כתחליף לכריסטיאנו מדברים על בנזמה ומדברים על ריברי ואפילו על שמות כלל לא נוצצים כמו אריאן רובן,ווסלי שניידר ואנטוניו ולנסיה אבל משם אחד ראוי מתעלמים לחלוטין והוא הברזילאי המעולה גראפיטה מלך השערים בעונה החולפת של הבונדסליגה עם 28 שערים והגורם העיקרי לזכייתה הסנציוניות באליפות של וולפסבורג, למרות שהוא כבר בן 30 לדעתי מדובר בתחליף הולם וראוי באותה מידה בדיוק כמו בנזמה וריברי וכמובן שהרבה יותר מרובן שניידר וולנסיה לכן פרגי והנהלת יונייטד בהחלט צריכים לקחת אותו בחשבון ולחשוב עליו כעל תחליף ל"בוגד".
אמיר ע עניין הרוטציה זה בהחלט משהו שטבז לו ישאר יצטרך להסכים ולהסתגל לו, כי בלי קשר לרונאלדו,יבואו שחקני רכש במקום,ככל הנראה יותר מאחד, השאלה הוא מבחינתו יעדיף להישאר ביונייטד וגם אם לא ישחק בכל משחק או שיעדיף קבוצה כמו שיטי למשל וששם מובטח לו הרכב בכל משחק. יכול מאוד להיות שהבאתו של בארבטוב היתה הסממן הראשון של פרגוסון לשינוי סגנון המשחק והמבנה שלנו לעונות הקרובות שהמהירות כבר לא משחקת תפקיד ראשון בכל הנוגע לחלק ההתקפי אלא לתת דגש על משחק שונה וגם בארבטוב הוא לא חלוץ הסופה דמוי רונאלדו ובסוג הזה טבז לא הולך לאיבוד ולא שהוא שחקן איטי גם ככה. אין ספק שהלחצים שהפעילו בעלי הכרטיס והסוכן גרמו לטבז לדבר יותר מדי בתקופה האחרונה, הם בלחץ גם כן(כל אחד ואינטרס שלו,חוזה שמן ביונייטד של שחקן שלהם זה אומר פרסון גדול יותר ולאחר מכן כסף נוסף גם מפרסומות ועוד ועוד),בהחלט לא הוסיף נקודות זכות. שורה תחתונה,נחכה לראות עד כמה פרגוסון רוצה או לא רואה את טבז כחלק מהקבוצה שלו בעתיד.
ועוד משהו לגבי טבז, אנחנו כבר שבועיים,שלוש אחרי סיום העונה ועוד וטבז הרי שחקן חופשי ועדיין לא ראיתי שקבוצה שיכולה להרשות עצמה לרכוש אותו עושה זאת,מעבר לשמועות על שיטי וליברפול עדיין לא היה שום דבר, עכשיו יכול להיות שמחר או שבוע הבא זה יקרה ונשמע על טבז חתום בקבוצה אחרת, אבל יכול להיות גם שהמשא ומתן בין הנציגים שלו ליונייטד נמשכים והם עדיין נותנים לנו את האופציה הראשונה ואולי לכן אנחנו לא רואים אותו כבר במקום אחר.
אז הלך רונאלדו, אני בטוח שאנחנו לא צריכים להתחרפן בחלון העברות הקרוב ולרכוש שחקנים במחירים של מעל 35 מיליון ליש"ט. אנחנו צריכים לעשות עונת מעבר שבה החלק התקפי ייבנה מחדש ובקיץ הבא נעשה רכישות חסרות עם צריך. בהתקפה צריך להישאר עם רוני ובארבטוב ולא להחתים את טבז, וזה כדי לקדם את וולבק. בקיץ הבא נוכל לרכוש חלוץ מוכח, במקרה שבארבטוב לא ירשים העונה או במקרה שלא נראה קפיצת מדרגה ביכולת של וולבק. בנוסף גם אם פרגי רוצה לרכוש חלוץ הקיץ, עדיף שזה יהיה גולר ולא טבז. בצדדים צריך להביא קיצוני אחד(בטח לא את ריברי) במחיר סביר(עד 30 מיליון ליש"ט), כשהעדיפות שלי היא יאנג. בנוסף צריך לתת לנאני/טוסיץ עונה שלמה בהרכב הפותח להשתפשף(במשחקים טקטיים יותר פארק יכול לפתוח). ובקיץ הבא להביא עוד קיצוני במקרה הצורך. זהו לא צריך להביא את בנזמה, ריברי,יאנג וכד'. משהו צנוע, אנחנו לא ריאל וגם אני מקווה שבחיים לא ניהיה.
אם הייתי אוהד יונייטד הייתי שמח שהגועל נפש הזה יעוף כבר...שחקן שכבר עשה צחוק שנה שעברה עם הטלנובלה עף מהמועדון שאתם כל כך אוהבים ותאמינו לי שאתם מפסידים שחקן אבל מרוויחים קבוצה.
אנשים מתעסקים לטעמי הרבה יותר מדי בכסף ובעוד מיליון או פחות מיליון. זה לא משנה כמה שחקן עולה ובטח שזו לא פונקציה לאיכות שלו. במקרה הנפוץ זו מחמאה לסוכנים שלו. מצד אחד, אני עם אלה שטוענים שאין צורך לקפוץ מעל הפופיק עכשיו ולרדוף אחרי שחקנים שלולא המכירה של רונאלדו בסכום הנ"ל פשוט היו מוגדרים על ידי ההנהלה של יונייטד כ"בלתי מושגים". זה שמכרת שחקן בסכום מטורף לא אומר שהדבר ההגיוני לעשות כדי למלא את המקום שלו הוא לרוץ ולזרוק סכום אסטרונומי לא פחות (גם אם זה "רק" 40 או 50 מיליון פאונד..) על שחקן. מצד שני, לגמד את החשיבות של רונאלדו ואת המשמעות של התרומה שלו במסגרת הקבוצה רק כי היה לו אופי מסריח זו טעות לא פחות חמורה. אני לא חושב שיש היום שחקן בעולם שיכול להיכנס לנעליים של רונאלדו ולעשות את העבודה שהוא עשה בצורה זהה - ככה זה כשאתה מספר אחד בעולם, זה הופך את ההחלפה שלך לדי מסובכת. אבל זה לא אומר שזה בלתי אפשרי, רק צריך לרדת מהקטע הזה של חיפוש "המחליף של רונאלדו". מנצ'סטר יונייטד צריכה להחליף את השיטה ולבטל את התלות שהייתה לה בשחקן אחד על ידי חזרה לסגנון משחק הרבה יותר קבוצתי. על הדרך היא גם תהיה חייבת להביא כמה מחליפים ותהיה חייבת לעשות את זה העונה.
עם הכסף הגדול מהמכירה על רונאלדו כבר באות שמועות וידיעות, באיטליה אומרים כי מנצ'סטר מעוניינת במירקו וויצ'ניץ' של רומא.. דעתכם? כמו כן יונייטד הגישה הצעה רשמית(לפחות כך טוען הטוטוספורט) על בופון,30 מיליון יורו,ההצעה כמובן,נדחתה על הסף מצידה של יובה...
דעתי היא שכשלמועדון כדורגל יש כסף, אז השמועות לגבי השחקנים שהוא 'רוצה' הופכות מאוד נפוצות ובעיקר מאוד אינפנטיליות.
מן הסתם,אבל השאלה הייתה מכוונת לגבי האם וויצניץ' יתאים לשיטה/ברמה ליונייטד? אני חושב שהוא דווקא לא אופציה רעה,הוא שחקן מעולה,יש לו סיומת נהדרת והוא מאוד מגוון טקטית..
ווצ'יניץ' שחקן נחמד מאוד, אופציה סבירה אם אנחנו בסך הכל מחפשים מחליף לטבס כמי שלפעמים יפתח בהרכב ולפעמים לא. אבל אישית, אני מעדיף שחקן מהיר יותר.
מה הולך לזקן עכשיו בראש? איך הוא רואה את העונה הבאה וזאת שאחריה? בעמדת השוער אם הפצוע האנגלי מספר 2 פוסטר יהיה כשיר אז אפשר לישון בשקט באשר לגיבוי להולנדי המעופף. בהגנה אין צורך בחיזוק דחוף ואם ווסלי לא חוזר לעצמו אז יש בצד ימין את התאום מבת ים ובצד שמאל את התאום השני כגיבוי לאברה. בקישור הייתי מת לראות את אשלי יאנג לובש אדום, גם שחקן שחקן, גם אנגלי וגם כי יש צורך דחוף בשחקן מסוגו. נאני? שאלה שאין לה פתרון. הארגריבס? אם היינו יכולים לבנות על הפצוע האנגלי הזה,זה היה מוריד לזקן הרבה כאבי ראש. שאלת השאלות היא האם הוא יחזור, מתי ואיזה שחקן נקבל? גיגסי, סקולסי,נוויל, כל מה שנקבל מהאגדות האלה יהיה בונוס אבל אי אפשר לבנות עליהם יותר ממה שהם מסוגלים לתת. על פלטשר וקאריק אפשר לבנות ,אני גם מקווה שהזקן מחזיק מגיבסון ובכל זאת הקישור זקוק לחיזוק משמעותי. בהתקפה הייתי שמח אם היה מגיע איזה רוד סטארידג' חדש אבל זה לא יקרה.. מה שיש כרגע זה טוב מאוד, ברבא בשפיץ ורוני מאחוריו (הוא נולד לזה) וכגיבוי בהנחה שטבז הולך יש את וולבק,מקדה ,קמפבל. מכרנו לכלבים של פרנקו את מכונת השערים שלנו כך שבאמת קשה לדעת איך הסגל יגיב לשינוי . הפתרון נמצא בראש של הזקן החכם.
זה די עלבון ליונייטד. סביר להניח שווצ'יניץ' לעולם לא יעבור לקבוצה בסדר גודל כזה, הוא לא שחקן לרמות כאלה, אבל אם כן הוא יהיה פלופ.