מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. שםמשתמש Member

עונת העברות מעייפת.

2. alexshw Member

אם קבאני עולה 64 מיליון יורו, אז למה רוני עולה רק 20 מיליון פאונד?
    מה קבאני עשה בקריירה שלו יותר מרוני? וכמובן שכאן מדובר בשני שחקנים שאמורים להיות בשיא הקריירה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/13
  3. d1231 Member

חושב שההדלפה של מנצ'סטר הייתה במטרה לעלות את המחיר. די חכם למען האמת. עכשיו זה יקשה עליהם לקבל הצעה נמוכה וידרוש מצ'לסי להציע יותר.

ההודעה של צ'לסי:

''Chelsea Football Club can confirm that yesterday it made a written offer to Manchester United for the transfer of Wayne Rooney.

''Although the terms of the offer are confidential, for the avoidance of doubt, and contrary to what is apparently being briefed to the press in Sydney the proposed purchase price does not include the transfer or loan of any Chelsea players to Manchester United.''

צ'לסי יוצאת כנגד יונייטד.

4. פול סקולס Member

זה הבעיה, המחירים שהקבוצות האלה משלמות. פאריס קבעה בעצם שקאבני שווה 64 מיליון.
    נאפולי אולי גם הייתה מסכימה להצעה של 40 מיליון, ואז הפרספקטיבה הייתה שונה.

יש משהו בעייתי, או אולי נכון יותר לומר מתסכל, בכך שקבוצה X קונה שחקן מקבוצה Y,
    אבל אם היית מצפה שזה יהיה העניין שלהן בלבד, הרי שזו טעות. כי כל בעל קבוצה יגיד לעצמו, "אם בשוק של היום רונאלדו שווה 100 מיליון יורו, השחקן שלי גם כן שווה סכום פסיכי כלשהו".

5. JohnTerry26 Member

לא, הבעלים של נאפולי התעקש על הסעיף של 63 מיליון, אחרת הוא לא היה מוכר, הוא בכלל רצה שהוא יישאר בנאפולי. כיום הבעלים של הקבוצות האלו יודעים שיש קבוצות שישלמו סכומים כאלו, אז אם זה לא ריאל, צ'לסי, ברצלונה וסיטי שישלמו, אז זה פאריז, מונאקו וזניט. מי כרגע יכול לשנות את זה? רק השחקן עצמו שחותם על חוזה שאפשר להשתחרר ממנו רק תמורת 63 מיליון. קבאני בעצמו אמר שהוא רוצה לדבר עם הבעלים כדי להוריד את הסכום, מין הסתם לא נענה בחיוב, היה צריך לחשוב על זה מוקדם יותר.

6. alexshw Member

אז בעיה של מי שרוצה את רוני. 20 מיליון פאונד עליו זה סכום מעליב מאוד.

7. RyanGiggs11 Member

אם רוני רוצה לעזוב את יונייטד - שיעזוב.
    לא צריך להחזיק שחקנים בכוח, מכל מיני סיבות.
    הלוואי והשמועות על מאטה נכונות, כבר שנים שחסר לנו שחקן כזה יצירתי ונפלא.

8. Sir Alex Las' Killa

אין מישהו שרוצה לראות את רוני עוזב את יונייטד יותר ממני, אבל למכור אותו לצ'לסי עכשיו זה בערך כמו לוותר על האליפות.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה תלוי איזה רוני אנחנו חושבים שייראה בעתיד. אני באמת ובתמים תוהה אם הוא עבר את השיא. למרות שיכול להיות שהוא פשוט צריך מישהו שיחייה אותו. רוני של העונה שעברה הוא לא ערבות לשום אליפות.

בנוגע למי ולמה, בוודאי שאין לי שום רצון למכור אותו לצ'לסי. דבר כזה יצריך הצעה מאוד מאוד מיוחדת. וזה לא 20 מיליון פאונד וגם לא 40 מיליון פאונד. אין מה להשוות את זה לעסקאות אחרות שנעשות. מועדונים אחרים, תנאים אחרים, סיטואציות אחרות.

10. פול סקולס Member

מכירה שלו לצ'לסי סתם ככה לא באה בחשבון, אחנו נשדר כאילו אנחנו איזה ארסנל.

אם צ'לסי היו טיפשים והיו מציעים סכום דימיוני כמו מה שריאל שילמה על רונאלדו, הייתם מוכרים?

11. Raulito Madridista

בגדול אני חושב שיונייטד צריכה למכור רק אם תקבל הצעה שאי-אפשר לסרב לה, וזה כולל את צ'לסי. אני מדבר על סכום כמו ששולם על קבאני נניח. הכל תלוי בעד כמה רוני רוצה לעזוב.

מצד אחד, שחקן במנצ'סטר יונייטד לא יכול להתנהג ככה. משחקן במנצ'סטר יונייטד לא מצופה שיוריד את הראש אחרי ציטוט כזה או אחר(ואני מתכוון לכך שהציטוט של מויס היה די מוזר), ורוני התחיל עם השטויות עוד קודם כשהיה על סף מעבר לסיטי כשאז סיטי הייתה רק 'השכנים הרועשים מעבר לכביש'. אני אגב לא זוכר את פרגוסון בחיים נלחם ככה על שחקן ומתקפל ככה. הוא 'ויתר' לכריסטיאנו, שיחרר את ואן-ניסטלרוי ומכר את בקהאם. כמוכן, בשלוש העונות האחרונות רוני כבש פעמיים 16 שערים ואלה מספרים דלים, והשלם ביונייטד עולה על סך חלקיו.

מצד שני, השילוב שלו עם RVP קטלני, וזו הייתה רק העונה הראשונה ביחד. החוד הזה הוא הסיבה העיקרית לאליפות שהושגה בקלות. ומה יקרה אם ואן-פרסי באמת יפצע? רק בשנתיים האחרונות הוא התגבר על ההרגל המגונה שלו לבלות לפחות חודשיים על מיטת הטיפולים. ורוני שחקן טוב, ואין מחליפים שמחכים מעבר לפינה. לבאנדובסקי יכל להיות אופצייה טובה, אבל הוא סגור בבאיירן ויונייטד אפילו לא ניסתה.

בשורה התחתונה: החוזה של רוני מסתיים עוד שנתיים. לדעתי הוא צריך להמשיך גם בעונה הבאה, ואחר-כך אפשר להחליט על פרידה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגדול אני בהחלט מסכים שבהיעדר הצעה שאי אפשר לסרב לה, צריך להשאיר את רוני עוד עונה ולראות מה תוליד שנה. ליחסים עם המנג'ר, ליכולת שלו. אני לגמרי לא סגור על כך שלא ראינו את המיטב של רוני. אין חוקיות לשלב בו שחקן מתחיל בירידה.

ובכל זאת, יש בעיה. כי זה רוני. כי רונאלדו רצה לעזוב ב-2008, אבל נשאר, ולמרות שהעונה הבאה לא היתה הגדולה ביותר שלו, הוא עדיין הוריד את הראש ועשה את העבודה. רוני לא מסוגל לכך. וכמו שראינו רק ביממה האחרונה, וב-2010, אין לו ולמחנה שלו בעיה לעורר בעיות. ואני לא בטוח שרוני שלא רוצה להיות ביונייטד הוא משהו שאנחנו צריכים לאורך שנה שלמה. ועוד השנה הראשונה של המנג'ר החדש.

13. Mellow29 Kopite

אני חושב שבניגוד לתחזיות המוקדמות, השילוב בין רוני ו-RVP הוא ממש לא קטלני. יש מרוויח ברור מהזוגיות הזו וזה ההולנדי, רוני בעיקר סובל מהנוכחות של חלוץ מרכזי טוב מאוד שיושב לו על העמדה הטבעית. אפשר לומר שההגעה של ואן פרסי גרמה להזזה של רוני לעמדות אחרות ופגעה בכושר שלו, אבל לדעתי הוא היה בירידה גם בשנה שלפני כן.

אני לא יודע איזו הצעה ריאלית יונייטד מצפים לקבל עליו כדי למכור. עד לפני שנתיים חשבתי שהוא מס' 3 בעולם אחרי מסי/רונאלדו, ושווה בהתאם. בכושר של השנתיים האחרונות אני חושב ש-30 מ' פאונד יהיה מחיר הוגן מאוד, בהתחשב ברצון של השחקן לעזוב. זה בתנאי שמחליטים למכור, כמובן. אפשר גם להגיד לשחקן "אתה נשאר" (במיוחד אם מלבד צ'לסי אין מועדון שמעוניין בו) ולסגור את הסיפור, אבל מבחינת שווי נטו אני לא חושב שהוא קרוב לסכומים של קבאני.

14. Raulito Madridista

אני כן חושב שרוני ו-ואן-פרסי עשו מהלכי התקפה יפים בשנה שעברה ויש פרגון בין השניים. רוני פשוט היה לא מספיק טוב וזה לא קשור להולנדי. בכל-מקרה, אני לא חושב שמה שקורה שם הוא העתק של ראול ורונאלדו מריאל מדריד בזמנו(בכוונה לקחתי דוגמא קיצונית, אבל העניין הוא שלעולם לא 'האשמתי' את רונאלדו בדעיכה של ראול, כי במצב כזה אני בעצם מזלזל בראול, ואני מאוד הערכתי או יותר נכון הערצתי ואני עדיין מעריץ את השחקן שבגללו אני אוהב את המשחק הזה) - אבל אין עוררין על כך שעם רוני ו-ואן-פרסי כח ההתרעה של יונייטד גדול ויש לה שני סופרסטארים ברמה עולמית, ו'מספיק שאחד תופס יום'. אגב, רוני תמיד היה חלוץ שמשחק יותר מאחורה.

זה נושא מעניין, כי גם אמרו ש'כריסטיאנו פוגע ברוני' בזמנו, כשרוני הוסט לכנף. רוני יכול לשחק טוב רק כשהוא מתוגבר בחבורה של נגרים מאחוריו והוא השחקן הכי מבריק? זה קצת מגוחך למען האמת(ואני לא פוסל את הדעה שלך או משהו, אני יותר 'מסתלבט' על רוני).

רוני פחות טוב מקבאני היום, אבל גם קבאני לא היה שווה את הסכום ששולם עליו. הסכומים בכדורגל מטורפים. והסיטואציות שונות - האינטרס של יונייטד למכור הוא נמוך מזה שהיה לנאפולי, בטח כי צ'לסי המועמדת לקלוט אותו. גם לרוני לא צפוי איזה קידום מקצועי ואנחנו לא באמת יודעים עד כמה גבוה הרצון שלו לעזוב. אולי עוד פעם הוא צריך את הליטוף לאגו וכן-הלאה.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא שמשהו קרה לרוני. מבחינה פיסית או בכדורגל, אני לא יודע בדיוק. כי בתחילת דרכו, במשך כמה שנים, הוא היה שחקן מגוון ונפיץ שמתאים לעמדה של "מספר 10", חלוץ נסוג. והיתה תקופה, בעיקר לקראת סוף העשור הקודם, שפרגי דחף אותו יותר לעמדה של חלוץ חוד, נדמה לי שדיברו על זה שהמטרה היתה שהוא ילמד להיות יותר גולר. העניין הוא שכשהוא חזר בשנתיים האחרונות לשחק בעיקר כחלוץ קו שני, זה לא אותו דבר. הוא איבד משהו. הכדורגל שלו השתנה, ללא ספק. פעם הוא היה שחקן נפיץ שהכדורגל שלו היה מבוסס על הרבה פיסיות, על לעבור שחקנים. עכשיו הוא כבר לא עושה את זה, לא נראה שהוא מסוגל, והוא משחק עם הראש, עם ראיית משחק. וזה נראה פחות טוב.

אפילו רוני הודה אחרי 2011/12 שלמרות שהוא כבש 34 שערים, הוא לא שיחק כדורגל מספיק טוב. בעונה האחרונה גם הסטטיסטיקות לא באו לעזרתו. אם הוא באמת איבד משהו מהגיוון, יכול להיות שהעמדה המתאימה יותר עבור רוני הנוכחי היא חלוץ חוד. רק שיש לנו שם כבר מישהו...

קבאני שחקן לוהט, שהמועדון שלו לא רצה למכור אותו, ושהיה על הכוונת של קבוצה שאין לה בעיה להשתגע. אצל רוני הסיפור שונה לכל הפחות בפרמטר של יכולתו העדכנית. לכן ברור שהמחיר לא יהיה באותה שכונה.