אני מבין על מה אתה מדבר. אין לנו את אותה זרימה קבוצתית נפלאה של כמה מהעונות הגדולות שלנו, או שחקן נוסף שיכול לקחת את הקבוצה על הגב כמו רוני, כפי שרונאלדו היה עושה. זאת קבוצה יעילה ועובדת קשה - דבר שתמיד אפיין את יונייטד, אבל עכשיו מאפיין אותה עוד יותר על חשבון הברק. בתכל'ס אני חושב שיש בזה סוג של התאמה לכדורגל המודרני ולכלים שיש בידינו. כמה כבר קבוצות משחקות כדורגל מרהיב? ברצלונה, כן, וגם היא העונה נתקעת לא מעט. ריאל מדריד קורעת לגזרים את ההגנות הספרדיות המצחיקות, אבל נגד ליון גם היא לא הצליחה. ובכל זאת, העונה הזאת היא כבר התקדמות אדירה לעומת העונה שעברה, כשהכדורגל ששיחקנו באמת היה משעמם. ואני לא חושב שזה יסתיים בכך כי למרות שכשאתה מסתכל על ההרכב היום הוא היה עמוס שחקנים מנוסים, אנחנו עדיין קבוצה בהתהוות ובעוד שלוש שנים אנחנו ניראה אחרת באופן משמעותי. ועם זאת, אני חושב שגם צריך לזכור שלפעמים במבט לאחור, דברים נראים טוב יותר. אנשים מדברים בגעגוע על עונת 2002/03. לטעמי, שיחקנו כדורגל מעפן רוב העונה, אבל אנשים זוכרים את החודשיים האחרונים הנפלאים שהביאו אליפות. כשאנשים יסתכלו בעוד עשר שנים על קלטת העונה הזאת, לך תדע איך הם יראו אותה.
דניס אנחנו בתקופה שאין מקום לטעויות לכן אנחנו יותר מחושבים במשחק מאשר באמצע העונה ואולי בגלל זה אתה מרגיש משהו אחר לעומת תקופה מוקדמת יותר העונה כשגיגס למשל חזר לימים של פעם כקיצוני, שולנסיה אולי עזר פחות למגן והיה פנוי יותר להתקפות, עכשיו זה פחות רוני לצד בארבטוב ובכלל 2 חלוצים ויותר רוני בחוד והסתמכות על שלישיית קשרים מרכזיים שמותאמים ליריבה(השילוב של פלטצר,סקולס,קאריק ובמשחקים האחרונים פארק). ולנסיה אולי היום היה פחות מרשים אבל מספיק ללכת שבועיים ושלוש אחורה,לקילריות שלו נגד מילאן למשל, בסך הכל הוא אחד השחקנים היותר יציבים שלנו העונה ולטובה. נאני זה בהחלט סוג של רנסנס מאוחר אבל לפחות סוף סוף רואים ממנו את הפוטנציאל שתמיד ידענו שיש לו.
עוד בשורות מעודדות: טוסיץ כובש היום צמד במדי קלן. זה השער היותר יפה מבין השניים. http://www.youtube.com/watch?v=z6jzkEU7vWg ד"א בונים בקלן קבוצה עם לא מעט שמות מוכרים, כמו פודולסקי ומאניש. ועכשיו ראיתי שגם פטיט מבנפיקה משחק שם.
נהדר שער יפהפה. שבוע שעבר ראיתי אותו מבשל ממש לקראת הסיום למאניש הפורטוגלי. השער הביא לקלן נקודה יקרה. עד כה נראה שטוסיץ' ממצא את הפוטנציאל בתקופת ההשאלה הקצרה. אני שמח שהוא הושאל לקבוצה בליגה הגרמנית. אני מקווה מאוד שהסקוטי בונה עליו כי לסרבי כמו שראינו בשער יש טכניקה לא רעה, מהירות ובעיטה מצוינת לשער.
עדיף שפרגי ימכור את טוסיץ' בסוף העונה לאותה קלן אם יש בחוזה ההשאלה שלו אפשרות לאופציית רכישה, הליגה הגרמנית יושבת עליו יותר טוב מהאנגלית. אין לו את החוסן הפיזי להתמודד מול הבלמים והמגנים הגדולים שיש באנגליה וראינו את זה כבר. שהוא לא מסוגל לעשות כלום מול ההגנות באנגליה. זה יהיה הצעד הכי טוב ל2 הצדדים ככה ששניהם יהיו מרוצים.
מתי בדיוק ראינו את טוסיץ' מקבל דקות בכלל בקבוצה הבוגרת כדי שתסיק כבר שהוא לא מסוגל לעשות כלום מול ההגנות הקשוחות באנגליה ושאין לו את החוסן הפיזי?
הרעיון מאחורי ההשאלה של טוסיץ' לגרמניה הוא לתת לו לשחק בליגה שמבחינת קצב מאוד דומה לליגה האנגלית. כדורגל מהיר, פיזי, משטחי דשא טובים ואיצטדיונים מלאים שברמת הרעש מזכירים את הקהל באנגליה. כמו שאמרו מעליי טוסיץ' לא קיבל את ההזדמנות. ממה שאני ראיתי ממנו, ואני מנסה לעקוב אחריו בגרמניה, הוא שד לא קטן שהרבה פעמים מחליף עמדות בשני האגפים. הוא נכנס לאמצע, מכוניס כדורי עומק טובים, מרים טוב, בועט מצוין. אני חושב שגם המונדיאל הקרוב יוכל לתת לו צ'אנס להוכיח את עצמו לפרגי.
טוסיץ' הוא תעלומה יותר גדולה מ"למה החתמנו את ליאם מילר?". הוא עשה וממשיך לעשות דברים יפים מהמעט שיצא לכולם לראות אותו, ועדיין לא הצליח להשתלב ברוטציה. אני לא קונה את התירוץ של "הוא לא מספיק פיזי", לא חסר שחקנים במימדים שלו ואף חלשים יותר שהצליחו ומצליחים בפרמייר ליג. כבר דובר על זה בעבר כמה פעמים... יש משהו מעבר לזה. אני די פסימי לגביו לעונה הבאה, הסבירות שהוא יימכר בסופו של דבר נראית יותר גבוהה מאשר האופציה שיחזור ליונייטד וישתלב בסגל.
לחמם מנועים, יום שלישי זה קורה! באיירן מינכן ראש בראש נגד אלופת אנגליה וסגנית אלופות אירופה מנצ'סטר יונייטד!! קרב ראש בראש על כרטיס לחצי גמר ליגת האלופות. כדי לחמם את האווירה הכנתי משהו.. כולם מוזמנים לשים. http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs053.snc3/14100_1326637897255_1570158070_30771343_3521088_n.Xxx