מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Jack Wilshere Member

אני ממש לא חושב שפרגוסון העדיף את אוונס על פיקה או היה מוכן לוותר על פיקה.

ראיתי גם את אוונס וגם את פיקה מספיק פעמיים, ולדעתי פיקה הראה הרבה-הרבה יותר מאוונס, ויש לו גם נתונים הרבה-הרבה יותר טובים מאוונס. פיקה עשה התקדמות מדהימה בשנתיים האחרונות (וגם לפרגוסון יש חלק בזה) וכבר היום הוא אחד הבלמים הטובים בעולם. אין לי ספק שאצל פרגוסון הוא היה הופך למפלצת, אפילו יותר מפרדיננד (לדעתי הוא מוכשר יותר מהמסומם). אני כמובן לא אומר שמאוונס לא יצא כלום..

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/4/10
  2. astaropus Member

אין לי בעיה עם אוונס אבל תיהיה אמיתי, נאמנות זה טוב ויפה אבל ברצינות...
    אם הוא לא היה בריטי היית אומר את אותו הדבר?

3. astaropus Member

התגובה לא אל מר ארסנל

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוואנס מצוין. לא אלגנטי כמו פיקה ולא מטפל בכדור כמוהו, אבל בכל הקשור לעבודת הגנה נטו - לא נופל ממנו. אני לא חושב שהיה כאן עניין של בחירה באוואנס על חשבון פיקה. היינו מנסים לקדם את שניהם, אבל זה הגיע למצב שהבחור רצה לעזוב, וזהו.

5. THE STRETFORD END Member

Mr. Arsenal

אם פרגוסון היה רוצה את פיקה ביונייטד פיקה היה נשאר ביונייטד,
    שום שיקול מעבר למקצועי לא מכריע אצלו.

אוונס מאז עשה התקדמות אדירה,ביכולת ובמספר המשחקים,
    שותף היה לאליפות,הגעה לגמר גביע אירופה וביכולת טובה,
    הבעיה הכי גדולה שלו היו ריו ווידיץ,צמד שהיה הטוב באירופה בשנתיים האחרונות,
    לא אוונס,גם לא פיקה היה יכול להזיז אותם מהמקום.

לכתוב ומבלי לפרט אילו נתונים יש לפיקה וכל-כך טובים ממה שיש לאוונס להציע זה לא רציני.

astaropus

פרגוסון נאמן להצלחה של יונייטד וזה לא משנה לו אם זה ע"י שחקן ספרדי או צפון אירי.
    יש חשיבות לשחקנים מקומיים בקבוצה.יש לזה ערך מוסף,אין ספק בכלל,אני תמיד בעד מקומי טוב על פני זר טוב,
    אבל כשמדובר בשחקנים צעירים וכאלה שעוד שותקים בחדר ההלבשה אין לזה השפעה אלא לאחר כמה שנים טובות כשהם הופכים להיות שחקנים מרכזיים ומובילים יותר,
    לכן והדבר הראשוני החשוב זה מקצועית מי טוב ומתאים יותר לקבוצה.

אמיר ע

אי אפשר היה לקדם את שניהם על אותה המשבצת ובמצב שנוצר עם ריו ופרדיננד לפניהם
    ואפילו בראון/אושיי באיזור.
    לו פיקה היה מקבל את הקרדיט אוונס שעשה חיל בסנדרלנד וקיבל הצעה מסנדרלנד היה כנראה עוזב לשם.

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/10
  6. Jack Wilshere Member

לא פירטתי את הנתונים, בסדר..

אני מבין את הסגידה לכל מהלך של פרגוסון, באמת שאני מבין, אבל אפשר להודות שפספסתם כאן בלם גדול שפשוט רצה לעזוב לברצלונה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נחמד לחשוב שהכל תמיד בידיים שלנו ושפרגוסון עושה מה שהוא רוצה. אבל לפיקה נשארה שנה בחוזה והוא רצה לעזוב. היינו יכולים להשאיר אותו, אבל אם היה מתעקש הוא היה יכול לעזוב כעבור שנה בחינם. עשינו את הדבר ההגיוני ביותר. זה לא אומר שבמידה שלפיקה לא היתה הצעה מברצלונה, גם אז היינו "בוחרים" באחד מהשניים. אני מניח שאחד היה נשאר לקדם את עצמו מול ריו ו-וידיץ' והאחר היה מושאל לקבוצה אחרת.

8. THE STRETFORD END Member

אמיר ע

זה לא עניין של נחמד לחשוב,
    אוונס והוא אמר זאת,היה בשיחה עם פרגוסון,שיחת הבהרה ולאחר שסנדרלנד הציעה לו חוזה ודיברה עם יונייטד,הוא כנראה קיבל הבהרות שהוא לא הולך לשום מקום וכי בונים עליו לעתיד והקרוב.
    פיקה לעומת אוונס לא הושאל לאף קבוצה,להיפך,נשאר ושיחק כמה פעמים בסגל הראשון,
    לו היינו מקבלים כסף גדול עליו מברצלונה אז מילא,אבל לא קיבלנו ולא משכנו איתו עוד עונה בהשאלה
    או בקבוצה עצמה.
    לו הוא היה מקבל חוזה חדש והבטחה שהעתיד שלו ביונייטד ובינתיים הוא מושאל לקבוצה אחרת בכדי לצבור נסיון אז אולי אבל זה לא קרה,שוחרר,בלי בעיות ועוד ליריבה אירופאית גדולה.
    בדיוק כמו עניין דני וולבק ופריזר קמפבל,2 חלוצים סופר מוכשרים,קמפבל מאוד הרשים בהשאלה
    להאל,בסופו של דבר כשהיה צריך להחליט בינהם אז וולבק הועדף כי נחשב לפרספקט מבטיח יותר,
    קמפבל המשיך הלאה,לא היה לשניהם מקום להתפתח על אותה משבצת וכשהם באותו הסגנון ביונייטד ביחד וכמו בעניין פיקה ככה גם בנוגע לקמפבל,
    הם כבר לא היו בגיל של צעיר ביותר.

דבר נוסף,לו פיקה היה מקבל את ההבטחה כמו אוונס,שהעתיד שלו ביונייטד,שבונים עליו בגדול,
    הוא היה מסרב?
    ממהר לעזוב אל הלא נודע,מישהו יכול היה להבטיח לו שהקריירה שלו תמריא כמו שהמריאה בברצלונה ובמהירות שזה קרה?
    כנראה שלא שמע את מה שרצה,הבין את התמונה,המשיך הלאה עם איחולי הצלחה מיונייטד.

9. astaropus Member

פיקה היה מושאל לסראגוסה והיה מצויין שם

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיקה היה מושאל לשנה או לחצי שנה בסראגוסה. לא בעונה האחרונה שלו אתנו, אלא לפני. יפה שהוא יכול היה "לקבל" חוזה חדש, אבל בשביל זה הוא גם צריך לחתום עליו. כנראה שברצלונה הבטיחה לו כל מני דברים ובסופו של דבר הרעיון גם לשחק בקביעות וגם לחזור הביתה מצא חן בעיניו. מי יכול להאשים אותו. כשאתה שחקן צעיר, הכל אינו נודע. אבל עם המשפחה בברסה, הייאוש נעשה יותר נוח.

מה שאני אומר זה שצריך לקבל את האפשרות שהעניין לא היה לחלוטין בידיים שלנו ושהכל הסתכם בכך שבחרנו באוואנס על פני פיקה. זאת השקפת עולם אופטימית, אך לא ריאלית.

11. THE STRETFORD END Member

נכון,שכחתי את ההשאלה בסראגוסה.

יפה,ברצלונה אולי הבטיחה לו דברים שיונייטד לא,שמע דברים אחרים לגמרי לגבי העתיד שלו,
    עשה את החשבון שלו וכשקרא את המפה ביונייטד והיא מצידה לא הפכה עולמות בכדי לשכנע אותו,
    לו לא היה את אוונס אז דברים ככל הנראה היו אחרת לגבי פיקה מצד יונייטד,
    אבל היה את אוונס ולכן היה קל הרבה יותר לוותר על פיקה.

רון אנטיקסון סיפר פעם שהיתה לו את האופציה לרכוש את פיטר בירדסלי ולאחר כשזה שיחק כמה משחקים ביונייטד,
    מאמן המילואים הוא סיפר אמר לו שלדעתו בריסרב יש חלוץ(מארק יוז) שלדעתו יותר טוב והוא בחינם(לא שבירדסלי היה עולה מי יודע מה יקר),
    יוז קיבל את המושכות,בירדסלי המשיך הלאה.

זו השקפת עולם הגיונית,לא צריכים להיות מתוחכמים מדי בכדי להבין איך דברים עובדים בכדורגל.

12. Selby Member

13. astaropus Member

אתה רואה אותו פותח מול צ'לסי על חשבון ברבאטוב?
    דווקא יכול ליהות מעניין.

סטרטפורד, אם כבר בלמים מה קורה עם קרייג קטקארט? מה אומרת ההגעה של סמולינג לגביו?

תאכלס אוונס שחקן טוב, אבל קצת מציק ששחקן שלא עשה יותר מדי בקריירה שלו הולך ומנהל מסע ומתן על החוזה שלו כשהציעו לו הצעה יפה, מה זה יפה, 40 אלף פאונד בשבוע והבן אדם רוצה יותר. כאילו מה?
    כנראה שנגמרו הימים של שחקנים כמו סקולס שאין להם שום סוכן ושום בטיח והוא פשוט בא וחותם על החוזה.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת השקפת עולם נוחה. אנחנו לא יודעים מה נאמר לפיקה בחדרי חדרים ואיזה מאמץ עשינו כדי להשאיר אותו. אין ספק שאם לא היה את אוואנס, האפשרות לקחת את הכסף ולשחרר את פיקה במקום להסתכן שהוא יעזוב ללא תמורה היתה נראית הרבה פחות טובה. יכול להיות שהיינו מעדיפים לקחת סיכון. אבל זה לא אומר שלא עשינו מאמץ להשאיר אותו.

15. the white pele Member

כלכלית המהלך היה מצויין.הגיע בחינם , נמכר בכסף.
    פיקה לא היה מספיק טוב אז, אבל מספיק טוב כדי להוביל הגנה בקבוצה אחרת.לא מחליף אף אחד מהבלמים שלי היום בו.
    תוספת "המסומם" מיותרת. סחתיין.אתה מצליח לגרום לי להיות לא עיניני גם בדיון פשוט.