אין ספק. בגלל זה למרות ההווה שבו בשבוע גורלי אחד הוא נכשל בצורה קשה, אנחנו עדייין אוהבים אותו והלוואי היה מאריך מהיום חוזה עד ל2040, רק שישאר בריא...
ואם רפאל היה נשאר על המגרש ועושה משהו גדול שמביא לשער רביעי, פרגי היה יוצא ענק. משחק מזורגג. אתה מקבל החלטות, לפעמים אתה יוצא גדול, לפעמים אתה יוצא קטן. כשאתה מנג'ר, תמיד יוציאו אותך או זה או זה. לא כל כך מעניין אותי. אם זה היה איזה מנג'ר אחר שהיינו צריכים לבדוק לו בציציות, אולי זה היה מעניין אותי לבדוק כל החלטה והחלטה שלו ואם היא היתה נכונה או לא. זה סר אלכס, הוא ענק, ובאמת לא מזיז לי מכל השאר. אותו, אני כבר מזמן לא צריך לנתח בצורה כזו. אנחנו קמים כקבוצה ונופלים כקבוצה.
מסכים לגמרי מה עוד שההכנה וההרכב היו מצויינים היום.המחצית הראשונה היתה מענגת ונפלאה- יונייטד קלאסית.אם מתים, שנמות עם הראש מורם. הענייו הוא להתמודד ולתת לעצמך סיכוי.לא תמיד אפשר לקחת. אם כמה שבועות לפני סוף העונה אנחנו עדיין שם-המצב אינו רע כל כך. נחזור בשנה הבאה.
חבל,דווקא היה אחלה יום עד למחצית השנייה, משעות אחר הצהריים בחוף הים של ת"א,אלכוהול ועוד אלכוהול עם חברים ממנצסטר ,אחרי זה ראינו את המשחק ביופי של אווירה בפאב מאש ובסוף...בסוף הרגשה של פיספוס,אכזבה כאב לב גדול אבל יחד עם זה גאווה בקבוצה,בדרך שבה הודחנו ועם הרבה מאוד אופטימיות לגבי המשך הדרך. נכנסנו לתסבוכת עם 2 ההפסדים האחרונים באירופה ובליגה ועל השאלות שנשאלו לגבינו השבנו בתצוגת כדורגל נהדרת במחצית הראשונה. שילמנו את המחיר על חוסר ניסיון של מגן צעיר וסופר מוכשר ולא בפעם הראשונה אבל אני מעודד כי מקצועית הוא היה היום מצויין,את הטעויות של צהובים מיותרים ניתן לתקן והוא ילמד, אנחנו נרוויח את הטעויות הללו בעתיד ולפעמים צריך לשלם את זה בדרך ולמרות הכאב. שמנו לעצמו יותר מדי מכשולים ב 2 המפגשים נגד באיירן מינכן, גול סופר מיותר בדקה ה 92 במשחק הראשון וביחד עם הפציעה של רוני שהיה מוגבל היום בגללה, הוספנו לעצמו עם שער מיותר מעוד טעות אישית ועוד הרחקה ששינתה את המשחק לגמרי ואחרי שהוא היה הכי בידיים שלנו, זה יותר מדי טעויות ברמה הזו שאפשר לצאת מהם בשלום. אני עייף מדי בכדי להכנס עכשיו למה היה או לא היה צריך לעשות ואיך במחצית השנייה ולאחר ההפסקה, נלך לישון,בתקווה שהגוש חרא שיהיה תקוע בגרון בבוקר לא יהיה גדול מדי, יש לנו את בלקבורן יום ראשון,ניתן את כל מה שיש בליגה ויש המון מקום לאופטימיות,לגבי סוף העונה הזו ועוד שנים קדימה,עם נאני,רוני,ולנסיה,פלטצר,רפאל ועוד. ידברו על הנקמה שלהם על 99, אני מוכן לעוף עוד 7 פעמים נגדם ברבע גמר,לא מחליף את זה עם מה שהיה בגמר ההוא ובשום מחיר!!! WE'LL NEVER DIE
פשוט היה מדהים לראות את רוני ה"פצוע", טריק בניון והנבחרת ממש. מעניין אם ואן חאאל היה אומר שהטריק הזה "מאוד סקוטי". בכלל זה מצחיק שפרגוסון בוכה על ההתגודדות של השחקנים של באיירן, הרי זה הנוהל הקבוע של שחקני יונייטד בפריימרליג. בכל אופן הפסד לצ'לסי ואז הדחה ברבע גמר ליגת האלופות. המבחן שלכם יהיה בעקביות בליגה ואני אהיה עם עיניים נשואות לדרבי של מנצ'סטר.
טוב ..אז לאחר לילה די לבן בו המחשבות רצות ומתגלגלות אל דפנות עצמות הגולגולת שלי מקבלות מכה מעצם המצח וחוזרות בפליק פלאק אל העורף. תופעה לא מומלצת בכלל ולא ממליץ לנסות אותה ללא משקפי 3D . http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx .. אני מנסה לסכם את תמצית התגובות של החברים כאן בפורום ואני מתכוון למשה אוחיון ,אמיר ,יואב ואחרים. .. הרחקתו של רפאל הייתה כתובה על הקיר. הילד מוכשר ואמביציוזי בטירוף ובהחלט היה מקום ואפשרות למנוע אותה בין ע"י החלפתו במחצית ובין ע"י הפעלת מייבש השיער עליו לבל יעז לטעות את הטעות הפטאלית הזו שהשלכותיה כפי שראינו בדיעבד הסתברו כהרות גורל.... הירידה ההמונית אל 30 המטרים שלנו הזמינה את הבווארים לעשות בנו שפטים איני מחפש אשמים ואיני מכין עץ 50 אמה לתלות אף אחד. אבל מטעויות לומדים וטעויות היום הן המסקנות וההמלצות של המחר. צריך ללמד את השחקנים שכרטיס אדום והרחקה הוא art of the game ובמקרה של אזעקת אמת תישמענה צפירות עולות ויורדות ואז להיערך אחרת. קראתי פעם משפטים שאומר מאמן ישראלי די מנוסה ומוערך .במקרה של הרחקה "חבר'ה באחד עשר שחקנים הפקתם כל אחד 9.1 וביחד 100 אחוז. בעשרה שחקנים תפיקו מאה גם עכשיו פשוט תיתנו עוד עשרה אחוזי מאמץ..." התרומה של פרגי לאחר ההרחקה מקבלת ציון לא טוב... כשהשחקנים הגיבו בפאניקה והיסטריה כאן המקום להתערבות שלך. ראה מה עשה אנצ'לוטי נגדנו כשהוא ביתרון 1:0 וכשראה כשהמגמה השתנתה והמומנטום עבר לצד שלנו. הוא קיבל את ההחלטה להכניס את דרוגבה בכדי לשתק מספר שחקני הגנה שעלו לעזרת ההתקפה.המהלך הצליח לו מעל ומעבר ואף קיבל בונוס בדמות שער(שהיה כל כולו חמץ.בגלל הנבדל אבל זה לא האישיו כרגע.).. החל מרגע זה אני בוחר לראות רק את הדברים הטובים .1.נתנו תצוגת כדורגל אדירה במחצית הראשונה שתיכנס לפנתאון על שמירות כפולות לחץ על כל המגרש ואיך מהממים יריב ב30 דקות. 2.יש לנו (ארץ) כנפיים נהדרות. והכוונה לא לכנפיים של דיקסי. 3.פלטצ'ר שחקן נשמה ויהיה המנהיג הבלתי מעורער של מרכז השדה בשנים הקרובות. יש לו את הכריזמה את האופי ,את הנחישות ואת הטמפרמנט הנכונים. 4.משה העלה כאן את הודעתי בדבר מה יקרה במידה ואם לא נעלה..... אז ראשית תודה לך משה. ושנית ברוח הדברים. אני יודע שהקב"ה בחר בשבילנו את ההדחה הזו. היא תתברר כמהלך בונה שהתחיל או המשיך את נטישת הגלייזרים תאבי הממון את העטינים של הפרה החולבת. יהי רצון שכאן במעמד זה נאמר די לעושקים!די לגוזלים!די לג'ינג'ים חמדנים ימצאו קונים שימחקו במכה אחת את כל החובות ושההכנסות האדירות שלנו יתועלו אל רכש וחיזוק במקומות החלשים.ולא אל כיסם של העושקים מטמפה. ונאמר די לצרותנו ובא לטראפורד גואל ושלום על מנצ'סטר ונאמר אמן!!!!
אני מסכים לחלוטין עם אמיר לגבי ההאשמות שרצו פה לגבי פרגוסון, אנשים פה קצת יצאו מפרופורציה, כן להחליף את רפאל במחצית זו היתה אפשרות אבל אני מאמין שפרגי זרק לו מילה לגבי הצהוב, זה באמת משנה כשהוא היה כל כך נלהב ואמוציונלי? איך הוא ירד מהמגרש עם הראש למטה, בחיי שרציתי לבכות, איך ריחמתי עליו, בחור עם לב שנתן מחצית ראשונה ענקית, הוא עוד יהיה גדול אצלנו. אחרי ההרחקה, היו לפרגי כמה אפשרויות, הוא היה יכול להשאיר את פלצ'ר כמגן ימני, אבל לטעמי זה לא בא בחשבון כי הוא הקשר החשוב ביותר שלנו, עברנו לשחק 4-4-1, רוני היה בספק למשחק וגם חטף לא מעט מכות במשחק ולכן ההוצאה שלו יותר ממובנת, ונאני עבר לשחק כחלוץ- נכון, נאני לא יודע לשמור על כדור עם הגב לשער אבל פרגוסון כנראה רצה לנצל את המהירות והיצירתיות שיש לנאני וגם כמעט הצליח כאשר אברה נתן כדור גדול לנאני שרץ חצי מגרש ונעצר אצל השוער, אם זה היה נכנס מישהו היה מבקר את ההוצאה הזו של רוני בלי להכניס את ברבטוב? מנג'ר כדורגל יום אחד גאון ויום שני לא יודע מה הוא עושה, החילוף היה מובן לחלוטין, אני חשבתי שכמה דקות אחרי החילוף הזה פרגי גם יוצא את גיבסון שתופקד כקשר שמאלי ויכניס את גיגס והוא לא עשה את זה, אני בטוח שהוא התחרט באותו רגע שלא היה לנו את פארק על הספסל. סה"כ פתיחת המשחק שלנו היתה נפלאה והראנו איזה פוטנציאל התקפי מדהים יש לנו עם השלישייה רוני, נאני ו-ולנסיה ששיחק נהדר כאשר יש מאחוריו מגן שיודע לתקוף היטב, פלצ'ר היה נהדר במחצית הראשונה אבל במחצית השנייה ממש כל הקישור נעלם, אני מסכים עם מה שנאמר פה שבקיץ יש מקום לחזק את הקבוצה בקשר אמצעי, זה נראה כאילו במשחקים האחרונים חסר לנו בעל בית במרכז השדה, יש לנו הרבה קשרים טובים אבל זה נראה כאילו לכולם חסר גרוש ללירה, לסקולס נגמר החוזה עוד חודשיים- ואני בספק אם יוארך, קאריק נעלם דווקא בזמן האחרון, פלצ'ר נהדר אבל נראה כאילו נגמר לו האוויר בזמן האחרון, אנדרסון לא יציב, הארגריבס... טוב נו, וגיבסון עוד צעיר ולטעמי לא יהפוך לשחקן הרכב אצלנו. סך הכל חבל, כואב, קשה, מתסכל, אבל ימים קשים כאלה רק מחזקים אצלנו את האהבה לקבוצה. עם הפנים לאיווד פארק בראשון
נקודה שלא ממש יתייחסו אליה לאור התוצאה ולמען האמת כבר אמרתי בעבר. אבל דארון גיבסון בועט קטלני מחוץ לרחבה, הטוב ביותר שראיתי מאז פרנק למפארד.
לילה שחור עבר על כוחותינו בסואץ, הלילות והימים שאחרי ההדחה מליגת האלופות הם ימים שחורים בשבילי, יש תחושה של ריקנות וחוסר חשק לכלום. גם בעונה הקודמת אחרי שהפסדנו בגמר לאופ"א התחושה היתה קשה קשה ולאורך ימים רבים. יכלנו והיינו צריכים לעלות לחצי גמר עם סיכוי לא רע להיות בגמר אבל צריך לומר ביושר שיש לנו העונה בעיה קריטית במרכז הקישור, סקולסי, קאריק וגיגס שהיה מצויין עד הפציעה לא מסוגלים לתת מענה למשחק מהיר ובלי מהירות בקישור זה כמעט בלתי אפשרי לקחת היום תארים באירופה, חסר לנו ג'וקר ליד פלטש במרכז השדה ומבחינתי זה הדבר הראשון שיהיה צריך לחשוב עליו בקיץ כי האיטיות של קאריק עולה לנו ביוקר. מטריף אותי לחשוב כמה שחקני קישור יש לנו בסגל ועדיין זו החוליה הכי בעייתית שלנו. דיברו כאן על רובן, אחלה שחקן אבל ממש לא מה שחסר לנו . אמנם הטיפשות של רפאל עלתה לנו בהעפלה אבל יהיה יותר טיפשי להרוג את הילד, אנחנו נצטרך אותו ובקרוב הוא יהפוך לשחקן הרבה יותר טוב,שני הצהובים שקיבל היו מוצדקים. רפאל למה??? למה הרסת לנו ככה את החיים? משה וגאס, פרגי לא טעה בניהול, ממש לא. לא הורדתי את העיניים מרוני בכל פעם שהוא היה במסגרת, מי ששם לב לתנועות שלו ראה שהאיש לא מסוגל להרבה, הפציעה גמרה אותו. היו כדורים שעברו לידו והוא לא זז לעברם, רוני היה גמור עם תחילת המחצית השניה ואחרי שהורחק לנו שחקן זה היה לוקסוס גדול מדי להמשיך איתו. התוכנית של פרגי היתה להישאר עם קישור מעובה ולנסות לתת גול, היינו קרובים לזה כשנאני לא ניצל הזדמנות יקרה כשעמד לבד מול השוער, ברבאטוב לא יעיל במערך שכזה מכאן העדיפות של אושיי שיסגור חור בהגנה ויאפשר לפלטש יותר חופש. כפי שאמיר כתב החלטות מהסוג הזה של מאמן פעם הולכות איתך ופעם נגדך. למרות ההקנטות הקבועות שסופג הקהל שלנו "מאנשי הכדורגל" של ערוץ הספורט וזה קרה אתמול לפחות פעמיים, בכתבה שלפני המשחק ובמהלך השידור אחרי הגול השני של באיירן ע"י הזקן הנרגן מהחבובות (ארבל) צריך להצדיע לקהל אתמול בסבא טרפורד עם עידוד נפלא כמעט לאורך כל המשחק כולל ברגעים הקשים בזמן הפציעות עם ה we'll never die אישה שאומרים לך אל תיקח ממנה דבר תמיד היא תמכור לך סם, אהבת אמת כמו בסמים תיפול נופלים החיים היא תעזוב אותך אתה תישבר ...
דברים שרואים משם לא רואים מכאן. אני בטוח שכמו שאני בפאב ולאחר מכן בטלפון לאחר המשחק,ככה כולם דיברו על מה פרגוסון היה צריך לעשות,מה היה עובד יותר טוב,פלטצר לעמדת המגן,בארבטוב/מקיידה להתקפה,אולי סקולס להחזיק כדור והרי היה ברור שזה עניין של זמן עד שבאיירן מינכן יתנו את השני לפי איך שהמחצית השנייה התנהלה לאחר ההרחקה,לא? אבל מהספסל ושם במשחק יכול להיות שמרגישים,חושבים אחרת ואולי תיכננו למשוך עוד כמה דקות ואז לעשות שינוי ואולי...ואולי ואן דר סאר היה שם שחקן על הקורה בקרן ודברים היו עובדים אחרת...יש גבול להשפעה של מנג'ר כשהמשחק מתנהל. כתבתי אתמול בלילה,חפרנו לעצמנו יותר מדי בורות ב2 המשחקים הללו(בתוספת המשחק נגד צ'לסי שלא הוסיף)וזה לוקסוס גדול מדי לעשות זאת ברמות הללו ולצאת נקיים,הדבר הקטן הזה כמו שחקן על הקורה הוא עוד דבר קטנטן שיכול היה להיות משמעותי,בדיוק כמו לו קאירק שם את הגוף כמו שצריך בסיום המחצית הראושנה אתמול. עכשיו זו היסטוריה,כואבת אבל הכי קל זה לחפש אשמים,לא יודע למה תמיד יש נטייה לעשות זאת,זה עוזר? אני תמיד עם הפנים קדימה ומעדיף להתייחס לדברים הטובים שאפשר לקחת מהמשחק אתמול,לטווח הקרוב והרחוק גם כן. אחרי 3 שנים בטופ של הטופ באירופה עפנו מוקדם מהצפוי אבל יש לנו אחלה שלד וסגל שצבר עוד ניסיון ושייקח אותנו קדימה גם שם באירופה בשנים הקרובות, ולנסיה בעונה ראשונה בליגת האלופות,רפאל שאין לי ספק ילמד מהטעויות,נאני שממשיך לצאת מהקליפה, גיבסון שאתמול קיבל טעימה במעמד הגדול ביותר ששיחק בו עד כה בקריירה שלו, וכולם עם פוטנציאל(וחלקם כבר עם קבלות)גדול וכשמוספים להם את האחרים ה"ותיקים" יותר כמו רוני ופלטצר ואחרים...יש בכלל ספק לגבי זה שהעתיד ימשיך להיות אדום חזק? רוני,אם הוא שיחק אתמול ולמרות הכל אז סימן שהפציעה לא כזו קשה והתחזית של 4 שבועות בחוץ היתה מוגזמת, אומנם בספק משהו לבלקבורן,אולי שם יפתח על הספסל אבל באמת שאפשר להתמודד בהצלחה נגדם גם בלעדיו ושיהיה כשיר יותר לשיטי לאחר מכן. עומס של 2 משחקים יורד מאיתנו(חצי גמר)ואנחנו משתווים בהקשר הזה לצ'לסי ולקראת המשך המאבק בליגה. פרגוסון = טוני סופרנו = איטלקים הליצן הזה אמר לפני כמה שנים משהו בסגנון שכשאיטלקי אומר לך שיש פסטה(או ספגטי)על הצלחת אתה צריך לטעום בכדי לוודא שהוא מדבר אמת וזה בהקשר של שחקן מקבוצה איטלקית שהיה אמור להיות פצוע במשחק נגד יונייטד, היתה איזו קריצה שלו במסיבת העיתונאים שלשום לגבי זה שאין סיכוי שרוני ישחק, אני מוסיף גם את המשפט שלו אתמול על הטיפיקל גרמנ'ס בהקשר של הלחץ שהם הפעילו על השופט לתת צהוב שני לרפאל ואני מחייך לעצמי,הרי הם "למדו" זאת ממך...תענוג. המרירות הזו,כמו ילד,הוא עדיין הכי חי את העניין ואחרי כל אותם שנים ותארים, הוא כבר מתכנן את העונה הבאה.
נקודה למחשבה לכל אלה שמבקרים את פרגוסון אחרי אתמול... אמנם אני לגמרי חושב שהיה מקום להחליף את רפאל במחצית, אבל ברגע שהילד עף פרגי צדק בזה שהוא מיהר להחליף את רוני כי רוני צלע ולא היה מסוגל לגמוע את המרחקים הרגילים (וראו שתמיד כשרוני היה צריך לעשות לחץ, גיבסון או מישהו אחר מיד עקפו אותו כדי לחסוך לו את הריצה). בעשרה שחקנים (9.5 שחקנים) אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות גם איטי יותר. פרגוסון היה חייב או לעבות את ההגנה או להפוך את החוד (שכלל עכשיו רק את רוני כי נאני וולנסיה הוסטו אחורה) לדינמי יותר. מכיוון שזו הבמה הראשית והנסיון של ברבטוב היה אמור לעלות פה על הקלילות של מאקדה (וגם לא מכניסים עוד ילד חסר נסיון אחרי שהראשון סרח), ברבאטוב היה ה-next best thing או לפחות הרע במיעוטו. אני מניח שאם היה אפשר, אואן היה נכנס וזהו. מי שאשם בהפסד הזה הוא רפאל. משחק טוב אבל הרבה יותר מדי חוסר אחריות גם במתפרצת וגם באדום. חפיף...שכר לימוד אמרנו...
להחתים את נאני עד 2020 בדחיפות! סה"כ גאה בבחורים שלנו, הקבוצה עדיין חזקה מאוד והיא הוכיחה את זה במחצית הראשונה, אני מאוד מקווה שהשלד הנוכחי ישאר כי הוא יכול להביא גביע אירופה בשנים הקרובות. אני גם חושב שהגרמנים עם הנעת הכדור קרת הרוח שלהם יכולים לתת פייט רציני לבארסה בגמר (למרות שאני מעדיף שז'וזה יזכה)
לא רציתי לקלקל לעצמי את הערב הנפלא אמש ,והחלטתי גם להניח לכם ביום שכזה בניגוד לרבים פה שעם השריקה יודעים לחבר שירים בדיון שלנו (טוב אנחנו אוהדים עם סגנון ) תודה לרוני שנראה היה שבצורה שכונתית שכנע את הבוס שהוא כשיר , הלואי והוא יפתח גם בבלאקברן ,כנראה שאין קיצורי דרך בפציעות . ומצד שני אולי גם אוון יתאמן בשבת בלילה ויהיה כשיר בראשון ,ואם לא אולי תעלו עם טבס ? ההגנה של ביירן היתה בדיחה ב2 המשחקים ,שוער ליגה ז שמקבל גולים באמצע השער עם משחק רגל מזעזע , בלמים גרועים שמאבדים כל הזמן את הצפון והחלוצים , נאני מסתנן בגול השני וולנסיה מוסר בעמידה בגלל סגירה שלא רואים אפילו בליגה האיסלמית . לדעתי גם ב10 שחקנים הייתם צריכים להטריד את ההגנה האומללה שלהם במקום להעיף לנאני ולהתפלל לשריקה ,וכבר עשיתם זאת בעבר בפיגור מספרי ,סוף טוב הכל טוב . מילה טובה לסיום על הקהל , דחף ועודד עד הסוף , לא יעזור כלום ראיתי ערב לפני את הנואו קאמפ בדיחה של אוהדים , כשאתה מגיע לאנגליה אתה רואה את הדבר האמיתי שבגללו אני אוהב כדורגל , תשוקה ונאמנות .
איסטלנד גם במחצית השנייה ולאחר ההרחקה הגענו ל 2 מצבים של לגמור את המשחק,נאני שנכנס לתוך הרחבה ובעט מול השוער וגיבסון שהגיע למצב בעיטה נוח ממש על קו ה 16 ובעט חלש מדי, אין מה לעשות,בסוג המשחקים הללו להגיע במצב כזה ל2 מצבים שכאלה ולא לנצל זאת..לוקסוס גדול מדי. אואן בנוי אחרת מרוני,הוא בנוי כמו בן אדם ככה שאין סיכוי שהוא יחזור העונה.