מנצ'סטר יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/11.

1. שםמשתמש Member

הוא פתח פעמיים מול סטוק אם אני זוכר נכון. גם מול וויגן ובלקברן הוא פתח. זה לפחות 4 משחקים בהרכב. שיחק כמחליף בפולהאם ובטח לא רק. לא שזה הרבה, אבל בכל זאת.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

די, כמה אפשר עם הקשקושים והסטריאוטיפים. הוא לא מספיק יציב, הוא לא משחק בסגנון שמתאים ליונייטד, וזהו. זה לא היה משתנה אם הוא היה רץ כמו מטורף במגרש כמו רוני.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אל תערבב בשר עם חלב. הכינוי גלורי האנטר נועד לאותו משתמש שבצורה מגמתית מתנהג בדיוק כמו אוהד הצלחות מצוי. אני בדרך כלל נזהר בדברי, אבל כשמדובר בהתנהגות מגמתית צריך להניח את הדברים על השולחן.

2. אני חושב שיוניטד של השנה חלשה מהיוניטד של השנים הקודמות, בזה אין ספק. בדיוק כמו שריאל של השנה חזקה מריאל של שנים קודמות. עם זאת, אני חושב שאנחנו צריכים לשמור על פרופורציות. מרגע שהודחנו מליגת האלופות זה היה ברור שזה עניין של זמן עד שנצא מהליגה האירופאית. ההרכבים שאיתם עלינו, הגישה שאיתה עלינו לשחק, הכתובת הייתה על הקיר.
    צריך להוריד את הכובע בפני בילבאו שהתייחסו לצמד המשחקים כמו גמר גביע ושיחקו כדורגל נפלא, אבל זה היה ברור שברגע שהראש שלנו לא במפעל אנחנו לא נגיע בו להישגים.
    Evra (לפני שהודחנו כמובן)
    "it is embarrassing to be in the Europa League. Some players dream of playing for United in any competition and you have to respect that, but the way I feel now, it is Champions League or nothing

3. בניגוד להרבה אנשים כאן, אני דווקא כן רואה את הליגה הספרדית. נכון, משחק מליגה אנגלית תמיד יהיה בעדיפות ראשונה מבחינתי, אבל אני רואה גם את הליגה הספרדית.

לטעמי, חוזי השידור בספרד הרגו את כל מי שהוא לא ברצלונה וריאל וככה הליגה הספרדית יצרה 2 קבוצות מאוד חזקות ועוד 18 קבוצות שנאבקות על הפירורים.
    תסתכל על טבלת המבקיעים בספרד ואנגליה להוכחה נוספת. רונלאדו ומסי עם מספר פסיכי של שערים כשהיחיד שמתקרב אליהם זה ואן פרסי שנמצא בעונה הכי טובה בקרירה שלו והוא עדיין לא מתקרב לרונאלדו.
    סתם לדוגמא, רונאלדו סיים ביוניטד עם מאזן של 84 שערים ב196 הופעות, ממוצע של שער לשניים וחצי משחקים פלוס מינוס (עונת השיא שלו באנגליה הייתה עם 31 שערי ליגה). היום במשחק של ריאל אמרו שהוא עם ממוצע של מעל לשער למשחק בתקופה שלו בריאל (בסוף פברואר השנה הוא היה עם 128 שערים מ128 הופעות).

מבחינתי, אין באמת מקום להשוואה מבחינת הקושי של הליגות. בספרד יש את ברצלונה וריאל כשיתר הקבוצות נמצאות במרחק ניכר מהם מבחינת משאבים ויכולת. אם תקח את 4 השנים האחרונות (כולל השנה), אתה תראה פער עצום בצבירת הנקודות בין ברצלונה וריאל לבין המקום השלישי בספרד, לא לדבר על המקום החמישי או השישי. עכשיו תבדוק את המצב באנגליה ואתה תגלה שהפערים קטנים בהרבה.

4. nwish Member

חברי הפורום היקרים (חלקכם, לפחות), הואילו נא, בבקשה מכם, לגלגל את הדיון הזה מכאן לכל מקום אחר.

אין בי דבר נגד האוהד הספרדי (כביכול, הוא בכ"ז ישראלי), אבל בחורצ'יק, להגיע לדיון של יונייטד, ולפתוח ויכוח על איזו ליגה היא היותר הישגית\מעניינת\איכותית וכיוצ"ב, זה לא יותר מלהדליק מדורה עבור הדלקת מדורה.
    אז במטותא ממך, תן לנו להנות מהתצוגה שלנו מול וולבס, אתה מבזבז את זמנך ואת הסבלנות של רובנו, הייתי מגדיר את עצמי כאחד מהחבר'ה היותר שקולים כאן, אבל זה צורם גם לי. כל טוב.

5. Wazza Member

מנ. יונייטד הקבוצה הראשונה בפריימר ליג שהבקיעה 70+ שערים תוך 29 משחקים
    *(צ'לסי לא הבקיעה יותר בזמן הזה לפני שנתיים?)

נערך לאחרונה ב: ‏19/3/12
  6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא זוכר, אבל זה נשמע הגיוני כי צ'לסי הבקיעה באותה עונה שתי שביעיות ושמיניה אחת במחזורים האחרונים.

7. Andrei Kanchelskis Member

ברבאטוב לא יזכר כרכש מוצלח אבל גם לא כרכש כושל. מבחינתי ואני בטוח שגם מבחינת רבים אחרים מאוהדינו הוא היה שחקן סביר שידע לספק משחקים גדולים לצד משחקים חלשים ואין שום מקום לטעון שכל התקופה שלו אצלנו הייתה בזבוז זמן ולהשוות אותו לרכישות עבר גרועות כמו פובורסקי,ג'ורדי קרויף ורון וקלברסון.

על כל הוויכוח על ההבדלים בין הליגה האנגלית לספרדית(או מה שזה לא יהיה) יש לי רק דבר אחד לומר:
    סרק! כל ילד בן 4 כבר יודע מה הולך באנגליה ומה הולך בספרד מי שגורר עצמו פה לוויכוחים המיותרים הללו הוא סתם רודף כבוד שמבזבז פה את זמנו ומעטר את הפורום בהודעות מיותרות, סורי אם עצבנתי או פגעתי במישהו בעצם הדיעה הזו אבל זוהי דעתי האישית ואיני חולק עליה לרגע.

8. שםמשתמש Member

זה נתון מדהים. יונייטד עושה דברים מדהימים בעונה שלא נחשבת גדולה בכלל מבחינתה. זאת לא אמורה להיות העונה חלשה ביותר זה שנים? אנחנו לא אמורים להיות לא אטרקטיביים?

9. Eric Cantona Member

עם זאת צריך להודות שבעונה ששאר קבוצות הליגה הרבה יותר חזקות, אז לא היינו מצליחים בכושר הזה לקחת אליפות (שאנחנו אני מאמין ניקח). באירופה ראינו שזה סיפור אחר לגמרי, לכל האנגליות.

10. alexshw Member

למה תמיד עושים קשר בין אירופה לליגה. יש כל כך הרבה מקרים כמו העונה שבליגה הולך מעולה ובאירופה נכשלים. גם עונות כאלה קורות.
    המאזן של יונייטד מאוד מרשים בליגה בזכות.

11. Eric Cantona Member

נכון, הרווחנו את זה בכדורגל על המגרש, אני מסכים. בכל זאת מותר להסתכל מסביב ולנתח את מצב הליגה ומול מי שיחקנו העונה. הליגה ידעה ימים יותר יפים, גם קבוצות הבטן שלה וגם קבוצות הצמרת. כמובן שזה משתקף באירופה בסופו של דבר.

12. alexshw Member

במקום צ'לסי שעוברת עונה הכי גרועה בשנים של רומן יש את סיטי שעוברת עונה הכי טובה באיזה חצי מאה(טבעי כמובן בגלל הסגל).
    טוטנהאם יותר טובה בליגה מהעונה שעברה. ליברפול כרגיל פתטית, אולי העונה קצת יותר מאשר בדרך כלל אבל עדיין כמה כבר שנים בשני העשורים האחרונים הם היוו יריבה אמיתית ליונייטד?
    ארסנל כמו ארסנל - רומנטיים.

ככה שאני לא רואה שום ירידה ברמת הליגה הכללית. נמאס כבר שמטילים דופי בהצלחה של יונייטד כל עונה. ליונייטד הסגל הכי עמוק בליגה והרכב פותח השני בטיבו. לסיטי ההרכב הפותח הכי טוב בליגה, אבל פחות נסיון במאבקים האלה ונחיתות בעמדת המאמן. מנגד יש יתרון בכשירות השחקנים.

לכן טבעי ששתי הקבוצות רצות אל התואר ראש בראש. הרבה יותר איכותיות, מסודרות ויציבות מן היתר.

נערך לאחרונה ב: ‏19/3/12
  13. PrimeTime Member

מסכים איתך... צריך לעשות את ההפרדה.
    העונה שלנו בליגה השנה הרבה יותר טובה מהקודמת לה, וכך גם הפוך באירופה, הייתה לנו אחת נוראית השנה אבל בשנה שעברה הצלחנו להגיע לגמר.
    שנה שעברה בליגה היינו פשוט חלשים להחריד, המשחקי חוץ היו תופעה נוראית והשנה זה תופעה שלא תיאמן... אנשים ממשיכים להגיד שהעונה הנוכחית חלשה גם מבחינת הליגה רק בגלל ה6-1 של סיטי ואולי 2 השלישיות שספגנו ברציפות מבלקבורן וניוקאסל, יש ימים כאלו... למרות שהם לא מאפיינים את יונייטד והם קורים בגלל החוסר יציבות בהגנה שלנו, בעונות החולפות זה כמעט לא קרה כי פרדיננד וידיץ' וואן דר סאר זו חתיכת שלישייה יציבה ומהטובות שהיו אי פעם לדעתי, וגם חשוב להזכיר שאברה היה בכמה רמות מעל מבחינה הגנתית, למרות כל הפיאסקו שהיה פעם בעמדת המגן הימיני. הפעם וידיץ' גמר את העונה מוקדם, ריו עם בעיות גב ואין לו הרבה שקט למרות שבתקופה האחרונה הוא ואוונס נכנסו לרצף טוב, אבל חשוב לזכור שכל החצי הראשון של העונה הבלמים שלנו התחלפו כמו גרביים כל משחק בונים את הצמד שיכול לשחק.
    אבל חוץ מזה העונה הזאת טובה, מעבר לפתיחה המסחררת של אוגוסט-ספטמבר, רוני ביכולת כיבוש טובה, וולבק והרננדז גם הם לא נכנסים לבצורות ארוכות מידי, נאני היה טוב בתחילה, כשהוא ירד, ולנסיה היה מדהים, כשהוא נפצע, יאנג סיפק הופעות.
    ושלא לדבר על הבעיה במרכז הקישור.. סך הכל הקבוצה התמודדה העונה עם הרבה דברים קשים ומה לעשות, ההדחה מאלופות הם שילוב של חוסר ניסיון, חוסר מזל וגם חוסר יכולת, וההדחה מהליגה האירופאית רק מנפחת את זה יותר למימדים לא סבירים.
    ככה שבאמת אפשר לא להגזים בכל הנוגע לעונה נוראית, ועונה גרועה, העונה בליגה דיי טובה, וזה שסיטי קרובה אלינו לא מפחית מזה, פשוט יונייטד וסיטי לוקחות המון נקודות העונה.

14. nwish Member

נשמע לי טיפה מוזר שאנחנו הקבוצה הראשונה בהיסטוריה פרמיירליג שמסיימת את המחזור ה-29 עם ממוצע של כמעט 2.5 שערים למשחק, מאיפה הנתון הזה?

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מפתיע, אבל אני מניח שהגיוני. צ'לסי כבשה יותר שערים מכל קבוצה אחרת בעונת פרמייר ליג אחת, 103 לפני שנתיים, אבל אחרי 29 מחזורים היו לה "רק" 69 לפני שהיא התחילה להתפוצץ עם שביעיות ושמיניות בתשעת המשחקים שנותרו. גם כשאנחנו קבענו את השיא שקדם לצ'לסי, 97 שערים אם אני זוכר היטב, ב-99/2000, זה נבע ממבול של שערים במחזורים האחרונים, כשנכנסנו לכושר מטורף.