"ואנחנו התמודדנו ראש בראש עם יונייטד על יאנג, זה שהוא בחר ביונייטד, זה כנראה בגלל שהם משלמים משכורות מגוחכות, כמו השכנים עם בארות הנפט שלהם. " אוהד ליברפול שבאמת חושב ככה הוא לא פחות חולם והזוי מאוהד טוטנהאם שבטוח שאנחנו ככה קרובים להחתים את אטו ודרוגבה... הלו, סיימתם מקום 6 בעונה שעברה, פעם שניה כבר בלי אירופה, שילמתם 20 מיליון פאונד על שחקן כמו הנדרסון כבודו במקומו מונח ו 35 מיליון פאונד על קארול (להגיד שאברמוביץ' שילם את זה.. לא יודע מי זה היה שאמר את זה, אבל זה הבדיחה הכי גדולה ששמעתי השבוע. כמו להגיד שזה בסדר שקנינו את בנטלי ב 18 מיליון כי מכרנו את ברבאטוב ב 30 אז בעצם סר אלכס שילם על בנטלי) והביקורת הגדולה שלכם על זה שיונייטד מנפנפים בכסף שלהם?
אני לא מבין מה יש לטחון פה יותר מדי... אף אחד לא "מקורב" ליאנג, אף אחד לא יודע אם מניעיו שונים ממה שפשוט לדמיין. (לא עברתי על כל התגובות, אולי פיספסתי את מהות הויכוח פה) באופן טבעי, הגיוני- לשחק במנצ'סטר יונייטד זה שונה ב-180 מעלות מאשר לשחק בליברפול, מצד אחד יש לך את אלופת אנגליה, שכל שנה מתמודדת על כל תואר, הרבה פעמים מגיעה לסוף ברוב המסגרות, קבוצה שמשחקת במפעל הכי אטרקטיבי בעולם, בטח עבור שחקן שמעולם לא היה שם. מצד שני, יש לך מועדון עם היסטוריה נהדרת, אבל כיום מדובר בקבוצה בינונית פלוס ולא יותר, קבוצה שלא נאבקה זמן לא מבוטל על האליפות, כנראה גם לא תיאבק העונה, לא משחקת בליגת האלופות שוב, קבוצה עם שחקנים שרובם בינוניים. המעבר בין אסטון וילה לליברפול הוא באמת לא היסטרי, ההבדל הוא שוב, בעיקר מבחינת המסורת והשם, מבחינת יכולת ליברפול לא באמת מהווה אתגר ליונייטד. הכי הגיוני בעולם שאשלי יאנג יעדיף את מנצ'סטר יונייטד על פני ליברפול, גם אם ליברפול תציע משכורת גבוהה יותר. כי כסף לא חסר לאף אחד, השחקן רוצה להגיע לקדמת הבמה, לרמות הכי גבוהות, ואת זה אין לו בליברפול, ולא נראה שזה יהיה. לא נכנס בכלל למי הציע כמה, זה לא משנה, גם אם מנצ'סטר יונייטד היו מציעים 50,000 לשבוע, וליברפול 80,000, לא הייתי נופל מהכסא אם יאנג היה בוחר ב-OT, וסתם בחרתי דוגמא קיצונית. בשורה התחתונה, יאנג בחר בבחירה הטבעית, בבחירה שכמעט כל כדורגלן היה בוחר. (ושוב, לא מאורע בכל הפרטים, לא יודע אם בכלל הייתה פה בחירה ועד כמה ליברפול היו אסרטיביים להביא את יאנג)
הללויה. עכשיו בבקשה גש ותסביר לגאון פפה ריינה את המילים האלו ותפרק אותם הברה הברה. משם תמשיך למייסד מדורת ההבלים סטיבי ג'י שאמר את המשפט שבגינו כתבתי את אשר כתבתי. תודה מראש. אל תבקש כסף בעבור השליחות כי אתה עושה זאת בגוביינא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
קודם כל, עד כמה שידוע לי StevieG אינו יותר מאוהד אחד ואין לו פיצול אישיות. אל תתייחס אליו ברבים ואל תכליל. שנית, הטיעונים שלך מרגיזים, ילדותיים ורחוקים שנות אור מהעובדות שהם אפילו לא שווים תגובה. יום טוב. ומיד אחרי המשפט הזה גם טחנת וגם העלאת השערות (הגיוניות עד כמה שישמעו) לגבי מניעיו. יפה. :aaarofl:
הבנת הנקרא כנראה זה לא הצד החזק שלך, ונחמד שחתכת את המשפט שלי באמצע, אז בוא אסביר לך באופן יותר קל, שתבין, כי כנראה שהצורה שבה רשמתי גדולה על יכולת ההבנה שלך. משמע- יש מניעים שקל לדמיין, הגיוניים, טבעיים, שזה פשוט מאוד- איפה יותר אטרקטיבי לשחק עבור שחקן. לכן, התחלתי את הדברים שלי, במילים: לא דיברתי על מניעים נסתרים, לא העלתי השערות, ולא טחנתי משהו שדיברתי עליו בעבר. פעם ראשונה שאני מתייחס לנושא. דיברתי רק על עובדות שאף אחד לא יכול להתווכח איתם. שהם שיונייטד הוא מועדון שהסיכויים בו הרבה יותר קלים להצליח (זאת אומרת, להגיע להישגים) ולהגיע לרמות הגבוהות.. רוצה להתווכח עם זה..? בהצלחה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
מרגיזים=בעיה שלך ילדותיים, רחוקים מהעובדות? אולי תסביר? מה לא נכון בעובדות שרשמתי? או שאתה גם בטוח שבעצם אברמוביץ' שילם את ה 35 מיליון פאונד על קארול ולא LFC?
זה כסף של אברמוביץ'. לא היינו משלמים על קארול 35 מ' פאונד אם לא היינו מקבלים על טורס 50. הסכמנו לשלם עליו סכום מטורף כזה כי הרגשנו שקיבלנו סכום מטורף לא פחות על טורס. אף אחד מהם לא יצדיק את מה ששולם עליו. זה שהיה אפשר לקחת את ה35 ולהשתמש בהם טוב יותר זה משהו אחר. אבל מה זה קשור לפה? עמוד אח"כ ואוהדים שלנו עדיין מתקשים להודות שיונייטד מועדון הרבה יותר מצליח ואטרקטיבי כרגע, חבל.
רואים שהתוגבה וההבנה שלך ילדותית. הרי זה ברור לכולם שליברפול שילמה על אנדי קארול 35 מיליון פאונד ולא אברמוביץ', הכוונה היא שאנדי קארול נרכש בעקבות מכירת פרננדו טורס שאותה שילם אברמוביץ' וליברפול רכשה את אנדי קארול מהכסף של אברמוביץ' (למעשה הנדרסון וקארול מהכסף של אברמוביץ'). איך לא הצלחת להבין את זה?!
לירן, אתה: "אני לא מבין מה יש לטחון פה יותר מדי" ואז כותב 10 שורות בנושא הנטחן. אני: "...העלאת השערות (הגיוניות עד כמה שישמעו) לגבי מניעיו" אתה בתגובה: "יש מניעים שקל לדמיין, הגיוניים..." ואח"כ הבנת הנקרא שלי נקראת לתשאול. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx לגבי השאר, אני מרגיש שאני מתדיין פה עם ילדים בני 10 ולכן כאן נפסקת מעורבותי. שיהיה יופי של סוף שבוע.
תשאול קשה... כי עדיין לא הבנת, אז זה כנראה באמת גדול עליך. עשית טוב לכולנו. (וכדי שתחכים, בשבילי מישהו ש"טוחן" נושא, הוא מישהו שמגיב על הנושא שוב ושוב, ומסביר, ומתעכב, ושום מגיב.. על פרט כל כך שולי ופחות מעניין מהרעיון המרכזי עצמו, ולא מישהו שמגיב עליו פעם ראשונה.... אבל באמת, אולי הבעיה בהבנת הנקרא היא אצלי..) העובדה שאתה מתייחס לשורה אחת (שאותה לא הצלחת להבין), ולא לתוכן, מעידה בדיוק מה הרמה שלך. סוף שבוע מצויין.
אני מבין את זה. אני רק חושב שזה מטומטם. מאד. ב 50 מיליון פאונד, גם אם הם הגיעו ממכירה של טורס וגם אם הם הגיעו כי אישתו של קארגר זכתה בלוטו ורצתה לתרום את זה למועדון, הייתם יכולים לעשות שימוש יותר נבון מ 35 מיליון פאונד על אנדי קארול. איך הצלחת לא להבין את זה.
יש עמודים על גבי עמודים של כלום...35 מ' זה מהכיס של אברמוביץ'? למה אם היינו מחכים עד הקיץ אז ה50 שקיבלנו על טורס היו מתאדים? זה הכסף שלנו ויצא מהכיס שלנו. יאנג, אולי העדיף את מנ יו גם בגלל ההצעה הכספית, אולי לא, אף אחד לא יודע, כולם מנחשים. זה שמנ יו טובים יותר מליברפול כרגע לא אומר שכל שחקן יעבור אליהם באופן אוטומטי, לפעמים שחקן מחפש כסף גדול יותר או מקום בהרכב וכו', מנ יו סגרו כמעט את כל האופציות עם החוזה הגדול שנתנו לו. יאללה לעבור הלאה כבר.
אני אסביר, אשתדל לפרק בבדידים, ואם הבנת - הבנת. לא הבנת, בעיות שלך. כל מה שאני אומר נאמר אח"כ בראיונות עם ג'ון הנרי, שום השערות ושום הנחות, רק המילה שלו (אם אתה לא מאמין לו, כמובן זו זכותך). המו"מ עם טורס התחיל ב30 בינואר. בנו על אנדי קארול כחלוץ מחליף אם לא יצליחו לשכנע את טורס להישאר, אבל עדיין היה רצון להשאיר את טורס, במיוחד בזכות הגעת סוארז. טורס דרש לעזוב. הצוות המקצועי ומי שאחראי על העברות העריכו את המחירים של השניים בכך שטורס = קארול+15 מיליון פאונד. צ'לסי הציעו 30 מיליון פאונד. הצענו 15 מיליון פאונד לניוקאסל, סירבו. כך הלאה עלו המחירים. ניוקאסל הסכימו למכור ב-35 מיליון פאונד - אמרנו לצ'לסי שאנחנו מוכנים למכור רק ב-50 מיליון פאונד. העיסקאות נסגרו, אחת כתלות בשנייה. כל המטרה הייתה לקבל 15 מיליון ואת קארול לאחר עזיבת טורס. זה לא היה משנה אם נקבל 40 ונשלם 25, או נשלם 5 ונקבל 20, או נשלם 85 ונקבל 100. כך שבאופן עקיף המו"מ התנהל בין הדרישה של ניוקאסל לבין מה שצ'לסי הייתה מוכנה לצאת, כשאנחנו מוכנים לכל דיל שכולל 15 מיליון פלוס קארול על טורס. אם לא היינו משלמים על קארול 35 מיליון פאונד, לא היינו מקבלים 50 מיליון מצ'לסי. אין שום סודות, הכל היה ברור והקלפים היו על השולחן. הבנת? אני שמח. לא הבנת? לא מזיז לי את הביצה. אגב, אני חושב שזה קצת יומרני לטעון שהיתרון היחיד של מנ' יונייטד על פני ליברפול זה הצעת השכר. כרגע הם יותר הישגיים ויותר תחרותיים ויותר רלוונטים במאבק על תארים. כל זה לא מבטיח שהבחירה במנ' יונייטד תהיה נכונה כי הוא גם עלול להירקב על הספסל או סתם להתגלות כפלופ - אבל בכל מקרה בחירה במנ' יונייטד היא די מתבקשת גם אם הצעת שכר זהה משתי המועדונים (בהנחה ואין עוד מניעים סמויים, כמו אהדה לקבוצה מסוימת או שחקנים מסוימים שלא רוצים לשחק באותה קבוצה). הלכתי לדפוק את הראש בקיר. אם היינו מחכים עד הקיץ ולא רוצים להביא אף חלוץ, צ'לסי לא היו מביאים לנו פני יותר מ-35 מיליון פאונד. ואני רוצה לראות את כל אוהדי ליברפול שמבקרים את הרכישה הזאת, איך הם היו פותחים את הפה על ההנהלה כי לא החתימו אף חלוץ כתחליף וכמה זה לא בסדר שלא היינו מוכנים למצוא מחליף וכמה הבעלים החדשים הם בעצם לא יותר טובים מהקודמים ובלה בלה בלה.
אני מנסה לחפש לך את הראיון המלא כי אני לא זוכר הכל ממנו, מצאתי ביינתים רק ציטוטים: "The fee for Torres was dependent on what Newcastle asked for Carroll," Henry told The Guardian. "The negotiation for us was simply the difference in prices paid by Chelsea and to Newcastle. Those prices could have been £35million [from Chelsea for Torres] and £20million [to Newcastle for Carroll], 40 and 25 or 50 and 35. It was ultimately up to Newcastle how much this was all going to cost. They [Newcastle] made a hell of a deal. We felt the same way." http://www.guardian.co.uk/sport/2011/feb/0...rview-liverpool טוב, הנה הלינק לראיון המלא בגארדיאן. לא זכרתי את כל הפרטים כמו שצריך (נו טוב, עבר זמן) אבל אני מקווה שעכשיו לפחות זה עשה סדר לחלקכם בראש. אפשר לא להסכים עם ההגיון של המשוואה טורס=קארול+15, אבל כך החליט הצוות המקצועי שלנו והאמת שלא מעניין אותי כמה כסף ניוקאסל קיבלו וכמה כסף צ'לסי הוציאו, אם אנחנו עמדנו על כך שנקבל 15 מיליון בנוסף לקארול והשגנו זאת. בואו נעבור לדיון של ליברפול ברשותכם.