מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. avdz7 Member

במקום AIG?
    אם כן אז נקווה שהלוגו שלו יותר יפה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

2. Cosmic Weed Member

זה הלוגו של הספונסר החדש שלנו למי שרוצה לדעת, וד"א הם גם חברת ביטוח.

http://www.leadershipcharlotte.org/customers/106060509291370/images/Aon_Logo.Xxx

3. pazer Member

לפי מה שאני יודע, AIG ימשיכו להיות על החולצה לעוד שנה.

4. Cosmic Weed Member

pazer, מן הסתם AIG ימשיכו להיות על החולצות שלנו, החוזה איתם עד 2010.
    וAon יכנסו בתור הנותנת החסות הראשית שלנו מקיץ 2010.

5. Cosmic Weed Member

הרגריבס יצטרף ככל הנראה לפרוש מכדורגל מיקצועי אם הבעיה שלו בברך תימשך...

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/t...utd/8078750.stm

מישהוא אוליי יודע אם זה אותה בעיה שהייתה לאולה?.. שזאת היה גם אחת הסיבות שאולה פרש....

6. THE STRETFORD END Member

סיכום עונה,חלוצים:

ווין רוני - אם הייתי צריך למכור את כל סגל השחקנים להוציא שחקן אחד אז רוני היה השחקן שהייתי משאיר,
    רוני משאיר את רדיפת התהילה לרונאלדו,משאיר לריו פרדיננד את סרט הקפטן,משאיר לטבז את אהדת הקהל הקולנית ביותר העונה,הוא מתרכז בלהיות הפועל השחור עם הכי הרבה קלאסה שיש,
    כשצריך לרדוף אחרי מסי 60 מטר על הקו בגמר האלופות רוני היה שם ופה קבור הכלב,
    הוא עושה כל-כך הרבה דברים שלפעמים זה לא נתפס ולצערי זה על חשבון ניצול היכולות ההתקפיות שלו
    כמו שמגיע לו,כמו שהיה בעונות הראשונות שלו ביונייטד,
    רוני הפך להיות כולבויניק והוא עושה זאת בצורה נהדרת אבל הגיע הזמן "לנצל" את הקבוצה יותר לטובתו
    וזה אומר לשחק כחלוץ ורק כחלוץ,
    הוא ימשיך לעשות מעבר גם מהעמדה הזו אבל לפחות הוא יהיה מעורב יותר התקפית,הוא ירוויח מזה,אנחנו נרוויח מזה הרבה יותר.
    עדיין המספרים שלו מצויינים,
    השחקן האנגלי הכי מושלם שיש כיום,צריך להגן,לתקל ולהפעיל כוח,הוא עושה זאת,
    צריך להניע כדור בשקט,צריך לתת מסירות על 40 מטר,הוא עושה זאת,
    צריך לבשל,צריך לכבוש,הוא עושה זאת.
    בעיות מחוץ למגרש אף פעם לא היו איתו,קיץ שעבר הוא התחתן ועכשיו הוא בדרך להיות אבא ומאוד מזכיר את סקולס,גיגס או נוויל,
    מהבית למגרש ומהמגרש הביתה,לא מועדוני לילה,לא פאבים,איש משפחה ומקצוען למופת,
    אם הוא היה יליד מנצ'סטר בכלל הוא היה מושלם,אבל,יש גם סקאוזרים נחמדים.
    עדיין לא מצאנו מחליף לרוי קין מבחינת מנהיגות,אם יש מישהו שיכול להכנס לנעליים הללו של להיות פסיכי חיובי
    זה רוני,8.5.

רונאלדו - מבחינת מספרים של כיבוש שערים ובישולים אין טענות אבל כולנו יודעים שהעונה הזו ברובה רונאלדו היה רחוק משיאו,
    הראש שלו לא היה תמיד במקום,אירועי הקיץ שעבר גבו מחיר יקר,גם פרגוסון הודה בזה שגורמים חיצוניים(סוכן והבטחות על גן עדן בליגה וקבוצה אחרת)הפריעו לו,
    ראינו זאת בשפת הגוף שלו העצבנית,המתוסכלת והלא מכובדת על הדשא,
    בחלק האחרון של העונה היו ניצוצות של רונאלדו השחקן המרוכז,רונאלדו עם פחות התעסקויות עם קהל,שופטים ולזלזל בשחקנים מהקבוצה בגלל שלא הכל הולך דרכו או בגלל מסירה לא מספיק טובה לעברו,
    נקווה שיהיה לזה המשך בעונה הבאה,8.

בארבטוב - שק החבטות החדש של כמה חסרי סבלנות או גאונים לרגע,למכור אותו,לזרוק אותו,הוא לא מתאמץ,לא אכפת לו,הוא לא מחייך וכל זה למה?כי שילמנו עליו 30 מיליון וגם היה איזה פנדל מוחמץ בחצי הגמר נגד אברטון,
    הכל שטויות,הוא רץ,הוא מתאמץ,אכפת לו והוא בסך הכל בתהליך התאקלמות בעיר ובקבוצה חדשה עם לחצים שהוא מעולם לא עמד בהם,עדיין כבש ובישל כמות נכפדה של שערים,חלקם מכריעים,
    את בישול העונה הוא לקח ובגדול(נגד ווסטהאם)
    אסור לשפוט שחקן בעונה ראשונה,סבלנות,אני בטוח שעונה הבאה נתחיל להנות ממנו יותר ויותר,7.5.

טבז - השחקן הארגנטינאי הכי אנגלי שיש,נלחם למען הסמל כאילו גדל בקבוצה,אהוב ע'י המקומיים כאילו היה השכן ממול,גאוות השכונה,
    שילם לא מעט בגלל ההבאה של בארבטוב והנסיון להכניס אותו לעניינים,
    מבחינת כיבוש שערים יש מקום גדול לשיפור אבל צריך לציין שכמות המשחקים או הפעמים שפתח בהרכב היו מעטים יותר העונה,
    השאלה הגדולה האם הוא ישאר או לא,7.5.

וולבק ומקיידה עם קפיצה משמעותית,מקיידה עם גול שרשום עליו אליפות נגד אסטון וילה,
    וולבק עם הרבה חוצפה חיובית,
    יש עתיד ולפחות מצד אחד מהם.

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/09
  7. k_700 Member

מסכים עם מה שכתבת על רוני, מסכם באמת את התפקוד שלו העונה.
    למעשה לא סתם כינו את רוני פלה הלבן. רוני הוא מסוג השחקן היחידים בהיסטוריה(אפשר להכניס את קרויף לרשימה) שהיו עושים הכל על המגרש. מה שמכונה אול אראונד פלאייר.
    אם אני מחפש שחקן כזה בעולם הספורט אז מג'יק ולברון, בדיוק כמו רוני יכולים לשחק בכל 5 התפקידים על המגרש.

את יכולת ההבקעה המצוינת והנדירה של רוני אפשר לראות בנבחרת. שם התפקיד שלו שונה לחלוטין מתפקידו אצלנו. עם קישור מוכשר ומיעוט חלוצים טובים לרוני לא נשאר ברירה אלא להבקיעה(כמובן שהוא משחק באמצע).

אני גם הייתי רוצה לראות בעתיד את רוני באמצע, אבל בליגה שבה משחקים ווינגרים מאוד מאוד מהירים וחזקים אני לא רואה עוד ווינגר אצלנו(ובכלל באירופה)שמסוגל לרדוף אחריהם כל המשחק, לסגור אותם מצוין, ולהגן נהדר.
    פארק עושה את זה לא רע לפעמים, רוני עושה את זה נהדר כמעט תמיד. לכו תדעו אולי בעוד כמה שנים נבין שיש לנו את אחד הקיצוניים הטובים ביותר שנראו במחוזותינו.

8. wolf89 Member

רוני, כמו ג'רארד את האמת. יכולים להיות חלוצים, קשרים, וגם בתור בלמים הם היו בטח מוצלחים.

חבל שהוא נולד בצד הלא נכון של הכביש..

למרות שזה לא מנע מגדולי חלוצי ליברפול לעבור לחולצה האדומה. ראש, פאולר, וגם אואן נראה לי כולם היו כחולים בילדותם.

9. Rudess Member

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

חתיכת משימה קשה לעשות מצעד כזה ועדיין, רונאלדו 50? יש הבדל בין לשנוא אותו לבין להפוך אותו לאפס מקצועית, והתקשורת עושה זאת לא אחת. לדעתי הוא בין עשרת הגדולים מקצועית. ויש עוד מחדלים בדירוג-ואן ניסטלרוי לדעתי בטופ 10, רוני מקום 20 זה ריאלי אבל הוא עבר לא מעט שחקנים שלא בצדק, רואים שהם הלכו בעיקר לפי ותק ו"אגדתיות".

יש לי ספר מ-2004 של 100 השחקנים הגדולים שבחרו האוהדים, הדירוג שם יותר ריאלי. הטופ 20 שם הם:
    1. קאנטונה
    2. ג'ורג' בסט
    3. רוי קין
    4. גיגס
    5. ואן ניסטלרוי
    6. צ'רלטון
    7. שמייכל
    8. דניס לאו
    9. רובסון
    10. סקולס
    11. בקהאם
    12. דנקן אדוארדס
    13. מארק יוז
    14. סטיב ברוס
    15. דניס אירווין
    16. יאפ סתאם
    17. נורמן וייטסייד
    18. סולשיאר
    19. גארי נוויל
    20. אנדי קול

במקום ה-100, למי ששואל, פביאן בארטז.

11. Dimitar Berbatov Member

דירוג יותר ריאלי, אבל דניס לאו אמנם המלך של הסטרטפורד לשעבר אבל הוא לא לפני רובסון, לפחות מבחינתי ולא לפני שמייכל. אבל כאן אני כבר מכניס את האלמנט הרגשי והעריקה של שמייכל לשיטי וגם את ה-Dennis is done it . וגם אני חולה על רוד אבל סר בובי לפניו.

ומאיפה הספר אורי?

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/09
  12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

האמת זה די מוזר להתווכח על שחקנים שלא ראינו, אבל אתה צודק. ההוא מהטיימס לא יכול לשים את רונאלדו 50 כי הוא רצה לעבור קבוצה, ואת שמייכל בטופ 10 למרות שהוא עבר לסיטי והשתולל משמחה כשהם ניצחו אותנו.

לגבי רוד מול בובי-לא ראיתי את צ'רלטון משחק מעבר לתקצירים של גמר 68 וקטעי וידאו, אבל שוב יש הבחנה בתור "השחקן כסמל ואישיות ביונייטד" לבין "השחקן כשחקן" מבחינת סמליות אין ויכוח, מבחינה מקצועית רוד הוא החלוץ הכי טוב שראיתי ביונייטד, יותר מאנדי קול ויותר מסולשיאר ויותר מטבז ויותר מברבאטוב ואפילו יותר מרוני. הוא לא היה שחקן מיוחד שייזכר כמו הנרי למשל, אבל הוא כבש בכמויות מדהימות נון-סטופ והביא אליפות ב-2003 עם ריצת כיבושים אדירה. לדעתי יש לו מקום למעלה, לא חמישי אבל לא הרבה מאוד למטה.

הספר? מצאתי לפני כמה שנים באחת מחנויות הספרים, כשקאנטונה היה בארץ החתמתי אותו עליו.

13. Jose Mourinho Member

שאלה: מה הסיכויים שרונאלדו יישאר ביונייטד גם בעונה הבאה, עכשיו שריאל מדריד כמעט סגרה סופית את עסקת קאקה?

14. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

קשה לדעת. פלורנטינו פרז (אין לי מושג למה האוהדים המטומטמים של ריאל בחרו בו שוב אחרי שכמעט מוטט אותם בקדנציה הקודמת) הצהיר שהוא רוצה את רונאלדו לצד קאקה, וזה מתאים לאסטרטגיה שלו לאורך השנים של קניית סופרסטארים ושימת זין על הצרכים האמיתיים של הקבוצה. אני לא רואה את רונאלדו עוזב הקיץ, אבל מצד שני אני לא חושב שפרשת קאקה שינתה משהו בסיכויים לכך.

15. pazer Member

עוד לא סגרו את קאקא.
    נשיא מילאן אמר שיש רק משא ומתן.