דייויד מויס הוא המנג'ר הבא של מנ יונייטד David Moyes will be named as the new manager of Manchester United in the next 24 hours says James Ducker ג'יימס דאקר הוא כתב העיתון הטיימס באנגליה.
שמועות שרוני הגיש בקשת העברה.. לפי העיתונים של מחר רוני ביקש לעזוב כבר לפני כמה שבועות וצ'לסי מביעים ביטחון שהוא יעבור אליהם.
בין אם זה נכון או לא, מעניין איך מינוי של מנג'ר ישפיע על כך. אם הוא הרגיש שהגיע לאיזה מבוי סתום, האם התחלה חדשה עם מנג'ר אחר תשנה את המצב?
Shock בהתחלה ניסתי להתעלם מהשמועות, לא האמנתי שזה באמת אפשרי, אבל אז נכנסתי שוב לאתר הרשמי וראיתי את ההודעה הרשמית. עדין התקשתי להאמין אז ניתקתי את הפלאפון לכמה שעות. כשהדלקתי אותו קיבלתי התראה שיש לי הודעה חדשה במייל, ההודעה הייתה מהמייל של המועדון, זה סופי, אלכס פרגוסון פורש מכדורגל. Sadness כבר כמה שבועות שלא יצא לי לעשות ספורט, בהתחלה זה היה בגלל פציעה ולאחר מכן פשוט לא היה לי זמן. אחרי שקראתי את המייל והתחלתי להפנים את החדשות הרגשתי צורך לצאת החוצה לריצה. בלי לשים לב מצאתי את עצמי באמצע ריצה עם החולצה של סקולס עלי, משהו כמו שעתיים שבהם פשוט נתתי למחשבות ולזיכרונות לעלות ולהציף אותי כשאני לבד עם עצמי. Passion הרבה פעמים בחיים שאלו אותי למה אני אוהב כדורגל, וכמעט תמיד מצאתי את עצמי מתקשה להסביר, מתקשה להביע במילים את מה שהלב מרגיש. ברגעים כמו היום קל לי מאוד להסביר למה אני אוהב כדורגל. אלכס פרגוסון זאת הסיבה. עונת 1995/1996 הייתה העונה שבה התחלתי באמת לראות כדורגל באדיקות. אבא שלי, אוהד ותיק של היוניטד, טיפטף לי את האהבה לקבוצה, אבל דווקא חוסר האמונה שלו שהקבוצה תצליח להדביק את הפער מניוקאסל היא שגרמה לי להתאהב בקבוצה. התשוקה הזאת להוכיח שאנחנו מסוגלים לעשות את הבלתי יאמן, תשוקה שהתממשה בזכות פרגי, היא שגרמה לי להתאהב בכדורגל וכמובן ביוניטד. Pride אני כותב בקהילות הכדורגל השונות ברחבי האינטרנט מאז 1999 ומעולם לא השתמשתי בכינוי כזה או אחר. זה לא שהיו חסרים לי דמויות להערצה, שחקנים מופלאים עברו ביוניטד לאורך השנים והייתי בקלות יכול לבחור אחד מהם ככינוי שלי ברחבי האינטרנט, אבל החלטתי לא לעשות זאת. בסופו של יום, קאנטונה, בקהאם, ואן ניסטלרוי, סקולס ורבים וטובים אחרים היו ועזבו, אבל אדם אחד תמיד נשאר, אדם אחד ששמר מכל משמר על הקבוצה שלי לאורך כל שנותי כאוהד. עכשיו כשהוא פורש, אני חושב שהגיע הזמן לשנות את שם המשתמש שלי בפורום לכינוי, כאות כבוד והערכה לאלכס פרגוסון ולמה שהוא מסמל עבורי.
עברו 14 שעות מאז ראיתי את הידיעה לראשונה ועדיין הראש והלב לא מעכלים. לא משנה כמה נכתוב פה, וכמה ידובר על האיש הזה באמצעי התקשורת אי אפשר לתאר כמה ענק הוא, איך הוא שינה מועדון, שינה תפיסה, טיפח דורות. אני אוהד צעיר יחסית של יונייטד, כולה בן 21 ואני בהחלט מרגיש כאילו פרגי טיפח גם אותי ועוד דור שלם של אוהדים. הווינריות, הלהט, הרעב, החוסר התפשרות על משהו שהוא לא הטוב ביותר, על היכולת לשנות ולהשתנות תוך כדי תנועה, אלו דברים שאני לוקח איתי לחיים ואני אומר בפה מלא שסר אלכס לימד אותי את זה. ברגע שראיתי הבוקר שהוא פורש אני מרגיש שחלק מאהבה שלי לכדורגל פרש איתו, אולי אני כותב את הדברים האלה בגלל שהכל עוד טרי, והרי פרגוסון לימד אותנו תמיד שאין דבר שהוא יותר גדול ממנצ'סטר יונייטד, אבל פרגי הוא מנצ'סטר יונייטד. ראיתי היום שדניס לאו אמר שהיה בטוח שפרגוסון יאמן עד גיל 90, האמת-גם אני. http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/5/8/1368053451372/Alex-Ferguson-statue-008.Xxx אגדה, תודה על הכל. we'll never die
רגשות מעורבים מהפרישה של הסר. זה סיום עידן גדול עבורנו ואני יודע שאתגעגע אליו הרבה בהמשך. בכדורגל של יימנו קשה לרוץ מאחורי מאמן אחד ולהבטיח שקט בעמדה הזו. הסיכוי שנמצא מאמן שישאר טוב על בסיס קבוע וישאיר אותנו תחרותיים למשך נגיד 10 שנים, הוא נמוך מאוד. גם אנחנו נצטרך להיות מאלו שמחליפים מאמן אחת לשנתיים שלוש. אין לי ספק שעוד נאסוף תארים במהשך, אבל העידן הטוב שיש בעל בית אמיתי שמזוהה כל כך עם הקבוצה פשוט נגמר. נחווה הרבה יותר עליות וירידות, משברים ומי יודע מה עוד. לא כאלו ברמות שהיו עם אלכס בקבוצה, אלא משברים גדולים יותר עם עזיבות שחקנים ופיטורי מאמנים וכל מה שבעצם אנחנו גם רואים בקבוצות אחרות. כן כן, הגענו ליום הזה לצערי אבל זה היה בלתי נמנע. נתגעגע אליך פרגסון...
אם הוא רוצה לעזוב, לא משנה למה, שיעזוב. כמובן בלי למכור אותו לאף קבוצה בליגה. האמת היא שלמרות שאני מאוד אוהב אותו, התפקוד של רוני השנה היה בינוני מינוס ואפשר להביא שחקן שמבחינה מקצועית לא יהיה פחות טוב אבל אולי יותר יציב. יש מצב שגם העיניין עם מויס משפיע על הרצון שלו לעבור.
לגבי העניין של רוני הוא יותר ממוזמן ללכת לטייל במינכן/ברצלונה או בכל מקום אשר יחפוץ שהוא לא באנגליה. מי שלא רוצה להיות כאן לא צריך המועדון גדול יותר מכל אדם היו טובים לפניו יהיו טובים אחריו. לא אבידה גדולה.
כן, הוא ערך את הופעת הבכורה שלו בגיל 16 בעונת 2002-03 שהייתה העונה המלאה הראשונה של מויס, שיחק עוד שנה ואח"כ נמכר למנ' יונייטד. הבנתי שהיה בינהם סיפור כשרוני לכלך על מויס באוטוביוגרפיה שלו ואח"כ חויב לשלם פיצויים בעקבות תביעת דיבה, אבל זה היה ב-2006 ומאז עבר המון זמן. לא שאני חושב שזה רלוונטי, הסיבה שרוני רוצה לעזוב זה לא בגלל שמויס אמור להגיע. אני גם יכול להבין אותו - חלוץ מצוין שהביאו לו על הראש חלוץ מצוין אחר, מציבים אותו כל פעם בתפקיד שונה כדי לעשות עבודת כלבו כאילו הוא נגר שמסוגל לעשות רק עבודה שחורה, וזה נמשך ככה לפחות שנתיים (גם לפני שואן פרסי הגיע פרגוסון השתמש בו בעמדות אחרות). מגיע לו יותר מזה, וגם אם הוא חייב את רוב ההתפתחות שלו ככדורגלן לפרגוסון, הוא יכול לקבל את זה במועדון אחר. השאלה היא איזה מועדון יהיה אטרקטיבי עבורו מחוץ לאנגליה, כי PSG נשמע לי כמו קשקוש רציני.
אם זלאטן נשאר בפאריס, אז הוא פשוט יחסל גם את רוני אם זה יגיע לשם. בבאיירן איפה בדיוק הוא ישחק? גם יראה הרבה ספסל. לא מבין מה יכול להפריע לו בדיוק ביונייטד. הוא נמצא באחד משלושת המועדונים הגדולים בעולם ומקבל שכר עתק. אם הוא באמת רוצה לעזוב, ואני לא יודע בדיוק אם זה ככה, אז זה סתם ילדותיות.
זה שמתייחסים אליו כאל ג'יימס מילנר או ג'ורדן הנדרסון של מנצ'סטר יונייטד למרות שעד לפני שואן פרסי הגיע הוא היה השחקן של מנצ'סטר יונייטד? פעם באגף, פעם מאחורי החלוץ, פעם בקישור, פעם משימות הגנתיות וטקטיות מופרכות. אני בהחלט יכול להבין למה זה מעצבן אותו, כי כחלוץ הוא שווה 25 גולים בעונה בהליכה, אבל במקום לשחק בעמדה הזו הוא נאלץ לסתום חורים בסגל. נשמע לי כמו עסק מתסכל.