משחק אדיר,לדעתי. באמת משחק של קבוצת כדורגל אדירה. מאוד קשה לשלוט על קבוצה טכנית כמו ארסנל לאורך כל 90 הדקות. הלחץ על כל המגרש,סימן ההיכר הכי מפורסם שלנו,עבד היום שעות נוספות,כאשר פלטצר טבז ורוני נתנו הכל.גם לכל השאר לא חסר. מבחינת יכולת הכי טובים היו וידיץ ופרדיננד, שפשוט לא נתנו לארסנל כלום. יש מעט אכזבה מכך שאף אחד מהחלק ההתקפי שלנו לא עובר שחקני הגנה בצורה הקלילה שבה עושים זאת מסי ואינייסטה,כי אם היה לנו אחד כזה היינו מסיימים את המשחק הזה עם שלישייה לפחות. משאלת לב שלי-ריברי. שחקן עם מסירה אחרונה קטלנית ודריבל מדהים. והוא גם מתאים מבחינת האופי. לפי דעתי מנצסטר הוכיחה היום שהיא יחד עם ברצלונה הקבוצות הטובות באירופה העונה. מת לפגוש אותם בגמר(כמעט בטוח שזה מה שיקרה).
אני לא מבין איך השחקנים בקבוצה סובלים אותו (אם בכלל). ספרתי היום 3 פעמים שבהן הוא ניפנף באופן בוטה עם היידים לעבר שחקן ביונייטד; - אנדרסון (אחרי כדור קרן מזעזע, יש לומר) - אושיי (כאשר האחרון כבר התחיל לרוץ קדימה ודונלדו מסר לו החוצה פחות או יותר) ורוני שלא מסר לו במתפרצת.. קיצור, פויה, אחלה בעיטה למשקוף. סלחו לי על התגובה הלא-בדיוק-מלאה-בתובנות, קצת מאוחר בשבילי, מבקש לציין לטובה את אנדרסון שבאמת היה בכל מקום במגרש.
אולי אני מגזים אבל לדעתי היה פה שוד לאור היום! אלמוניה ביום אדיר(איפה פביאנסקי שצריכים אותו?!), השופט אנטישמי(הקוונים עוד יותר), סנטימטרים למטה והבעיטה של רונאלדו הופכת לגול יותר גדול מהגול בפורטו וסתם חוסר מזל וחוסר תכליתיות(החלטות לא טובות של רונאלדו ושל טבז מול השער). אבל למה להתלונן? משחק נהדר שלנו, משחק מושלם של ההגנה, לא רק ריו(נקווה שיהיה בסדר) ווידה, אברה עשה עבודה מושלמת על וולקוט(אחרי שהוא יצא אברה גם עזר יותר בהתקפה) ואוש'ה כמובן עם הגול. אנדרסון פלטשר וקאריק שלטו באמצע ללא עוררין ודווקא שלישיית ההתקפה הייתה הכי פחות טובה אבל זה אך ורק בגלל ניצול המצבים הנמוך. אווירה מושלמת, אני לא מתעסק בשטויות כמו הקהל של מי יותר טוב, אני יודע רק שאת האווירה היום, שממש הזכירה את האווירה בשנה שעברה נגד ברצלונה(כולל הbelieve), לא הייתי מחליף בשום דבר. בגומלין אם נשיג שער חוץ נהיה בסדר, אבל הבנתי שואן פרסי חוזר וזה אומר שיהיה הרבה יותר קשה בהגנה. הפנים לשבת, האצטדיון שאני הכי שונא שיונייטד משחקים בו, צפויה סופת שלגים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
רק אני חושב שהמחמאות לאלמוניה מוגזמות? הנגיחה של רוני הייתה קשתית מאוד, לכדור לא הייתה תאוצה חזקה ורק המיקום הגרוע של אלמוניה מלכתחילה גרמה לנגיחה להראות מסוכנת יותר ממה שהיא. הנגיחה של רונאלדו במצב של 1-0 הלכה ישירות לאמצע ולגוף של הספרדי והוא לא נדרש לעשות שום דבר חוץ מלעמוד על הרגליים, ורק על העצירה מטבז אפשר לומר שהיא דרשה תגובה אינסטינקטיבית מרשימה אך היא "בוטלה" בסופו של דבר כי השער של אושיי הובקע כתוצאה מהקרן שהגיע לאחר מכן. במחצית השנייה סילבסטרה הציל את ארסנל כמה פעמים ברגע האחרון (לעתים באופן לא מודע...) וסך הכל הייתי אומר שלא בגלל אלמוניה המשחק הסתיים רק ב1-0.
כתבתי את דעתי על השיפוט גם בדיון האלופות , אבל כנראה שהדיון שהכי קשה לו עם השיפוט המועלה היום הוא כמובן פה אצלכם. כל פעם מחדש לראות את תצוגת השיפוט באלופות , לעומת הגועל בפרמייר איזה הבדל ! יותר מכל זה בלט היום שיפוט אדיר , אין לי ספק בכלל שהשחקנים המקומיים מקבלים הנחיות שונות ,בליגת האלופות , פחות תנועות ידיים (טרונלדו) פחות התנהגות פראית (שרק ) , חבל חבל מאוד שרק בליגת האלופות השופטים מגיעים למשחק ללא שום השפעה מקומית , שיפוט ממש מעולה !
אני נוטה להסכים איתך... אם הנגיחה של רוני הייתה נכנסת זו טעות של אלמוניה, בקשר לנגיחה של הגועל-נפש, זה לא בדיוק מצב שהשוער צריך "רק לעמוד על הרגליים" כי כן היה פה כדור שהגיע נגד כיוון התנועה של אלמוניה. הוא עצר את ה"ריצה" שלו במקום הנכון וכך שם את עצמו במיקום נכון.. זה ממה שהספקתי לראות בהילוך החוזר. היה קטע מצחיק כשסילבסטרה הרחיק לקרן את הצ'יפ של גיגס ואני ואח שלי הקטן צעקנו ביחד "איזה בן זונה".. בלי קשר שזה הוא, אגב.. עריכה: בקשר לשיפוט, עצם זה שהשופט לא הורגש מראה שהיה לו משחק טוב מאוד, אני חשבתי שכן היו פאולים על הפורטוגלי (יסלח לי GASS12 על ההעתקה) בחלק מהמקרים.. הקוון טעה ב"נבדל" של אנדרסון, המקרה של גיגס היה גבולי אז לא אצא בהצהרה נחרצת.. באופן טבעי לא התעמקתי בהחלטות שיפוט נגד ארסנל, צריך לבדוק אם גם שם יש מה להגיד על השופט או הקוונים. אבל כן, משחק טוב של השופט, היה נחמד שהוא לא הרצה לאף אחד, בניגוד לכמה וכמה שופטים מהפרמיר ליג.
למה רעים ? כי הם הצליחו לקלוט את הנבדל של גיגס ? המון קוונים היו נופלים בפח ,כי גיגס הגיע בריצה מהירה , אבל לצערו באיחור קטנטן .
ההחלטה הכי טובה של השופט הייתה לתת למשחק לרוץ ולא לשרוק על כל דבר קטן. המשחק זרם, הקצב היה מסחרר, וזה הרבה בזכות לארסן. הרבה פעמים שופטים אירופאים לא נותנים לסגנון ה"אנגלי" לבוא לידי ביטוי ומדכאים אותו, טוב לראות שלארסן בחר בדרך הנכונה. לגבי השער הפסול, אני ארצה לראות הילוך חוזר נוסף כדי להיות בטוח, אך בעיני השחקן של ארסנל שעמד רחוק באגף שמאל שבר את הנבדל של גיגס.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx אם הסקוטי השתולל על הקווים לא אומר שזו הייתה טעות שיפוט. כשמתרגלים שבמשחקים בOT נופלות טעויות שיפוט קריטיות לטובת יונייטד אז זה באמת סיבה לכעס ומרמור כשזה לא קורה, מובן בהחלט.
ברדקפה כותבים שפרגי אמר לתקשורת שריו יחמיץ את שני המשחקים הקרובים (בורו בשבת וארסנל בשלישי). אני לוקח את זה בעירבון מוגבל, פרגי לא תמיד אומר את האמת. אין לי ספק שמול בורו הוא יעדר, השאלה מה יקרה בגומלין, וואחד שאלה. צריך לחכות, בטח מחר/שישי בבוקר נדע.
זה יהיה חיסרון משמעותי ביותר, אבל גם אני חושב שזה מוקדם לקבוע. בכל מקרה גם החיסרון שלו בריברסייד הוא חשוב, אולי בורו יצליחו לגרום לכם להזיע.
כל פעם שהשופט לא קנה את הנפילות של רונאלדו מחאתי לו כפיים, אבל זה לא אומר שמותר לו לא לשרוק גם כשכן היו עבירות(מקרה או שניים בודדים, אבל אלה לא היו סתם עבירות רחוקות מהשער) ולכן לדעתי לא מגיע לו 9.5. ברור שהפינישים של טבז ורונאלדו היו נוראיים, אבל מגיעות לאלמוניה מחמאות. אז מה שהוא עשה טעות, לא מגיע לו קרדיט על זה שהוא תיקן את הטעות בצורה מושלמת? או על התגובה המצויינת במצב של טבז?
הבסנו את ארסנל 1-0 ותחושת החמצה אחת גדולה כשלא סיימנו את הסיפור היום. משחק נהדר שלנו שהיה צריך להסתיים בעוד כמה חתיכות לרשת של ארסנל אבל תפסנו את אלמונייה ביום מצויין. זה יהיה קשה אבל אנחנו קבוצה טובה יותר,באים עם יתרון של גול ושער נקי. מחצית ראשונה מצויינת,מעבר לשער עוד כמה מצבים וכדורגל נהדר, מחצית שנייה טובה גם כן,לפרקים יותר ולפרקים פחות, קצב טוב,מוסר עבודה גבוה מצד כולם(להוציא את רונאלדו בכמה פעמים) הגנה מושלמת,ארסנל מעבר לבעיטת דרדלה אחת של פאבריגס מחצית ראשונה ועוד בעיטה לשמיים של אדבאיור במחצית השנייה לא הגיעו לשום מצב. ועדיין קרדיט לארסנל שלא משנה מי משחק אצלם ולא משנה שהסגל שלהם פחות טוב מזה של יונייטד וגם במשחק מצויין של יונייטד ועם הלחץ של האולד-טראפורד,הם עדיין משחקים כדורגל ומניעים כדור בצורה נהדרת. קרדיט גם לגיבס הצעיר שעמד בכבוד ויותר מזה מול רונאלדו, יפה לראות שחקן אנגלי צעיר בארסנל ויש להם עבר בגידול מגנים שמאליים מקומיים טובים. ואן דר סאר - מחוסר עבודה,6. אושיי - מחצית ראשונה מהטובות שלו במדי יונייטד,יופי של גול,7.5. ריו - הוא לא ראה שאוונס נכנס במקומו ולאחר שהתאושש רצה להכנס עד שפרגוסון על הקו אמר לו שהוא בחוץ,נקווה שהוא יהיה בסדר,8. וידיץ - סלע,8. אברה - עצר את וולקט,תמיכה סבירה להתקפה,7.5. אנדרסון - מצויין עד שנגמר לו האוויר ומתי הוא יהיה קטלני יותר מול השער?8. קאריק - לא משחק שיא שלו,6. פלטצר - איש המשחק,על כל המגרש,מחלץ כדורים,יוצא להתקפות,מרגיע,מניע,ענק,8. טבז - כהרגלו נותן את הכל אבל!הוא חייב להתחיל להיות חד יותר ולכבוש שערים,7. רונאלדו - מצד אחד היו רגעים של כדורגל מצויין שלו,בעיטה נהדרת למשקוף גם כן ועזרה לאחרים ומצד שני יש לו דקות שהוא מעצבן עם תנועות הידיים ואיזה 3 דקות לאחר שלא קיבל עבירה ולא עזר לאושיי על הקו כשארסנל לחצו באיזור הרחבה וזה הרתיח את הדם של כולם,אבל זה רונאלדו העונה,לטוב ולרע,7. רוני - גאון כדורגל,נהדר בצד שמאל,לאחר מכן עבר לצד ימין כשפרגוסון החליף את טבז בבארבטוב והעביר את רונאלדו לאמצע,בקיצור,לא משנה מאיפה,הוא את שלו עושה,8. גיגס ובארבטוב - היו טובים בכמה דקות ששיחקו. האווירה והקהל,לא מעט דיסקסנו על הקהל של יונייטד והאווירה באולד-טראפורד בתקופה האחרונה, אני אמרתי את שלי,אחרים אמרו את שלהם, היה גם איזה ליצן חולה נפש שהביך את עצמו, אנפילד או לא אנפילד ואני לא יודע מה שמעו דרך הטלוויזיה,מה שכן אני יודע שהאווירה היום היתה מרגשת,מלהיבה,מטריפה,אחד המשחקים הטובים ביותר שהייתי בהם באולד-טראפורד מבחינת האווירה ומכל היציעים, הקהל של ארסנל מדי פעם הצטרף לחגיגה גם כן,הפעם הושבנו את קהל החוץ בקומה השנייה מול הסטרטפורד אנד. אז היה לנו משחק מצויין של יונייטד,משחק חד צדדי, תחושבת החמצה שלא סיימנו את הסיפור היום ובגומלין לא יהיה קל בכלל אבל אנחנו בעמדת יתרון וזה מה שחשוב. יום שבת אני נוסע למידלסברו לקרב אדיר,שלהם לחיים או למוות, לנו בדרך לאליפות שלישית אם ירצה קאנטונה. אני מאמין.
תמיד חשבתי שהמחמאות המשתפכות לדארן פלטשר פה מוגזמות ונובעות מהעובדה שהוא שחקן בית, אבל היום אני נאלץ להסכים עם הקביעה של סטרטפורד, הוא באמת היה איש המשחק. שליטה טוטאלית באמצע, כשהוא היה המרשים ביותר מבין השלישייה המרכזית החזקה שלכם. זה לא ייאמן כמה ויין רוני עובד במשחק ונלחם. שחקני התקפה אחרים במעמדו הרם לא היו טורחים בכלל לחזור לחצי שלהם, אבל המשוגע הזה יורד להגנה אחוז אמוק. היה קטע בו ססק קיבל כדור על קצה הרחבה בסיומה של מתפרצת ובעט אותו בצורה מזעזעת לכיוון החוץ, כשויין רוני עושה את כל הדרך מההתקפה חזרה לאיזור הרחבה שלו בספרינט כדי לבוא ולהפריע לבעיטה. ענק.