מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

סקולס, קאגווה היה חייב לצאת רבע שעה קודם (מדהים שאנחנו בשלב מתקדם של העונה והוא שוב גומר את האוויר אחרי 60 דקות), השילוב של האנמיות של קאגווה והחושך של ולנסיה גרמה לזה שגם שניסינו להניע כדור אחד לא היה רלוונטי והשני פשוט מסר כל מסירה לצ?לסי מה שהזמין את צ?לסי לתקוף ונתן לה את הצאנס לחזור למשחק.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

קגאווה הוא שחקן שצריך לגעת בכדור כמה שיותר באזור הרחבה, כשיש תנועה לידו, וייצאו מזה דברים טובים. כשמהדקה ה-25 לערך ועד לדקה ה-70 אנחנו בכלל לא מגיעים לרחבה של צ'לסי, הוא פשוט מתבזבז ואז באמת אין בו ערך רב על המגרש. תכל'ס, אין יותר מדי ערך באף שחקן התקפה במצב כזה...

באמת שאין כבר מה לומר. כל הסבלנות של פרגי והדבקות בשחקנים - מחכים לקלברלי, מחכים לאנדרסון, מחכים לפלטשר, דובקים בסקולס - עולה לנו במחיר. אנשים דיברו על טרבל. ובכן, קבוצה ששוב ושוב נותנת לקבוצות ללחוץ עליה כפי שאנחנו נותנים - לא רק לצ'לסי, גם לסאות'המפטון - היא פשוט לא קבוצה ברמה של טרבל. ואם היום יעלה לנו בגביע, אז אולי יהיה בזה צדק מסוים, כי קבוצה כל כך פגיעה לא צריכה להיות שווה דאבל. יש לנו הרבה דברים חיוביים, ויש לנו בור אחד שאנחנו נופלים לתוכו שוב ושוב, ועד שלא נסתום אותו, נמשיך לתהות כמה טובים אנחנו באמת יכולים להיות. כי אנחנו יכולים להיות אדירים.

3. פול סקולס Member

נראה שרק נקודת קיצון כמו פרישה של סקולס ופלטשר תגרום לפרגוסון לקנות מישהו לאמצע.
    אני מקווה שזה יהיה משהו שמתקרב למוצר מוגמר ולא איזה פרוספקט, אבל אין לי ציפיות גבוהות בנידון.

מעניין שיש כמות נכבדת של אנשים ברחבי האינטרנט שלא נותנת למייק פילאן קרדיט על שום דבר.
    ברור לכולם שקרלוס קיירוש היה מאוד משמעותי בהכנות הטקטיות שלנו בעבר (פרגי אמר את זה פעם? עד כמה שידוע לי לאוהדים אין גישה לקארינגטון)... ועל מה רנה מולנסטין מקבל יות קרדיט? כי לשם שלו יש ניחוח אירופאי? או כי פילאן נראה קצת dork?

נערך לאחרונה ב: ‏10/3/13
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, זה מאוד קל להאשים כל כישלון שלנו בחיסרון של שחקן אמצע נוסף, אבל זה לא אומר שזה נכון. מול ריאל, עד להרחקה, הטקטיקה שלנו עבדה בצורה מושלמת. היום, עד לרגע שלקאגווה נגמר האוויר ושולנסיה החליט לעזור לצ?לסי לחזור למשחק, היינו עם יתרון מבטיח. אני חושב שאם יאנג נכנס במקום נאני ועם החילוף של קאגווה מתרחש רבע שעה קודם אנחנו בשלב הבא. כן, עוד קשר אמצע יכול לעזור, בדיוק כמו שאם ג?ונס היה כשיר זה היה עוזר, אבל אני לא חושב שעל זה הוכרע המשחק היום.
    אם כבר, אני חושב שגם היום וגם מול ריאל (בעיקר במשחק הראשון) שילמנו על ההחמצות שלנו. היינו יכולים לגמור את המשחק היום במחצית הראשונה בדיוק כמו שהיינו יכולים להגיע לגומלין מול ריאל עם ניצחון בחוץ ביד. לבוא ולהגיד אחרי שאנחנו כבר הובלנו בדקה ה11 2-0 שהחיסרון של קשר אמצע הורגש היום? אני לא חושב, פשוט עשינו טעויות (ההכנסה של ולנסיה שנמצא בכושר נורא, ההוצאה המאוחרת של קאגווה, ההחלטה להושיב על הספסל את וידיץ? שנמצא בכושר מצוין) ושילמנו עליהם. זה כדורגל. לא בטוח שעם עוד קשר אמצע היום הדברים היו נראים אחרת. למעשה, קאריק הוא השחקן הכי טוב שלנו בתקופה האחרונה. דווקא קיצוני בכושר הוא מצרך יותר נדיר כרגע (גם מבחינה התקפית וגם מבחינת העזרה בהגנה). 

5. פול סקולס Member

קיצוני בכושר טוב הוא מצרך נדיר אצלנו כרגע, איך שלא נסובב את זה. יש לנו את נאני (או היה לנו, אם הוא עכשיו יילך לנו עם הפציעה הזאת אוי ואבוי), ויש לנו את גיגס מידי פעם... אבל הבור הגדול שיש לנו באמצע משפיע על מה שאנחנו דורשים מהקיצוניים שלנו.

השליטה המוחלטת של צ'לסי באמצע היום (במחצית השנייה) אפשר לקיצוניים שלה להתרכז בהתקפה, לא לשרוף את עצמם בעזרה למגנים... אנחנו, עם סגנון המשחק שלנו, דורשים מהקיצוניים שלנו לעשות tracking back כל הזמן, וכשהכדור אצלנו לטוס קדימה כמו מטוס סילון, להשתלט על כדור ארוך וליצור מצב מסוכן.
    לפעמים זה לדרוש מהם יותר מידי.

נערך לאחרונה ב: ‏10/3/13
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

זה יפה מאוד שיכולנו לגמור את המשחק היום מוקדם, אבל אי אפשר לצפות לניצול של 100% מהמצבים (מה גם שהשער השני היה סופר מקרי). אבל זה בסדר להוביל 0-2 אחרי 10 דקות, ואחרי 25 דקות, ועדיין להמשיך לשחק כדורגל. אנחנו לא מסוגלים לכך. זה קורה לנו שוב ושוב, בטח נגד הקבוצות הגדולות. אני חושב שהלכנו אחורה הרבה לפני הפציעה של נאני, וזה משהו שמאפיין את הקבוצה הזאת מאוד. לא מאמין שחילופים אחרים היו משנים הרבה. ולנסיה גרוע, ולנסיה גרוע כבר תקופה ארוכה, אבל אנשים תולים יותר מדי את מה שקרה היום בו. כי זה קורה לנו הרבה, אתו ובלעדיו.

השורה התחתונה היא שגם אם יש לנו בעיות כאלו ואחרות, צריך להיות לנו מרכז שדה שיהיה מסוגל להחזיק בכדור ולהוריד לחץ מההגנה. ואין לנו את זה. נגד ריאל היינו מצוינים 60 דקות, הטקטיקה היתה מדויקת, אבל ברגע שהיה צריך לחרוג ממנה, הקבוצה התפגרה. אולי זה גם מה שמתבטא במשחקים העונה - נגד צ'לסי פעמיים, נגד סיטי. מתחילים לשחק, הכל פועל בהתאם לטקטיקה ואנחנו מתחילים נהדר, 0-2 לפני שאתה אומר וויין רוני. ברגע שהמשחק מתקדם ודברים משתנים, אין לנו את היכולת להתאים את עצמנו ואנחנו שוב ושוב נכנסים לבור.

קאריק בכושר מצוין. יפה, מדויק. ומי לידו? קלברלי השחקן הכי טוב שלנו ליד קאריק. היום הוא היה גרוע מאוד. ותכל'ס, מה עוד יש לנו? אנדרסון לא היה על הספסל בכלל נגד ריאל. היום הוא היה על הספסל ולא נכנס, כמה שקלברלי היה גרוע. זה רמז ברור למה שפרגי חושב עליו כרגע. אין לנו קשרים נוספים, אין לנו קשר אחורי למקרה הצורך, שחקן קשוח ואנרגטי. יש לנו את קאריק וקלברלי ואם זה לא עובד... הלך עלינו, פחות או יותר.

פול סקולס,

הקטע עם מייק פילן מצחיק אותי. עזוב, אין לי כוח לשטויות של אנשים. אף אחד מאתנו לא יודע מה קורה במגרש האימונים, כמה טוב הוא בתפקידו. שיפסיקו לזיין במוח. פרגי מחזיק אותו, כמו שהחזיק בעבר את קיד, מקלארן וקירוש המהוללים. מספיק טוב בשבילי.

נערך לאחרונה ב: ‏11/3/13
  7. Wazza Member

כמה שמהללים לפעמים את קאריק שהוא בכושר מצויין והוא יציב, ואולי גם קלברלי שתורם לנו למשחק שוטף וכאלה, זה לא עובד... לפחות לא נגד קבוצות חזקות, הם לא מספיק טובים כדי לשלוט במרכז נגד קבוצות איכותיות.. זה גם השחקנים וגם שיטות האימון. חייבים לשים לזה קץ כבר!

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר אני חושב ששכחת את ג?ונס שעשה עבודה נפלאה כששיחק כקשר אחורי, מישהו שהיה יכול לעזור לנו גם מול ריאל וגם היום.
    ברור שחסר לנו שחקן אמצע, אי אפשר להתכחש לזה, אבל עצם העובדה שגיגס היום הוא הקיצוני הבכיר שלנו מלמדת שהסיבה לכישלון היא לא רק בעוד קשר אמצע אלא במשהו יותר עמוק.
    אני חושב שלמרות שיש שיפור משנה שעברה אנחנו עדין לא קבוצה שהורגת משחקים. זה מתבטא לא רק בהחמצות היום אחרי ה2-0 אלא בשינוי מסוים שהקבוצה שלנו עושה כשהיא משיגה את המטרה שלה יחסית מוקדם במשחק.
    מה ההבדל בין היוניטד של החצי שעה הראשונה במשחקים שציינת (צ?לסי פעמיים, סיטי) לזאת של הדקות לאחר מכן? האם בחצי שעה הראשונה היה לנו את הקשר אמצע שאנחנו דורשים ובדקות לאחר מכן לא היה לנו? האם בחצי שעה הראשונה סיטי או צ?לסי רצו פחות להחזיק בכדור?
    לדעתי יש שילוב של שני דברים, קודם כל העובדה שבקבוצה שלנו יש לא מעט שחקנים שלא מסוגלים לנפק את אותה היכולת לאורך כל 90 הדקות (סקולס וגיגס למשל בגלל הגיל, קאגווה וולבק בגלל הכושר הגופני), ושנית זה כבר משהו מנטלי, כי ביותר מידי מקרים השנה (גם מול קבוצות נחותות בהרבה ללא אמצע איכותי) הורדנו את הרגל מהדוושה אחרי שקיבלנו את ההרגשה שיש לנו מרווח שאמור להספיק לניצחון.

האם קשר אמצע נוסף היה עוזר? בהחלט כן. אבל אני חושב שזה עמוק יותר, שיש כאן בעיה מנטלית ויש כמה אלמנטים אחרים (חילופים לא נכונים או מאוחרים, מערך או הרכב לא נכון של פרגי, חילופי דורות, בעיית ההסתגלות של דה חאה שעדין לא נפתרה לגמרי, כושר לקוי של הקיצונים שלנו) שהתרחשו באותם משחקים.
    יש לי הרגשה כאילו אנשים חושבים שאם יבוא קשר אמצע (ששוב, אין ספק שחסר לנו) זה יהיה תרופת פלא לכל הבעיות שלנו. זה לא. דה חאה עדין יהיה בעייתי בכדורי גובה אלא אם כן יעבוד חזק על הנושא בקיץ, עדין נצטרך להתמודד עם העובדה ששני הבלמים המובילים שלנו פגיעים לפציעות, שאין קיצוני אחד השנה שהיה יציב לאורך כל השנה, שקאגווה עדין לא התרגל לכדורגל האנגלי, שגם אם נביא עוד קשר אמצע, זה לא יספיק כל עוד פלטשר ואנדרסון לא רלוונטים בכלל וכל עוד קאגווה לא מסוגל לסיים 90 דקות לא לדבר על להשפיע על המשחק בדקות שעוד יש לו אוויר.

לטעון שקשר אמצע זה ההבדל בין טראבל או דאבל ל?רק? אליפות, לא בטוח. כדי לזכות בדאבל (לא לדבר על טראבל) צריך יותר מעוד קשר אמצע. צריך שכל הדברים יתחברו בצורה מושלמת, צריך להימנע מפציעות בכמויות שיש לנו בשנתיים האחרונות, וכן צריך גם קצת מזל בהגרלות (ריאל כבר בשמינית? צ?לסי וסיטי בגביע אחת אחרי השנייה?) ואם אפשר בלי טעויות שיפוט שהורסות משחקים (בעשרה שחקנים מול ריאל לא בטוח שהיה עוזר גם עוד קשר אמצע אם צריכים דוגמא לכך).
    אני עדין חושב שיש לנו בעיה להרוג משחקים, וזה לא רק בהנעת הכדור כשלוחצים עלינו, זה גם ניצול המצבים שלנו שיורד באותם דקות, זה סוג של שאננות לפעמים, וכן זה גם הגנה שהיא פחות טובה מבשנים עברו. 

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נ.ב
    יש הרגשה שאנשים כבר מספידים אותנו בנוגע לזכייה בגביע. אני חושב שגם בגשר המשחק בעיקר תלוי בנו. כן, לצ?לסי יש שחקנים מוכשרים אבל אנחנו קבוצה מוכשרת, אנחנו כקבוצה חזקים יותר ועוצמתים יותר, ובתקופה האחרונה גם הוכחנו שאנחנו לא תלוים באופן בלעדי בואן פרסי. אם נשחק את הכדורגל שלנו, כמו שעשינו היום במחצית הראשונה, אנחנו נעלה שלב. צ?לסי תעלה רק אם ניתן לה את הצאנס כמו שעשינו היום.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

אין חלק בקבוצת כדורגל שלא ניתן לשיפור. השאלה בכמה אחוזים. מערך החלוצים שלנו מצוין, יש לנו אוסף של שחקני הגנה טובים מאוד, שילוב טוב של ותיקים וצעירים, על הכישרון של דה חאה אין עוררין והוא כבר הרבה יותר מסתם הבטחה, והקיצונים? סימן שאלה כרגע, בהחלט. אנחנו יודעים כמה טובים הם יכולים להיות, אבל לא יודעים מה יהיה עם נאני, אם ולנסיה ייצא מזה, אם נראה מיאנג את מה שהוא שווה - לא ראינו מספיק מזה בשנתיים שלו בקבוצה. גם זאהה כמובן הוא בגדר נסתר.

אבל, כל זה עדיין לא משתווה למה שקורה אצלנו במרכז השדה. כל עמדה אחרת אפשר, במאמץ גדול, לשפר באחוזים בודדים. אולי בשברירי אחוזים. אני חושב שבקישור הפוטנציאל לשדרוג גדול הרבה יותר. והוא קריטי הרבה יותר כי זו עמדה כל כך חשובה, לב הקבוצה. וכשהלב לא מתפקד, אנחנו רואים מה קורה. כל הכישרון ההתקפי שיש לנו מתבזבז כי הקבוצה לא מגיעה קדימה, וכל הכישרון שיש לנו בהגנה נאלץ לעשות אקסטרה עבודה, עד שלעתים גם הוא נסדק.

אני לא חושב שהבאת קשר זה או אחר תהפוך אותנו לפתע לקבוצת על, אם כי השחקן הנכון בהחלט יכול לשדרג אותנו משמעותית. אבל אני חושב שמה שאנחנו צריכים זה אוברהול רציני ושינוי של יותר משחקן אחד. לקבל החלטות. לא מאמינים באנדרסון? ואחרי שהעדפנו מול ריאל ספסל נטול קשרים מאשר ספסל עם אנדרסון, ואחרי שאתמול פרגוסון אמר שהקשרים היו עייפים ועדיין לא העלה אותו, אני חושב שיש פה רמיזה דקה דקה בעובי של עור של פיל שאנחנו לא מאמינים בו, אז די, מספיק. פלטשר? די, זה מגוחך. סקולס? אני חושב שאפילו פרגי יתקשה לומר הפעם ש"אני חושב שיש לו עוד שנה לתת". ג'ונס? אם רואים בו קשר לטווח ארוך, הידד, שיתמקד בזה וישחק בקביעות. הוא עדיין בוסרי מאוד, שחקן שאתמול היה כנראה עוזר לנו יותר במגננה מאשר בדחיפה קדימה, שזה דבר שאנחנו חייבים לעשות. אם לא רואים בו קשר לטווח ארוך, ופרגי אמר לא מזמן שהוא יהיה בלם, אז אנחנו צריכים שחקנים אחרים בז'אנר הזה, קשרים אמיתיים.

היה לנו חוסר מזל גדול בקישור בשנים האחרונות. הארגריבס ופלטשר בראשם. אבל זה מה יש. ואנחנו ממסמסים את העסק שוב ושוב. מחכים לזה ומחכים לזה. לפני שנה וחצי פרגי הצהיר שהוא לא מביא קשרים כי הוא לא רוצה לחסום את דרכם של מוריסון ופוגבה. בא לי לבכות כשאני חושב על זה עכשיו. לא בגללם, בגללנו. לזה חיכינו? מה עכשיו, פרגי יגיד שמחכים לפאוול וטאניקליף?

אני לא חושב שמרכז שדה טוב יותר יהיה שיקוי פלא, אבל הוא בהחלט ישדרג את הקבוצה משמעותית. והוא הדבר הפשוט ביותר שאפשר לעשות כי אנחנו בנחיתות כל כך גדולה באזור הזה. כי אנחנו יודעים שוב ושוב לפתוח משחקים טוב, ואז נסוגים ולא יודעים לצאת מזה. ואני לא מאמין שזה רק מנטלי. יש לנו בעיה להתמודד עם משחק לחץ, יש לנו בעיה כאשר אנחנו יוצאים מהשבלונה שנוטה לאפיין פתיחת משחקים וצריכים לאלתר. היריבה לוחצת, אנחנו נלחצים. קשה לי לקבל את הטיעון על שחקנים שמתעייפים מהר, כי אנחנו לא בדיוק מרבים להעלות הרכבים עם כולם. גיגס וסקולס ביחד לא נראו לדעתי מאז טוטנהאם. אתמול רק אחד מהארבעה שציינת פתח. אולי זה נראה רע באופן חריג בגלל עייפות רבתי, לא יודע, אחרי חמישה ימים זה נראה לי קצת מוגזם, אבל זה פשוט לא צריך לקרות - ברמה כזו או ברמת נמוכה יותר.

בנוגע למה שיהיה בסטמפורד ברידג', אני לא יודע. אין לי ספק שגם שם - כמו אתמול, כמו בביקור הקודם בגשר - אנחנו נידחק אחורה דקות ארוכות ולא נוכל לצאת קדימה, כי אנחנו לא מסוגלים מול יריבות ברמה גבוהה. האם נדע לשמור על ריכוז כדי לצאת מזה עם ניצחון, לא יודע. זו, לטעמי, בדיוק הבעיה שלנו. אנחנו יכולים לחמוק מהבעיה הזו בליגה כי רוב הקבוצות לא מסוגלות להעניש אותנו על המגבלה הזו. ובמקרה העונה גם היה לנו מזל בסטמפורד ברידג' ובאנפילד, ושילוב של חוסר מזל (שער שלא אושר) ומזל (השער של ואן פרסי) באיסטלנדס. אבל בגביעים, כשאתה חייב לעבור קבוצה גדולה וסביר להניח שיותר כדי לזכות, הסיכוי שזה ינשוך בישבנך גבוה יותר.

11. Sir Alex Las' Killa

אני חושב שהחזרה של צ'לסי ל2-2 נופלת על פרגי בעיקר. הוא ממשיך עם שאננות לא ברורה בכל מה שקשור לחילופים. עונה שעברה איבדנו אולי את התואר במשחק מול אברטון עם ההתעלמות שלו לעייפות של השחקנים ובעוד משחקים רבים. אותו סיפור חזר על עצמו גם עכשיו. פרגי בעבר היה מבצע חילופים אחרי שעה לכל היותר, בשנים האחרונות הוא פשוט נרדם ולא ברור מדוע.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מתקשה להסכים עם הטענה לגבי החילופים. כי עם כל הכבוד, חילוף צריך לעשות משהו, צריכים להיות מאחוריו היגיון וסיבה, לא סתם חילוף למען חילוף. בלם או חלוץ או קיצוני לא היו החילופים שהיינו צריכים לא נגד ריאל ולא נגד צ'לסי. את החילופים שכן היינו צריכים - משהו בעל משמעות אמיתית במשחק, כמו שבניטס הכניס את מיקל במקום למפארד, כמה שזה נראה מוזר בשעתו - לא היו לנו, למעט אנדרסון. וכנראה שפרגי לא כל כך סופר אותו כרגע.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, אני מסכים איתך לחלוטין שאנחנו צריכים קשר אמצע יותר מכל דבר אחר, אבל אני לא חושב שקשר אמצע נוסף הוא ההבדל בין אליפות לדאבל או טראבל. כמו שאמרתי, יש עוד הרבה גורמים במשוואה שצריכים לקרות כדי שנוכל לזכות בדאבל או בטראבל.
    מילא שהורדנו את הרגל מהגז מול קבוצות כמו צ'לסי וסיטי, קבוצות איכותיות שיודעות להפעיל לחץ ושיש להם שחקנים איכותים שעושים את זה. אבל גם הורדנו את הרגל מהגז מול קבוצות חלשות יותר, מול קבוצות שגם הקישור הנוכחי שלנו מספיק כדי להתמודד איתם. אתה לא תצליח לשכנע אותי שקאריק, קלברלי, אנדרסון, גיגס וסקולס לא מסוגלים להניע כדור מול קבוצות כמו סטוק למשל (שדרך אגב בכלל לא חיפשה להניע כדור מולנו ושיחקה על כדורים ארוכים), שב3-1 באולד טראפורד נתנו לה את הצאנס לחזור למשחק וגם כמעט להשוות.
    ולכן אני חושב, שלמרות החיסרון בקישור, יש עוד אלמנטים חשובים לא פחות (ושוב אני חוזר למשחק מול ריאל, שבו גם עם קשר אמצע נוסף לא בטוח שהיית מצליח לעצור את ריאל כשאתה עם עשרה שחקנים) שצריכים לקרות (כולל אלמנט של מזל) כדי לזכות בדאבל או בטראבל.

בנוגע לחילופים של פרגי, אני חושב שיש משחקים שיותר קשה לבקר אותו בהם (כמו במשחק מול ריאל, למרות שאני חושב שאחרי ה1-1 היה חייב להתבצע חילוף, היינו חייבים שחקנים שמסוגלים לעזור בהנעת הכדור כמו רוני וגם שחקנים שמסוגלים להפריע לריאל בהנעת הכדור כמו קאגווה), אבל יש משחקים (כמו המשחק אתמול) שיותר קל לבקר את פרגי כי מדובר בדברים שחוזרים על עצמם. בכל משחק העונה קאגווה גמר את האוויר בדקה ה60, אז דווקא מול צ'לסי החזקה הוא פתאום יצליח לסיים 90 דקות? כבר כמה חודשים שולנסיה הוא צל של השחקן שהיה בשנה שעברה, שחקן שלא מסוגל לתרום לנו התקפית ובעיקר תוקע את המשחק שלנו, אז להכניס דווקא אותו במקום נאני? אלה שני דברים שאנחנו מדברים עליהם כבר תקופה ארוכה, ולכן בהחלט אפשר לבקר את פרגוסון על ההחלטה להכניס את ולנסיה ועל ההוצאה המאוחרת של קאגווה.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם הטענות לגבי החילופים הללו, לא אתווכח כלל וכלל. בעיקר לגבי ההכנסה של ולנסיה, שאנחנו מתעקשים ללכת עם הראש בקיר לגביו. חבר'ה, זה לא קורה. אולי בעונה הבאה, אבל כנראה שהעונה כבר לא. יאנג היה צריך להיכנס. הבעיה שאני לא בטוח שחילוף מוקדם יותר של קגאווה או הכנסת יאנג היו באמת משנים יותר מדי. לא משנה מי היה נכנס במקום נאני, וזה היה הרי חילוף כפוי, הוא כנראה היה פחות טוב ממנו. אולי וולבק במקום קגאווה כן היה שדרוג, אבל אני לא יודע עד כמה זה היה משפיע על הקבוצה בכללותה.

האמת היא שלדבר על מה שמפריד בינינו לבין דאבל ובעיקר טרבל זה קצת חצוף, בעיקר הקטע של טרבל. אין לאף אחד זכות לצפות לזה. אולי אפילו אין לנו - ולאף אחד - זכות לדבר על זה. טרבלים שקורים הם דבר נפלא, אבל הם נדירים. בטח ובטח באנגליה. השאלה צריכה להיות מה צריך לקרות ולהיעשות כדי לשדרג אותנו כקבוצה, כדי שנהיה חזקים יותר, כדי לשפר את הכדורגל שלנו בכל משחק ומשחק, מה שיתבטא כמובן גם מול היריבות הגדולות. ואם לא מדובר בפרסונל באמצע - אתה יודע מה, גם בפרסונל באגפים - אז במה כן? מה עוד הקבוצה הזו צריכה? הסיבה, אגב, שקשה לי להציב את האשמה על הקיצונים היא שבשנים האחרונות ראינו חולשות מהסוג שמאפיין אותנו גם כאשר היו לנו קיצונים בכושר נהדר.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, אם להמשיך את הניתוח שלך על הבעיה באמצע, אני מקווה שבקיץ נביא לפחות שני שחקנים לקישור, אחד בכסף גדול ועוד אחד שיוסיף לגיוון. הפרישה האפשרית של סקולס, המחלה של פלטשר, הבוסריות של ג'ונס, חוסר היציבות של אנדרסון וחוסר הניסיון של פאוול, כל אלה גורמים לכך שככל הנראה קשר אחד לא יספיק.

הגענו למאני טייים של העונה וזה נראה שמכל הרוטציה יש לנו רק שני קשרי אמצע שמסוגלים לספק את הסחורה באופן קבוע ואלה כמובן קאריק וקלברלי. גיגס וג'ונס יכולים להיות תוספת נקודתית למשחק כזה או אחר (כשגיגס מוגבל למשחק בשבוע וג'ונס מאוד שברירי), אבל כאן בערך זה נגמר (אולי כשסקולס יחזור מהפציעה שלו נצליח לסחוט ממנו כמה רגעי קסם, למרות שחייבים להודות שעוד לפני הפציעה הוא היה בכושר פחות טוב). זה כמובן מצב בעייתי, אבל לאור הפער בליגה זה אמור להספיק (אם נתכנן את חלוקת העומסים נכון אז זה יספיק גם לגומלין בגביע).