מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אני רואה ששיתוף הפעולה בין רונאלדו לנאני לא נשכח.
    2. בקליפ למעלה ישר חשבתי לעצמי שיהיה באמת נחמד אם לעונה אחת (אולי אחרי שהאמריקאים ילכו) נחזור לשחק עם המדים הירוקים, לפחות במשחקי חוץ.
    3. אני מאוד מקווה שג'ו קול יבוא. מהשחקנים האהובים עלי, לאורך שנים הערכתי מאוד את היכולת שלו בצ'לסי, וכן, העובדה שהוא אנגלי הופכת את העיסקה למושלמת עבורי.
    יכול להוסיף לנו את היצרתיות באמצע ולפנות לנו את הכספים בשביל להביא חלוץ רציני להתקפה.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוקח את הרעיון של קירק מהדיון של צ'לסי.
    זו דעתי על הקבוצה שלנו נכון להיום (סליחה מראש אם זה יצא ארוך):

שוערים: אדווין ואן דאר סאר, תומאש קושצ'אק.
    למרות שנעדר חלק לא קטן מהעונה עקב פציעה ולאחר מכן בגלל מחלת אישתו אדווין חזר כמו גדול והראה שוב למה הוא אחד מהשוערים הטובים בעולם.
    על הספסל, לאחר מכירת פוסטר שאיכזב ונמכר, יש את קושצ'אק. שוער שהוכיח בשנתיים האחרונות שהוא אומנם לא מספיק טוב כדי להיות שוער ראשון, אבל בשביל שוער שני, שתפקידו בעיקר למלא חורים במקרי הצורך, הוא בהחלט מחליף ראוי.

לכאורה, מדובר בחולייה הכי יציבה אצלנו, אבל אני חושב שכבר הקיץ חייבים לחשוב על העתיד.
    אדווין לא נעשה צעיר מיום ליום, ואנחנו כבר צריכים לחשוב על מחליף. ההעדרויות של אדווין בעונה שעברה, גם בגלל פציעות, לא היו נדירות. בשנה הבאה אדווין יהיה מבוגר יותר, ולכן אנחנו אולי צריכים לחשוב על רכישת שוער לעתיד כבר הקיץ. הבאת שוער צעיר ומוכשר הקיץ תעזור לשוער החדש גם להתאקלם במועדון שכן הוא יקבל לא מעט דקות כשאדווין ינוח, וגם תעניק לו את האפשרות לעשות חפיפה עם אחד מהשוערים הגדולים ביותר בהיסטוריה.

הגנה: וידיץ', פרדיננד, אוונס, סמלינג. גארי, רפאל, בראון, אושה, דה לאט. אברה, פביו.
    ריו פרדיננד עבר עונה מאכזבת מאוד בעונה שעברה, לא מעט בגלל הבעיות בגב, ועולה השאלה האם ברכישת סמלינג פרגוסון כבר חושב על מחליף. אסור לשכוח שעל הספסל מחכה אוונס הצעיר שמשתפר מעונה לעונה.
    אני אישית ממשיך לסמוך על ריו וחושב שביחד עם וידיץ' גם בשנה הבאה תהיה לנו את חולית הבלמים הטובה בליגה.
    בגזרת המגינים יש לנו שילוב מושלם בין שחקנים עם ניסיון- גארי, אושה, בראון, אברה לצעירים מבטיחים- רפאל, פביו, דה לאט. בשנה שעברה התעוררו קצת בעיות כאשר המבוגרים יותר סבלו ממכת פציעות מדהימה (למעט אברה), והצעירים, שסבלו גם הם ממכת פציעות, לא לגמרי הוכיחו את עצמם. הדברים בעיקר לגבי רפאל שלמרות שהראה שיש לו המון יכולות עשה טעויות שעלו לנו באירופה.
    אבל, לדעתי, המחיר ששילמנו בשנה שעברה ישתלם השנה כשרפאל יהיה בשל יותר.
    לדעתי מבחינת ההגנה אנחנו מכוסים בצורה מעולה לשנה הבאה.

קישור: גיגס, נאני, ולנסיה, פארק, אוברטן, טוסיץ. פלטשר, סקולס, קאריק, אנדרסון, גיבסון, האגריבס.
    הקישור הוא העמדה הגמישה ביותר בכדורגל. תמיד יש מקום לשיפור, תמיד אפשר להביא מישהו שיוסיף משהו שונה.
    משחק האגף שלנו, שהתחיל שנה שעברה בסימן שאלה גדול הסתיים בסוף השנה בסימן קריאה גדול עם ההתפוצצות של נאני ועם עונה מוצלחת של ולנסיה. נכון, נאני צריך לשמור על עקביות וולנסיה צריך לשדרג את עצמו כדי להגיע לרמה של שחקני האגף הטובים בעולם, אבל ההספק של השניים בסוף העונה היה מעולה. כשעל הספסל מחכה גיגס במקרה הצורך, פארק שהוכיח שוב בשנה שעברה שהוא פקטור מיוחד בקבוצה, וכמובן אוברטן וטוסיץ' הצעירים, המצב מאוד מעודד.
    לא הייתי מתנגד לסופרסטאר כמו רובן שיגיע, אבל מכיוון שכניראה פרגוסון לא ילך על צעד כזה, אנחנו נמשיך להתבסס על העקביות של ולנסיה, ההברקות של נאני והתוספת מהספסל.
    באמצע הסיפור קצת מסובך יותר. פלטשר שידרג עצמו שוב והפך לקשר האחורי מהטובים בעולם. אבל כל השאר בסימן שאלה. אין לדעת איך הגיל ישפיע על סקולס שהתבגר בעוד שנה. אנדרסון והאגריבס חוזרים אחרי פציעות ארוכות. קאריק מגיע אחרי עונה בינונית בסנטדנרטים שלו ודווקא גיבסון הוא עבורי ההפתעה של עונה שעברה כשהצליח למקם עצמו כשחקן רוטציה ואפילו עם עמדת פתיחה להרכב הראשון.
    הבעיה בקישור שלנו הוא שהוא משקר. יש המון עומק, המון שחקנים איכותים, בטח כשגם גיגס יכול לשחק באמצע, אבל מהצד השני אין ספק שלמעט פלטשר, יש הרבה סימני שאלה.
    לדעתי בסופו של דבר העומק כן יפעל לטובתנו, וגם אם לא כל השחקנים יעמדו בציפיות הורודות שלנו, אין סיכוי שכולם יאכזבו.
    החוסר בשחקן התקפי באמצע הוא לא קטן, אבל אם השמועות על ג'ו קול נכונות, הוא בדיוק השחקן שיכול להוסיף לנו את המימד החסר.

התקפה: רוני, אואן, בארבטוב, הרננדז, דיוף, מקיידה, וולבק.
    למרות העונה הגדולה של רוני, או אולי דווקא בגללה שכן היא חשף את הבינוניות של שאר החלוצים, מדובר בעמדה הבעייתית בקבוצה.
    רוני יהיה כאן גם בשנה הבאה, וגם אם לא יכבוש את אותה כמות שערים כמו השנה, התרומה שלו תהיה משמעותית.
    הבעיה היא עם כל השאר. בארבטוב לא מתאים לסגנון המשחק ולקבוצה ברמה של יוניטד. אואן הוא מקסימום מחליף ראוי וגם אז, למרות שפרגי שמר עליו בצמר גפן, הוא נפצע מוקדם מידי וגמר את העונה. וכל השאר הם צעירים מבטיחים עם הרבה פונטציאל, אבל לא כאלה שאפשר לתת להם את המושכות ישר בתחילת העונה.
    הרכש המרכזי בקיץ צריך להיות לדעתי בהתקפה. בלי התנצלויות, בלי שחקנים אלמונים שאולי יתפתחו למשהו, אנחנו צריכים לפתוח את הכיס ולהביא שותף ראוי לרוני. ואם כבר מביאים צעיר, אז שיהיה שחקן כמו אגוארו. זה יעלה לא מעט, זה לא מבטיח כלום, אבל זה הצורך שלנו כרגע.
    כמובן שהרבה דברים יכולים להשתנות עם הרננדז יתן מונדיאל מטורף ויפתיע את כולנו, אבל למקרה שלא, דרוש חלוץ ובדחיפות.
    מכל הצעירים שראיתי בהתקפה מקיידה הכי הרשים אותי. הכי סקורר, הכי חד, הכי חלוץ רחבה. הייתי משאיל את דיוף וולבק, מוכר את הבולגרי, ומשאיר את אואן, רוני, מקיידה, הרננדז, וחלוץ מוכח.

בראייה כללית יש לנו עומק כמעט בכל עמדה, שילוב מנצח של צעירים ובעלי ניסון, שילוב מעולה של בריטים ושחקנים זרים, ומאמן שהוא מעל לכל שאר המאמנים במשחק. עם קצת התאמות בקבוצה, ובעיקר חלוץ מוכח אחד, נוכל להחזיר לעצמנו את האליפות ולהילחם על כל התארים עד הסוף.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/6/10
  3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגובות: אין ספק שנושא השוער מטריד, מהסיבה הפשוטה שאדווין מבוגר ואוי לנו אם אחריו נחזור לסיטואציות שהיו לנו בין שמייכל לבינו. אבל אני לא חושב שיש מה לדבר על רכישת שוער הקיץ. אם אנחנו מכוונים גבוה - למישהו כמו לוריס, אדלר, נויר וכו' - הרי שזה נחמד לחשוב שאתה יכול להביא אותם לשנת התאקלמות (לפחות) בה יקבלו דקות כשאדווין נח, אך לא מציאותי. אתה לא מביא שחקנים כאלה לשרוף שנה על התאקלמות ולמידה. אתה מביא אותם להיות שוער ראשון. כשאדווין יפרוש, בהחלט נצטרך ללכת על שחקן כזה. עד אז, אם יש לנו שוער ראשון מעולה ושוער משנה הולם, דיינו.

מסכים שאנחנו מכוסים בהגנה, גם להווה וגם לעתיד עם קצת מזל. על הקישור וההתקפה כבר דנו רבות והצורך בשחקן שיוכל לשחק כחלוץ בודד במקום רוני ברור. לחלק, גם הצורך בקשר נוסף - התקפי שמסוגל להחזיק בכדור - ברור. אני לא חושב שיש מה לדבר על קיצוני ברמה גבוהה נוסף. יש לנו שניים, אי אפשר להביא שלישי. צריך לפתח אותו.

4. George Best Member

אני בהחלט חושב שאוברטן וטוסיץ' הם פרוספקטים ששווה מאוד לתת להם את הצ'אנסים והביטחון כמחליפים.
    כמובן שיש גם את פארק, שכל הסיפור ההיעלמות שלו במחזורים האחרונים הייתה די הזויה.
    דווקא בכושר אולי הכי טוב שידע אוכל הכלבים מאז נחת בעיר הקודש, הוא נעלם כלא היה (לא דווח על פציעה או משהו דומה).

לטעמי ג'ו קול וחלוץ בכיר ואנחנו מסודרים.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד סיבות לדאגה, פרדיננד נפצע בברך ויחמיץ את המונדיאל.

6. Ryan Giggs11 Member

לפחות הוא לא נפצע בגב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

סיבה לדאגה אולי עבור אנגליה, ליונייטד זה טוב שהוא ינוח לקראת העונה הקרבה ואולי יחזור לעצמו.

8. ארצ'י באנקר Member

אם ג'ו קול יבחר ביונייטד זו תהיה עוד אופציה מצויינת ויצירתית בקישור אבל..
    צריך לזכור שהבחור משחק בעיקר בכנף וגם אם בעבר היה משחק באמצע, לא
    בכנפיים המצוקה האמיתית שלנו.
    האיש נוטה להיפצע ,לא הייתי ממליץ לבנות עליו מגדלים.
    יונייטד זקוקה נואשות לשחקן מרכז שדה ולא רק לחלוץ, אם הפצוע האנגלי יחזור לעצמו הסתדרנו.
    אם אנדרסון יפרוץ סוף סוף גם הסתדרנו אבל לך תבנה על זה מדינה.
    קול עשוי להיות חיזוק ברוטציה באגפים אבל לא ממש הפתרון.

9. THE STRETFORD END Member

ארצ'י

הנטייה שלו קול להיפצע או ההיסטוריה הרפואית שלו היא אכן מקור לדאגה משהו
    אבל אם ניקח בחשבון שפרגוסון הביא את מייקל אואן ובאותה סיטואציה(העברה חופשית)
    אז יכול להיות ובמידה שהוא אכן יגיע אלינו שהוא(פרגוסון) מעדיף להסתכל על האופציות החיוביות מהעניין
    וגם אם יש פה סיכון שכזה.

קול הוא הרבה יותר שחקן אמצע מאשר שחקן כנף מבחינת הכישורים שלו,
    חלק מהקריירה המפוספת שלו לטעמי היא בגלל שהוא הוצב יותר מדי פעמים,בצ'לסי ובנבחרת
    בעמדת הכנף.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניסיתי לבדוק את רקורד הפציעות של ג'ו קול, אבל זה קצת קשה. אתר כמו פיזיורום נותן לך מתי הוא נפצע ואיפה, אבל לא מתי הוא חזר. אני לא זוכר אותו כעד כדי כך שחקן שעובר פציעות. היתה לו פציעה קשה מאוד בשנה האחרונה והוא לא שיחק הרבה אחריה, אז אולי זה נראה רע יותר.

http://www.physioroom.com/news/english_pre...ole_injury.html

מה שכן, אם הרקורד שלו באמת בעייתי ולא מדובר רק בפציעה משמעותית אחת שהשביתה אותו לתקופה, אז אני לא כל כך אוהב את הסיכון הזה. את השחקן כן, את הסיכון לא. זה שהחתמנו את אואן לא אומר שזה צעד שהצדיק את עצמו. הרי בדיוק בתקופה הכי חשובה של העונה הוא לא היה שם.

יש לנו מספיק שחקנים בעייתיים מבחינת פציעות, אנחנו ממש לא צריכים למלא את הסגל בעוד ועוד כאלו. בדיוק אתמול נזכרתי שוב בסיפור של סטיב ברוס, שלא עבר בדיקה רפואית כשניסיתי להחתים אותו - אבל פרגוסון החליט לקחת סיכון על סמך רקורד ההופעות המעולה שלו בנוריץ'. גם זה חשוב.

11. THE STRETFORD END Member

אולי משהו שיכול לעזור,כתבה מהמירור על קול עם לוח זמנים שבו יש גם מידע על פציעות שנתיים אחורה

http://www.mirrorfootball.co.uk/opinion/bl...icle167739.html

סיכונים אף אחד לא אוהב אבל אולי יש פה גם עניין של סיכון מחושב(מבחינת גליון הפציעות של קול) וכשלוקחים בחשבון את אי הידיעה לגבי המצב הכלכלי וכמה כסף יש לפרגוסון לרכש וכשגם חלוץ נוסף ומוכח דרוש.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  12. פול סקולס Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    כדי שהתגובה לא תהיה סתמית במיוחד, אומר שאני לגמרי בעד ג'ו קול תחת נסיבות כאלה של הגעה בחינם ומשכורת שנוכל לעמוד בה. מאמין שאפשר להחזירו לכושר הטוב שבו היה בימים עברו.

מה שכן, איפה הוא מתופקד ב 2-4-4?

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא מהבחינה הזו, המצב יכול להיות נוח יותר. הוא יכול לשחק גם במרכז (לא יודע אם ב-4-4-2, אבל בוודאי ב-4-5-1 החביב עלינו) וגם בשמאל. אנחנו יכולים להיעזר גם בגיבוי איכותי נוסף באגף וכך קול יוכל לשחק אצלנו תפקיד כפול.

14. KirkH Member

זה כבר תלוי בכם ולא בו. המו"מ נפתח ב-100 אלף פאונד וזה לא הולך לרדת מזה.

ג'ואי כבר די הרבה זמן לא ראה את אגף שמאל בצ'לסי. מאז מוריניו למעשה. גם הכלבלב ממלאבס וגם הידינק ואנצ'לוטי (עזבו אותי מסבא'לה, גם הוא בעצמו לא יודע איפה הוא תיפקד אותו..) כולם שלחו אותו לאגף ימין עם החלפת מקום פעם ב.. לאגף הנגדי.

אני גם חושב כמו סטרטפורד שהרבה יותר טבעי עבורו לשחק במרכז - אבל משום מה אף אחד לא נתן לו לעשות את זה בשנים האחרונות. גם אחרי שהוא יצא פומבית וטען שזה המקום האידיאלי עבורו.

אני עדיין מקווה שיישאר בסוף, אבל אם לא אצלנו - עדיף אצלכם מאשר בשיפודייה כעוד אחד מהמודחים.

15. GiladG2 Member

הגלייזרים כבר מזמן לא הוזכרו כאן.

http://www.guardian.co.uk/football/2010/ju...d-fortunes-wane

"The only significant business owned by the Glazer family besides Manchester United and the Tampa Bay Buccaneers has been severely hit by the recession and is carrying over half a billion dollars in debt."

אחלה חבר'ה. למה יש לי הרגשה שהסיכוי שה-100 שקל שיש לי בארנק ילכו לתקציב רכש שלנו גדול יותר מהכסף של אבי ויואל?