מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום אולי לא הראינו אופי אבל אני חשבתי שאתה רוצה להתייחס לכל העונה...

הנה עוד משחקים שניצחנו בדק' האחרונות: סנדרלנד בית, מידלסברו בית, צ'לסי בית, פורטסמות' חוץ ופולהאם חוץ. וזה רק בליגה.

במכלול העונה כן, אתם הייתם יותר יעילים ויציבים בהגנה ובגלל זה גם כנראה תזכו באליפות, אני האחרון שיבכה על מגיע או לא מגיע(שוב - אם באמת האליפות תישאר במועדון המטונף שלכם), אבל אני כן חושב שהצגנו העונה משחקים נהדרים(ואני מדבר כרגע רק על הפרמיירליג) והחודשיים האחרונים עם הרביעיות על כל מה שזז לא בדיוק 'הורידו' מזה.

ולפרוטוקול, את האליפות לא איבדנו היום, את האליפות איבדנו בשאננות נגד סטוק, פולהאם, ווסטהאם ועוד כל מיני קבוצות ששמו 10 שחקנים ברחבה במשחקים נגדנו. אם היינו משחקים כמו בחודשיים האחרונים גם במשחקים האלו מי יודע מה היה המצב היום... אבל לצערנו זה לא קרה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/09
  2. cantona#7 Member

יכול להיות מאוד שאתה צודק ..
    אותי פשוט עצבן שקם פה אחד אמיץ שאמר שלליברפול יש אופי,וסטייל יותר משלנו יש .
    כנראה שהוא באמת עישן משו או פשוט לא מודע לזה שהקבוצה שלו כותבת בדפי ההיסטוריה
    מהו אופי,וסטייל .

3. pazer Member

במקרה אני אוהד מנצ'סטר יונייטד ואני מנסה להסתכל על העניין קצת ביותר אובייקטיביות ולא להוציא משפטים כמו "עישן משהו".
    אז כן, זאת אחת השנים הגדולות של מנצ'סטר יונייטד בהיסטוריה, אבל אני לא זוכר יותר מדי משחקים שבאמת נהנתי לצפות בהם העונה.
    את רוב המשחקים ניצחנו בזכות ההגנה ולא בזכות ההתקפה.
    אז לצורך הפרוטוקול הם הבקיעו 9 שערים יותר מאיתנו העונה והפרש השערים שלהם גדול יותר.
    כשהם הגיעו לאולד טראפורד הם ניצחו בטיימינג הכי נכון והם הבקיעו שער שהשאיר אותם איכשהו במירוץ לאליפות היום בדקה ה-92.
    אז כן, את האליפות כנראה ניקח אבל לא בגלל כדורגל אטרקטיבי גדול אלא בגלל יציבות שהשאיר אותנו על ניצחונות מינימליים.
    ואני אומר שוב - לצערי.
    אלה דברים שאני לא יכול להגיד לזכותם של צ'לסי וארסנל אבל לליברפול מגיע שאפ גדול השנה.

אגב, בשנה שעברה כשניצחנו ממש על המחזור האחרון, לא יכולתי להגיד שלצ'לסי הגיעה.
    אני באמת חושב שבשנה שעברה גם שיחקנו כדורגל גדול.

Scouser Tommy, משפט כמו "תישאר במועדון המטונף שלכם" - לא ממש מוסיף לערכך או לדיון.

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו עקיצה, בדיוק כמו לקרוא לכם חלאות וכמו שמשתמשים אוהדי יונייטד קוראים לנו גנבים או כל מחמאה אחרת. חלק ממהות הפורום.

כל עוד זה בגבול הטעם הטוב ולא כינוי גנאי אישי למשתמש אין בזה פסול, להיפך, אני חושב שזה מוסיף.

5. George Best Member

אני חושב שיש לי כאן תדמית של מיני פרובקטור ואחד שאוהב להקניט, אבל אני חושב ש "מועדון מטונף" לא היה במקום, ולא, ממש לא בגלל שזה יונייטד.
    אתה צריך לתת כבוד.אני למשל עם כל השנאה אליכם (תשאל את n-s-n-o מהפורום שראה אצלי את המשחק, אבא שלי אוהד ליברפול, ממש מלחמת עולם בבית עם הקנטות ומריבות כמו ילדים קטנים) בחיים לא אגיד על המועדון שלכם שהוא מטונף, כי יש לי המון כבוד אליכם.
    יונייטד זה מועדון פאר, מועדון ענק עם סיפורים מדהימים.
    יכול להיות שלא באמת התכוונת, אבל זה לא היה ממש במקום.

6. Strawberry Fields Member

מוזר לקרוא את המשפט הזה כשהוא מגיע ממך.

7. נועה האדומה Member

תקשיב pazer,
    אני קצת עוקב אחרי ההודעות שלך, בעיקר בגלל שהן מכעיסות אותי, וגם בגלל שהקמת או שאתה מנהל איזה אתר אוהדים בארץ.
    ראשית, הכעסת את כל הפורום כשמעת לעת דחפת כל מיני טיזרים לכל מיני עניינים כלכליים או אסמסים שאמורים לקבל עדכונים בתשלום או כל מיני כאלה דברים מעצבנים. לא רק שזה לא קשור לכדורגל, אלא זה הדבר שממאיס את הכדורגל המודרני. לעשות כסף על הגב של נשמות של אוהדים. בווווו.

שנית, אתה "מאוכזב" בהפסדים ברמות של אחרון האוהדים הישראלים. אתה משתלח בקבוצה, בשחקנים, באלכס, בכל העולם. כמו אוהד של בני יהודה. יאללה, תרגיע, הדבר המרכזי הוא אהדה לקבוצה, ולא לנצחונות שלה. ואם נשתמש במדד ההצלחה הזה שלך, הרי שלנו, כאוהדי יונייטד, אין רשות להוציא מלה מהפה, גם אם נגמור מקום עשירי בעשר השנים הבאות.

שלישית, אתה יוצר לעצמך איזשהם מדדים כלשהם ל"הנאה". ממשחקים, מנצחונות. מיכולת. מסטייל. מברצלונה. אתה מושפע יותר מדי מקשקשני ערוץ הספורט, שצריכים למלא ימים רבים במלים, ולרוב אין להם מושג על מה הם מדברים (למעט אבי מלר, שמדבר מאהבה, בלי ניסיון להיות "פרופסור לכדורגל"). קינג לדלי כתב כאן פעם יפה, שאוהד כדורגל אף פעם לא נהנה. הוא תמיד "סובל", במובן זה שהוא תמיד בלחץ אולי ירד ליגה, אולי יפסיד, אולי יפספס אליפות, או טראבל. אי אפשר לשבת בבית כאוהד ו"ליהנות". אין חיה כזו. אנחנו לא יורם ארבל. אנחנו בלחץ כל המשחק. כל משחק. אנחנו אוהדים. אנחנו "אוהבים" את המשחק, את הקבוצה. במובן זה, אנחנו גם תמיד נהנים. כי תמיד יש עוד משחק. וכזכור, אנחנו אוהדים את המשחק, לאו דוקא את הניצחון בו.
    יש לי עוד, אבל התעייפתי (ובטח גם עייפתי כמה קוראים...).
    תנסה לשניה לא לענות לי. בלי אינסטינקט של "להחזיר לו כגמולו". תנסה להפנים שניה. זה יעזור לך.

8. THE STRETFORD END Member

pazer

אתה פשוט מפונק,אל תיקח את זה אישית אבל פשוט הרגילו אותך לנון סטופ הצלחה וכשהולך קשה יותר
    אתה מייד מחפש לראות באיזה צבע הדשא של השכן.

לא נהנת לראות את יונייטד ברוב הפעמים העונה,השחקנים מוסרים התנצלות,גם פרגוסון,
    באמת סליחה שהם מתמודדים פעם שלישית ברציפות על אליפות ושהפעם הולך קשה יותר,
    שהפעם החלק ההגנתי משחק תפקיד מרכזי יותר ולא,זה לא שהפסקנו לשחק התקפי,לא,זה לא שאנחנו לא מנסים לכבוש שערים,לא,זה לא שלא הגענו להזדמנויות גם במשחקי ה 1-0,
    הולך קשה יותר,תמיד יורקים נגדנו דם והעונה קבוצות עושות זאת עוד יותר ואנחנו התקשנו יותר גם כן
    ועדיין עד ליום ראשון היינו הכי רחוקים בכל החזיתות יותר מכל קבוצה אחרת!!!
    כולל מליברפול שאתה נותן לה שאפו אחד גדול וחושב שמגיע לה לזכות באליפות ולמרות שלפני חודש וחצי הם היו ב 7 פיגור מאיתנו עם משחק יותר ואחרי עונה וכדורגל די דלוח ברוב המשחקים.

אתה כותב שככל הנראה נזכה באליפות אבל בגלל יציבות וזה יצער אותך...יודע מה,אתה לא רק מפונק אלא גם כפוי טובה וחסר יכולת להבין כדורגל,
    כתבתי לך אתמול,אתה יודע כמה קבוצות זכו 3 פעמים ברציפות באליפות אנגליה?
    אתה מסוגל בכלל להבין את גודל ההישג לו נעשה זאת העונה?
    אם נזכה באליפות שלישית ברציפות בליגה הכי טובה והכי קשה בעולם כיום,כשכבר זכינו בגביע הליגה ויש מצב שנגיע לגמר ומי ודע מה לגבי ליגת האלופות זה...מטורף,זה יהיה שווה ערך לעונת הטרבל כמעט,
    זה לשפשף את העיניים חזק חזק ולהוריד את כל הכובעים שבעולם לשחקנים ולמנג'ר,
    אין דברים כאלה,הרעב,האופי,הנחישות וגם יכולת,לא מגיעים למצב כזה עם כדורגל רע!

אבל זה בסדר,תחפש את השאפו לליברפול בגלל 4 וחצי משחקים בחודש האחרון.

אבל היי,את בארבטוב רצית לזרוק מהקבוצה בגלל פנדל שהחטיא...

אלוהים ישמור.

עריכה:
    נועה אדומה,הקדמת אותי וכרגיל,הטבת לנסח את הנקודה טוב יותר ממני.

9. קינג לדלי Member

חיים,תודה שאתה עוזר לנו לגדל דור של אוהדים ישראלים שמביאים את סגנון האהבה הישראלי גם לאנגליה.
    אישית עייפתי מכל ילד שנותן כאן הרצאות איך לאהוד קבוצה בסגנון הכי ישראלי.
    אני כבר לא עונה ולא נלחם אבל טוב שיש אותך עם הודעות ממצות וכל כך נכונות.

10. נועה האדומה Member

היום נפגשים על המרפסת

11. elidr1 Member

בניגוד למגמה פה, אני מסכים באופן חלקי עם המשתמש "pazer".
    אני חושב שמגיע לליוורפול אליפות רק בגלל התשוקה והתלהבות שלה בחודשים האחרונים. בניגוד אלינו שהתשוקה והתלהבות חסרים אצלנו בשנה אחרונה. אבל אם לשפוט על פי העונה כולה, על פי יעילות, אין ספק שאנחנו לוקחים כל קבוצה שיש בעולם.

ל-"cantona#7" וכל השאר שתוקפים את "pazer" שעישן משהו. אתם צריכים לדעת לקבל דעות שונות משלכם ולהגיב לעניינו של דבר.

12. Ryan Giggs11 Member

מילים כדורבנות.
    כשישבתי אתמול בערב וציפיתי במשחק באנפילד(משחק כאמור שכל צופה נורמלי צריך להנות ממנו)הייתי בדופק לא נורמלי. כל גול וכל דקה שעברה רק העלתה את מפלס הלחץ, כי הרי ניצחון שלהם מכניס אותנו ליותר לחץ.
    היו הרבה רגעים שחשבתי לעצמי לעזעזל, למה הקשבתי לאבא שלי ונמשכתי לקבוצה(נכון יותר יהיה לומר שהקבוצה בחרה בי ולא אני בה) הזאת ולא בחרתי סתם לאהוב ולהנות מכדורגל טוב. בלי הלחץ, בלי הדפיקות לב, אבל נזכרים בכל הרגעים שעברת עם הקבוצה שלך(כן כן גם הרגעים הקשים, הם אלה שדווקא מעצבים אותך בתור אוהד כדורגל ולא הרגעים היותר שמחים)ואמרתי לעצמי, כמה מסכנים הם האוהדים האובייקטיבים בלי הלחץ, בלי הדפיקות לב, איך אפשר לחיות ככה?

מה שניסיתי להגיד בסופו של עניין הוא לחזק את מה ש"נועה האדומה" כתב. אין דבר כזה להנות יש לסבול ובסופו של יום להיות המאושר באדם או ההפך.

13. pazer Member

טל, לא אמרתי שליונייטד לא מגיע לזכות ונועה אני לא מאשים אף אחד באיך שאנחנו משחקים.
    אני רק מביע את דעתי שאנחנו לא משחקים טוב השנה כפי ששיחקנו בשנה שעברה.
    לכן קצת תמוהה עליי העליהום הזה שאתם עושים עליי.
    זה פורום ואני רק מביע דעה כלשהי.

אני באמת ובתמים חושב שיונייטד פשוט לא שיחקו טוב, החל מברבאטוב והחל מרונאלדו ועוד.
    אז כן, גיגס נתן עונה מדהימה ונמניה וידיץ' גם אבל בסיכום הכללי זאת לדעתי, ושוב לדעתי עונה פחות טובה משנה שעברה מבחינת יכולת תכל'ס על המגרש.

אני לא משתלח באף אחד ובטח שלא בפרגוסון.
    אני מודע לכך שאנחנו משחקים הרבה משחקים ושהיו לנו פציעות ושהייתה טיסה ליפן, הכל נכון והכל הגיוני - שורה תחתונה: אנחנו נראית פחות טוב על המגרש, עם כל ההבנה שבעניין.
    מה לעשות? אין מה לעשות, עייפות זה דבר שמקשה על שחקנים ואי אפשר לעשות קבוצה עם 22 שחקנים גדולים.

נועה, כשהתאכזבתי מההפסד לאברטון, התאכזבתי כמו כל אוהב, לא יותר ממך ולא פחות ממך ולא טענתי לטעות של פרגוסון בבחירת ההרכב שהיה עוד לפני הגיוני בשבילי.
    מה שאמרתי בסך הכל שאני מאוכזב כי זה כבר חצי גמר ואנחנו משחקים במגרש נייטרלי ולא שלהם נגד קבוצה בינונית ולא אחת מהגדולות ככה שעוד לפני המשחק כולם ציפו לניצחון, גם עם הצעירים.
    זאת אכזבה לגיטימית.

ולא, אני לא מייצר לעצמי מדדים של הנאה כי מי אני שאקבע בכלל מהי רמת ההנאה ממשחק.
    יש אנשים שנהנים מסוג כזה של כדורגל ויש מסוג כזה. הגנתי או התקפי, מבריק או טקטי.
    אני לא פרשן אבל הרגשתי שהשנה אנחנו פשוט לא משחקים טוב ומזה אני לא נהנה ולא בגלל גולים.

טל, אמרתי לך, כל הכבוד ליונייטד שיזכו ב-3 אליפויות ברציפות, אני הרי הכי רוצה את זה אבל מה הקשר לזה שמשחקים לא טוב?
    אפשר לקחת אליפות גם עם עונה בינונית יחסית.
    עכשיו, אני לא אומר שהייתה לנו עונה בינונית, אני כן אומר שהחל מהקישור וההתקפה נראינו פחות טוב השנה ביחס לשנה שעברה.
    האם זה מספיק לקחת אליפות? כן.
    האם זה מרצה? גם כן. אני לא חזיר ולא דרשתי שישחקו כמו ברצלונה.
    אני רק אומר שפשוט השנה ביחס לשנה שעברה אנחנו נראים פחות טוב, זה הכל.
    כל אחד הרי היה רוצה שהקבוצה שלו תזכה באליפות עם כדורגל טוב.

כשהתכוונתי לכל העניין הזה של המגיע ולא מגיע, התכוונתי שאם נגיד בסוף השנה יעמדו על קו הסיום 4 קבוצות עם אותו מספר נקודות, אז הרי שמבחינת כדורגל מגיע השנה למנצ'סטר יונייטד וליברפול יותר מאשר לארסנל וצ'לסי. זה אם מדברים על כדורגל נטו ולא על השמטת נקודות מקרית וכו'.

נ.ב.
    את ברבאטוב לא רציתי לזרוק בגלל הפנדל.
    את ברבאטוב רציתי לזרוק כי הוא פשוט משחק לא טוב העונה ואני חושב שמפה יש לו רק לאן לרדת.
    וכדאי שתקרא את הטור של טומי דוקארטי עליו על כמה שהוא אומר שברבה היה טעות להביא.

14. THE STRETFORD END Member

pazer

אתה הולך אחורה וקדימה אחורה וקדימה ככה שאני כבר לא מבין מה אתה כותב,
    כן מגיע,לא מגיע,
    כן כדורגל טוב,לא כדורגל טוב,
    עזוב,לא משנה,
    מי שחושב שצריך להעיף שחקן אחרי פחות מעונה ובגלל שהולך לו קשה,אין לו מושג ובמיוחד כשמדובר בשחקן שהוכיח את עצמו בליגה,כי אם פרגוסון היה עושה זאת אז שרינגהאם לא היה נשאר ביונייטד,
    גם לא וידיץ ואברה וגם את יאפ סתאם היה אפשר לזרוק אחרי חודש קטסטרופה,
    מזל שפרגוסון חושב אחרת ממך וטומי דוקהרטרי.

15. pazer Member

תשובה:
    באליפות זוכה קבוצה אחת, זה ברור.
    אבל המילה "מגיע" יכולה להיות מופנת ליותר מקבוצה אחת.
    אז נכון, זאת שהייתה לו יותר יותר נקודות תזכה ובחסד אבל מבחינת יכולת על המגרש, לדעתי ליברפול הראו יותר רגעים יפה השנה מיונייטד.
    לא, אני לא חושב שמגיע להם לזכות יותר מאיתנו כי בזמן שאנחנו ניצחנו 1 - 0 קטנים, הם הפסידו לסטוק אבל אם יש שנה שאפשר להגיד שהם באמת קרובים לצלחת זאת השנה והרבה יותר מגיע להם מצ'לסי או ארסנל.

אני לא יודע אם צריך לזרוק את ברבאטוב, אבל אני אישית לא אוהב אותו.
    הבחור בן 27 ואם נתעלם מאדישות ועצלנות שקשה להוכיח, הוא לא הכי מספק את הנתונים שלו מטוטנהאם אצלנו.
    אולי בגלל צורת המשחק שלנו, אולי בגלל הלחץ, אולי בגלל ציפיות, לא יודע למה.
    אבל פורלאן שכיכב באורוגוואי הגיע אלינו ולא עשה כלום ובספרד הוא מלך.
    אני לא מוריד מערכו של ברבה, אבל יש לי הרגשה שהוא לא כל כך מתאים למנצ'סטר יונייטד, זה הכל.
    ויודע מה, הלוואי ואני טועה.