מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמיד חשבתי שרוני באגף זה בזבוז והוא נפגע מעצם העובדה שהוא -יכול- לשחק שם.
    בעונה עם רונאלדו וטבז היו לו הרבה משחקים שם וחשבתי שזה היה מיותר.
    בגלל שהוא השחקן הכי טוב בסגל שלכם, ההצבה הראשונה על המגרש צריכה להיות שלו וזה אומר במרכז ולא באגף בשביל שזה יתאים לאחרים.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

yonmu,

מה שרשמת לא יצליח לטעמי גם במשחקי הפיפא והפוטבול מנג'ר למיניהם.

הקבוצה הנוכחית של מנצ'סטר יונייטד היא לא מאוזנת כלל ואת זה גם פרגוסון ואוהדיה יודעים היטב. היא כמובן תשתפר ויש לה עוד הרבה לאן לשאוף בנושא, אך אין זה גורע מהעובדה כי אין לה את היציבות והאיזון שאיפיינו אותה שנים קודם לכן; הגעתו של ואן פרסי הוסיפה מספר דברים מעניינים לקבוצה הזו ברמה ההתקפית, בעיקר ירידה בולטת מהתלות בכשירותו של רוני, אך היא גם פגעה ועוד תפגע בו במשחקים מסויימים, ולא רק בו, אלא בכל השיטה והסגנון השונים והמוזרים שפרגוסון יצטרך למצוא כדי לשלב את שניהם יחדיו. זו בעיה לא קטנה שאנחנו יודעים שאין קישור מרכזי ראוי שיוכל לגבות אותם כאשר אנחנו מוספים לכל הסלט העשיר הזה גם את שחקן העונה שעברה בכדורגל הגרמני - שינג'י קאגוואה הנהדר שבאופן טבעי למדי עוד לוקח לו זמן להתאקלם לכדורגל האנגלי.

יש כיום כישרון התקפי רב במנצ'סטר יונייטד ומישהו באופן וודאי יפגע מכך. כך הדבר קורה גם בברצלונה המופלאת של ימינו. השאלה הגדולה היא אם ההפסד של שחקן מרכזי כזה או אחר ברמה האינדיבידואלית תוביל לרווח של הקבוצה ולהצלחתה העונה בפרט ובשנים הבאות בכלל. יתר על כן, ייתכן וכל הדברים הללו יכולים להיפתר בקלות רבה יותר אם יגיע מישהו אל הקישור המרכזי עם מנטליות הגנתית שיאפשר לקאגוואה לשחק על-ידו ולנסות לעבור אל העמדה של פול סקולס על המגרש. צריך לזכור שסקולס בכלל החל כחלוץ את הקריירה העשירה שלו, כך שהמעבר של קאגוואה אם וכאשר לקישור המרכזי צפוי להיות אידיאילי ופשוט בהרבה.

אני חוזר ומבהיר על-מנת למנוע דיונים מיותרים עקב הדברים שכתבתי: שלא יהיה אי הבנה עקב היותי "אוהד ארסנל פגוע" או דבר הדומה לכך. ואן פרסי הוא חלוץ וכדורגלן נפלא כאחד, והוא עוד יתרום הרבה לקבוצה הזו, הוא כבר עכשיו עושה זאת ממשחק למשחק. חוסר האיזון בקבוצה הנוכחית הוא ממש לא אך ורק באשמתו, אם בכלל יש יאמרו. נמצאים כאן גורמים נוספים וחשובים לא פחות עוד לפניו, כגון: חוסר החלטיות מצידו של פרגוסון במי צריך להיות השוער הראשון של הקבוצה, פציעות תכופות של שחקני ההגנה, היעדרו של שחקן עם מנטליות הגנתית אל הקישור, חוסר עקביות ביכולת ובתפוקה מצד שחקני האגף וכן הלאה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  3. Sir Alex Las' Killa

מול ניוקאסל שיחקנו במשך דקות ארוכות בשיטת היהלום, זה ניסוי מעניין.

בכושר שואן פרסי נמצא בו, הוא תמיד יהיה עדיף על רוני כחלוץ המסיים. רוני העונה ישחק בכמה תפקידים (הוא נראה מעולה בתפקיד של החצי קיצוני ימני) וזה מעולה כי יש לו ראיית משחק, מסירות והגבהות אדירות. אבל הסיומת של ואן פרסי... הוא האמא של כל הקילרים.

אגב, למי ששכח, פלטשר הוא הבן האבוד של פרגי. מה שאומר שהוא הולך להכניס אותו לכושר משחק בכוח. תיהיו חזקים בתקופה הקרובה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

4. Wazza Member

http://www.manutd.com/en/News-And-Features...-team-news.aspx

Valencia injury is not serious

"Antonio Valencia is doubtful," stated Sir Alex. "He got a knock, first of all, when he went into the tackle with [Daniel] Agger and [Glen] Johnson before he broke clear and got brought down. He got an ankle injury there. But, if he's not okay for tomorrow, he should be okay for Tuesday [against Cluj].

5. WellNeverDie Member

כדי לשחק עם שינג'י, רוני וואן פרסי ביחד צריך לוותר על השיטה של שני וויגרים וזה לא יקרה כאשר יש לך את ולנסיה, יאנג ונאני. למרות שיאנג פצוע ונאני לא מבריק הם עדיין מהקיצוניים הטובים בליגה וחבל יהיה לוותר עליהם.
    לכן מה שנשאר זה לעשות את מה שלאעד אמר - קגאווה במרכז, לצד קשר אחורי נטו. משהו בסגנון של אסיין יהיה מדהים כי יש לו גם תרומה התקפית, אבל גם פלצ'ר בכושר טוב יספיק בנתיים או אפילו קאריק. קגאווה יכול לנהל את המשחק מהמרכז, להיות שחקן בוקס טו בוקס נהדר. יש לו את הכושר, את המסירות המעולות וחוכמת המשחק וגם הצטרפות מעולה וחוש לשערים. מה שכן הוא כן יצטרך לעשות שינוי בחשיבה, לעבוד הגנתית יותר.
    אבל שוב, זה תהליך שאם יקרה - יקח זמן, סקולס לא ברגע עבר לקישור ובכלל לא בטוח שמה שעבד עם הג'ינג'י יעבוד עם היפני. כרגע פרגי לא מצא את הנוסחה הנכונה לשחק עם רוני וואן פרסי ביחד אבל זה צריך להיות הקו שמנחה. הבעיה היא ששקשה למצוא את התלכיד הנכון בקישור ובהתקפה כדי שזה יעבוד בזמן שכולם נפצעים לנו בהגנה.

אה, ובעניין סוגיית השוער - רק לינדגארד.

6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כי העליונות שלינדגארד מפגין על פני דה חאה מתבטאת ב...?

7. WellNeverDie Member

יציביות, בגרות, פיזיות, מנהיגות. בעיקר מנהיגות. הוא דוחף ומכוון את שחקני ההגנה קדימה, הוא יוצא לכדורי גובה כמו שצריך וגם הרפלקסים שלו לא נופלים מאלו של דה חאה. הספרדי צעיר ולא מוכן עדיין - שיעבוד קצת במכון, יתחזק וגם שיראה נוכחות ברחבה. לא חסרים שוערים בגובהו שעדיין מצליחים לקחת כדורי גובה והוא מהחלשים בתחום הזה בליגה - כל הגבה או מצב נייח פחד אלוהים.

תן לדני הזה לרוץ כמה משחקים ונרוויח שוער גדול. דה חאה מעולה גם הוא וזה עושה קצת כאב ראש אבל אל תתנו לעובדה שהוא צעיר יותר, בעל שם גדול יותר בתקשורת או לתג המחיר שלו להטעות אתכם. זה אומנם שיקול דעת אישי ולא משהו ברור כמו "ואן דר סאר טוב מברטז" אבל בכל זאת, לפחות אני, מנקודת מבט אובייקטיבית - מעדיף את הדני.

אמרתי את זה גם בעונה שעברה ואז הוא נפצע ודה חאה היה נהדר. אבל עכשיו המצב שוב חוזר להיות כמו שהוא ולינדגארד עושה את העבודה.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שהמצב חזר להיות כמו שהוא בגלל טעות אומללה אחת של דה חאה מול פולהאם, אתה לא יכול לבטל את קפיצת המדרגה שלו מסוף העונה שעברה.

אני לא מאמין שאני אשכרה הולך לראות מחר את המשחק...שלושה משחקים שהפסדתי וזה מרגיש לי כאילו לא ראיתי את יונייטד 900 שנה.

9. WellNeverDie Member

זאת לא רק הטעות מול פולהאם - גם מול אברטון היו לא בעיות עם כל כדורי גובה אבל אז זה נסלח כי הוא הציל 2-3 גולים בטוחים וכי גם לג'ירפה היה קשה להתמודד עם פלאיני. אבל זה המשיך והמשיך וכל כדור גובה עושה לי התקף לב. רק מהמשחק האחרון, מול ניוקאסל, תראה איך הוא יצא לכדורי גובה. אם אני לא טועה, בדקה ה-65 היית הרמה פשוטה והוא השתולל שם ברחבה ובקושי אגרף את הכדור.

מה שכן זו לא רק אשמתו כי אין צמד בלמים קבוע למרות שריו נראה נהדר במחזור האחרון.

10. פול סקולס Member

גם אני משהו כזה, כבר ענה שנייה רצוף שאני רואה משחק בשידור ישיר פעם ב... ובעיקר ניזון מ 101greatgoals וכו'. לא מתוך בחירה כמובן...

אה, וסתם אנקדוטה משעשעת. כש-ראיין טאניקליף היה ילד, אבא שלו שם 100 ליש"ט, ביחס של 1:100, שהבן שלו ישחק בקבוצה הבוגרת של מנ. יונייטד.

אתמול, אחרי שטאניקליף החליף את וורמיל, אבא שלו הרוויח 10,000 ליש"ט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אם טאניקליף ירשום הופעה במדי נבחרת אנגליה, אבא שלו ישלשל לכיס 35,000 ליש"ט, גם כן בהימור דומה.

אם זה מעניין מישהו...

11. nwish Member

פרגי לפעמים קצת משגע אותי עם בחירת ההרכב בליגה. איך ייתכן שליברפול מפרקת אותנו וצריכה לשים לנו שלישייה על האפס, אבל ההרכב ה"משני" שלנו עושה צחוק מניוקאסל?

קודם כל, טום קלברלי חייב להיות בהרכב, הוא שומר על הכדור נפלא, יודע מתי לדחוף רדימה ומתי להרגיע את המשחק, פשוט דינמו במלוא מובן המילה, ואלי גם יחל לכבוש קצת אחרי ששבר את המחסום הזה של שער הבכורה.
    פרגי מבטל את אנדרסון כבר המון זמן, ולו היה נותן לו חצי מההזדמנויות ששחקנים אחרים מקבלים, היינו רק מרוויחים (וזה לא על סמך המשחק מול ניוקאסל, הוא פשוט שחקן אדיר לדעתי).
    אותו דבר לגבי נאני, כשהוא כבר נותן לו לשחק הוא תוקע אותו בשמאל, ולנסיה בימין הוא לרוב שחקן מוגבל ביותר, ייתכן שזה בגלל שלי אישית קשה לראות קיצוני שמשחק בקבוצה גדולה ולא יודע לחתוך לאמצע, אבל הייתי מעדיף שם את נאני.

ואחרון חביב, דני וולבק, השחקן שאני הכי אוהב בקבוצה חוץ מאוונס, טאץ' נפלא ותנועה נדירה בלי כדור, בנוסף לכך שהוא מהיר כמו שד, וגם נולד במנצ'סטר, שזה בונוס.

הוא די מתעלם משחקנים מסויימים, שומר יותר מדי כבוד לחלד מהשחקנים (גיגס. לעיתים זה אפשרי, במשחק חוץ באנפילד זה לא במקום), ובאופן כללי, לא עושה החלטות נכונות בבחירת ההרכב באופן קבוע. אני מקווה שהמשחק מול ניוקאסל שינה משהו, כי לראשונה מזה שנה באמת נהנתי לראות אותנו משחקים.

12. alexshw Member

רק כדאי לוולבק גם לשחרר לפעמים את הכדור ואז יצא ממנו גם שחקן נהדר.

13. פול סקולס Member

תראה, השורה התחתונה שלך נכונה, לפחות במידת מה.
    אמנם זה יותר קל לנו בדיעבד, אבל כן, הרבה פעמים בחירה ההרכב של פרגי שגויה / יכולה הייתה להיות הרבה יותר טובה.

נקודתית לגבי כמה דברים שכתבת:

אנדרסון היה פצוע לאחרונה, משום מה זה לא היה ממש מפורסם בתקשורת. כך לפחות טענו כמה וכמה משתמשים ברד קפה הבריטי. שחקן אדיר הוא היום לא (ואף פעם לא היה אצלנו, גם בעונת הבכורה המרשימה שלו). את הפוטנציאל שלו כולנו מכירים, אבל פציעות וגורמים אחרים- חלקם תלויים בו וחלקם לא- מונעים ממנו להיות שחקן מצוין ויציב.

וולבק, יש לו מעלות רבות במשחק, בל טאץ' נפלא זה ממש לא אחד מהם. יש לו יחסית נגיעה ראשונה בינונית לחלוטין. עוד משהו שמפריע לי אצל וולבק הוא שמתקבלת התחושה שהוא מוגדר כ"שחקן התקפה", ולא כחלוץ. הוא לא פינישר טוב, וגם לטעמי חסר לו בינתיים איזה קילר אינסטינקט כדי להפוך לחלוץ גדול. גם לגביו, כמובן, הפוטנציאל שם, וגם אני מאוד אוהב אותו (אלוהים למה הוא חייב להית כזה מכוער... איזה ראש ביצה)

14. Pipe Member

יש דברים שאי אפשר להסביר. אבל אתה פשוט יודע. התקרה של דייויד דה חיאה היא סופרסטאר. התקרה של לינדגארד היא... לינדגארד. פרגי, תן לילד לשחק. מגמת העלייה שלו מחודש ינואר והילך פשוט פנטסטית. אני אחיה עם טעות פה ושם בכדורי גובה (החסרון היחיד שלו, דבר שיעבור עם הזמן ועם יותר ניסיון), בטווח הרחוק אין לי שום ספק שמדובר בתותח על. לינדגארד הוא סותם חורים, שוער שעוד שנתיים ישחק עבור טוטנהאם או רומא. פור פאקס סייק, הדני בן 28. דה חיאה בן 21! עצם העובדה שאין שום קוצנצזוס לגבי מי טוב יותר צריכה לתת לדה חיאה את היתרון כי הוא 7 שנים צעיר יותר וישתפר בצורה אקספוננציאלית עם הזמן.

לגבי וולבק, בוא נרגע טיפה. הוא אנגלי, שחקן בית והכל. אבל יש לו המון מגרעות והוא לא הוכיח לטעמי שמגיע לו לפתוח לפני צ'יצ'ריטו, שעושה רושם מבקיע בכל פעם שהוא מקבל מקום בהרכב. ועוד דבר, הוא קיצוני מזעזע. למה? כי הוא לא פאקינג קיצוני. חלאס לתקוע אותו באגף. אם אין לו מקום כחלוץ, מקומו בספסל, נקודה.

15. פול סקולס Member

אני איתך לגמרי.
    אני חושב שלינדגארד טוב מאוד, ויכול להיות שוער ראוי לא רק עבור טוטנהאם או רומא אלא גם עבורנו.
    אבל אני לא רוצה שזה יהיה על חשבון דה חאה.