואתה מדבר בלי קשר. התגובה שלי הגיעה בתור הסבר לסיבוך המילולי שאכלת לגבי קשר אחורי - הורס משחק.

בכל הקבוצות שמשחקות כדורגל מודרני יש קשר הורס, ועושה משחק. האחריות המלאה לא יכולה ליפול על כל שחקן. לא כל קשר הוא ויירה, וכרגע לא עולה לי לראש שם של מישהו שמסוגל לשאת בנטל {גם לא לאמפרד וג'רארד}.

באמת? אני עדיין לא שמעתי על מגן שמאלי שבונה את המשחק ! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

אני לא יודע איך בדיוק לענות על השאלה הזו, בגלל שיצא לי לראות רק כתריסר משחקים של אינטר במהלך העונה {לא הפסדת כלום}. אבל במשחקים שכן ראיתי ורון שיחק כעושה משחק, אך לא בתפקיד זהה לסקולס ביוניטד. בכול אופן, כשמנצ'יני עבר ל4-5-1 {והכין לעצמו את הקבר}, הוא שיחק בדיוק על המשבצת של סקולס.

לא, הוא שיחק כחלוץ נסוג : ''בקבוצה שמשחקת עם ווינגרים לכל דבר, הקשר ההתקפי ישחק לפניהם, ובעצם כחלוץ נסוג ''. אז ברור - עד שלא תקרא את התגובות שלי ברציניות, אנחנו לא נסכים על כלום.

באשר לעניין סמית' - חבל על הזמן + כוח + בריאות של פרגסון - קשר אחורי מחליף, וזהו.

14. Stretford Ender Member

לא אכלתי שום סיבוך מילולי, אני יודע מה זה הורס משחק, והורס המשחק יכול להיות עושה משחק.
    אין הרבה שחקנים שיכולים לעמוד בנטל הזה?
    יכול להיות שאתה צודק.
    מנצ'סטר התברכה באחד מהם בכמה שנים האחרונות.

אוקיי, אני רואה שצריך הסבר יותר ברור...
    בונה משחק זה תפקיד של שחקן שניתן כהוראה, זו לא משבצת מוגדרת על המגרש שאתה יכול להגיד "כאן בדיוק הוא יעמוד" ולכן בונה משחק לא חייב להיות כלוא במשבצת של האמצע, בונה המשחק יכול להיות גם קשר הגנתי.

קרא לי קשה הבנה, אבל אני לא מבין מה אתה רוצה ממני.
    אז אין קשר התקפי במנצ'סטר?
    או שקשר התקפי וחלוץ נסוג משחקים באותה משבצת במערך ומכאן שרוני הוא קשר התקפי?

15. Sir Alex Las' Killa

בונה משחק זה תפקיד שניתן כהוראה טקטית, על מנת שיבוא לשימוש פרקטי במהלך המשחק.

אתה צריך להבין שלאף מאמן אין עניין בקשר אחורי שמניע כדור בלי שום גיבוי מאחוריו. בגלל זה הנטל בקישור מחולק לשני שחקנים בדר''כ.

קצת יותר ריכוז בשביל שאני לא אצטרך להסביר כל דבר מיליון פעם:
    פרגסון משחק עם שני ווינגרים. לכן רוני משחק לפניהם, ולמעשה כחלוץ נסוג ומין קשר התקפי - בעת ובעונה אחת.

נערך לאחרונה ב: ‏7/6/06