מנצ'סטר יונייטד 2010/2011-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/10.

1. Strawberry Fields Member

אני מניח שאתה מגלל עיניים בגלל המחיר ששולם על קארול.
    אם נוח לך להתעלם מכל הגורמים שהובילו להוצאה הזאת, שלא בדיוק יצאה מהכיס של המועדון אלא מהכיס של אברמוביץ', ואם נוח לך להתעלם משבועות של מו"מ על המחיר של סוארז ומהתבטאויות של הנרי וקני בנושאים פיננסים - שיהיה לך בכיף.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/11
  2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה אומר את זה מתוך הרעיון שכל הכדורגלנים הבכירים משתכרים שכר אסטרונומי, אז בוודאי. וזה לא מפריע לי. המועדונים עושים המון כסף, השחקנים ראויים לנתח מזה.

אם זה ספציפית בעניין יאנג והמספרים שמדברים על 120-130 אלף ליש"ט, אז לא ברור לי שהוא מקבל את זה. ברור לי שהוא מקבל שכר יפה, ברור לי שהוא היה מקבל שכר יפה גם במקום אחר.

לומר שהוא בחר ביונייטד בשביל הכסף זו אווילות. הבחור עשה את ה-apprenticeship שלו בווטפורד ובווילה, עכשיו הוא רוצה להתקדם למאבק על אליפות וליגת אלופות וכו'. להיות שחקן הרכב בעוד קבוצה שמקווה לפרוץ (מחדש) לתוך הטופ 4 ולהגיע לליגת האלופות זה כנראה לא הצעד הטוב ביותר בשבילו כרגע. הוא כבר היה בסיפור הזה, גם אם ברור שלליברפול יש סיכוי טוב יותר לעשות זאת מכפי שלווילה היה בזמנו.

לא יודע איזו ביקורת יש להעביר על יאנג. הוא יכול להיות שחקן הרכב קבוע במקום אחר, אבל הוא מאמין ביכולתו להיאבק ולהיות שחקן הרכב בקבוצה עם התחרות מספר 1 על מקום ב-11. ראוי להערכה, לא לביקורת.

3. Ian Wright Member

אלה עוד תירוצים שאני מקבל אבל מה עם הנדרסון? מצד אחד זה יפה שאתם מראים אמביציה ושאתם רוצים לחזור לעניינים אבל מצד שני נראה לי שהיה אפשר לעשות שימוש הרבה יותר טוב בכסף. נהיה יותר חכמים בסוף הקיץ, כי כרגע עוד לא ברור מה הכיוון של קני דלגליש.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה זאת אווילות? אולי הוא בחר לפי כסף ואולי לא, מאיפה אפשר לדעת?
    חסרים שחקנים שבוחרים ביעד שלהם לפי החוזה שמוצע להם? אולי זה מה שהנחה את אשלי יאנג וההצעה הטובה ביותר הייתה של מנ יו. אולי דברים אחרים הנחו אותו וההצעה הטובה ביותר הייתה של מנ יו. למה סתם להניח שזה בהכרח לא היה צעד כלכלי?
    אני לא יודע לפי מה הוא בחר ואני לא מתיימר לדעת, זה יישאר בסוד, וזה גם לא ממש מעניין אותי.

5. StevieG Member

הנדרסון, למרות תג המחיר שלו, מרוויח הרבה פחות מיאנג. אולי אפילו שליש ממה שיאנג מקבל. מכאן - שההוצאה עליו הרבה יותר נמוכה מאשר יאנג.

6. ArsenalFan Member

אמיר, אני אומר את זה מתוך העובדה שהוא אנגלי ושהייתה עליו תחרות גבוהה מצד מועדונים בעלי יכולת כלכלית גבוהה מאוד והוא וסוכניו היו מודעים לביקוש. כשמשלבים את שני המרכיבים האלה ביחד, לפחות בעיניי די ברור שהוא מרוויח שכר אסטרונומי גם ביחס לשחקנים במנצ'סטר יונייטד שהם לא ווין רוני. במונחים של האדם מהשורה, שכר "יפה" מרוויח גם השחקן הכי שולי בסגל של פולהאם...

7. Strawberry Fields Member

מה איתו? אני לא רואה שום בעיה עם המחיר שלו.
    מייקל קאריק נרכש במחיר דומה לפני 5 שנים בגיל 25. אם מתחשבים באינפלציית המחירים אז המחיר שלו כיום הוא כ-30 מ' פאונד.
    http://tomkinstimes.com/2010/02/tpi%C2%A9-...r-league-deals/

8. Ian Wright Member

אחלה. אז אם מתחשבים באינפלציית המחירים אז גם ססק פברגאס שווה 100 מיליון פאונד.

9. Strawberry Fields Member

כל העניין הוא לקחת מחיר X בשנה מסוימת ולהכפיל אותו באחוז האינפלציה במחירי שחקנים מאז אותה שנה כך ש-0 פאונד בשנת 2003 זה עדיין 0 פאונד ב-2011. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

10. Gass12 Member

לקחת טענה מונפצת.שקרית בעליל.לא נתמכת בשום עובדה של חברך לאותה הקבוצה ולנסות לגונן עליה
    בתילי תילים של בלבולי ביצים לא ישנו את האמת הצרופה.
    יאנג בחר בנו.
    יאנג לא בחר בכם.
    התחריתם עליו בחירוף נפש ויש לכולנו יסוד להאמין שעשיתם זאת בכסף ממשי ולא כסף מונופול.
    אל תנסה להתייפיף כמו אחד מל"ו הצדיקים בכל הנוגע לבזבוז. 35 מליון פאונד גודעים מראש כל סכוי כזה.
    למהכ"כ קל להאמין שהוא בחר בנו רק בגלל הכסף? ולא בגלל עשרות סיבות טובות יותר?
    מותר ללמד סניגוריה גם על טפשות.אבל כשאתה משתמש באותם הטיעונים אתה הוא הבדיחה ולא מרשך.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מותר להודות שיונייטד מועדון הרבה יותר מצליח ואטרקטיבי כרגע שמושך שחקנים הרבה יותר בקלות. אף אחד לא יוצא פה טוב מכל הנסיונות לשכנע אותנו שיאנג הלך ליונייטד בגלל הכסף, ומקום בהרכב או ברוטציה, סלחו לי אבל אני מסכים עם אמיר. עניין אינדיבידואלי, שחקן עם שאיפות גדולות יכול להרגיש שיש לו מה למכור גם בקבוצה כמו יונייטד וירצה להלחם על המקום שלו בהרכב. אם זה המצב זה ראוי להערכה. ויכול להיות גם שהוא מעדיף גם תפקיד חלקי יותר בקבוצה גדולה יותר. גם לגיטימי.

אני לא מבין מאיפה התחיל עכשיו העניין של לקטול את יונייטד על השכר שהיא משלמת, הנדרסון וקארול אמנם לא מקבלים 130 אלף לשבוע, אבל במקום להשוות ליאנג תסתכלו כמה הם קיבלו במועדונים הקודמים שלהם. מה שמסתמן הוא ששילשנו לשניהם את השכר, ככה שגם הם הגיעו הרבה בגלל הכסף. זאת המציאות בכדורגל היום, לא מקבלים מדליה על שמירה על שפיות כלכלית.

12. Cup of Tea Liverpool, UK

Gass12,

מהשורה השנייה ועד השורה החמישית זה הדבר הכי ילדותי שקראתי בפורום הזה מאז
    שנרשמתי אליו כשעוד הייתי בן 15 וכתבתי לרוב הודעות שנשמעו כמו זו שלך.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

תסלחו לי שאני לא עובר על כל התגובות מחדש אבל מישהו פה אמר שיאנג חתם במנ יו רק בגלל הכסף הגדול שהוצע לו?
    מאיפה אתם יודעים כמה משקל היה בהחלטה שלו על המשכורת, כמה על שאיפות מקצועיות של המועדון וכמה על דברים אחרים?
    אפשר רק לנחש ולשער ואם מנ יו באמת שמה עליו 110-130 אלף לשבוע, היא סגרה את עצמה כפייבוריטית מכל הכיוונים. על מה כל הויכוח פה? זה לא שמישהו באמת יודע מה המניעים של יאנג.
    לתת את זה כעובדה שהוא חתם במנ יו רק כי סיימה מקום 1 בעונה שעברה זה מטומטם, לתת את זה כעובדה שהוא חתם במנ יו רק כי נתנו לו חוזה שמן זה מטומטם באותה מידה.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

StevieG לפני שני עמודים:

ואנחנו התמודדנו ראש בראש עם יונייטד על יאנג, זה שהוא בחר ביונייטד, זה כנראה בגלל שהם משלמים משכורות מגוחכות, כמו השכנים עם בארות הנפט שלהם.

--

זה מה שהצית את העניין. אין לי בעיה עם כך שהמשכורת עשויה להיות חלק ממגוון השיקולים. אבל לומר שזה היה השיקול היחיד זה מגוחך. אם שחקן שאפתן חושב שמדובר במהלך שגוי מקצועית, הוא לא יילך למקום אחר רקר כדי שיוכל לקנות למבורגיני+חצי מאזדה בשבוע במקום רק למבורגיני.

ArsenalFan, יונייטד אולי רצתה את יאנג, אבל מצד שני, ייתכן מאוד שיונייטד גם היתה פחות "נואשת" להחתים אותו מקבוצות אחרות, כך שזה ממש לא ודאי שהסתערנו עליו בפנקסי צ'קים שלופים.

בכל מקרה, כאמור, יש כאן "שימוש אינטליגנטי" בצהובונים. כל אחד מאמין לידיעה שמתאימה לו ובוחר לא להאמין לידיעה שלא מתאימה לו.

15. Gass12 Member

לדאבוני תגובתך מעידה בך עשרות מונים שלפחות מנטלית אתה תקוע בגיל הזה.
    נסה לקרוא ולהבין את המסר הנורא פשוט.לא הסתרתי אותו.