עם כל הכבוד לואן דר סאר האדיר אני גם נוטה לכיוון שמייקל. ממה שזכיתי לראות ומסיפורים שאבי אומר לא היה ולא יהיה כמו שמייקל.
אכן... מספיק קליפ אחד ביו-טיוב כדי להבין ששמייקל זה אחד בדור, בעוד שאדווין הוא שוער מעולה (לדעתי הכי טוב בעולם לפרקים בעונה האחרונה), אבל זה לא שהוא מתעלה על קסיאס, בופון ושות' בתקופות טובות שלהם.
מה שמדהים בהולנדי יותר מכל שהוא עושה את התקופה המדהימה הזאת בגיל כל כך מאוחר וזה לא שהוא משחק בפולהאם של אז. זאת מנצ'סטר יונייטד שמשחקת בכל המסגרות והוא באמת עומד בצורה מושלמת. קשה לי לזכור טעויות שלו בשנים האחרונות אצלנו.
העובדה שואן דר סאר מוזכר כבר כמה שנים באותה נשימה עם צ'ך, בופון, קאסיאס,ריינה כשהם שוערים שיותר קרובים לגיל 30(פרט לבופון שהוא 32 אם אני לא טועה) והוא יותר קרוב לגיל 40 זה הישג. באמת שאני לא חושב ששמייקל מתעלה על ואן דר סאר הן ביכולות על המגרש והן ביכולות להנהיג ולהביא תארים. צריך לזכור שהתקופות היו שונות, הכדורגל היה שונה. היינו משחקים אז כדורגל מאוד התקפי של 4-4-2 עם הרבה הפקרות בהגנה. ועוד דבר צריך לזכור שמסביב לשמייקל לא היו שוערים ברמות של קאסיאס, בופון וצ'ך שגונבים ממך את הפלאש. ואן דר סאר שוער מאוד אחראי, שקט, מקצוען למופת(מאוד הייתי רוצה שאחרי שהוא יפרוש הוא יחליט לקחת חלק כמאמן בצוות שלנו) שמהווה דוגמה לצעירים בדרך ההתנהלות שלו. בכללי באופי שלו הוא מאוד מזכיר לי שחקנים כמו סקולס, גיגס, נוויל. טל אני לא כזה בטוח שאם VDS היה מגיע מיד אחרי ששמייקל פרש זה היה טוב לו ולנו. באותה תקופה הוא היה שוער צעיר ובינוני, לא יציב שלא הצליח למצוא את המקום שלו. פרגוסון דיבר בעבר וטען שהזמן האידאלי לרכוש את VDS היה שנתיים לפני שהגיע אלינו והוא הוסיף שגם כמעט היינו קרובים לעשות את זה. מבחינתי לראות שוער בם 41 משחק ברמות העלה ולא עושה אף טעות כמעט במשך עונה שהגוף מרוכז במגרש והראש עמוק עמוק במחשבות על אישתו זה פשוט דבר שצריך להעריץ. מסוג הדברים שתזכור עוד הרבה שנים קדימה. כמו שאי אפשר לשכוח שג'ורדן עלה למשחק פליאוף מכריע עם 39 מעלות חום, דברים שקשה לקלוט.
הלו, שכחתם שביובנטוס ואן דר סאר היה כלום. עוד שלחו אותו לרופא עיניים. הוא קם לחיים בפולהאם, פשוט השתבח עם הגיל. להשוות אותו לשמייכל? נו בחייאת.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_6161913,00.html פרגי אומר שהוא מתכנן לרכוש רק עוד שחקן אחד. מצד אחד לא תמיד מה שהוא אומר זה מה שאכן קורה, מצד שני ברור מאיפה המינימליזם הזה נובע. בכל אופן אני מקווה שמדובר בחלוץ, יהיה קשה לעשות עוד עונה עם הקאדר הנוכחי+צ'יקאריטו שאין לנו ממש מושג מה יקרה איתו.
מצד שני, עד גיל 27 לערך שמייכל שיחק בברונדבי ומעולם לא היה תחת משהו שמזכיר את זכוכית המגדלת שמלווה את ואן דר סאר כבר הרבה מאוד שנים. בסופו של דבר אני חושב שוואן דר סאר נפלא וענק, אבל שמייכל זה משהו מעבר לכך. אפילו לקרוא לו שוער של פעם בדור זה לא מספיק. השוער הכי טוב שראיתי בימי חיי.
הוא גם אמר, להפתעתי, שבן איימוס יהיה השוער השלישי במקום בן פוסטר - שזה דבר משמעותי בהתחשב בגילו של ואן דר סאר וכשרואים כמה משחקים פוסטר שיחק בעונה האחרונה. האפשרות שנזדקק לו בהחלט קיימת. אבל דייויד גיל גם דיבר על הנושא וייתכן שזה הגורם לכך - אנחנו מוגבלים עכשיו ל-25 שחקנים בוגרים בסגל ואנחנו כבר על הגבול הזה. איימוס ייחשב לשחקן אקסטרה כך שזה מקל עלינו בעניין, אבל אי אפשר לקנות ולקנות. על כל אחד שבא, אחד יהיה חייב ללכת.
די בעייתי מכיוון שעמדת החלוץ חייבת שיפור וכמו כן גם עמדת הקשר השמאלי. אולי הוא יחסוך ויביא איזה חלוץ שיודע לשחק גם בצד שמאל של הקישור (סוארז, ווצ'יניץ') http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
במצב האופטימלי הקשר הימני הפותח שלנו הוא ולנסיה. כמובן שדברים משתנים תוך כדי העונה, אבל בעיקרון נאני אמור לשחק בשמאל.
אם אנחנו מוותרים על ברבא, ועושה רושם שזה הדבר הנכון ומה שיקרה, וויצ'יניץ' הוא לטעמי האופציה האולטימטיבית. סקורר גדול, שחקן מגוון מאוד שיכול לשחק לצד רוני ובעת הצורך באגפים. מתאים לנו בול. השאלה היא מה המצב שלו כרגע ברומא אחרי העונה הגדולה שלהם. הרי גם שנה שעברה היו שמועות שיעזוב והוא רצה להישאר ברומא. חוץ מזה, לא בא לי על עוד צוללן בעייתי.. בכל מקרה, אם פרגי לא ישנה את ההחלטה ויגיע רק שחקן אחד בקיץ, אני כבר הבעתי את דעתי לגבי הרכש הדחוף ביותר - קשר מרכזי, והרבה לפני חלוץ. כרגע לא עולים לי שמות (אולי צ'אבי? גם על שוויינשטיינגר אני מוכן להתפשר..) אבל ראינו השנה שמול יריבות כמו צ'לסי ובאיירן יש לנו בעיה של דומיננטיות באמצע.
בהמשך לבעיה שהעלה Dimitar Berbatov לגבי קשר אמצע. מה קורה עם אנדרסון?אמור לפתוח את העונה או שהוא עדיין ישאר פצוע?
ווצ'יניץ' באמת האופציה האולטימטיבית, שחקן מגוון מאוד שיתאים לנו ורומא עם הבעיות הכלכליות שלה לא תוכל לסרב להצעה טובה. לגבי עמדת הקשר המרכזי, אני גם חושב שאנחנו צריכים רכש, אבל עם כמות שחקני האמצע שיש לנו לעומת כמות ואיכות החלוצים הדלה, עמדת החלוץ דחופה יותר.