מנצ'סטר יונייטד 2010/2011-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/10.

1. WellNeverDie Member

הייתי בטוח שהעונה תהיה העונה של אנדרסון, הוא יהפוך לקשר ה-50:50 המוביל לצידו של פלצ'ר בזמן שקאריק ימשיך בקו מהעונה שעברה וסקולס יעזור ב4-5-1 ובמידת הצורך. זה לא קרה, וכן, אפשר לדבר על הפציעות ועל חוסר מזל אבל אנדרסון פשוט כמעט ולא מדייק. זה נראה תמיד שבפועל הוא חושב נכון והמסירות יוצאות לצד השני. הואצ ריך להיות יותר מדויק, כך יגיעו השערים והבישולים.
    גיבסון - כמה הזדמנויות הוא קיבל: פלצ'ר חולה, אנדרסון נפצע, סקולס נפצע, קאריק היה מאוד חלש, האגרו בכלל חצי מת, ובכל זאת הוא לא ניצל שום הזדמנות. מבחינתי, הביתה, הוא כבר כבר בן 24-25 אם אני לא טועה (נכון? אולי אני מתבלבל).

צריך מישהו יצירתי לצד פלצ'ר. קאריק גיבוי לפלצ'ר, אנדרסון גיבוי לחדש והיצרתי ובנוסף יש את קלברלי שיכול לגוון ולעזור באמצע ובאגפים.
    באגפים יש לנו רק את נאני וולנסיה, גיגס לא שחקן אגף ופארק הוא יותר איש למשחקים שדורשים המון טקטיקה כך שכל עוד מישהו בא, הייתי רוצה שזה יהיה מישהו מגוון, שיכול לשחק בשתי האגפים ואולי גם מתחת לחלוץ או שחלוץ שני אפילו.

אבל אני לא רואה את פרגי קונה יותר משוער וקשר אמצע יצירתי. אולי עוד איזה בבה...

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לעניין קאריק-הייתה לו סיומת חלשה לעונת 2009/10 ופתיחה חלשה לעונה הנוכחית, אבל הוא עשה מספיק כדי לא להיקרא שקרן ועציץ. הוא שלט מספיק פעמים במרכז השדה נגד יריבים ברמה גבוהה (שוב, מול ברצלונה הוא נכשל כישלון חרוץ כמו כל הקבוצה אבל אתה לא יכול לבנות קבוצה לפי סטנדרט של יריבה שלך תדע אם בכלל תפגוש אותה מתישהו), במיוחד אגב במשחקים בצ'מפיונס. אגב, פלטצ'ר היה העונה הרבה פחות טוב מקאריק, גם לפני המחלה המסתורית.

אנדרסון זה מקרה מורכב. נכון שבמקור הוא שחקן התקפי ולכן מאזן השערים העלוב שלו מפריע (אם כי השנה הוא הגדיל אותו פי 5!), אבל בד"כ פרגי משתמש בו במשימות הגנתיות. אם אתה זוכר, בעונה הראשונה שלו הוא עשה עבודת הגנה מצוינת על ג'רארד ופברגאס, אלה הדברים שבהם אנחנו יכולים לנצל אותו יותר טוב לדעתי.

3. זאביק זלצר Member

אנדרסון ידוע בתור אחד ש'מעלים' שחקנים (למשל העונה במסטאייה בתחילת העונה ראיתי למשל איך הוא שיתק שם את אלבלדה),הבנתי את הכוונה שלך,אני לא אומר שהוא שחקן גרוע לדעתי הוא עדיף מהספסל או פשוט להיות שחקן סטייל פארק שהוא לא כוכב אלא פרגי משתמש בו מתי שצריך

ולגבי ברצלונה באמת שזה לא מדד לכלום כי אחרי הכול ליונייטד יש מוגבלות מסוימת בקישור שגרמה לה להתקשות (למשל אינטר בעונה השעברה הסתדרה יפה אבל היה למוריניו יותר כלים)
    אף אחד לא מאשים את קאריק,אף אחד לא ציפה ממנו לעשות בית ספר לצ'אבי...

הבעיה שהוא עשה עבודה גרועה במרכז השדא נגד קבוצות 'נחותות' מיונייטד במשחקי החוץ,אם כי הקבוצות האלו הם לא חרס ולבאנטה אבל עדיין הוא פשוט לא שיחק מספיק טוב ולכן המאזן כמו שהוא נראה,ברור שהוא לא האשם היחיד אבל יש לו חלק גדול מאוד בזה

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/11
  4. Eric Cantona Member

אני חושב שכן ישפכו קצת כסף הקיץ, רק קשה לי לומר כמה. אני בניגוד לתחזיות כאן כן מאמין שפרגי לא ישחרר אף אחד מהסגל, כולל ברבאטוב.

הנה גירסה נוספת
    http://www.givemefootball.com/premier-leag...k-with-strikers

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם הייתי נפטר מקאריק, לדעתי מרכז השדה של מנ יו הוא הסיבה לכך שהם התקשו מאוד להשיג תוצאות נורמליות במשחקי חוץ, זה שחסר שם פליימייקר זה ידוע לכל האוהדים, אני הייתי מגדיל את המהפיכה שם מעבר לזה וגם מחליף את הקשר האחורי.
    קאריק בן 30 והוא לקראת ירידה חדה בערך שלו, זה כנראה הקיץ האחרון בו אפשר לעשות עליו קופה.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערך של קאריק יירד, האיכויות לא. גם הניסיון הוא דבר חשוב, ולהרוויח כסף על מישהו כל עוד אפשר לעשות סכום יפה זה לא העיקר.

קאריק סיים את העונה היטב אחרי ירידה. להחליף אותו? בסדר, אבל בשביל זה נצטרך להביא שחקן ברמה מאוד גבוהה. אני לא רואה כרגע איזה רוי קין בסביבה. יש לו את החסרונות שלו אבל יש לו גם את היתרונות שלו, וכרגע אני רואה את המפתח בשאלה מי ישחק לצדו - כי עם השחקן הנכון, נוסח סקולס או גיגס או אנדרסון בימים הטובים (ולא פלטשר), הוא יכול לעשות את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. "שקרן"? לא יודע מה זה. הוא "שקרן" עבור מי שמצפה ממנו לדברים שלא נמצאים בארסנל שלו.

בעולם מושלם, אנדרסון היה מתקדם לרמות ולעקביות שאנחנו מצפים ממנו ואנחנו היינו יכולים להמשיך בשקט לעונה הבאה בידיעה שמרכז השדה הבכיר שלנו הוא קאריק-אנדרסון, זה אגב שילוב טוב. הבעיה שאנדרסון לא עקבי ואולי מסמל יותר מכל את ההבדלים בהופעות בין משחקי הבית לחוץ. אני חושב שהעונה הוא הרבה פחות שחקן למשימות מיוחדות והרבה יותר שחקן שמקבל את המושכות. בימים הטובים שלו הוא יכול "להריץ" את כל מרכז השדה, אין לנו עוד קשר שמתקרב לדינמיות הזו, ולהניע את הקבוצה הן דרך ריצה והן דרך מסירות עומק. אפילו שערים הוא התחיל להבקיע. זה מתחיל להתחבר. לא מספיק כדי שאני אגיד שצריך לוותר בשבילו על רכישת קשר, אבל מספיק כדי שאומר שאסור למכור אותו. במקרה הרע, יהיה שחקן סגל טוב. במקרה הטוב, השמים הם הגבול.

הדבר הראשון שאנחנו צריכים (מעבר לשוער, וכנראה שנזדקק לסבלנות כי למרות שכל האינדיקציות הן שדה חאה סגור, זה לא יהיה כנראה רשמי עד 1 ביולי בגלל ענייני סוכנים) זה קשר שמסוגל להחזיק בכדור. מישהו שיכול לצד לצד פלטשר/קאריק. אם משיגים אותו ורוצים עוד קשר, הייתי הולך על משהו פרויקטי נוסח רודוול. בנוגע לקיצוני, יש כמובן את כל הדיבורים בנוגע לאשלי יאנג. נהיה חכמים יותר בשבוע הבא אחרי המשחק שלו בנבחרת אנגליה.

דייויד גיל רמז מספר פעמים בשבועות האחרונים לכך שצפוי לו קיץ עמוס. בתחילת השבוע הוא אמר שהוא מצפה לשלושה שבועות עמוסים בענייני שחקנים לפני שהוא יוצא לחופשה שלו. נראה. אני מאמין שיש כסף בקופה, אני יודע שיש כסף בקופה (110 מיליון ליש"ט, שאמורים לצמוח ל-170, לפי הדו"חות הכספיים). אין דרך לדעת כמה מזה אכן מוקצה לרכש. סביר להניח שזה יהיה הקיץ הכי עמוס שלנו בתחום מאז הארגו-נאני-אנדרסון-טבס של 2007. אבל אם הדיווחים נכונים וסימנו את מודריץ' כמטרה, זאת הולכת להיות סאגה מטורפת, ברבא-סטייל.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שטום קלברלי הולך להיכנס חזק לרוטציית הקישור שלכם בעונה הבאה. הוא הראה המון פוטנציאל העונה בוויגאן, והוא כבר הודיע שהוא לא מתכוון לחזור לעוד עונת השאלה אצל הלאטיקס. נראה לי שהוא יכול לתרום לכם גם בקישור המרכזי וגם על הכנף. מעניין אם פרגי בונה עליו או רוצה להשאיל אותו שוב, ואם הוא בונה עליו אז לאן הוא מייעד אותו. שמעתם משהו על זה?

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא שלא ראיתי שום פיזיות או איכות של קשר מרכזי מבחינה הגנתית מקלברלי, אני לא חושב שהוא מסוגל לשחק במרכז השדה בכלל, נראה לי כמו שחקן התקפי טהור.
    מצד שני, גם מודריץ' לא בדיוק היה כזה והעונה הוא דווקא כן גילה יכולות הגנתיות כשצריך, אז לכו תדעו.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד המועדון לא נאמר דבר לגבי קלברלי. היו מחמאות של פרגי בקיץ שעבר והצהרה שהוא לא מתכוון להשאיל אותו (והוא כן), היו דיבורים שאנחנו שוקלים להחזיר אותו בינואר (ולא החזרנו). הוא בהחלט התקדם בוויגן, והוא עשוי להיות מישהו שיעזור לרענן את מרכז השדה. אני מניח שקודם נראה אותו במסע המשחקים בקיץ ואז נחליט לאן זה הולך, אם לשחקן סגל או למקום אחר.

10. Eric Cantona Member

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/11
  11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו באמת חזק במרדף? אני יודע שהיו דיווחים במהלך העונה. אבל גם היו דיווחים על רודוול וברור שאין מצב ששניהם ינחתו אצלנו. תכל'ס, אף אחד מהם לא בעדיפות ראשונה לצורכי הקישור שלנו.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בכלל מופתע שאנחנו הצענו 13 עליו, יכול להיות שהסוכן שלו מזין את סקיי בשטויות רק כי הוא רוצה להוציא את הקליינט שלו מסנדרלנד. נחכה ונראה, נראה לי מוזר הסכומים האלה. אני גם חושב שאם באמת היינו רוצים אותו היינו דואגים להשמיע את זה באופן פומבי ואולי לגרום לו לבקש לעזוב מה שיכול היה להוריד את סכום הרכישה.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רואה שגם האוהדים פה וגם התקשורת מקשרים ליונייטד שחקנים שהם קשרי 50/50, אבל בעיני ה-צורך של הקבוצה הזו הוא בקשר אחורי אמיתי. רוצח. אחד שישלוט במרכז המגרש ביד רמה. אחת שלא ייתן לצ'אבי ספייס של 10 מטר לפני שהוא מכוון את המסירה המדויקת הקטלנית לפדרו. אין בסגל של יונייטד קשר אחורי אמיתי ברמה גבוהה. מייקל קאריק פשוט לא מורגש מספיק מבחינה פיזית, ודארן פלטשר הוא יותר 50/50 בעיני.
    בעמדת ה-50/50 לדעתי אתם דווקא יותר מסודרים. פלטשר יודע לתרום גם בפן ההתקפי, אנדרסון אולי עוד יתפתח לשחקן גדול, וגם קלברלי עשוי להתאים לעמדה הזו.

לא יזיק לכם גם קשר 50/50 ברמה גבוהה, אבל הייתי משקיע את הכסף הגדול במציאת איזה רוצח סטייל נייג'ל דה-יונג לפני שהייתי שם אותו על מודריץ', רודוול או ג'ורדן הנדרסון.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

Nigel Winterburn, אני חושב שאתה רחוק מאוד מהכיוון הנכון.

קודם כל עצם האיזכור של צ'אבי מראה על כיוון לא נכון. אנחנו לא צריכים לכוון לצ'אבי. הקישור שלנו הראה בעיות לא רק נגד ברצלונה, אלא גם נגד בלקפול ו-וולבס. אנחנו יכולים להביא את כל החיזוק הכי נכון נגד ברצלונה ולעלות בתמהיל הכי נכון במרכז השדה, וזה עדיין לא יהיה מספיק טוב. יש שם כמה שחקנים נפלאים שגם מתואמים בצורה נפלאה. ריאל עלתה מול ברסה עם גרזנים במרכז השדה, אבל הרגישה שזה לא מספיק וגם התבנקרה. תביא גרזן, לא עשית בזה כלום. אף גרזן לא לא יכול לסגור את הדבר הזה לאורך 90 דקות.

מה שמביא אותי לפן השני. גם נגד ברצלונה, תכלס, זכינו בכדור מספיק פעמים. הבעיה שבחלק גדול מדי מהן איבדנו אותו מהר מדי. וזה הצורך שבא לידי ביטוי אצלנו לא רק נגד ברסה, אלא גם במשחקים שהזכרתי (והם רבים הרבה יותר). הקישור שלנו לא מספיק מרגיש בנוח עם הכדור. קאריק, מהבחינה הזו, הוא שחקן אנגלי טיפוסי. ברור שהוא לא שחקן נטול יכולת טכנית, רחוק מכך, ועדיין זה לא טבעי כמו שחקן תוצרת לה מאסיה וכו'. כשיש עליו לחץ הוא ממהר מדי להיפטר מהכדור וזה לא נגמר בטוב. פלטשר טוב בתחומים האלה עוד פחות. כשהיריבה לוחצת אתה צריך שחקן רגוע, שלא ייבהל, לא יימהר להיפטר מהכדור וכשיעשה את זה, יעשה את זה נכון ולשחקן של הקבוצה שלו.

זה לא חייב, אגב, להיות איזה פליימייקר גאון, ממש לא. המסירה הזו לא חייבת להיות פס על 40 מטר לגול. אבל הכדור חייב להישאר אצלנו והבעיה בכל אותם משחקים היתה שכשהרווחנו את הכדור בחזרה והפעילו עלינו לחץ, הכדור מהר מאוד חזר לקבוצה היריבה, שוב ושוב. ועם לחץ כזה על ההגנה, גם בלקפול מגיעה לרחבה מספיק פעמים להבקיע וגם וולבס - וגם ברצלונה, כמובן. אבל היא פשוט לא המדד כרגע.

האם קאריק הוא משוש חיי? הייתי מעדיף את רוי קין. אין לי רוי קין, אין רוי קין בנמצא. גם אין לי פטריק ויירה או משהו כזה. וכשאני צריך להסתכל מה בעדיפות ראשונה - להחליף את קאריק, או למצוא מישהו טוב יותר שישחק לצד קאריק - התשובה פשוטה. קאריק ראשון בהרכב - הוא אולי לא פיסי, אבל אינטליגנטי, עושה עבודה מצוינת לפני הרביעייה האחורית וחוטף הרבה כדורים - ולידו צריך מישהו איכותי בעל יכולת החזקת כדור.

זה לא רודוול או הנדרסון, אבל זה גם לא רוצח, זה לא יספיק. כששיחקנו העונה עם קאריק ופלטשר (אולי לא רוצח, אבל בכיוון) במרכז השדה, זה נראה רע.

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתם צריכים גם וגם, שלא יובן לא נכון. אבל אתה רוצה להגיד לי שאתה רגוע עם מייקל קאריק כקשר הדפנסיבי של יונייטד? האנמיות שלו הורגת אותי. call me old fashioned, אבל אני לא יכול לסבול אנמיים כאלה בעמדה כל כך אנרגטית מעצם הגדרתה.