מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. THE STRETFORD END Member

לפני הודעה כתבת שרצית לזרוק את בארבטוב ולא בגלל הפנדל
    והודעה אחרי אתה לא יודע אם צריך לזרוק אותו...

בשיא הרצינות,תתאפס על עצמך כי אני כבר לא יודע לאיזו הודעה לענות לך
    ולא רק בעניין בארבטוב,כל ההודעות שלך כאלה,אחורה וקדימה.

2. pazer Member

תקרא שוב.
    רציתי לזרוק את ברבאטוב אבל לא בגלל הפנדל, אלא בגלל העשייה שלו על המגרש נטו.
    למה? כי אני חושב שהוא כבר לא ילד שעוד אפשר לחנך.
    הוא בן 27 ובדרך כלל מפה מתחילה הירידה.
    הסיבה שאני לא בטוח שצריך לזרוק אותו היא כי אני לא יודע מה אפשר להביא במקומו.
    אבל אני בספק אם הוא ישתפר ממש בעונה הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/09
  3. George Best Member

א' - הוא בן 28.
    ב' - הירידה מגיעה בגיל 27?תגיד, אתה שפוי?
    כל בנאדם עם טיפת מושג בכדורגל יודע שזה בדיוק הגיל בו שחקן נמצא בשיא שלו.
    ג' - לזרוק את ברבה?כ"כ ישראלי, כ"כ ירוד, כ"כ תלוש מהמציאות ומזל שהסיכויים שפרגי יוותר על ברבה הם בערך כמו הסיכויים של ההודעות האחרונות שכתבת כאן לצאת בעין יפה.
    ד' - למה בכלל צריך לחנך אותו?כי הוא אדיש?
    זה אותו הברבאטוב ששיחק בטוטנהאם (יש לציין כי בטוטנהאם הוא שיחק טוב יותר, ולטעמי עונה הבאה הוא יפרח) מבחינת האדישות, סגנון המשחק, זה אותו ברבאטוב שזכה כאן לכ"כ הרבה מחמאות מחברי הפורום ובכלל בעולם, גם אז הוא היה אדיש.
    פרגי ידע מה הוא קונה, זה לא שאצלנו הוא מתנהג אחרת.
    יש מבין?

4. George Best Member

ובקשר למשחק היום, 2 נקודות צבעוניות:
    1.סקולסי עשוי לערוך את ההופעה ה-600 שלו ביונייטד.
    ב.בריאן קיד חוזר היום לאולד טראפורד (עוזר המאמן של פול הארט).

5. THE STRETFORD END Member

הוא כבר לא ילד שאפשר לחנך...מגיל 27 מתחילה הירידה..שוב,על מה אתה מדבר?
    על זמן התאקלמות,על תיאום שלפעמים לוקח זמן עד שהוא נבנה שמעת?

לסיכום העניין נכון לעכשיו,
    בתחילת העונה צ'לסי תחת סקולארי שיחקה מצויין,כולם דיברו על הכדורגל השונה מתקופת מורינו וכמובן גרנט,זה לא החזיק מעמד הרבה זמן וליברפול קיבלה את הכותרות אחרי כמה תוצאות טובות,
    גם זה לא החזיק יותר מדי מעמד ויונייטד הגיחה מאחור אחרי פתיחת עונה לא קלה בגלל פציעות,בגלל שחקנים שלא פתחו את העונה בזמן ויונייטד נתנה את הרצף המשמעותי והארוך ביותר של ניצחונות,של לא להפסיד,של לא לספוג,למה?כי היא טובה יותר מהיריבות שלה,פשוט ולעניין,
    אני עוד זוכר שבתחילת העונה פיללנו להיות במרחק נגיעה סביר מהצמרת סביב חג המולד בגלל לוח המשחקים המטורף של החצי הראשון שבו שיחקנו את כל משחקי החוץ הקשים,התוצאות היו אפילו טובות עוד יותר ממה שקיוונו,
    עד לפני חודש וחצי היינו בפער משמעותי מהמקום השני ועם משחק פחות ואז הגיעה מעידה קלה,
    2 הפסדים,ספגנו כמה שערים מיותרים וליברפול וצ'לסי כל אחת וסיבותייה(צ'לסי למשל עם השינוי על הקווים,היידינק במקום סקולארי)נכנסו למומנטום חיובי,
    ועדיין אנחנו בעמדה טובה יותר,עושה רושם וגם בזכות חזרה מפציעות של כמה שחקני מפתח ושחקני סגל
    חשובים שגם אנחנו חזרנו להתייצב,עכשיו הגיע הזמן לתת פוש נוסף,כבר הערב.
    נכון,לא הכדורגל הכי אטרקטיבי שידענו מיונייטד אבל כשלוקחים בחשבון שאנחנו נלחמים על אליפות נוספת ואחרי 2 אליפויות רצופות ועם כדורגל מלהיב אז אפשר להבין זאת,אי אפשר לשמור על אותה רמה כל הזמן.

ולגבי בארבטוב,
    אף פעם לא שופטים שחקן בעונה הראשונה שלו בקבוצה,שוב,טדי שרינגהאם,וידיץ,אברה הם דוגמאות לכך,
    בארבטוב לצד רגעי גאונות ומשחקים טובים(מישהו זוכר את הבישול המדהים שלו נגד ווסטהאם?)
    היה גם חלש בכמה וכמה משחקים,לא מחובר,לא מתואם ולפעמים זה לוקח זמן,שלו להתרגל למסביב ושל הקבוצה אליו,
    אין פה שום קטע של חוסר חשק,אדישות או עצלנות,כל אלה הם קישקושים של עיתונות שמחפשת אש,
    יש לו ים איכויות,ים מעלות,סבלנות זו לא מילה גסה,
    אם הוא לא יספק את הסחורה לאחר זמן מתאים פרגוסון לא ישאיר אותו בקבוצה,
    כשורון לא סיפק את הסחורה הוא לא היסס למכור אותו ברגע הראשון שחשב לנכון לעשות זאת ולא משנה כמה הוא עלה וכמה הוא היה גדול לפני שהגיע ליונייטד,
    אז אני חושב שאפשר לסמוך על השכל הישר של פרגוסון גם במקרה של בארבטוב,לא?!

6. pazer Member

שמעת אותי אומר בגלל האדישות?
    אמרתי כבר שהאופי שלו לא מעניין אותי בכלל אלא רק היכולת על המגרש.
    גיל 28 זה השיא של השחקן ומכאן מתחילה הירידה.
    הבעיה היא שעכשיו ב"שיאו" הוא לא נראה טוב על המגרש אז מה יהיה בעוד כמה שנים?
    הוא כבר לא ילד שאפשר להגיד שיש לו עוד הרבה ללמוד, זאת כוונתי.
    זה ברבאטוב וככה הוא משחק ואיך שהוא משחק לא מביא בינתיים תוצאות.

7. Ryan Giggs11 Member

איך שברבטוב משחק לא מביא תוצאות?
    יש לך זיכרון מאד מאד קצר. בשליפה אני יכול להביא לך משחקים שבהם הוא בישל או כבש שערים מכריעים שבלעדיהם לא היינו מדברים בכלל על אליפות שלישית ברציפות.

8. נועה האדומה Member

חברים, מיותר.
    אין פה תקנה.
    יותר מדי אוהד ישראלי.
    יותר מדי ערוץ הספורט.

9. נועה האדומה Member

לעזאזל, אני לא יכול להתאפק.
    מאיפה אדוני כל כך בטוח שברצלונה משחקת יותר טוב/יפה מיונייטד?
    כמה נדב יעקבי אתה אוכל לארוחת בוקר.
    כמה ישראלים טיפשים אתה יכול לשמוע ביום?
    יש בכלל דבר כזה "משחקת יותר טוב" ברמות האלה.
    ולמה הכוונה? למשחק ההתקפה? למשחק ההגנה? למשחק המעברים?
    למהירות? לקצב? לאגרסיביות? לחוסן המנטלי?
    מתי תקלוט שאין ועדה שקובעת מי משחקת יותר טוב?
    (אלא אם כן העתונאים בארץ הם הוועדה שלך?)
    פאק.

10. George Best Member

זאת ועוד, ידענו שברבאטוב למרות ההספק היפה של כיבושים ובישולים בטוטנהאם ובכלל לאורך הקריירה הוא שחקן שלא שופטים לפי הסטטיסטיקה היבשה שהישראלים ונדמה שגם אתה פז אוהב לשפוט על פיה,
    אני לא צריך להסביר על יכולת המסירה, השמירה המדהימה על הכדור וחוכמת המשחק הנדירה, ועדיין אם לשפוט את הנתונים היבשים, אז יאללה:

33 הופעות (אין לי בדיוק את המספר, אבל אני מניח שכמה מתוכן היו כמחליף) - 13 שערים ו-8 בישולים.
    שער ניצחון מול בורו, שער ניצחון מול בולטון בשנייה האחרונה, בישול קריטי לטבז בניצחון הכ"כ קשה וקריטי בבריטניה סטדיום, משחק נפלא מול צ'לסי ב0-3, שער ניצחון מול ניוקאסל, וזה רק בליגה, אז מה לעזאזל רוצים ממנו?

אני מוכן לקבל (לא בטוח אסכים, אבל אני עוד יכול להחליק על זה) אולי שהציפיות היו מעט יותר גבוהות, שהיכולת בטוטנהאם הייתה גבוהה יותר, אבל גם לזה יש מספיק תשובות (עונה ראשונה, קבוצה ברמה גבוהה יותר, אין מה להשוות).

גם הביקורת על הפנדל הייתה מגוחכת - הרי ככה הוא בועט לאורך הקריירה, גם בטוטנהאם וגם בלברקוזן הוא בעט לא מעט, ואני אף פעם לא ראיתי אותו מחמיץ,
    אז בגלל שסגנון הבעיטה שלו נראה אדיש ומזלזל (לרוב הוא זורק את השוער לפינה אחת ובועט את הכדור לשנייה) שוחטים אותו אחרי החטאה, כמה רדוד.

11. pazer Member

ryan giggs, גם תרנגול עיוור מוצא מתישהו גרגר, מכיר את המשפט?
    אז כן, לברבאטוב היו גולים ובישולים מכריעים אבל לא על דברים חד פעמיים קובעים יכולת של שחקן אלא על תפוקה של עונה שלמה.

שחקן נקבע על פי הציפיות שלו ואנחנו לא יכולים לשפוט את ברבאטוב כפי שאנחנו נשפוט את וולבק למשל.
    נכון, ברבאטוב שחקן שנותן הרבה דברים מעבר לבישולים ושערים - לדעתי, העונה, לא מספיק.

נועה, גם מכבי חיפה נמצאת במקום הראשון בליגה שלה, זה אומר שהיא יותר טובה ממנצ'סטר יונייטד? ברור שלא.
    אפשר לראות קבוצה משחקת ולהבין על פני עונה שלמה ופחות או יותר להגיד אם היא טובה יותר או לא.
    זה לא אני שאמר שברזיל של 1970 הייתה אגדה לעומת זאת של 1994.
    אין מה לעשות, למונח טוב או לא טוב יש פירוש גם אם אתה לא רוצה להאמין בו.
    מה הכוונה?
    משחק ההתקפה לוקה בחסר, אנחנו בקושי מגיעים למצבים טובים (ואפילו אמיר אמר את זה לפני שבוע בערך... אבל בואו לא נערב אותו)
    משחק ההגנה באמת מצוין השנה, ללא ספק.
    משחק המעברים, לא קיים כמעט.
    הקצב ירד, האגרסיביות נשארה, החוסן המנטאלי חזק.

נכון, אין ועדה אבל יש עין.
    כשתלך ברחוב ותתחיל איתך בחורה מכוערת רצח, אתה תגיד שאין דבר כזה "יופי"?
    למה אין ועדה שקובעת את זה?
    אז כן, לקבוצת כדורגל ניתן להגיד אם היא משחקת טוב או לא ואין קשר לפרשנים הישראליים.
    ראיתי כל משחק של מנצ'סטר יונייטד השנה ואני יודע להגיד לך שללא צל של ספק היא טובה פחות מזאת שלפני שנה וזאת שלפני שנתיים.

12. נועה האדומה Member

שנים שבחורות לא מתחילות איתי.
    לגופו של ענין, זו בדיוק הנקודה: החבר של "המכוערת" חושב שהיא הכי יפה בעולם. בשבילו.
    גם יונייטד. בשבילי.

13. eastlands Member

"נכון, אין ועדה אבל יש עין.
    כשתלך ברחוב ותתחיל איתך בחורה מכוערת רצח, אתה תגיד שאין דבר כזה "יופי"?
    למה אין ועדה שקובעת את זה?
    אז כן, לקבוצת כדורגל ניתן להגיד אם היא משחקת טוב או לא ואין קשר לפרשנים הישראליים.
    ראיתי כל משחק של מנצ'סטר יונייטד השנה ואני יודע להגיד לך שללא צל של ספק היא טובה פחות מזאת שלפני שנה וזאת שלפני שנתיים. "

מכוערת רצח ? אז היא בטח מתחת לקו האדום , עכשיו אם היא מכוערת אבל עם גוף ששוה זיון ,אולי תתברג במרכז הטבלה אולי אפילו גביע אופא ,עם איזה ניתוח קטן .

עכשיו המצב שמדובר פה זה פצצות כוסיות בליגת אלופות , השאלה היא איזה פוזה יש עליה , פזזים ענקים , תחת מעוצב , כל אחד והטעם שלו , דיי עזבו נהייתי חרמן יאאלה כפר סבא !

14. pazer Member

נכון, ובגלל זה אמרתי שלדעתי העונה יונייטד לא משחקת טוב ושוב, אמרתי שזאת רק דעתי.
    זכותך לחשוב אחרת, בגלל שאין דבר כזה ועדת מדרוג.

אגב, לפרוטוקול בלבד, אמיר אפרת כתב בטור שלו השבוע בידיעות את סדר הקבוצות הגדולות באירופה בחודש האחרון ודירג לפי הסדר: ברצלונה, ליברפול, צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד.
    אכל שוב, הוא קבע את זה רק לחודש האחרון.

15. THE STRETFORD END Member

הופה,פה קבור הכלב,
    אמיר אפרת...pazer,תעשה לעצמך טובה,קח כמה מנדרינות ולך,לך לטייל כי אם
    מאמיר אפרת אתה לוקח את החיזוקים שלך,אם אתה בכלל קורא ומתייחס למה שהוא כותב אז אתה בצרות.