מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. alexshw Member

ברור שפרגוסון ישאר בשטח ועדיין המנג'ר יהיה מוייס שמעולם לא התמודד עם כוכבים בסדר גודל כזה.
    לא כל מאמן מסוגל לעשות את קפיצת המדרגה הזו.
    יונייטד אחד המקומות הלחוצים בעולם. כולם התרגלו להצלחות והשחקנים כבר התרגלו למאמן שהוא חצי אלוהים בשבילם.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואו טוב זה בא בהפתעה...אולי משהו בריאותי? לא יודע. מאמן ענק, מהגדולים בהיסטוריה בלי ספק, אני כמובן שמח שהלך, ההשפעה שלו על הקבוצה הייתה הרבה מעבר לקביעת הרכבים וטקטיקה, המנטליות הווינרית, ההשפעה על השופטים שנובעת מהעובדה שהוא כבר יותר מ2 עשורים בתפקיד, זה חתיכת חור בשביל מנ יו למלא. מוייס? גדול עליו. הימור מאוד אמיץ...

3. Raulito Madridista

* חברת המסטיקים הודיעה על פשיטת רגל לאור פרישתו של פרגוסון.
    * לרגל ציון האירוע החליטו בליגה האנגלי לשחק את כל המשחקים עד הדקה ה-95 בנוהל 'אפקט אולד-טראפורד' כמחווה לפרגי.
    * אולי רק שפרגי הלך ארסנל תוכל סוף-סוף להשיג יותר אליפויות ממנו(שיוויון 13) - בעצם אני בספק.

ועכשיו ברצינות - זה היה צריך לקרות מתישהו, אבל האמת שגם אם פרגוסון היה מחכה עוד שלוש עונות - הייתי מופתע. מאמן גדול שהפך את יונייטד לקבוצה הכי טובה באנגליה ולאחד המועדונים הגדולים ביותר באירופה, אימפריה של ממש. טיפח אינספור שחקנים, בנה שלוש קבוצות גדולות, יצר ליונייטד כוח הרתעה עצום. מרוב הכוכבים הוא גם נפרד בדיוק מתי שצריך, לא מוקדם מידי כמו ונגר ולא מאוחר מידי כמו אנצ'לוטי ומילאן לדוגמא. במידה ויש כאלה אדישים לענף שלוקחים כמובן מאליו את ההישגים - תנסו להיזכר בכל הנבחרות הגדולות להן היה סגל מפוצץ והן דיברו רק מחוץ למגרש. יונייטד זכתה בהמון אליפויות ולא תמיד היה לה את הסגל הכי טוב - באליפויות ב-02/03 ו-06/07 לדוגמא. ביונייטד השלם היה תמיד גדול מסך חלקיו.

פרגוסון אמר זאת בעצמו - הפספוס הכי גדול שלו היה ליגת האלופות, בכל-זאת - שתי זכיות בלבד בלמעלה מ-20 שנה. מוריניו במחצית מהזמן הגיע למס' זהה של חצאי גמר, דל-בוסקה ב-4 עונות זכה פעמיים בגביע עם האזניים הגדולות והגיע לעוד חצאי גמר וכן-הלאה.

ברור שהסקוטי יכריע בנוגע לזהות המחליף, ולפי ההשערות הוא תומך בדיויס מויס ולא במוריניו. אני חושב שמדובר במהלך שגוי, לא משום שאני לא מעריך את האיש - אלא כי מוריניו מאמן גדול. הוא לא 'הגנתי', שילוב שלו ושל פרגי יכול להיות ענק, והוא מנוסה עם מועדונים גדולים ויודע לבנות קבוצה. ככה 'ההלם' ו'היום שאחרי' יהיה קצת פחות כבד. מוריניו יוכל לתת את האקסטרה והוא רוצה לאמן באנגליה. זה נראה שהוא מזגזג וחייב ריגוש חדש כל עונה, אבל בצ'לסי הוא היה ממשיך לזמן יותר ממושך אם לא בעלים קריזיונר והזוי, וצריך לזכור שפרגוסון הוא המודל אבל יש מעט מאוד כאלה. יונייטד לא בהכרח צריכה מאמן לעשר שנים.

לא משנה מי יגיע אחריו - מרתק לראות את יונייטד, זה יהיה מאוד מוזר והנעליים הן עצומות. מבחינה מקצועית פרגי משאיר הרכב טוב וספסל איכותי, אולי חיזוק נקודתי במרכז השדה וזהו. מורשת כזו לא מתפרקת, בטח לא תוך קיץ או יותר, 'לא משנה מי עוזב - השם מנצ'סטר יונייטד תמיד נשאר', הוא אמר פעם נדמה לי וזה אומר הכל. גם אם אברם גרנט יהיה המאמן(מועמד?) - זו תיהיה 'יונייטד של פרגי', בטח בהתחלה.

לא חיבבתי אותו מעולם חוץ מאותו ציטוט בנוגע לראול, אבל מגיע לו את כל הכבוד וזו סוג של רעידת אדמה בכדורגל, חסרים אנשים כמוהו. אז תודה על הכל פרגי. 'יונייטד - עכשיו גם האוהדים שלכם בני תמותה'.

4. 亚历山大帕托 Member

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/13
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אולי הציפיות היו גדולות מדי (למרות שעצם הבאתו של מאמן כזה יצרה אותן). קבוצה ש-שש שנים ברציפות נתקעה בשמינית מגיעה שלוש פעמים רצוף לחצי הגמר ונעצרת כל פעם מול קבוצה נהדרת. זה לא מה שמוריניו התרגל אליו כהצלחה, אבל זה לא כישלון.

6. שםמשתמש Member

זה כנראה יהיה מויס. לא נראה שיש מועמד אחר.

בסה"כ אני מחזיק ממויס ומאוד אהבתי את אברטון של השנה הזאת. היו בה הרבה דברים שהייתי רוצה לראות אצלנו. הוא ללא ספק מזכיר את פרגוסון הצעיר יותר והוא בהחלט יכול להצליח במועדון. מה שכן, שנה הבאה עם התחזקות אפשרית של סיטי וצ'לסי יכולה להיות אתגר גדול (והאתגר גם ככה עצום) בשביל מויס. אולי עדיף להחתים מישהו עם יותר ביטחון ויותר ניסיון ברמות הגבוהות.

בכל מקרה יהיה מאוד מעניין. אני עדיין לא מאמין שבעונה הבאה יהיה לנו מאמן אחר. בכל מקרה כל מאמן שלא יהיה יקבל סגל טוב ומנוסה ביחד עם כשרונות צעירים. אולי באמת נביא סוף סוף חיזוק למרכז השדה...http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

7. Raulito Madridista

כישלון זו מילה גדולה כדי לתאר את ריאל מדריד של מוריניו. אולי רק ביחסים בין המאמן לקהל ולתקשורת ולכל העולם בעצם. אבל איזה מאמן האוהדים כן אהבו? האולטראס סלדו מהכדורגל של קאפלו, גם על דל-בוסקה הייתה ביקורת ושלא נדבר על קמאצ'ו שהחליט לספסל את ראול ובקהאם. ריאל של מוריניו לא הייתה הצלחה כבירה אבל הוא קטע את העליונות של ברצלונה. צריך לזכור שהוא הודח פעם אחת בפנדלים והגיע לחצי הגמר. זה לא הישג לריאל מדריד, בשום פנים ואופן לא, אבל כישלון זה לעוף בשלב הבתים כמו מנצ'סטר יונייטד בעונה שעברה, מול יריבות שאני אפילו לא זוכר את שמן.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לומר שזה די מדהים. פרגי הגיע למצב שבו אפילו הוא כבר לא יכול לחשוב שאפשר להמשיך בלי לרכוש קשר. אז הוא פרש... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

9. aloneli Member

זה לא נקלט.אני מאמין שלאהודי יונייטד זה ייקח קצת זמן לעכל שפרגי פורש(אם הפעם זה באמת סופי והוא לא יחזור בו).הייתי צריך להיכנס לכמה וכמה אתרי ספורט כדי להאמין שזה נכון.

מאמן עם קריירה מפוארת שהפך קבוצה טובה לאימפריה.זה מדהים איך הוא הצליח להמשיך להיות בטופ גם שהכדורגל התקדם והגיעו כל פעם מאמנים מתוחכמים יותר ויותר.הוא תמיד הצליח לשדרג את עצמו עם השנים.
    אישית,אני אף פעם לא חיבבתי אותו במיוחד בעיקר בגלל התגובות שלו שלא תמיד היו ספורטיביות(אמרתי את זה בעדינות).

לגבי המחליף כבר דיברו הרבה על כמה שמוריניו ליקק לו אחרי המשחק באולד טראפורד אז אולי הסיפור כבר סגור כבר כמה חודשים מאחורי הקלעים.אני חושב שזאת האופציה הכי סבירה.
    מה שבטוח אם מוריניו יגיע הוא יקבל תקציב של 200 מיליון יורו ואם מוייס או כל מאמן אחר יגיעו הם יקבלו תקציב גג של 30 מיליון יורו.

10. Mellow29 Kopite

מה זה המשפט ההזוי הזה? אם הם לוקחים את מויס (מה שככל הנראה יקרה ביממה הקרובה) זה לא כי הוא אופציה נחותה ש"מגיע" לה פחות כסף לעומת מוריניו, אלא כי הוא האדם המתאים לתפקיד. אין שום סיבה הגיונית להפלות אותו ברכש. כך או כך, אני בספק אם מנצ'סטר יונייטד צריכה ויכולה להוציא 200 מ' יורו.

11. Landon Donovan Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    ככה אפשר לתרץ כל כישלון - הרי המשמעות של כישלון היא אי-עמידה בציפיות.

בשורה התחתונה הציפיות ממוריניו כשהוא הגיע לריאל היו לשים סוף לשליטה של בארסה ולזכות בדסימה. בראשונה הוא הצליח חלקית, בשנייה הוא נכשל.

12. פול סקולס Member

טוויטר וכל העיתונים הריצו את סיפור הפרישה של פרגוסון כבר מאתמול, ומסתבר שהם צדקו.
    עכשיו כולם בתקשורת באנגליה מדברים על זה שדיוויד מויס סגור אצלנו. אני מקווה שהם טועים.
    אני מעריך אותו, אבל לא רוצה אותו.
    לא יודע מי אמורים להביא עכשיו מבין האופציות הקיימות, אבל אני לא רוצה אותו.

פאק, זה פשוט בלתי נתפש לדמיין שבעוד עשר שנים יכול להיות שיחלפו אצלנו שני מנג'רים, שלושה, שבעה... וואו

13. 亚历山大帕托 Member

עונה אחת גרועה של בארסה בה היא לא זכתה באליפות = קטע את העליונות? הוא ניצח קרב אחד שכבר אינו רלבנטי לאור העובדה שבארסה חזרה לעצמה ודרסה את הליגה שוב. עכשיו הוא עוזב ולסיכום ניתן לומר שהוא הפסיד את המלחמה. לא שילמו עליו ועל השחקנים שהוא הביא כל כך הרבה כסף בשביל אליפות אחת ב-3 שנים. הציפיות היו גבוהות כי זוהי המהות של ריאל מדריד - לזרוק מאות מיליונים ולדרוש תוצאות מיידיות כי זה המועדון הגדול בעולם. מוריניו ידע את זה, הוא לקח על עצמו את האתגר ונכשל. האליפות אשתקד מונעת מהקדנציה שלו להוות כישלון טוטאלי, אבל אני לא בטוח שאפשר לקרוא לזה גם הצלחה חלקית.

14. Raulito Madridista

זו ממש לא הייתה 'עונה גרועה של בארסה' שסיימה עם 91 נק' והייתה קבוצה מצוינת. אבל קצב צבירת הנקודות של ריאל מדריד היה מדהים - 100 במספר, להזכירך. אל תתבלבל בין בארסה הנוכחית שסופגת בכל משחק וחסרה כנראה אוטוריטה רצינית יותר על הקווים לבין הקבוצה של שנה שעברה שהיו לה עוד שחקנים חוץ ממסי. מי שציפה לשלוש אליפויות לבנות רצופות - טעה, הוא חיי בעולם ורוד מידי, למרות שאנחנו ריאל מדריד. אם הוא היה מביא את הגביע העשירי היה צריך לבנות פסל שלו בברנבאו והקדנצייה שלו הייתה מתוארת כמושלמת, אבל זה לא קרה מן הסתם. זכייה בגביע המלך כשהיא באה על חשבונה של ברצלונה הרבה יותר משמעותית מבעבר, בטח אחרי שהמועדון לא זכה בתואר קרוב ל-20 שנה. בהנחה שנזכה בגביע המלך - זה יהיה תואר רביעי בשלוש עונות. לא כישלון.

15. alexshw Member

אז למה לא בנו פסל לדל בוסקה? כי הוא לא סקסי מספיק?