מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. GiladG2 Member

כאילו נגמרה העונה.. http://www.youtube.com/watch?v=aHN6AViJAvI

בשביל להפיג את השעמום ולשרוף קצת זמן..:

1) עונת המלפפונים כמובן - הצהובונים חוגגים אז בואו נריץ קצת את השמועות. השמות שמקושרים אלינו להגעה: קרים בנזמה וגונזאלו היגוואין מריאל מדריד, חאתם בן ערפה ממארסיי, אנחל די מריה מבנפיקה, ג'ק רודוול ומיקל ארטטה מאברטון, לואיס סוארז מאייאקס, ג'יימס מילנר מאסטון וילה, מילוש קראסיץ' מצסק"א מוסקבה.
    השמועות לגבי עזיבה מדברות על בן פוסטר לברמינגהאם כאמור, פטריס אברה (חס ושלום) לאינטר או לריאל מדריד, פארק ו\או ברבאטוב לבאיירן מינכן, מייקל קאריק לטוטנהאם.

מי שרוצה מוזמן להוסיף \ להגיב לגבי אחד מהנ"ל.

* הייתי שמח לראות את בנזמה מגיע אלינו, למרות העונה המאכזבת שלו בריאל. הוא בכל זאת כישרון גדול עם פוטנציאל, שרק צריך למצוא את המשבצת הנכונה. הוא התקשה להתבלט השנה ליד רונאלדו, קאקה והיגוואין (שלגביו השמועה פחות מציאותית, הוא חלוץ ענק אחרי עונה טובה מאוד וריאל לא תוותר עליו).

* בגזרת הקשרים השמאליים, ממש לא הייתי רוצה לראות את בן ערפה מגיע. לבחור יש אופי בעייתי, ובמקרה שלו לעומת בעייתיים אחרים שהיו אצלנו, הכישרון לא מחפה על זה לפי דעתי. לעומתו די מריה שחקן מצויין, רגל שמאל, מהיר, כוח פריצה, הרמה ובעיטה טובה, אבל הסכומים שמדוברים עליהם מגוחכים (38 מיליון פאונד?!)

-------------------

2) היום ה 17.05, המשחק האחרון שלנו ששוחק בתאריך הזה היה לפני 20 שנה, הריפליי של גמר ה FA Cup של 1990. ניצחון 1-0 על פאלאס משער של לי מרטין, אחרי 3-3 מטורף במשחק הראשון.

וחידה שקשורה לעניין - ב 3-3, פרגוסון העלה אותו הרכב בדיוק למעט שינוי אחד בלבד. מי זה היה?

נערך לאחרונה ב: ‏18/5/10
  2. THE STRETFORD END Member

GiladG2

לס סילי ז"ל החליף את ג'ים לייטון בשער.
    זה סיפור די ידוע על למה פרגוסון עשה את השינוי הזה למרות שלייטון בגדול היה שוער טוב יותר
    אבל אחרי גמר קטסטרופלי שלו בתיקו 3.

מכל השמות ואם אני צריך לבחור בחלוץ אז אני מעדיף את סוארז על פני בנזמה,
    לא נכנס לעניין המקצועי אלא בגלל שלא היינו "מספיק טובים" עבור בנזמה בקיץ שעבר.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אם זה יקרה בגזרת סוארז, נצטרך למנות עוד 10 מנהלים שישמרו פה על הסדר בין אוהדי ארסנל ליונייטד - כי אם חשבתם שרונאלדו צוללן ופרובוקטור אז באמת שלא ראיתם הרבה. אתם יודעים, מסוג השחקנים שיעשו הכל כדי לנצח, ושחוץ מאוהדי קבוצתו כל השאר מתים שישבור רגל. עבר אצלכם אחד או שניים כאלו.

אגב, בהולנד דיברו על הצעה של יונייטד בסך 23 מיליון אירו שאייאקס דחתה. בכל מקרה, מן הסתם, נצטרך להמתין למונדיאל, שם כל שחקן שיבקיע 2-3 שערים תג המחיר שלו יקפוץ.

4. THE STRETFORD END Member

הרצליה עד המוות

מעבר לצלילות שלו,ראיתי פה ושם גולים,גם ביו-טיוב אבל איך אתה כאחד שמעורה בליגה ההולנדית לפרטי פרטים,מה הדעה המקצועית עליו?
    איזה סגנון מתאים לו יותר,למי אפשר להשוות אותו,את מי הוא מזכיר?
    מה האופי שלו(מעבר לזה הלוחמני או המלוכלך)?
    פוטנציאל שיכול להזכיר את קלוייברט או ואן ניסטלרוי?

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב,
    לואיס סוארז הוא רמאי, צוללן ופרובקטור - אה כן, והוא גם חתיכת שחקן כדורגל.

קודם כל צריך להבין - סוארז הוא קודם כל קיצוני. משחק בצד שמאל. ככה הוא הובא לאייאקס ושם הוא שיחק בעונה הראשונה (כשהונטלאר משחק באמצע) העונה יול זיגזג איתו, בדרך כלל בשמאל אבל לא מעט פעמים גם באמצע ובצד ימין. אבל עדיין, הוא קיצוני, ואם תרצה במערך אחר, חלוץ שני. הוא רחוק מלהיות "9" קלאסי כמו שהזכרת, קלייברט או רוד.

אני יודע שהשוואה מוגזמת והוא לא ברמה, אבל אם פוטנציאלית מדובר, אז אתה מרים להנחתה - כריסטינו רונאלדו. מלבד לאופי הבעייתי, שחקן אחד על אחד אדיר שיכול לפרק מגינים אחד אחרי השני, עושה הכל, כולל בעיטות חופשיות, וירטוז גדול, אחד שיכול מכלום לסדר ניצחון. פוטנציאל אדיר יחד עם אישיות מאוד בעייתית.

כמובן, אני חייב לסנגר על כמות השערים שלו העונה - היו הרבה פנדלים, וכן, הליגה ההולנדית השנה דמתה לביזיון כללי ברמה של ליגה ישראלית. לא הייתי לוקח את השערים הרבים שלו כמדד כי הוא מחמיצן לא קטן ואין לי ספק שבליגה חזקה הוא לא עושה 30 וגם לא 25 שערים בעונה. העונה הזאת הייתה הזויה בכל קנה מידה.

סוארז הוא שחקן הרסני. הרסני להרוס יריבות והרסני להרוס גם אותך. יש ימים שאתה יכול להשתגע ממנו ויש ימים שהוא פשוט לבד לוקח אותך לניצחון גדול. יש פה פוטנציאל למפלצת בקנה מידה עולמי אבל גם חומר נפץ לא קטן. תקווה שהוא יתפוצץ על היריבות שלך ולא עליך.

6. THE STRETFORD END Member

תודה על התשובה,החכמתי.

כמובן שהכל כרגע זה בגדר של עונת המלפפונים בהקשר שלו ויונייטד,
    בקיץ של גביע עולם בדרך כלל רוב העסקאות הגדולות נסגרות אחרי הטורניר,
    כמו שGiladG2 הזכיר פה קודם לכן,יש שמות נוספים שמקשורים אלינו,חלקם כבר תקופה ארוכה,
    לגבי לואיס סוארז,אם יגיע,נקווה שלא יקבל פיק ברכיים כמו אורגוואי לפניו שהיה אצלנו.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כן, בכל מקרה, ואן חלדר הוא עיתונאי מאוד מעורך בהולנד והוא פירסם את הידיעה.

'Ajax zal bod van 23 miljoen afwijzen'
    17 mei 2010

Jack van Gelder liet gisteren in het programma Studio Voetbal weten dat Manchester United inderdaad zoals gisteren in Britse tabloids gemeld werd deze week met een officieel bod zal komen op Suarez. Volgens Van Gelder heeft Ajax hem vandaag al laten weten dat als dat bod inderdaad 23 miljoen euro betreft, Ajax dat bod zal afwijzen.

ובתרגום לאנגלית עילגת (תודה על המצאת הגוגל)

Ajax will offer 23 million decline '
    May 17, 2010

Jack van Gelder showed yesterday in the program know that Manchester United Football Studio indeed as was reported yesterday in the British tabloids this week with an official offer will come to Suarez. According to Van Gelder, Ajax today informed him that if that bid is indeed 23 million euro, Ajax will reject that bid.

8. Selby Member

9. THE STRETFORD END Member

אין מה לעשות,שיהיה לו בהצלחה,מגיע לו.
    בחור סימפטי,פוטנציאל גדול וחוסר מזל יותר מדי שנים עם פציעות ועוד פציעות.
    אם לא אצלנו אז שלפחות יממש את הפוטנציאל במקום אחר ולפחות למען ההצלחה העתידית של הנבחרת.

יש לנו את ואן דר סאר וקוצ'אק כגיבוי ראשון(אלא אם כן תהיה הפתעה מצידו)
    אבל הסקאוטים יעבדו שעות נוספות במעקב אחרי שוער עתיד חדש אחרי שואן דר סאר יחליט לתלות את הכפפות בסיום העונה(אלא אם כן תהיה הפתעה מצידו גם כן).

10. Andrei Kanchelskis Member

ואחרי שהכפפות יתלו בנוסף לדיון שבטוח יהיה מי יהיה היורש הפוטנציאלי והראוי של ואן-דר סאר יתפתח דיון לא פחות לוהט מיהו השוער הגדול ביותר בתולדות מנצ'סטר יונייטד ואן דר סאר או שמייקל או שוער עתיק יותר בשם אלכס סטפני,אז מי באמת היה הגדול מכולם?

11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמייקל. זה לא שאלה אפילו.

12. k_700 Member

לא כזה בטוח, בכלל לא בטוח.
    לא זכור לי אף שוער בגיל 40 שמשחק ברמה כמו שואן דר סאר משחק.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העובדה שוואן דר סאר משחק נהדר בגיל 40 לא קשורה לשאלה.

14. THE STRETFORD END Member

אני אוהב את ואן דר סאר,חבל שלא הגיע אלינו מייד אחרי שמייכל או לפחות עונה או 2 אחריו,היינו זוכים ביותר תארים כולל באירופה,אני בטוח בזה,
    והוא שוער נהדר,אחד הטובים באירופה לאורך עשור וחצי אבל שמייכל בשיאו היה הטוב בעולם
    ללא עוררין,הכי קרוב לשלמות מבחינת שוער(וגם לו היו פיקשושים וימים רעים,כמו לכולם).

15. ארצ'י באנקר Member

ואן דר סאר שוער ענק, אגדה, אבל בימי חיי שמייכל היה השוער הכי טוב שראיתי.
    לפני כמה ימים יצא לי לשאול את אותה שאלה את יצחק ויסוקר, אגדה בכדורגל הישראלי.
    והתשובה שלו היתה "אין דבר כזה השוער הכי טוב" הוא דיבר על תקופות שונות, לחצים שונים, אתגרים שונים וכו'.

אגב דיברתי איתו גם על עמדת השוער בנבחרת אנגליה ולדעתו ג'יימס צריך לפתוח בהרכב.
    בעיית האובר זרים שיש בכדורגל האנגלי ללא ספק פגעה באנגליה כמו גם בישראל במיוחד בנוגע לשוערים.