לא יודע מה איתכם לי לא היה ספק שנכבוש במחצית השנייה. השער ממש לא הפתיע אותי. ידעתי שהסקוטי ידע בדיוק מה להגיד להם במחצית כדי לעלות את סף הטירוף. בניגוד לשאר המשחקים הגדולים שבהם אני מצדד במערך של 4-3-3 עם פארק נאני/ולנסיה באגפים, מול ליברפול אסור לוותר על ה4-4-2. ליברפול משחקת עם חלוץ 1 בחוד שג'רארד מאחוריו. אסור לוותר על השילוב של בארבה ורוני שנראה קטלני מה גם שרואים שבזמן האחרון יש חיבור טוב גם בין בארבה וולנסיה. בכל זאת אני חושב שכן פארק צריך לפתוח במשחק הזה ועל חשבון נאני.
פרגוסון מדבר על המירוץ לאליפות. http://soccernet.espn.go.com/news/story?id...england&cc=4716 אני חושב שהדיון שהתפתח כאן באשר לשאלה האם בראון נותן עונה טובה או לא ממחיש עד כמה פרגוסון מאמן גדול, עם כל הצער שבדבר (אם כי כבר לא צריך להמחיש את מה שמומחש ). אפילו אם הוא לא נתן עונה טובה, עובדתית אתם הקבוצה שספגה הכי פחות שערים בליגה עד כה (אחרי וילה! איך זה ייתכן שוילה ספגו הכי פחות? ועוד עם ריצ'ארד דאן במרכז ההגנה..), למרות שאוונס ובראון פתחו בכמות לא מבוטלת של משחקים העונה, כולל במשחקים קשים יחסית, כגון: נגדנו באמירויות, צ'לסי בגשר. ואני לרגע לא טוען שמאוונס לא יצא כלום ושבראון בלם גרוע, אלא שהייתם צריכים לספוג יותר שערים כאשר וידיץ ו/או פרדיננד נעדרו. המספרים כאן מדברים בעד עצמם. והגדולה היא בכך שגם בהרכב חסר ההגנה שלכם נראתה טוב יותר מהגנות אחרות וספגה פחות מהן..
בדיוק. גם אני חושב שההסבר לכך הוא קודם כל במאמן. הסקוטי יודע לתת ביטחון לשחקנים גם אם הם אפורים, גם אם חזרו מפציעות ארוכות וגם אם העיתונים שוחטים אותם כל יום ראשון. ראה ערך פוסטר, פארק,נוויל, בראון במהלך הקריירה ועוד. פרגי אמר נכון שרונאלדו יודע מה המשמעות של לשחק ביונייטד. אצלנו אף עיתונאי לא מוזמן למתחם האימונים בקארינגטון. האימונים המעטים שאפשר לצלם ולהביא את התקשורת הם במשחקי ראווה כגון דובאי או במשחקי חוץ באלופות. ואיך וילה ספגה הכי פחות? אני חושב שזה די מובן. הקבוצה הזאת משחקת כל כך הגנתי, אפור ושטחי. כדורים ארוכים לחלוצים ולשחקני הכנף תוסיף לזה מימד של פיזיות וקשיחות במשחק שלה והרי בעונה בה ההגנות של יונייטד וצ'לסי לא בשיאן מסיבות אלו ואחרות, אסטון וילה ניצבת לה במרומי הטבלה מבחינת יכולת הגנתית.
dailymotion.com (תקליד מנצ'סטר יונייטד בחיפוש) footytube.com 101greatgoals.com sport2.co.il (האתר של צ'רלטון)
אפשר להוסיף לרשימת הפצועים גם את דני וולבק עם פציעה בברך שדורשת ניתוח וגם הוא סיים את ההשאלה בפרסטון ואת העונה. לא יודע אם ההדחה של צ'לסי טובה לנו או לא, מצד אחד אני שמח שהם עפו,מצד שני יש להם פחות עומס במאבק בליגה ולשחק פחות משחקים באמצע השבוע בשלב הזה של העונה זה לא רע בכלל מבחינת הנקודה הזו, מצד שני אולי ובתקווה שזה יגרום לכדור שלג שלילי. כך או כך,זה תלוי בנו ובתוצאות שנעשה,גם מולם. ואיך לעזעזל בפעם המי יודע כמה דין יונייטד אינו דין ליברפול, את ריו שלחו בכיף על מרפק לשחקן ל 4 משחקים, את גרארד אפילו לא מעמידים לדין ולא מעניין אותי הכוכבית של השופט ראה או לא ראה, אפלייה ואנחנו בכלל לא שחורים...
איך אואזיס שרים? good to be back! (לפורום, לא לארץ)! מה זה המזג אוויר המבחיל הזה?ועוד הבנתי שהגעתי ליום "קריר". אז ככה... ביום שלישי בצהריים נחתנו במנצ'סטר, ישר למלון, שמים את המזוודות, מחליפים לבגדים מעט יותר חמים והליכה של 10 דק' לבישופ בלייז - כמה בירות טובות, קנינו את הצעיפים הירוק צהוב (עוד אגיע לזה) ואז לאולד טראפורד, אחרי המתנה של שעתיים בקור לא אנושי יוצאים שחקני מילאן מהאימון, בקהאם עובר אוהד אוהד וחותם, איזה מלך! אחרי זה חזרנו לבישופ לעוד בירה (טוב נו, רק אני, אבי הכוסית לא פרטנר בשיט, twat) ואחרי צפייה קצרה בארסנל - פורטו (מחצית הספיקה, היה ברור לאן נושבת הרוח), נפלה כל העייפות וחזרנו למלון כדי לישון. הגענו עם כרטיסים ביד למילאן (חרא מקומות) ופולהאם (מקומות מעולים בסאות', 50 כיסאות צדדית לספסל של יונייטד), על כל כרטיס שילמנו 50 פאונד (דרך המועדון). החלטנו (אני ואבי cantona 7) שאנחנו רוצים מקומות יותר טובים למשחק מול מילאן, וגם אם זה אומר שנאלץ להוסיף עוד לא מעט כסף. שעתיים לפני שריקת הפתיחה מול מילאן אנחנו יוצאים לאולד טראפורד, נתקלים בספסר, קונים כרטיס (50 פאונד + שלנו)...עכשיו באמת שאני רחוק מלהיות אדם תמים או שקל לעבוד עליו, אבל כשבדקנו את הכרטיסים במתחם הרשמי לכרטיסים צמוד לאולד טראפורד, הסתבר שהם מזויפים. איך ברגע אחד כל המצב רוח יורד, מחשבות שליליות על ליסוע במיוחד לאולד טראפורד ובסוף אולי לא לראות את המשחק בתוך האצטדיון...לא נעים בלשון המעטה. הבחור שבדק לנו את הכרטיסים היה סופר נחמד, ושנייה לפני שאנחנו רצים לחפש מעוד ספסר (הפעם עם קצת יותר ניסיון), הוא שולף לנו משפט שלא האמנו לו: אנחנו יכולים למכור לכם כרטיסים... (יום לפני זה נכנסו לאותו מקום, אמרו לנו שאין כרטיסים). הציע לנו כרטיסים ב-54 פאונד, הייתי בטוח שהם ממוקמים הכי נורא שיש, אבל באמת שלא היה אכפת לנו, העיקר שיהיה כרטיס ביד. אני שואל אותו איפה הם ממוקמים, ולאוזניי הלא מאמינות הוא מספר שהם לסאות' סטנד ונשמרים עד כמה שעות לפני המשחק עבור המשפחות של השחקנים!רציתי לשבור את הזכוכית ולקפוץ ולנשק לו את הרגליים...2 שורות מעלינו כבר היה האזור של העיתונאים, את ההרכבים למשחק בדקתי מהדף הרשמי שהם קיבלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx על המשחק עצמו אין הרבה מה להוסיף, עשיתם זאת בעצמכם בצורה נהדרת, אבל באמת שהרגע שבקהאם נכנס כמחליף ולא פחות כשבסוף המשחק הוא עבר ליד הסטרטפורד אנד, אוהד זרק לו צעיף צהוב-ירוק, בקהאם התכופף, אסף אותו מהדשא ולבש אותו - איזה מלך! אחרי המשחק ממהרים לבישופ, כמה בירות טובות, אווירה נהדרת (צילמתי סרטונים), שני השירים שכיכבו היו על רונאלדו viva ronaldo, could've won the cup, but he fucked it up, viva ronaldo, שיר גדול, ועוד שיר כמובן לשיטי they wanted kaka, they got bellamy, cause city are a massive club, פשוט גדול! יום אחרי נסענו לדרבי המילואים (10 דק' עם הטראם, הליכה של עוד 10 דק'), סה"כ חוויה נחמדה, מאוד אותנטי, המגרש היה מפוצץ אבל האכזבה מהאווירה הייתה עצומה - אתה אומר לעצמך שקהל שמגיע למשחק מילואים חייב להיות קהל ששר, אבל למרבה האכזבה בקושי היו שירים להוציא איזה קומץ של כמה אוהדים מאחורי אחד השערים, חבל חבל חבל. לגבי המשחק עצמו, שיטי הייתה טובה יותר, אנחנו עלינו ליתרון כפול משער נגיחה של דה-לאט (שנפצע בצורה לא נעימה בהמשך) ושער יפהפה של וויליאם קין עם העקב אחרי בישול נהדר של דיוף (הוא ואוברטן רמה מעל כולם), שיטי עם שני שערים מאחורים כולל פנדל (מוצדק) בתוספת הזמן קבעה תוצאה די מוצדקת (הגיע להם למען האמת). יום שישי סתם סיבובים בעיר, עשינו את הסיור באולד טראפורד (שום דבר לא קנינו במגה סטור!) פאבים, עד ליום שבת בצהריים, לקחנו רכבת לבולטון, 20 דק' נסיעה עד לתחנה שצמודה לריבוק סטדיום (הליכה של 2 וחצי דקות), קנינו כרטיסים ממש על דגל הקרן (מבחינת גובה - באמצע, אחלה מיקום), 24 פאונד כ"א, הרגע שדיוויס כבש היה מאושר עבורי, הסרטתי את הפנדל בפלאפון, נייס. לגבי המשחק עצמו, ממש רחוק מלהיות 0-4, שתי הקבוצות עם 5 בעיטות למסגרת, אבל קבוצה אחת עם הגנה ביום נייטמר (במיוחד קלדוול וקירקלנד), בעוד בצד השני יש שוער ענק, וגם הפנדל שחרץ את גורל המשחק על תמיר כהן - לא היה ולא נברא, אבל כנראה שהוא שם למעלה רצה לסדר לי גול של דיוויס... דיוויס ביופי של משחק (בישול ושער), ובכלל הייתה אווירה נהדרת, למי שלא יודע וויגן ובולטון זה דרבי ועבור כל אחת מהשתיים מדובר ביריבה הכי גדולה, 21,000 צופים, לא רע בכלל! אחרי המשחק המתנו לרכבת בערך כחצי שעה, כי חיכו לתת לאוהדי וויגן לעלות על הרכבת ראשונים, כמובן שהיו הקנטות בין מחנות שתי האוהדים, ממש תענוג!כל זה בקור לא אנושי (מנצ'סטר לעומת בולטון זה אילת, בחיי), אבל להתמוגג מכל רגע. יום ראשון הגענו לאולד טראפורד משהו כמו שעה וחצי לפני המשחק, התור לבישופ...פאקינג הל, אי אפשר לזוז, לכן סתם הסתבובבנו בדוכנים ומסביב למגרש, נכנסו למגרש..שוב לגבי המשחק אין הרבה מה להוסיף, רק חשוב לי לציין שכנ"ל לגבי המשחק מול מילאן - האווירה מסביבנו של בית קברות, ברדיוס הקרוב אלינו רק אני, אבי ועוד חסיד אחד שרים, כל היתר מסביב לא מוציאים הגה. כמובן שהסטרטפורד עבד במתכונת מלאה ועשה את העבודה כרגיל וגם ביציע ממול, אבל בסה"כ אפשר היה לצפות ליותר. הקהל של מילאן קיבל הקצאה (ככה זה בצ'מפיונס, אף איי קאפ וקרלינג קאפ) של 7,000 (בניגוד ל 3,000 בליגה), ועשה עבודה לא רעה בכלל, במיוחד בסיום המשחק. היה גדול כשהקהל האיטלקי התעצבן מקבלת הפנים שלנו לבקהאם והחליט לשרוק לקינג דיוויד בוז בכל נגיעה שלו בכדור!ענק ענק ענק! אומנם האזור שהיה מוקצה לאוהדי פולהאם התמלא, אבל סה"כ הם היו שקטים וחוץ מהשיר הנחמד לבובי זמורה, כלום ושום דבר. לגבי הצעיפים הירוקים - צהובים, עד שלא רואים בעיניים לא מאמינים עד כמה התופעה הזו חזקה, מתוך כל 30 אוהדים שמגיעים עם צעיפים, בחיי ש-29 מהם עם הצעיף הזה, וגם החולצות החדשות (Love united, hate glazer) בצבעים המפורסמים תופסים תאוצה, השנאה לגלייזרים פשוט עצומה. יום שני נסענו לליברפול (הייתי על תקן מדריך בטיול היות ואבי הליצן הוא כנראה אסטרונאוט שלא יודע איפה הוא נמצא, לא נורא.ממש אהבתי את הקלות שלהגיע לכל מקום, הכי פשוט וקל שיש) ישר למוזיאון הביטלס (הנהג מונית היה אוהד אברטון, ברוך השם, שאל אותי מה עם עידן טל), סיור מרגש וחוויה בלתי רגילה, לאחר מכן הסתובבנו ממש מעט ברגל וישר חזרה למנצ'סטר, הנהג מונית בחזור היה בעל מבטא ליברפולי סטייל ווין רוני...בחיי שגם הנהג מונית שעצר לדבר איתו לא הבין מילה, זה היה משעשע! על המשחק מול פומפי ויתרנו כי אם היינו רוצים לראות אותו, היינו צריכים להישאר ללילה שם וזה היה בעייתי היות והטיסה לארץ ממנצ'סטר הייתה אתמול בצהריים. סיכום טיול - הרבה כדורגל (7 שערים ליונייטד מול 0 חובה, 0-4 לבולטון כולל שער של המלך סופר קוו), פאבים, המון בירות (חצי מחיר מהארץ) קניות, מזג אוויר קריר (לא נורא, באמת שלא) - מחכה בטירוף לפעם הבאה! נ.ב, חיים וסטרטפורד - יש עבורכם צעיף כמובן, מה אתם אומרים על מפגש בפוגי מול הסקאוזרים בראשון?
זה נחמד שזה לא מעניין אותך אבל זה החוק. חוק מטומטם, אבל קיים. אם השופט לא היה שורק וגם אז לא היו מרחיקים את ג'רארד אז עוד הייתה לך עילה לצעוק ולהתקומם, כרגע כמה שאני לא מסכים עם החוק הזה הוא קיים וזה בכלל לא קשור לזה שזה ג'רארד או פרדיננד.
גורג'י יופי של חוויות וסיפורים,אני שמח בשביל שניכם וכל הכבוד שחזרתם עם 2 הניצחונות ואפילו ראית את קווין דיוויס כובש מקרוב,מה צריך יותר מזה? ליגת מילואים אין אווירה אף פעם אבל אתה לפחות יודע שכל מי שמגיע באופן קבוע לראות את הצעירים הוא אוהד אמיתי. המגרש באולטרינגהאם היה הבית השני שלי אחרי האולד-טראפורד,מת עליו,קטן ועם טעם של פעם, הפיש אנד צ'פס בחנות מעבר לכביש אחד הטובים שיש, נכנסתם לפאב שמתחת ליציע המרכזי? טיול הבא נשלח אותך לפאבים נוספים באיזור האולד-טראפורד,לא רק הבישופ (אגב,ביום רגיל כמעט תמיד יש שם מצבע,המבורגר,צ'ייפס,סלט בצד ובירה ב 5 פאונד,לא רע לארוחת צהריים) לגבי יום ראשון,יש מצב,בוא נבדוק אם עדיף יום ראשון נגד ליברפול או זה שלאחריו נגד צ'לסי. תודה על הצעיף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
סטרטפורד, בטח שנכנסו לפאב מתחת ליציע המרכזי, אחלה פאב! היינו בשני פאבים בבניין של ההארד רוק, נחמד מאוד. חבל שאבי לא פרטנר בשיט לבירות, כי אני אף פעם לא אגיד לא לבירה. האוכל בבישופ על הפנים, פעם אחת אכלתי שם סלט עוף ועוד פעם פסטה (זה היה בסדר), אבל ממבט חטוף על ההמבורגר ויתר האוכל - נראה לא משהו בכלל. הבירות כ"כ זולות...ביום שני כשראינו ליברפול - פומפי היה מבצע על כמה בירות (כל ימי שני), שילמתי על גינס פחות מ-2 פאונד, בארץ אתה משלם 5 פאונד בשקט. דיוויס כבש ממש ממרחק מטרים ספורים ממני, התרגשות גדולה. אה, שכחתי את הסיפור הכי גדול! אבי הליצן הצליח לדרוך על חרא של סוסים (למזלו לא היה טרי) באולד טראפורד, כמובן שכל מי שקלט ישר פצח ב "אהה" המסורתי, השתנתי מצחוק!
איריאל, בנוגע למחירים של הבירות- ובכן בנסיעה האחרונה שלי ללונדון (כביכול אחת מהערים היקרות בעולם) הבנתי שעם ערך הפאונד הנוכחי, ת"א יקרה ממנה כמעט בכל פרמטר. אבסורד. נחמד לקרוא שעשיתם חיים, מקווה שעכשיו כשחזרת יגיעו גם ההפסדים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx