מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לקחת כמובן את הדברים בעירבון מוגבל בהתחשב במקור (מה שלום ה-74 מיליון על קאקה?) , אבל כמובן שהבאה של שחקן כזה תעלה כמה שאלות. אין לי ספק שאם נביא את ולנסיה, זה אומר שמישהו יילך, ואני לא מתכוון להשאלה של טושיץ' או משהו כזה. שוב, האופציה של טבס במקום אחר ורונאלדו כחלוץ. אני פשוט מרגיש שגם להשאיר את טבס (או להביא חלוץ בכיר אחר במקומו) וגם להחזיק קיצוני כמו ולנסיה בנוסף לכל שאר השחקנים הבכירים שלנו בחלק הקדמי, זה יותר מדי, עם כל הכבוד לחשיבות הסגל הרחב.

2. THE STRETFORD END Member

ההבדל באם ולנסיה יגיע זה שאנחנו מקבלים קיצוני לכאן ועכשיו ולא שחקן שעדיין מתבשל(נאני,טוסיץ),
    הבאת ולנסיה זה אומר פחות שימוש של רונאלדו וחשוב יותר,רוני,בצדדים,
    זה אומר פחות סתימת חורים של קשרי אמצע,פלטצר ואפילו גיבסון בצד ימין,
    אם הוא יגיע אני לא חושב שזה אומר נאני החוצה,גם לא פארק,
    זה אומר חיזוק נוסף לאיזור שהוא יחסית דליל או לא מספיק חזק אצלנו ועובדה היא שמשחק האגפים שלנו
    העונה לא היה כבעבר.

3. נועה האדומה Member

בשום פנים ואופן אין לי כוונה לחדש את הדיון החבוט בשאלה 'רונאלדו - עדיף שישאר או שילך'.
    אני גם זוכר שביקשתי גביע אירופה ואז לשחרר אותו.
    אבל - בניגוד לכל ההעברות בעבר, בקהאם, סתאם, רוד, ורבים אחרים:
    קשה לי לדמיין את יונייטד בלי רונאלדו.
    תנסו לבד בבית. לעצום עיניים, ולחשוב עליו משחק במקום אחר.
    פתאום זה נראה לי באסה, קטסטרופה, החלשה עצומה, אבדן גלאם (לא משה..).
    לא רוצה שילך.

4. elidr1 Member

צעד בכיוון הנכון, אנחנו ללא ספק זקוקים לחיזוק בצדדים. ובנוסף כמו שאמרתי בעבר, לדעתי נאני בדרך החוצה.
    בכל מקרה, אני עדיין מחזיק אצבעות וחולם על אשלי יאנג. נאני+כסף תמורת יאנג, יכול בהחלט להיות קסום לוילה וגם לנו.

5. George Best Member

מה יהיה כל-כך קסום בזה עבור וילה?
    העוד כמה מיליונים (כמה זה כבר יהיה, 8?) + שחקן ברמה נמוכה יותר עבור אחד השחקנים הכי יעילים בכדורגל האנגלי?

אני גם לא רואה מצב שנאני מסכים לעבור לקבוצה כלשהי באירופה שלא משחקת בליגת האלופות...

לא מבין מאיפה אנשים מקריצים עסקאות כאלו.
    אם יאנג יגיע ליונייטד, ולא ראיתי בשום מקום שמועה לדבר כזה, נאני לא יהיה משולב בעסקה.
    אם יגיע אלינו ווינגר זה יהיה ולנסיה.

6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

בכלל, מצבנו הכלכלי מספיק טוב בשביל לא לעשות טריידים.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכמנו על מכירתו של פרייזר קמפבל להאל. הסכום המוערך: שישה מיליון פאונד. כסף טוב.

8. Dimitar Berbatov Member

חבל לי, יכל להפוך לדעתי לאיזה קלף שלנו ועם המהירות שלו יכל לעשות שינוי.
    אבל כן, כסף טוב, טוב מאוד שיכול לעזור לנו לעסקת ולנסיה שאני מאוד מקווה שיגיע

9. ManUtd Fan Member

יש לציין כי זה עדיין לא סגור וגם סנדרלנד, סטוק ופולהאם נמצאים במרדף אחריו, ע"פי הכתבה בסקיי-ספורטס .
    האמת, המחיר נראה דווקא טוב מאוד, אך אני לא יודע אם צריך למכור אותו. הוא הרשים מאוד בתקופת ההשאלה שלו בהאל בצ'מפיונשיפ, אך אצל יונייטד הוא בקושי שיחק, וכששיחק הספיק להביא את אחת מהחמצות העונה (נגד ניוקאסל במחזור הפתיחה). אצל טוטנהאם גם כן בקושי וקיבל הזדמנויות (ודווקא כשקיבל אני זוכר שהוא היה סולידי). אני עדיין לא יודע מה יהיה המהלך הנכון מהבחינה הזאת, אך אם טבז נשאר לבטח אין לו מקום בקבוצה כשיש גם את וולבק ומאקיידה.

דני סימפסון גם כן הרשים אותי דווקא בתקופת ההשאלה שלו אצל בלקבורן כשאינס עוד היה המאמן שלהם, לאחר חילופי המאמנים הוא לא קיבל את הקרדיט. גם כאן יש את רפאל, נוויל, בראון ואושיי על העמדה שלו. רפאל כישרוני הרבה יותר, נוויל לקראת סיום הקריירה ולמרות זאת יש את בראון שישמש גם כגיבוי לבלמים וגם למגן הימני ואילו אושיי ישמש כגיבוי לעמדת המגן השמאלי ברוב הזמן (אם לא הפציעות, סביר להניח שזה גם מה שהוא היה עושה השנה) אך גם הימני. רפאל, כאמור, כישרוני הרבה יותר וצפוי לקבל יותר הזדמנויות בעונה הבאה. לא נראה לי שהוא רוצה להיות שלישי ברוטציה (ואולי אפילו רביעי או חמישי), לכן אני לא רואה איפה הוא יכול להשתלב.

ואחרון אחרון מאוד חביב, דארון גיבסון. השחקן שהכי הרשים אותי משלושת השחקנים האלה. בעיטות אדירות מרחוק (ע"ע השער האחרון שלו בעונה הזאת, וגם בחצי הגמר הגביע האנגלי הוא הביא בעיטה שלא הייתה רחוקה מהחיבורים). מאוד מזכיר לי במשחק שלו את קאריק, אך הבעיה איתו היא שהוא נעלם לפרקים גדולים מהמשחק. אני מאמין שהשאלה תהיה הדבר הכי טוב עבור שני הצדדים. יש לנו את פלטשר, קאריק ואנדרסון על העמדה שלו. גם הארגריבס כשיחזור מהפציעה, גיגס וסקולס. כרגע לפחות, אין לו מקום. אבל חבל לבזבז כישרון כזה גדול, לכן המהלך הכי נכון לטעמי יהיה השאלה, אך לקבוצה שבה הוא יקבל את הדקות להן הוא זקוק.

10. THE STRETFORD END Member

תמיד מבאס לראות שחקן תוצרת בית עוזב אבל,
    הוא חוזר למקום שבו הוא הכי הרבה הצליח עד כה בקריירה הקצרה שלו,
    האל מרוויחים אותו לאחר עוד עונת למידה במועדון בסדר גודל כמו של טוטנהאם ופריימיר ליג,
    אנחנו נקבל סכום לא מבוטל עבור שחקן צעיר מוכשר אבל די חסר ניסיון ויש לנו מספיק כאלה בסגל.

11. elidr1 Member

בסופו של דבר יאנג יעזוב את את הוילה. אם זה לא יהיה העונה הזאת, אז זה יהיה עונה הבאה. לולילה יהיה לדעתי עדיף לקבל תמורתו את נאני+15-20 מיליון ליש"ט . זה נותן להם סכום יפה של כסף+ מחליף שיש לו כישרון לרשת את מקומו של יאנג בעתיד, במקום לקבל רק כסף ולשבור את הראש בחיפוש אחר מחליף.

קשה לי להאמין שברצלונה, צלסי, באיירן,אינטר,ריאל וכד' ירדפו אחרי מישהו שהוא ברמה "נמוכה" לדבריך. ועוד יותר קשה לי להאמין שלקבוצות ברמה של סביליה יש את ה-10-15 מיליון ליש"ט שנאני יעלה.

אני לא אוהב את התמיכה שיש פה במכירת שחקני הבית הצעירים. אני אישית חושב שהחלטה למכור את קמפבל היא נכונה, כל עוד פרגי מתכוון העונה לתת לוולבק את התפקיד החלוץ השלישי. אם יש שחקני בית שיכולים להיות שחקני רוטציה או הרכב לגיטימיים אצלנו, חייבים לתת להם דקות משחק כדי לא לאבד אותם. בסופו של דבר אנחנו נגיע למצב שזה דבר נדיר שיש לנו בכלל שחקן בית, שהוא שחקן לגטימי אצלנו ברוטציה או בהרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  12. George Best Member

20+ נאני?
    טוב שלא הוספת גם את וידיץ' ורונאלדו...

ואני בהחלט רואה סרט שיאנג ממשיך עוד הרבה שנים טובות אצל הוילנס.
    יש מספיק דוגמאות לשחקנים נהדרים שהמשיכו שנים רבות בקבוצות שהן לא בטופ 4.
    אבל אי אפשר לדעת, באמת שלא.
    מחר תבוא שיטי ותציע עליו 40 מיליון, זה יפתיע מישהו...

הפכתם את נאני לאפס מאופס.
    כן, הייתה לו עונה רעה, אבל זה ממש לא אומר שהוא שחקן כזה.
    הוא הראה ניצוצות ויכולת נהדרת בעונה הראשונה וזה מראה שיש לו את זה.
    הבעיה היא בראש, ואין אדם יותר מתאים מפרגי לסדר זאת.
    השאלה היא האם הבוס מאמין בנאני או לא.

ואם נוותר עליו, יהיו מספיק קבוצות טובות, בטח ובטח משתתפות קבועות בצ'מפיונס שישמחו לקלוט אותו...

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  13. elidr1 Member

יאנג שווה את ה 30 מיליון ליש"ט. שחקן אנגלי, לדעתי הקיצוני השני בטיבו בליגה האנגלית אחרי רונאלדו. כמה לדעתך הוא שווה? 20 מיליון ליש"ט ?:aaarofl: . וכמה אתה חושב שווה שחקן שבקושי ראה דקות משחק בעונה החולפת ובדקות שהוא שיחק היה לא משהו?

14. George Best Member

מה עישנת/הסנפת/הזרקת?

איפה אמרתי שהוא שווה 20?
    סה"כ אמרתי שאתה חי בסרט אם אתה מאמין שנשלם 20 מיליון + נאני עבור יאנג.

וכן, בעולם שבו רובי קין וג'רמיין דפו נקנים ב-20 מיליון פאונד, אז אשלי יאנג בהחלט שווה את ה-30.
    וכמו שאמרתי, אי אפשר לדעת מה יקרה.מחר (/עוד שנה/שנתיים, לא עקרוני) תבוא שיטי ותציע צ'ק פתוח ללרנר עבור יאנג...זה יפתיע מישהו?

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בכלל לא מצב פשוט. ראינו איך נאני ואנדרסון נתנו עונה ראשונה טובה מהצפוי, ואז ירידה בעונה השנייה. זה יכול להיות כך גם עם וולבק. בכל זאת, יש הבדל בין שחקן "חדש מהאריזה" שצץ ושחקן שכבר ראו ושמעו עליו. וולבק בסך הכל בן 18 ואני לא חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להפוך אותו לחלוץ השלישי שלנו, שאם לא מחשיבים את רונאלדו כחלוץ - זה שחקן שפותח בכל פעם שרוני או ברבאטוב נחים, שלא לדבר על פציעה של כמה שבועות. גם לחץ גדול עליו וגם סיכון לא קטן בשבילנו.

זה ההבדל העצום בין קמפבל לוולבק ומאקדה. קמפבל עוד שלושה חודשים בן 22. וולבק ומאקדה עוד אפילו לא מריחים את ה-19. יש לנו עוד מרווח פעולה איתם. לתת להם עונה של בעיקר משחקי גביע וגביע הליגה, לשלוח אותם בהשאלות, לראות איך הם מתקדמים. עם קמפבל כבר אין. זה או שאנחנו באמת הופכים אותו לחלוץ שלישי (כי על פחות מזה לא יהיה טעם להשאיר אותו) או שאנחנו מוכרים אותו, כי בגיל הזה אין טעם בעוד השאלה.

בסופו של דבר, כמו שראינו עם רפאל וגם אוואנס, שחקן טוב יקבל את ההזדמנויות שלו לבסס לעצמו מעמד.