מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. שםמשתמש Member

הבגרות של ג'ונס זה משהו שיבוא עם הגיל, ואז גם הדברים שדיברת עליהם ישתפרו. לבלם לוקח זמן להגיע לשיא היכולת שלו, הוא צריך בגרות וניסיון. כנראה שהכי מתאים לו לשחק בלם, אבל לא הייתי פוסל את האפשרות לשחק קשר אחורי (לפחות במקרים מסויימים, כמו שראינו במדריד), אבל רק עם שחקנים יותר טכניים סביבו. בסה"כ אני אישית מתרשם ממנו ומחזיק מהפוטנציאל שלו.

2. alexshw Member

היום לפני 20 שנה, המשחק שסימל את תחילת ההגמוניה של יונייטד.
    6 מחזורים לתום העונה יונייטד הייתה במקום השני, נקודה מתחת לאסטון וילה.
    הדקות נקפו ב - OT ויונייטד בפיגור ורבים מהאוהדים חשבו ששוב יונייטד תפספס אליפות...

הרכב יונייטד: פטר שמייקל, פול פרקר(68' בריאן רובסון), סטיב ברוס, גארי פאליסטר, דניס אירווין, פול אינס, לי שארפ, ראיין גיגס, אריק קנטונה, בריאן מקלייר, מארק היוז.

השער השני הובקע בדקה השישית של הפרגי טיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    בעקבות הניצחון יונייטד העפילה לראש הטבלה ולא ירדה ממנו עד תום העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/4/13
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, אני חושב שאנחנו לא הוגנים כלפי פרגוסון. לטעון שמדובר בקבעון זה פשוט לא נכון, פרגוסון הוא פשוט מסוג המאמנים שאם הם מאמינים בשחקן מסוים אז הם מאמינים בו עד הסוף, גם בתקופות הלא טובות.
    לא חסרות דוגמאות מהעבר - פלטשר בשנים הראשונות אצלנו, אוונס בשנים הראשונות אצלנו, רפאל מאז שהגיע אלינו, שחקנים שכמעט כולם איבדו לגביהם תקווה שהם יהפכו לטופ קלאס, שחקנים שאמרו שפרגי משאיר אותם רק בגלל קיבעון, אבל בסוף פרגוסון הוכיח שמה שהנחה אותו הייתה האמונה ולא הקיבעון. נכון, יש גם דוגמאות הפוכות, שחקנים שלא לקחו את ההזדמנויות הרבות שפרגי נתן להם (כמו אנדרסון) אבל אלה דווקא המקרים הנדירים יותר.
    גם השנה, בזמן שרוב האוהדים שלנו שלחו את גיגס לפנסיה פרגי המשיך להאמין בו וקיבל בתגובה לאותו אמון את הקיצוני הכי טוב שלנו בחודשיים האחרונים, בזמן שלא מעט מאוהדים שלנו כבר דיברו על עזיבה של דה חאה בקיץ פרגי המשיך להאמין בספרדי שבחודשיים האחרונים שיפר את המשחק שלו והציג את הכושר הטוב ביותר של שוער באנגליה.
    אז יכול בהחלט להיות שפרגי מאמין בולסיה ובאיכויות שלו, ולכן הוא מחליט במקום להקפיא אותו עד סוף השנה לנסות להוציא אותו מהכושר הרע (כי כדורגל יש לו) דרך אמון בו שמתבטא בדקות המשחק. יכול להיות שאותו אמון הוא גם זה שגורם לפרגי לנסות לשלב את וולבק כמה שאפשר, מתוך האמונה שעם הדקות וולבק יתפתח וישתבח. אני מזכיר לכולם שגם קאגווה (עד שני המשחקים האחרונים) קיבל אמון מלא מפרגוסון והמשיך לקבל דקות למרות יכולת בינונית (וכושר לקוי) מתחילת העונה.

אז אולי אפשר היה לעשות את הדברים אחרת, לתת את הדקות לולנסיה וולבק מול קבוצות חלשות יותר ולא מול צ?לסי וסיטי (זאת הדעה שלי וזה למה אני ביקרתי את ניהול המשחק של פרגי בשני המשחקים האחרונים), אבל בכל מקרה אני לא חושב שזה בגלל קבעון של פרגי, אלא פשוט כי מדובר במאמן שמאמין בשחקנים שמשחקים אצלו (גם אם לפעמים אנחנו כבר התייאשנו לגבי אותם שחקנים). 

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם פורסמו כבר ההרכבים, אבל אני מאוד מקווה שנעלה היום עם מערך שונה, הקיצונים שלנו לא מתפקדים לאחרונה, פרגי צריך לחשוב על יהלום עם ואן פרסי רוני וולבק בחוד כשקאריק קלברלי וקאגווה מאחוריהם (זה לפחות המחשבה שלי). 

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה מאוד שמועות נפוצו באחרונה על כך שאנחנו במגעים מתקדמים עם פלקאו, בהחלט יתכן שאם פלקאו יוחתם רוני יעבור לשחק כקשר אמצע באופן קבוע, סטייל השינוי שעבר בסקולס לאורך השנים. יתכן שהיום קיבלנו טעימה ראשונה מהתפקוד העתידי של רוני.

בהמשך לדברים למעלה, ניצחון חשוב היום, ניצחון חד משמעי, ניצחון עוצמתי במגרש קשה מול קבוצה שחייבת את הנקודות כמו אוויר לנשימה ועדין לא הגיעה למצב אחד מסוכן כל המשחק.
    ביטלנו את סטוק לגמרי היום, שלטנו במגרש בצורה חד משמעית, וכשמוסיפים לזה עוד משחק בלי ספיגה של דה חאה, שער של ואן פרסי ששובר את הבצורת (שיחק היום עם המון רעב ותשוקה שהתפוצצה אחרי שכבש), הרצה של רוני במה שאולי יהיה תפקידו העתידי וכמובן החזרת הפער בפיסגה ל15 נקודות, בהחלט אפשר לצאת מרוצים.

נקודות שליליות? שוב ולנסיה שתוקע את ההתקפה, חסר ביטחון כדי לנסות לייצר משהו בעצמו, לא מדויק, לא חד, מקווה שהחסד שפרגי נותן לו יוציא אותו מהתקופה הרעה כי כרגע הוא פחות טוב בשתי דרגות מכל שחקן אחר שפתח ב11 שלנו היום.
    קאגווה, למרות שהיה מעורב יותר בהנעת הכדור, עדין משחק יותר מידי על בטוח, עדין לא משפיע יותר מידי על המשחק, עדין נעלם לדקות רבות מאוד, בעיקר במחצית השנייה.

* ולסיום, למי שלא הבין עדין את החשיבות של מגן תוקף בכדורגל, את החשיבות של מגן שהוא מגן טכני ונוח עם הכדור, שיסתכל טוב על הגול השני שלנו היום. עד לאותו רגע, ג'ונס חיפש בעיקר לשחק על בטוח, לא פרץ יותר מידי באגף, העדיף לשחק כמה שיותר פשוט מבחינה הגנתית, העדיף להעיף את הכדור כשהופעל עליו לחץ, ואז באה פעולה טכנית של ג'ונס בדיוק כשסטוק לחצה עם הרבה שחקנים למעלה. הפעולה הטכנית של ג'ונס שיחררה אותו מהלחץ שהופעל עליו ולמעשה שברה את הלחץ של סטוק, אחרי שתי מסירות כבר מצאנו את עצמנו עם יתרון מספרי במתפרצת שבסופה ואן פרסי הוכשל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/4/13
  6. alexshw Member

פרגוסון הכחיש את השמועות על פלקאו ועם כל הכבוד הקבוצה צריכה את רוני בהתקפה. הוא לא קשר מרכזי וטוב יעשה הסר אם פשוט יביא לשם שחקן איכותי במקום לעשות את כל האילתורים האפשריים.
    אז יהיה מצב טוב שהשדים יקחו יותר מאליפות.

אם כבר בקבוצה מוכנים להוציא סכום אסטרונומי על שחקן, אז שישיקעו את זה באיסקו. הוא הדבר הבא של הכדורגל הספרדי.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/13
  7. פול סקולס Member

סוף סוף קצת נחת מיונייטד, גם אם לא בתצוגה אה-לה באיירן מינכן.
    הפעם האחרונה שניצחנו נראית כזיכרון עמום משהו, לפחות בסטנדרטים שלנו.
    כואב לי שהנבלות יקחו את הגביע האנגלי, אני שונא לראות אותם חוגגים,
    אבל התואר הכי משמעותי של העונה שלנו, גם אם בעונה חלשה של הליגה, גם אם הכדורגל שלנו למשך פרקים ארוכים מאוד הוא בינוני ואפור. זה מתסכל אימים אבל בסופו של דבר כשחוגגים תואר הכל מקבל צבעים יפים יותר.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני פשוט מתחלחל מהאפשרות שרוני יהיה הפתרון שלנו למרכז השדה. אם זה יקרה, זה על סף המגעיל, זה כמו ניסוי מוזר עם עכברים. כי גם מנג'ר מתחיל מעיף שני מבטים במרכז השדה שלנו ומבין שקודם כל הוא צריך להוסיף שם כוח אדם איכותי כדי לספק לקבוצה בסיס טוב.

לא מת על ההשוואות הללו בין סקולס לרוני. סקולס עבר למרכז השדה בגיל יותר צעיר מרוני, וכשזה קרה (בסביבות 96/97 ולבטח בעונה הבאה) הוא פשוט התיישב שם וזהו. רוני משחק כקשר משחק פה, משחק שם. הוא גם מפגין פחות מהאיכויות שאולי בעבר הפכו אותו למי שנראה כקשר פוטנציאלי. והכי חשוב, הוא לוקה ביציבות שאנחנו כל כך צריכים לעמדה הזו.

אם פרגי מסתכל על הקבוצה ואומר: "טוב, אני צריך קשר. הממ, נחתים בקיץ את לבאנדובסקי/פלקאו ונעשה את רוני קשר, זה יפתור את הבעיות" אני נוסע למנצ'סטר עם פטיש חמישה קילו.

9. MENASHE909 Member

העניין הוא שכן, יש קשרים. (גונדאגאן למשל, ממש התרשמתי ממנו השנה) אולי לא תביא אותם בזול, אבל אין מה לעשות.

10. skyday20 Member

11. alexshw Member

בטלגרף כתוב ההיפך - מו"ם על הארכת חוזה ורצונו להשאר.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. ההחלטה לפתוח עם ג'ונס בקישור כשקלברלי על הספסל היא פשוט לעשות עוול לקברלי, לא פחות. שווה ערך מבחינתי לכך שנפתח עם קאריק כבלם כשוידיץ' וריו כשירים. בגלל ג'ונס, למרות המערך המעובה בקישור, התקשנו להניע כדור בצורה טובה. לוקח לו המון זמן לשחרר כדור, המון זמן להחליט מה לעשות איתו, גם כשהוא באיזורים המסוכנים הוא מוגבל (כמו בכדור המצוין שואן פרסי נתן לו אבל לא רק) ולכן גם מגביל אותנו. לחשוב על קלברלי במקום ג'ונס היום, בדיוק מה שהיה חסר לנו כדי לנצח.

2. החילופים של גיגס והרננדז היו מתבקשים אבל להוציא דווקא את רוני וקאגווה? למה אנחנו צריכים את ג'ונס בפיגור 2-1? במיוחד כשרוני במחצית השנייה התחיל להיכנס למשחק ולחלק כדורים טובים. גם החילוף של הרננדז בקאגווה, עם שני בישולים היום, מוזר מאוד, במיוחד שאותו ג'ונס ממשיך להישאר במגרש ודווקא במשחק שקאגווה מייצר בו שני שערים.

3. הו הרבה דיבורים על ואן פרסי בגלל שלא כבש תקופה ממושכת. תביטו לאחור בבקשה ותנסו להיזכר בשער האחרון שלנו שהוא לא היה מעורב בו. הבעיטה שלו מול סנדרלנד הובילה לשער הניצחון, מול סיטי הוא בישל את הגול לג'ונס, מול סטוק הוא הרים את הקרן לקאריק וסחט את הפנדל שהוא כבש בשער השני. היום הוא עם פעולה אדירה בשער הראשון כשהוא לוקח את הבלם איתו הצידה ולאחר מכן שולח לקאגווה כדור בדיוק לאיזור שהתפנה מה שמוביל לשער. את השער השני הוא כמובן כבש. שחקן השנה באנגליה בלי כל ספק.

אני פחות התלהבתי מהמשחק של אברה ורפאל, במיוחד בחלק ההגנתי. יותר מידי כדורים הוגבהו מהאגפים היום, יותר מידי פעמים ריו ווידיץ' היו צריכים לחפות על צמד המגינים (הגול הראשון הוא בדיוק כזה), עם זאת, עם קצת יותר חדות בחלק הקדמי אנחנו גם מנצחים היום למרות שני השערים שספגנו.

13. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הספקולציות על רוני לא עושות לי טוב.
    שחקן כמוהו חייב לשמר בקבוצה ואני מקווה מאוד שלא נראה אותו עוזב בסוף העונה, בטח ולא תמורת 25 מיליון דולר שזה כלום עבור שחקן כמוהו (זה מחיר שאומר "לא מתמקח על מחיר העיקר קחו אותו).
    באמצע השבוע קראתי שגם ברצלונה נכנסת למירוץ עליו ואני מאוד מקווה שלא יחזור שוב המקרה של בקהאם,קין וואן ניסטלרוי שפרגוסון העיף בלי סנטימנטים לשחקן.
    למרות שהעונה הוא פחות טוב רוני מוסיף המון לקבוצה והוא חלק בלתי נפרד מהקבוצה כבר 10 שנים.

14. alexshw Member

יאנג גמר את העונה(לא שהוא התחיל אותה).

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שרוני הולך לשום מקום, אבל אין לי תקוות כלשהן בעניין. אם פרגי יחליט שהעסק מיצה את עצמו, אקבל את זה ללא בעיה.