מנצ'סטר יונייטד 2010/2011-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/10.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שאמרתי, הוא ציין את הצורך בניסיון בעורף, בגלל זה ציינתי את השמות הללו ולא את החבר'ה הצעירים יותר, אם כי אני מניח שתהיה קומבינציה. מעניין עד כמה רחוק הוא יילך. ב-2008 שיחקנו נגד רומא בגומלין אחרי 0-2 בחוץ, כמה ימים לפני ארסנל בליגה. השארנו את רוני ורונאלדו על הספסל, אבל מעבר לכך לא עשינו שינויים מרחיקי לכת.

הפעם המצב קריטי לא פחות ואולי יותר בליגה, והיריבה, בניגוד לרומא, פשוט נראתה לא כוחות במשחק הראשון, מעבר ל-0-2. זה בוודאי מפתה לפרגי לראות מה ה-11 שהוא רוצה מול צ'לסי, ולהתחיל לראות את מי הוא רוצה להשאיר בחוץ נגד שאלקה. הרי אתה יכול לתת טיעונים סבירים לתחליפים כמעט לכל ההרכב, בטח אחרי שאמרת בעצם שרוני לא ישחק (כי אואן וברבא כן).

2. Andrei Kanchelskis Member

עדיף היה שלא יהיה את המשחק הזה מול שאלקה באמצע השבוע לפני משחק כל כך חשוב ביום ראשון אבל אין ברירה חייבים לשחק את שניהם והמשחק הראשון לדעתי יותר מסוכן מהשני כיוון שבו אין לדעת מה יותר עדיף בו אם זה להציב הרכב כמעט מלא או להציב הרכב מישני כיוון ששניהם יכולים להזיק לנו במידה כזו או אחרת.

חובה להמנע מכל סכנה אפשרית של פציעות! רק המחשבה על ווין רוני נפצע מול באיירן אשתקד מעבירה בי צמרמורת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

3. Pipe Member

רפאל סמולינג וידיץ' אברה
    סקולס קאריק פארק
    נאני ברבאטוב אואן

וידיץ' היה מאוד שייקי היום. הוא השחקן ששיחק הכי הרבה דקות העונה אולי זו העייפות מדברת. ועדיין אי אפשר לתת לו מנוחה כי ריו במצב הרבה יותר רגיש מבחינה גופנית. לא הייתי רוצה לראות אותו משחק 4 משחקים תוך 10 ימים.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. הפריע לי מאוד הגישה שלנו למשחק היום. דיברו כאן על עייפות, לדעתי זאת אחת הסיבות אבל לא המרכזית. אני חושב שנתנו לארסנל להכתיב את קצב המשחק. ארסנל האטה את קצב המשחק, החזיקה הרבה בכדור ובעיקר הפכה את המשחק לאיטי הרבה יותר.
    כשאנדרסון, פארק והרננדז בהרכב אנחנו חייבים ללחוץ את היריב, אנחנו חייבים לשחק כדורגל מהיר הרבה יותר, אנחנו חייבים לפתח את משחק הלחץ שלנו. זה לא היה היום וכאן לדעתי המפתח לניצחון של ארסנל.
    2. לדעתי היינו שווים שער במחצית השנייה אבל כשאתה כל המשחק נגרר לקצב מסוים קשה מאוד להעלות את הקצב גם כשאתה צריך את השער. כן, תקפנו בסוף המשחק, כן, הגענו לאיזור הרחבה של ארסנל, אבל לא היה לזה את הקצב שלנו, את הלחץ שלנו והדוגמא הכי טוב הייתה העובדה שצס'ני הצעיר היה רגוע מאוד, לא גרמנו לו לחשוב יותר מידי למרות שמדובר בשוער שכבר ראינו בעבר כשגורמים לו לחשוב הוא גם טועה.
    לא היינו חדים היום במסירה האחרונה וזה ההבדל בין לצאת היום עם נקודה או שלוש לבין לצאת עם הפסד.
    3. פביו איכזב אותי מאוד. כן, הבחור מביא רעננות למשחק שלנו, בתור שחקן צעיר שפורץ לקבוצה כמו יוניטד זה מה שמצופה ממנו. אבל הוא איבד יותר מידי כדורים בעצירה לא נכונה של הכדור (כמו אותו כדור על קצה הרחבה שהוא איבד מה שהכריח אותו לאחר מכן לבצע עבירה ולקבל את הכרטיס הצהוב) ובעיקר לא הרים כדורים חדים או מסוכנים. כמו עם רפאל, מגיע שלב שאתה מצפה לא רק להשקיע ולהביא רעננות אלא גם להביא איכויות כמו שערים, בישולים, בלאגן ברחבה ובעיקר הרבה יותר חדות.
    4. אברה ונאני ממשיכים עם הכושר הרע שלהם. עצם העובדה שהקבוצה לא הפסיקה לחפש את ולנסיה מאז שנכנס וויתרה על האופציה של נאני בשמאל כמעט לגמרי (למעט במתפרצות) מלמדת על העובדה שנאני נמצא בתקופה לא טובה. גם אברה ממשיך להיות בינוני. איפה הפריצות הסוחפות של פעם? האיום המתמיד מצד שמאל? עוד סיבה למה בסוף המשחק שיחקנו בעיקר על צד ימין של ולנסיה ופביו.

מה שהוכחנו היום הוא שאנחנו אנושים. מנצ'סטר יוניטד היא אנושית לחלוטיין, נוח לה יותר בבית, היא לא מסוגלת לסיים את הסיפור לפני הזמן והיא מושפעת לא מעט מהעומס והעונה הארוכה שעוברת עליה (להזכיר לכולם הקבוצה האנגלית היחידה שעדיין משחקת לפחות שני משחקים בשבוע).
    בשבוע הבא יש לנו משחק על עונה שלמה ואני בטוח שנעשה את העבודה. הכל תלוי בנו, עבדנו קשה כל השנה כדי להגיע למשחק הזה עם היתרון ואני מאמין שבבית אנחנו טובים יותר מכל קבוצה באירופה.

ועכשיו מגיעה השאלה האמיתית, האם להעלות הרכב חזק מול שאלקה בתקווה לנצח, אולי לפרק ובעיקר להגיע במומנטום חיובי וחזק לצ'לסי או לתת לשחקני המפתח לנוח כדי לעלות מול צ'לסי רעננים?

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה שצריך לדעת להבדיל ביניהם. לפחות מבחינת כמות המשחקים, פאביו נמצא עכשיו בערך היכן שרפאל היה בשלבי עונת 2008/09... אוקיי, אז כמובן שהוא במועדון אותה תקופה וגם זה פקטור, אבל הוא מאוד צעיר מבחינת כמות ההופעות שלו. ברור שהוא עדיין לא המוצר המוגמר, אבל אני חושב שאנחנו עדיין לא בשלב הזה שצריך לדבר ברטינה מסוימת על מה שהוא עדיין לא מביא.

לגבי 1 ו-2, אני מסכים וחושב שזה משהו שלא ראינו רק היום. גם נגד אברטון לא ממש ראיתי אותנו נכנסים לקצב שהיית מצפה מאתנו במשחקים האלה, אולי עד לשלבים המאוחרים שממש חיפשנו שער בצורה נואשת. מהרבה בחינות, זו חלק מהמשחק המודרני הטבעי שלנו, שהוא פחות יצרי ומהיר ויותר אטי ואינטליגנטי. באירופה זה עובד מצוין, בליגה זה מתאים פחות, ולפעמים קצת קשה לנו לעשות את ההתאמה.

6. Andrei Kanchelskis Member

חח המשחק מול שאלקה הפך להיות ממש מועקה אם אפשר היה לדחות אותו לאחרי צ'לסי היו עושים את זה בכיף

ועכשיו למשהו יותר מציאותי....אם הייתי פרגוסון הייתי משאיר את הכוכבים על הספסל למקרה בו באמת יהיה צורך בהם, אסור לא להכליל אותם בסגל כי אם נהיה במצב מסוכן זה יהיה עלול לעלות לנו ביוקר. אני מתקשה להאמין ששאלקה תעשה את הבלתי ייאמן אבל לעולם אין לדעת מה יכול לקרות וההפסד עכשיו לארסנל מביא אותנו למשחק במצב בעייתי ביותר בו חייבים את הכוכבים הגדולים בשני המשחקים או לפחות באחד וחצי מהם....

אני מאוד לא ישמח אם נעלה לגמר ליגת האלופות ןמצד שני איזה שחקן מפתח שלנו ייפצע כי לקראת צ'לסי כל שחקן הרכב ללא יוצא מן הכלל הוא משמעותי למשחק החשוב ביותר שלנו העונה(לדעתי אפילו יותר מגמר ליגת האלופות אם נהיה בו).

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/11
  7. the white pele Member

אני דווקא חושב שפאביו היה אחד מהטובים היום וההתקדמות שלו נהדרת.

8. THE STRETFORD END Member

גם אני חושב שפאביו היה מהטובים,הגנתית שמר נכון,צמוד הרבה יותר ולא השאיר מרווח להגבהות,לא עשה עבירות טיפשיות כששמר שחקנים שהיו עם הגב אליו והתקפית הוא עלה למעלה כרגיל.

אמיר ע,

כשציינתי את אוונס ורפאל,מבחינתי הם כבר מספיק מנוסים ואת סמולינג קשה יהיה להושיב בצד במידה שריו וגם וידיץ לא ישחקו.

משה,

זה שהקבוצה ויתרה על אגף שמאל מאז שולנסיה נכנס לא קשורה לאברה,בדיוק כמו שנאני לא אשם,
    שילוב 2 הצדדים היה צריך להיות עבודה של הקישור ושל צמד הבלמים.
    אברה במחצית הראשונה נתן כמה וכמה פריצות,גם אליו אין לי טענות היום.

ובכלל,אין לי טענות באמת לקבוצה,
    בדיוק כמו בעונה שעברה,צ'לסי "נהנית" מהדחה יחסית מוקדמת ממה שקיוו בליגת האלופות ויכולה לשים את הביצים בסל של הליגה בלבד,כמו בעונה שעברה ההדחה מאירופה עשתה לה טוב בהקשר של הליגה.
    ארסנל ממזמן יצאה לחופשה השנתית המוקדמת שלהם,
    אנחנו ממשיכים להילחם ב 2 חזיתות,זה מוציא הרבה מאוד אנרגיה וקשה לשמור על רמת ריכוז של מאה אחוז,
    עשינו זאת נהדר נגד שאלקה,היה אפשר להרגיש את זה מההתחלה,היום לקח לנו זמן להכנס למשחק.

פישלנו היום מבחינת התוצאה והת'כלס לכבוש שער אבל מבחינת שאר הדברים אני לא מוצא מקום לדאגה.
    הייתי מודאג אם לא היינו רואים את יונייטד מנסה להפעיל את המכבש לקראת הסוף,
    הייתי מודאג אם היינו מובסים מבחינת התוצאה או המאבק במגרש,
    ראיתי את הסממנים הנכונים ותיקו היתה תוצאה משקפת.

התחלנו לאט ונכנסו לקצב עם הדקות וזה משהו שקורה לנו גם באולד-טראפורד,
    אני לא חושב שזה משהו שפחות מתאים לליגה ויותר לאירופה אלא זה עניין של ניסיון,של הכל תחת שליטה,של לדעת מתי ואיך לנווט את הקצב נכון ובגלל זה אנחנו תמיד מגיעים לסוף המשחק עם היד על העליונה,ליגה ואירופה,
    ארסנל למשל הגיעה עם הלשון בחוץ לסיום המשחק.

ההפסד מעצבן,אבל הקבוצה בריאה ואני לא מתכוון לפציעות של שחקנים אבל גם,אנחנו בעמדת הובלה,אנחנו בדרך ל 2 משחקי בית,זה אומר פחות נסיעות,זה אומר חזרה לאולד-טראפורד.
    אנחנו בעמדה חיובית הרבה יותר לעומת סוף העונה שעברה.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לחלוטין בנוגע לקטע של יריבות שמגיעות לדקות האחרונות עם הלשון בחוץ, הבעיה שאני לא בטוח שזו שיטת משחק מספקת ולפעמים נראה שזה הדבר המשמעותי ביותר במשחקי החוץ שלנו. אנחנו נשחק בקצב שלנו, היריבה תשחק בקצב שלה, והשאלה אם כאשר נגיע לדקות האחרונות והיריבה מותשת, האם נהיה במצב טוב או במצב גרוע, והאם נספיק להפוך את התוצאה.

במשחקים נגד וילה, בלקפול ו-ווסט ברומיץ' אני מדבר על משחקי החוץ) כן יצאנו מרוצים בסוף. היו גם מספיק משחקים שלא. יותר מדי פעמים אנחנו מתחילים לאט בעוד היריבה מתחילה מהר, ולפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו בצרות בגלל זה, כי עובדה שהניווט לא ממש עובד נכון. לקחנו את הקטע הזה ל-extreme העונה והוא בלט דווקא נגד הקבוצות החלשות יותר, אלו שמשחקות ב-200 קמ"ש מרוב התלהבות.

10. k_700 Member

הרכב לא טוב בכלל לאמצע השבוע.
    ראשית הקפטן חייב מנוחה, לפחות לפתוח על הספסל.
    בראון/אושיי לדעתי מספיק אחראיים כדי לשחק בהגנה לצד סמולינג.

באמצע השחקן שהכי זקוק למנוחה זה קאריק.
    יותר מדי העמסנו עליו בחודשיים וחצי האחרונים. הבחור חייב אבל פשוט חייב מנוחה לפני קרב ההתשה שיש לו מול הקישור של צ'לסי.

לדעתי אם נשמור על מרכז קישור שידע להחזיק בכדור אז אנחנו מסודרים.

סקולס לדעתי פותח מול שאלקה. ולא מן הנמנע שפרגי ישים לידו גם את גיבסון וגם את אנדרסון כדי שהזקנה לא תבוא לידי ביטוי. אנחנו חייבים את המוח של סקולס וקור הרוח שלו כדי להרדים את המשחק.
    אנחנו יודעים יפה מאוד להחזיק בכדור ובטח כשזה בבית. מצידי שמול שאלקה גיבסון יבעט 19 פעם ליציעים כל עוד הם לא יעברו יותר מדי את החצי.

באגפים פרגי ישים את פארק בגלל העזרה ההגנתית ואת ולנסיה.

אין מנוס, יש שחקנים שעם כל החשיבות שלהם למשחק בצ'מפיונס פשוט חייבים מנוחה.

11. THE STRETFORD END Member

אמיר ע

גם במשחקים הפחות טובים שלנו העונה בחוץ,כמו נגד בולטון למשל שזה אותו הדפוס שאנחנו מדברים עליו,
    גם ביכולת הגרועה ההיא,בסוף ידענו לתת את הפוש ולצאת עם הנקודה וניסינו לצאת עם יותר,
    לכן אני חושב שזה פחות עניין הקצב ויותר היכולת.
    כי אם אני חושב על משחקי החוץ שהיינו צריכים לחזור מפיגור ובכדי לצאת עם משהו,ברוב הפעמים אלה היו טעויות של כדורגל שלא קשורות לקצב שהיריבה הכתיבה,
    נניח מול ווסטהאם,הם פתחו בסערה אבל השערים שספגנו,זה היה כשל טכני.

באמת שקשה לי לשים את האצבע על משהו ספציפי וברור שיכול להסביר את מה שקרה לנו העונה במשחקי החוץ.
    חוסר ההגיון הזה של משחקים רעים שיצאנו עם נקודות,משחקים טובים יותר שהפסדנו נקודות,
    השינוי הקיצוני בין הבית לחוץ,חוסר השליטה היחסי,
    זה היה כדור שלג שלא הצלחנו לעצור אותו סופית אלא לעכב אותו פה ושם.

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/11
  12. k_700 Member

משה, השחקן שאני הכי מבסוט ממנו היום ביי פאר זה פביו.
    הבחוןר משחק בעמדה שזרה לו.
    בעמדה שגם בגיל 8 בברזיל הוא לא היה משחק.
    ראו היום במשחק שלמרות שהוא ימני קשה לו לסגור על הקו שחקנים כל כך טכניים.
    הוא עוד יעבוד על זה אני בטוח.

הוא יהיה חתיכת דיזל שימושי עבורנו. מגן שיוכל לשחק באותה קלאסה בשני האגפים ולאורך שנים.
    סטייל פיליפ לאהם מבאיירן.

אגב, היום הבחור פשוט חנק את נאסרי. פשוט הרג אותו שם. לא זכורה לי פעולה אחת חיובית של נאסרי היום ולא סתם ונגר העיף אותו החוצה כבר במחצית(נסארי לדעתי הוא עוד אחד מאותם שמות שקיבלו את הפרס מהר מדי לפני שבאמת הביאו קבלות העונה).

מעבר לכך הבנת המשחק של הדה סילבות, הטכניות שלהם, הביטחון שלהם עם הכדור וגם כשהם ברחבת היריב זה משהו מדהים.

אני זוכר את הנווילים, אני זוכר את אשלי קול שהיה צעיר אפילו רוברטו קרלוס שהיו לו את האיכויות שלו ומגיל צעיר מאוד ועדיין לדעתי הדה סילבות בכמה רמות מעל ובגיל כל כך צעיר.

איך שפאביו חתך שם את ההגנה עם התנועה שלו כאילו הוא ידע בדיוק איפה נאני ישים לו את הכדור(אגב, זה לא הכדור הגדול היחיד של נאני במשחק).

אני מעדיף בכל יום את הדה סילבות על פני אושה באגף ואפילו על פני בראון.
    אני מוכן להפסיד עוד הרבה תארים בשביל לטעום עוד ועוד מהדה סילבות.

גם היום במשחק, ראו כמה אכפת לדה סילבה. הולך ומתקל בלי בושה, נותן תגוף מול סונג הכסחן, כשצריך גם הולך לריב. זה גבר זה ולא איזה אמפנדס.

13. ArsenalFan Member

נאסרי יצא בגלל פציעה.

14. Andrei Kanchelskis Member

השאלה שהכי מסקרנת אותי היא איזו קבוצה תגיע יותר לחוצה ומבוהלת למשחק ב-OT ביום ראשון האם אלה יהיו אנחנו בגלל החשש מאיבוד המקום הראשון? או האם אלה צ'לסי בגלל החזרה הפתאומית והלא צפוייה למאבק על התואר שיחייב אותם לנצח?

דבר אחד וודאי-מי שתהיה פחות לחוצה תנצח ואם שתי הקבוצות יהיו לחוצות זה ייגמר בתיקו.

15. k_700 Member

כן כן כבר שמענו את זה.
    בכלל בזמן האחרון הוא יוצא רק בגלל פציעות.
    זה התירוץ של ונגר לספק הסבר למה הכוכבים שלו נראים כמו כלום.

גם ססק פברגאס לא היה אתמול על הספסל בגלל "פציעה".

גם אלמוניה "פצוע", לא?

ועדיין פאביו חנק את נאסרי בכל 45 הדקות ששיחק וזה לא מפתיע אותי בכלל.

Andrei Kanchelskis, על פי איזה משוואה אתה קובע שזה "וודאי".
    אצלך הכל וודאי, הכל עובדתי. קורה שאתה משחק עם ביטחון ואפילו נותן משחק טוב ועדיין מפסיד, או שעל פי המשוואה שלך עם שני נעלמים זה לא קיים?