מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אגב, מישהו יודע מה הלוחות זמנים לשבוע הבא? במקור ליברפול-צ'לסי נקבע לשבת בצהריים והמשחק שלנו בסנדרלנד לראשון בשש בערב, שניהם כמובן בשידור ישיר בסקיי. אלא שהמשחק באנפילד נאלץ להידחות לראשון בחמש עקב הליגה האירופית. מה זה אומר על המשחק שלנו? אמור להיות שינוי? אני לא מאמין שסקיי ירשו לעצמם לוותר על משחק כזה מחזור לסיום. אני בעד הקדמה לשבת בצהריים, תמיד עדיף לשחק קודם.

עריכה: טעות שלי, ליברפול-צ'לסי בראשון הבא בשלוש וחצי, אנחנו בשש, חבל אבל נקווה לבשורות טובות מאנפילד.

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/10
  2. Dimitar Berbatov Member

נקווה שהתאריך ישחק לטובתנו. מלבד שזהו יום ההולדת של בקהאם אולי הסקאזורים, 24 שעות לאחר יום הפועלים, יהיו סוציאליסטים טובים (זהירות, בדיחת אבי מלר לא מוצלחת לפניך) ויעלימו (ילאימו) את צ'לסי..

יום טוב ומצב רוח טוב כדי להעניק ציונים:
    ואן דר סאר - די מחוסר עבודה, נטול אשמה בשער של קינג, אין תלונות, אין ציון
    רפאל - קו שמאל של בייל ומודריץ' הוא ללא ספק מהקטלנים שיש בפרמיירליג. רפאל עם עזרה מולנסיה והרבה רצון ומלחמה עשה עבודה טובה מאוד, אבל רפאל כמו רפאל חייב טעות טיפשית כדי שקצרי הזיכרון ישכחו לו את כל המשחק הנהדר שקדם לטעות הזו, וגם היום זה הגיע, 5.5
    אוונס - פנטסטי, אמנם גם פאבליוצ'נקו וגם דפו בכושר לא טוב ושניהם לא חדים (את החדות של הרוסי היה אפשר לראות נגד צ'לסי), אבל זה לא גורע מהיכולת של ג'וני ובזמן שריו בעונה מקרטעת כיף לדעת שגדל לנו כזה בלם, 8
    וידיץ' - סולידי בהחלט, אחראי גם הוא לאי המאמץ של אדווין, 6
    אברה - סחט פנדל, יציב כהרגלו, 6
    סקולס - מאסטרו בקישור, מדויק, חכם, ראשון לכל ריבאונד באמצע, להמשכת הלחץ ולהתחלת עוד התקפה עם מסירה חכמה, 8
    פלטצ'ר - בסדר גמור, עשה עבודה טובה באמצע וסגר את הצד הימני לדקות האחרונות בצורה טובה כשמולו מודריץ' ובייל, 6
    גיגס - כאמור, שני פנדלים נהדרים אבל בשאר המשחק לא מספיק טוב וזהו המשך ישיר למשחקים הקודמים. למרות הכל לא הייתי רוצה לראות אותו בהרכב לסנדרלנד (אולי גיבסון). בעיקר בגלל הפנדלים, 6
    ולנסיה - עזר הגנתית לרפאל ועשה את זה נהדר (בכלל, עוזר הרבה הגנתית במשחקים הגדולים ועושה את זה היטב), עיצבן אותי קצת שכאשר הגיע למצב הנהדר במחצית הראשונה לא מסר שמאל לברבאטוב שהיה חופשי לחלוטין והעדיף את הבעיטה החלשה, 6
    נאני - עד השער משחק לא טוב של הפורטוגזי. הלך הרבה פעמים לבד עם הראש בקיר, לא הרים את הראש ולא היה מדויק, אבל לא צריך יותר מהברקה אחת, 6.5
    ברבאטוב - עבד קשה מאוד, בישול גדול לשער הראשון שפרץ את הסכר ונדיה קומנצ'י בשיווי משקל. מישהו צריך לבדוק את הדשא באולד טראפורד, 7

3. Pinko Member

תגידו, אברה עלה חולה למשחק? או שהוא סתם הקיא פתאום?

ואיך לעזעזאל גיגס גומר 90 דקות כל משחק כבר חודשיים ברצף? ><

4. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך זה שאין שעות אחידות במחזורי הסיום?

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הציונים שלך נמוכים מאוד יחסית לרמה שהצגנו היום.
    אברה ונאני למרות שסבלו מהתייבשות ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ) במשחק מעולה. נאני עם כמה החלטות לא טובות לאורך 80 דקות אבל ברגעי האמת הוא ידע להיות שם ולהכריע את המשחק. אברה עם המהלך של הפנדל ובכלל עבודה מעולה על בנטלי שלמעט התקפה אחת שעבר את אברה לא היה פקטור במשחק.
    רפאל צריך לקבל 4. לא משנה כמה טוב הוא היה עד השער של טוטנהאם, ברמות האלה אתה לא יכול לתת ליריב בכל משחק מתנות שמכריעים משחקים, בטח בשלבים האלה של העונה. שמירה איומה על הקורה, טעות שהייתה יכולה לסיים לנו את המאבק על האליפות (מזכיר לכם טעות אחרת של הילד?).
    מקווה לראות במשחק הבא את גארי פותח. רפאל צריך בקיץ לעבוד חזק על הצד המנטאלי בקיץ.
    וידיץ' היה אדיר היום. תאקלים חשובים, היה שם פעם אחרי פעם ברגעי הלחץ של טוטנהאם. גם פלטשר לדעתי עם משחק הגנתי מעולה ולאחר השיווין התחיל גם להיות פקטור בהתקפה.

בארבטוב? עוד משחק מאכזב של הבולגרי. גם במהלך של הגול הוא היה צריך לבעוט לפני זה או לסדר מצב כיבוש נוח. המזל שלנו שאברה היה שם ושאקוטו גלש בצורה מטומטמת. עוד לפני אותו מצב בארבטוב מגיע פעמיים לרחבה, כשצריך לבעוט מהר הוא נתקע עם הכדור ומאבד אותו. ובמצב אחר כשהוא 5 מטרים מהשער במקום לעצור ולתת טיל פנימה הוא בועט פס בנגיעה שקינג מציל. הפסקתי לספור את הפעמים במשחק שאמרתי אם רוני היה שם ולא בארבטוב אז ...
    אין ספק שהבולגרי נתן הכל, אבל הוא לא מספיק טוב, והוא גם תוקע לנו את המשחק. בזמן שאנחנו תופקים בקצב מסחרר בארבטוב מקבל כדור, תוקע את המשחק והורס עוד התקפה.
    תודה לאל שהגיע מקיידה...

נקווה להפתעה אדירה מחר בגשר, למרות שלדעתי איבוד הנקודות של צ'לסי יהיה שבוע הבא באנפילד.

6. Dimitar Berbatov Member

הציונים למען האמת הם סתם תוספת למה שנכתב ואני לא מייחס להם חשיבות גדולה. בכל מקרה, אני חושב שיש לך נטייה להאדיר יתר על המידה (וואלה, הפכתי לפסיכולוג..)
    נאני - אני התחרפנתי ממנו הרבה יותר מהסיומת והאיבודים של ברבאטוב (אגיע גם לזה). קבלת החלטות שגויה בהמון מקרים, במקום ללכת פשוט הוא נכנס הרבה פעמים עם הראש בקיר. השער היה נהדר וברבע השעה האחרונה הוא היה טוב מאוד, אבל אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי.
    אברה - אולי זהו הסטנדרט שלו ומה שהוא הרגיל אותנו אבל אני חושב שאתה טיפה מגזים עם כל הכבוד לבנטלי. יכול להיות שבאמת מגיע לו ציון גבוה יותר..
    לגבי רפאל, אתה מקצין איתו. זאת טעות בעיקר של חוסר ניסיון ואני מבסוט מאוד מהמשחק שלו באופן כללי. ה-4 שאתה נותן לו מתחבר בדיוק עם מה שכתבתי על הזיכרון הקצר. תנסה להסתכל על המשחק כולו כמכלול ותגלה שהוא באמת היה נהדר עד הטעות. אני מאמין בו בכל אופן, מאוד.
    לגבי ברבאטוב, אני לא מבין איך הצלחת להאשים אותו גם בשער הנפלא שהוא יצר. יש לנו מזל שאברה היה שם..ויש לנו מזל שנאני עשה תנועה לעומק אחרת מקיידה מאבד כדור, בחייך, דחילק. אני לא שמתי לב שהוא תקע לנו את המשחק היום. סך-הכל הוא היה טוב לטעמי, הקטע עם ההחלקות הרג אותי. זו היתה סוג של החמצה אבל אני זוקף קרדיט גדול לקינג על גלישה גדולה.

7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

כדור לא מתוחכם במיוחד, שהיה אמור להיות מורחק יחסית בקלות ע"י אקוטו. אני זוכר רק מהלך חיובי אחד שלו היום, וזה כשהוא הוריד כדור לפלטשר, שלא הצליח להגיע אליו.

8. k_700 Member

על מה אתה מדבר, holly shit איך הבאת לו 7.
    משחק לא טוב של בארבה ששוב אני לא נוטה להאשים אותו יותר מדי כי הוא פשוט חלש, איטי מדי כדי לשחק חלוץ לבד.
    גם בבישול חלוץ גדול היה יודע לעשות את ההטעיה הנכונהולהוציא בעיטה.
    בכלל המסירה לאברה עם העקב מוציע אותי מדעתי. לולא המהירות של אברה והטיפשות של אקוטו לא היינו מוציאים מזה כלום.
    לגבי ההשוואה בין נאני לבולגרי היום. עובדתית נאני איבד פחות כדורים, מסר יותר מדויק והוציא לא מעט הגבהות טובות לאמצע. כל כדור שבארבה הגיע אליו עם הראש זה היה פשוט מביש.
    שוב אני לא אומר שהחלוץ הבולגרי הוא חלוץ גרוע. כן אולי הוא לא בדיוק שווה 40 מיליון אבח לצד חלוץ נוסף הוא יכול להיות יותר מסוכן כשתשומת הלב מרוכזת אליו פחות.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבדל ביננו הוא שאני מסתכל על מה שחשוב באמת, על רגעי האמת. אני לא בא לאפיין עכשיו את רפאל, האם הוא טוב מספיק ליוניטד או לא (והוא בהחלט כן), אלא אני בא לסכם את היכולת שלו במשחק נתון, ובכדורגל, בטח בשלב הזה של העונה, צריכים להסתכל על התאכלס, על הרגעים שמכריעים משחקים.
    יתכן שעד הדקה ה70 רפאל היה ראוי לציון 8 ונאני לציון 5. אבל ברגעי האמת, רפאל שוב טעה, נאני שוב התעלה, ולכן לדעתי הניקוד של נאני צריך להיות גבוהה הרבה יותר. בכלל, לדעתי יש דימיון גדול בין השניים ורפאל הוא סוג של נאני. בוסר, לא מנצל עד הסוף את האיכויות שלו לא הגנתית ולא התקפית, עושה טעויות שאפשר להשתגע מהם, אבל פונטציאל אדיר.
    אני מסתכל על אברה היום. הבחור סבל מהתייבשות ועדיין הוא סחט פנדל ולמעט פעם אחת, לא זוכר שבנטלי, שהיה הקשר בצד שלו, הצליח לעבור אותו או להשיג נגדו משהו.
    אותם הדברים שלי הם בקשר לראיין גיגס. שגם אם לא היה טוב היום לאורך מרבית המשחק, ברגעי האמת הוא כבש 2 פנדלים מכריעים ולכן עבורי הוא הוא עשה את העבודה בצורה נהדרת.

ברמות האלה, ברגעים האלה של השנה, שחקנים נמדדים ברגעי האמת, ברגעים שמכריעים את המשחק לכאן ולכאן. עבורי, שחקן הגנה שהיה טוב לאורך 70 דקות, אבל אז עשה טעות שהייתה יכולה לגרום לנו לאיבוד של 2 נקודות, צריך לקבל ציון נמוך.

בקשר לבארבטוב, חושב שהיה לא יעיל, שגם היום הסיומת שלו הייתה חלשה, וגם במהלך שהוביל לפנדל, אחרי שפרץ בצורה טובה, ההחלטה שלו בהמשך לא הייתה טובה ובלי המון מזל וצירוף מקרים, גם בהתקפה הזאת לא היה יוצא לנו כלום.

יש הבדל בין מקיידה שנותן כדור עמוק נפלא, לבארבטוב שהיה יכול לבעוט והחליט שלא, שהיה יכול למסור לשחקן שהיה לידו שהיה לבד, והעדיף למסור עקב כש3 שחקני הגנה באיזור הכדור שלו ושל אברה.

10. THE STRETFORD END Member

זה היה קשה,מותח אבל בסופו של דבר היינו הרבה יותר עדיפים וטובים,
    ניצחון מוצדק,2 פנדלים ברורים והמסורת של טוטנהאם לתת לנו 6 נקודות בעונה ממשיכה.

רוני מצא לעצמו זמן למתוח את המפשעה,ריו שוב מתקשה לחזור מפציעה,לפחות הארגריבס חזר לשבת על הספסל,גם בראון.

שוב בארטבטוב די בודד בחוד(למרות שגיגס היה סוג של חלוץ נוסף)לעומת פעמים אחרות זה היה סביר הרבה יותר ובגלל משחק נהדר נוסף של סקולס,נאני בוגר,פלטצר..כרגיל,ולנסיה בעבודה קשה,גיגס מעורב
    וגם הגנה מצויינת שהשאירה את טוטנהאם על אפס הזדמנויות באמת שלא ממצב נייח.

ואן דר סאר - מחוסר עבודה,6.
    רפאל - משחק מצויין הגנתית והתקפית אבל כמעט ושוב שילמנו ביוקר על טעות של חוסר ניסיון,
    כשאתה לוקח קורה בקרן אתה לא עוזב אותה עד שהאיום הראשון עובר,לו הוא נשאר עומד כמו שצריך היה מרחיק בקלות את הנגיחה של קינג,למזלו ולעומת המשחק נגד באיירן מינכן הפעם לא שילמנו על זה,6.5.
    אוונס - שקט ונהדר,8.
    וידיץ - סלע,8.
    אברה - כנראה אכל אתמול במסעדה הזו של הדגים ליד הים ולכן הקיא,לפני זה כרגיל טוב התקפית והגנתית,7.5.
    פלטצר - באמצע,בצד,קישור או הגנה,נהדר,8.
    סקולס - בעל הבית,8.
    נאני - ממשיך בתהליך של הבגרות במשחק וקינוח עם שער מצויין,8.
    ולנסיה - לשמור אותו זה סוג של מלחמת התשה,בלי יותר מדי שפנים בשרוול כשהוא תוקף,הרבה כוח ומהירות,
    פעם,פעמיים,שלוש אפשר לעצור אותו,בסופו של דבר נכנעים לו,עשה גם סיבוב שזרק על בייל על התחת,7.5.
    גיגס - מעורב לאורך כל המשחק,סוג של חלוץ נוסף,קור רוח וניסיון בפנדלים,7.5.
    בארבטוב - בת'כלס היה לו משחק טוב והיה מעורב בפנדל הראשון אבל שוב לא מצליח למצוא את המסגרת וממצב נוח בתוך הרחבה,שוב הלחץ משפיע עליו בהקשר הזה,שוב היו היום כאלה שחיפו עליו בהקשר של כיבוש שערים,אולי יעשה לנו ולעצמו טובה ויסיים את העונה עם איזה כיבוש או 2?,6.5.
    מקיידה - הוסיף רעננות ושכל להתקפה עם בישול טוב לנאני.
    קאריק ואושיי תרמו למאמץ.

שבוע הבא משחק חוץ קשה ביותר מול ברצלונה בנואו קאמפ,
    כן,כן,ככה זה מרגיש כרגע ובלי קשר מה תעשה מחר צ'לסי.
    עשינו את שלנו למחזור הזה,עדיין תלויים באחרים.

פאב מלא היום במשחק כש 2 הצדדים במספרים יפים ובקולות של פיראוס,
    לא נרשמו תקריות מיוחדות להוציא חוליגן צעיר העונה לשם גיא אברהם שמצד אחד הרביץ לנו
    ומצד שני שבה את ליבנו עם דמעות של ילד שנשבר לו הלב לראות את הקבוצה שלו סופגת ומפסידה.

אני מאמין.

11. Gass12 Member

את המשחק ראיתי בצפון הארץ.ממש בצפון אצל קרובי משפחה .
    ככל שנקפו הדקות הם הפנימו והפעם באופן סופי שיש להם בבון במשפחה.
    האמת? חוץ מלזרוק קליפות בננות על המארחים עשיתי הכל:).

זה היה די מצחיק לראות אנשים שצפייה בכדורגל אנגלי.לא בדיוק בראש מעיינהם חרדים לגורלו של פטריס כשהקיא.ולנאני כשכמעט התעלף.זה טוב, זה מעולה. ככה מעבירים את הגנים בתורשה.שירגישו שייכות והזדהות.
    למותר לציין שארוחת הצהריים התעכבה עד לתום המשחק.

עם ה3-1 הזה קיבלתי יחס של מלך בראש השולחן כולל קידוש ומוציא .כיאה וכיאות למוליכת הליגה.

12. GiladG2 Member

ניצחון ענק. קראתי בכל מיני מקומות אנשים שכותבים שאוהדי יונייטד לא צריכים לקחת כל כך קשה את ההדחה מול באיירן או את האובדן אליפות (אחרי ההפסד לצ'לסי), לאחר ההישגים האדירים וההצלחות בליגה ובאירופה. נסו להגיד את זה לסר אלכס, סקולס, או גיגס, שלמרות 216 תארים ביניהם, רצו, רצו ונלחמו היום כאילו זאת הפעם הראשונה, רק כדי להשאיר את התקוות בחיים. מחזיקים אצבעות לסטוק, העצבים ישחקו תפקיד. מי מוכן לתרום כמה שקלים ולקנות לדלאפ את - http://store.manutd.com/stores/manutd/prod....aspx?pid=39485 - למחר?

אחרי נסיונות כושלים לשכנע את החברה להיות אצלי בסופ"ש (כי אצלה אין ספורט2..), מצאתי את עצמי רואה שידור ספרדי מטושטש ומותח, וגוזל ממנה שעות לימודים ושינה. אין מה לעשות, היא מבינה...

13. Cosmic Weed Member

אני מוכן גם להביא אישית לדלאפ את המגבת הזאת!

14. THE STRETFORD END Member

טוב,מה עושים עם רוני?
    הפציעות הקטנות והמעצבנות הללו יכולות להתרחש בכל שלב של העונה אבל יש הרגשה
    שהן מגיעות עכשיו ובגלל שרוני שיחק נון סטופ,
    העומס מצטבר,הגוף נחלש ולכן פגיע יותר.

כמה שמייקל אואן חסר עכשיו,זה היה תפור עליו ועלינו הנסיון שלו,סגנון המשחק שלנו.

אבל,זה די מעודד שניצחנו 2 משחקים קשים מאוד ובלי רוני,אומנם שיחק שבוע שעבר נגד שיטי במשך 70 דקות אבל זה לא היה רוני כשיר ובכושר מלא באמת,ככה זה גם נראה
    ואם לא יהיה שינוי משמעותי במתיחה שלו במפשעה אז נצטרך להמשיך ולספק את הסחורה בלעדיו.
    אם שבוע שעבר זה היה סקולסי,אתמול נאני וגיגס אולי בארבטוב יואיל למצוא סוף סוף את המסגרת ולנפק מה שהוא צריך לנפק,גולים ולמרות משחק טוב שלו אתמול ובישול פנדל זה מתסכל,זה לא מספיק וזה לא יספיק נגד סנדרלנד בחוץ.

אולי ללכת עד הסוף ולתת למקיידה לפתוח וגם אם זה אומר סוג של חלוץ בודד?
    עם נאני וולנסיה שמספקים כדורים מהצדדים אנחנו פשוט צריכים מישהו שיהיה בתוך הרחבה,
    בארבטוב גם אתמול לא היה שם מספיק פעמים,כאילו חושש מלהגיע למצבים וכשכבר הגיע ולמצב סופר נוח אפילו לא מצא את המסגרת,שוב הלחץ היה גדול עליו.

מה לעזעזל קורה עם פארק?
    הוא לא היה רע או עשה פאדיחה רצינית באיזה משחק,להיפך,
    גם לא מדווח שהוא פצוע,כבר כמה משחקים שהוא אפילו לא בסגל,תעלומה.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אני אומר כבר הרבה זמן שהחיסרון של רוני הוא גדול בגלל האנמיות של בארבטוב. אם בארבטוב היה פקטור, אז היינו מדברים הרבה פחות על רוני.
    גם מול בלקבורן, גם מול סיטי, גם מול טוטנהאם, הכל הלך כל כך קשה בגלל החיסרון של חלוץ אמיתי שינצל את הכדורים ויכבוש. במקום זאת אנחנו צריכים לסמוך על שחקן כזה (סקולס) או אחר (נאני) שיתעלה.

2. אני חושב שפארק בחוץ בגלל שכרגע פרגוסון מעדיף שחקנים יותר התקפים (ולנסיה ונאני) ושחקנים עם ניסיון (גיגס) שישחקו בהרכב. גם כאופציה מהספסל, אפשר להבין למה פרגוסון מעדיף להכניס כמחליף את אוברטן ולא את פארק, כי הסיכוי שאוברטן יצליח לעשות יותר בלאגן ויותר שינוי במשחק הוא גדול יותר.

3. טל, אני דווקא מאוכזב מהמשחק של ולנסיה מול טוטנהאם. לא היה יעיל מספיק בהתקפה ובעיקר הוא לא משדרג את עצמו. שוב שימוש ברגל שמאל אצלו היא כמו מילה גסה, ובעיקר, שוב סיומת איומה ונוראה במצב נפלא של אחד על אחד.
    האלמנטים האלה הם מה שמפרידים בין עוד שחקן טוב לשחקן איכותי.