מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. oranfu Member

ולנסיה צפוי צפוי אבל עדיין כשהוא מגיע מול מגן אני אהמר תמיד שהוא לוקח אותו. הוא שחקן כל כך יעיל, שלמי איכפת אם הוא לא חותך למרכז?
    המשחק שלכם בנוי על שחקן קו שמגיע לקו הרוחב ומוציא רוחב (בד"כ). הוא עושה את זה מצויין. אולי הכי טוב בעולם.
    מבלי לבדוק את זה, אבל נראה לי שבאחוזים, רוב השערים שלכם מובקעים (או הובקעו בעונה שעברה) מפעולות כאלה. וולנסיה עושה את זה יותר טוב מכולם.

2. nwish Member

כמובן, וכל השנה (ז"א, מאז שקלברלי, וידיץ' ו-וולבק נפצעו) שיחקנו זוועה.
    בבקשה תגידו לי שיש כאן לפחות אחד שקרא את התגובה שלי והנהן בהסכמה, אוי, התסכול..

זה ממש דה ז'ה וו ללפני שנה וחצי, כשאמרתי שגיגס לא מתאים לרמות האלה כקשר אמצע וטענו כאן שאני טועה.

3. תומס מולר Member

מסכים איתך לגמרי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/10/12
  4. שםמשתמש Member

אתה אוהד שלא יודע לתת כבוד. כן, אין ספק שולנסיה לא קשור בכלל ל-8 נקודות הפרש, ושהוא בו-זמנית אשם באיבוד הפער בפסגה. נתן עונה מצויינת שנה שעברה, אחלה שחקן, גם אם בעל חסרונות. הוא חוטף כדורים, פיסי, מהיר, מבשל וכובש (הוא גם כבש מול בלקברן שער חשוב מאוד שבלעדיו אפילו 5 נקודות הפרש לא היה). אוהד הצלחות, פשוט מאוד.

"קבוצה שולנסיה הוא השחקן הבולט שלה, הגיוני שתאבד 8 נקודות יתרון קריטיות בסוף העונה ותפסיד את האליפות לקבוצה שאצלה זוהרים סילבה, אגוארו וטורה." זה משפט שאין לו הסבר. הרי אותה קבוצה השיגה 8 נקודות הפרש וכמעט למרות איבוד הנקודות זכתה בכל זאת. אז מה, היא מספיק טובה להשיג 8 הפרש ולא מספיק טובה בשביל לשמור על זה? תעבור לקבוצת הפלסטיק חסרת ההיסטוריה בצד השני של הכביש, שם משחקים שחקנים זוהרים כמו סילבה, אגוארו וטורה.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. גיגס הוא שחקן שנותן את האקסטרה שאיתו זוכים בתארים.
    זה יפה להגיד אחרי פתיחת העונה הלא טובה שלו שגיגס הוא לא מספיק איכותי כדי לשחק באמצע אבל איפה התיאוריה הזאת עמדה לפני שנתיים כשגיגס שיחק כקשר אמצע (כשרק קאריק לידו) ובחצי שני נפלא של העונה הוליך אותנו לגמר ליגת האלופות (שם הפסדנו רק לברצלונה) ולאליפות אנגליה? או שההישגים האלה לא מספיק איכותים כדי ללמד שגיגס יכול להיות קשר אמצע איכותי?
    גיגס השנה נמצא בירידה ביכולת ולכן אני לפחות הייתי מנסה להשיג את האקסטרה שהוא נותן דרך שילובו כמחליף ברגעי ההכרעה. אבל מי יודע, גיגס כבר לימד אותנו בעבר שאסור להספיד אותו ככה שלא הייתי פוסל את האפשרות שגיגס עוד יסיים את העונה כמו שהוא עשה לפני שנתיים ויסלול את דרכו חזרה להרכב.

2. חוסר ההערכה לולנסיה מלמד לדעתי על ראיה שטחית וחד ממדית של הכדורגל. כאילו שחקן שלא יודע להשתמש בשתי רגליים או שאין לו עשרות טריקים בשרוול הוא לא מספיק. כאילו עדיף שחקן שנותן משחק אחד אדיר ואז נח שישה על שחקן שנותן שישה משחקים טובים. ולנסיה הוא הקיצוני הכי טוב שלנו. אומנם הפוטנציאל של נאני הוא גבוה הרבה יותר, אבל ולנסיה הוא שחקן שבא לעבוד בכל משחק וזה היתרון שלו. עונת כדורגל היא מרתון ולא ספרינט ולכן בטווח הרחוק שחקן כמו ולנסיה הוא חשוב יותר ומועיל יותר מאשר נאני.
    ולנסיה לא חותך לאמצע, לא בועט בשמאל, מחזיק בארסנל מצומצם של תרגילים והוא עדין מהקיצונים הטובים (אולי הטוב ביותר) בליגה. למה? כי מה שהוא עושה הוא עושה עם מהירות ופיזיות שאי אפשר לעצור. כלומר אפשר לעצור אותו בפעם הראשונה, השנייה, השלישית ואפילו הרביעית שהוא בא מולך. אבל בפעם החמישית, השישית או השביעית שהוא יבוא מולך (תוסיף התמדה ונחישות לתכונות החזקות אצלו) הוא יעבור אותך ויצור מצב מסוכן. אין מגן בעולם שמסוגל להתמודד לאורך זמן עם שחקן קו מהיר ופיזי שלא מפסיק לבוא מולו. זה היתרון של ולנסיה וזאת הסיבה שלמרות שנאני יכול לעשות בשני מהלכים מה שהוא עושה בעשרה, ולנסיה יותר חשוב ונכון לנו. על ולנסיה אפשר לסמוך שהוא יבוא מידי משחק מול המגן שלו אין ספור פעמים עד שיצליח, על נאני אי אפשר לסמוך שיעשה אפילו את שני המהלכים האלה.

על הקישור שנעשה בין העובדה שולנסיה היה השחקן הטוב ביותר שלנו לעובדה שאיבדנו את התואר קשה לי להגיב. עם טיעונים מקצועים ולוגים אני יכול להתווכח. אבל להאשים את השחקן הטוב ביותר שלך באיבוד אליפות, ולא את שאר השחקנים ששיחקו מתחת לרמתם, זה כבר טיעון שקשה לי להתמודד איתו. על אותו משקל אני יכול להגיד שמסי הוא הסיבה לכך שברצלונה איבדה את אליפות ספרד בעונה שעברה. בכל זאת, הוא היה השחקן הטוב ביותר של ברצלונה, והיא סיימה אחרי ריאל. נו באמת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/10/12
  6. nwish Member

הסברתי את האנלוגיה הזו כ"כ הרבה פעמים, ונראה כאילו אתם מתעקשים בכוח לא להבין אותה. זה באמת, באמת, לא כ"כ מסובך.

שםמשתמש, עשה לי טובה, במטותא ממך.
    לפני שאתה מציע לאוהד יונייטד מושבע לאהוד את הסיטי, תראה פסיכולוג, ברצינות.
    נדמה לך שאני לא אוהד את יונייטד "מספיק"? למה, כי אני לא הולך בצורה עיוורת אחרי כל מה שקורה בקבוצה? שאני מסוגל להביע ביקורת?
    לשיטתך, בוא פשוט נשחק עם סיר בובי צ'רלטון, הוא הרי עשה כ"כ הרבה בשביל המועדון, שההישגים שלו מדברים בשם עצמם. בחיי שאתה תלוש.

משה אוחיון,
    לגבי נקודותיך, 1. גיגס שחקן שנמצא מעבר לשיאו כבר שנים, הצליח כקשר אמצע בתחילת שנות השלושים שלו, ועם כל האהבה שלי אליו, תוקע את המשחק ומוסר יותר ליריב בשנה וחצי האחרונות.

2. אני לא סובל שחקנים שמבצעים תרגילים כאלו ואחרים, מה שאני לא מוכן לקבל הוא שחקנים חד ממדיים בקבוצה עם כ"כ הרבה פוטנציאל טכני, בדיוק אותה סיבה שבגללה אני חושב שכדאי למכור את צ'יצ'אריטו.

הקישור שהבנת בצורה שגויה, לגבי זה אין לי מה לעשות, ניסיתי להסביר פעמיים, ואם אתה לא מבין - אתה לא מבין, לא יכול לעזור לך בזה.

7. פול סקולס Member

לגבי הרננדז, פשוט מדהים אותי איך הסקורר המטורף שהוא היה בעונת הבכורה שלו הפך לכדורגלן הכל כך מוגבל שהוא היום. אתם רוצים להגיד לי ש(חוסר) ביטחון עצמי יכול להוריד את המשחק שלך ב 20 רמות? אני כרגע סקפטי לגבי האפשרות שיחזור לשחק כדורגל ברמה הנדרשת במנ. יונייטד.

לגבי גיגס, אני חושב שצריך להשתמש בו אך ורק החל מדקה 70 פלוס, ולא באמצע (אולי אולי אולי כקשר שלישי). ברמה המקצועית נטו לא אתאכזב יתר על המידה אם הוא פורש מחר, אבל אני חושב שכן יש לו מה להוסיף כשחקן סגל.

לגבי ולנסיה, אני מסכים עם רוח הדברים של רוב הכותבים כאן. כדורגלן מצוין, בוודאי שמתאים לרמה שלנו (נכון שהוא לא נכנס להרכב של ברצלונה או מדריד. מה לעשות...). אני מסתכל על זה ככה:

קח 10 פריצות שלו באגף ימין. 10 פעמים המגן יודע מה ולנסיה הולך לעשות. 3 פעמים הוא בולם את הכדור לחוץ/קרן. 7 פעמים ולנסיה מצליח להעביר כדור רוחב/הרמה. 4 מהם יוצרים מצב מסוכן. אתה צריך יותר מזה?
    שיהיה צפוי עד מחרתיים.

8. שםמשתמש Member

מר בחור,
    אני לא חושב שולנסיה הוא יותר ממה שהוא. שחקן טוב אולי טוב מאוד אבל לא יותר מזה. אני בכל זאת מעריך ומכבד את מה שהוא נותן לקבוצה מהיום שהגיע. אני גם לפעמים יכול לפקפק ביכולות שלו. גם ביכולות של גיגס בגילו, אבל אני לא כותב דברים של אוהד הצלחות ושל בנאדם שטוב מאוד בעיקר בלזלזל. יש הבדל בין להבין ששחקן מסויים (אולי) לא מספיק טוב, לבין לכתוב דברים כמו שאתה כותב.

"קבוצה שולנסיה הוא השחקן הבולט שלה, הגיוני שתאבד 8 נקודות יתרון קריטיות בסוף העונה ותפסיד את האליפות לקבוצה שאצלה זוהרים סילבה, אגוארו וטורה."

המשפט הדבילי הזה אומר הכל.

9. WellNeverDie Member

nwish - מבין שהוא לא הסגנון הישיר יותר, יש בזה משהו. אבל "הפצצות לרחבה"? אני חייב לומר שהשחקן שאיבד הכי הרבה כדורים בניסיון למסירה בעונות האחרונות הוא גיגס, מכיוון שהוא תמיד מחפש את הקילר פס. איבדנו המון כדורים אבל גם הוא מצא לא מעט שחקנים ככה - ואני תמיד אעדיף לנסות ללכת קדימה כמו גיגס או ולנסיה, שכן, מאבדים את הכדור עם הניסיות האלו, מאשר 500 פסים לא תכליתיים.

ואם תשים את קלברלי, אנדרסון, קגוואה ורוני אנחנו נראה פקק עצום במרכז השדה. גם בשיטת היהלום (4-1-2-1-2) הצר ששני הקשרים שמעל הגרזן יותר נמצאים באמצע, צריכים לרווח את המשחק. פרגי לא פרייר וולנסיה הוא באנקר לטעמי בהרכב, למרות ארבעת הקשרים המעולים שהזכרת. אי אפשר ליצור פקק עצום כל הזמן ולקוות שכדור יגיע לואן פרסי.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פול סקולס,

הרננדז מהרגע שהגיע ליונייטד הראה שמדובר בכדורגלן מוגבל ביותר. כשהוא מחוץ לרחבה זה כמו לראות דג מחוץ למים. ועדיין, כחלוץ שמבקיע שערים בלבד הוא יכול להוות מניה בטוחה מן הספסל כאשר יצטרכו אותו; הוא סקורר אמיתי לכל דבר ועניין, תמיד נמצא במקום הנכון ובזמן הנכון. עם זאת, כאשר יש כבר שלושה חלוצים שלכולם ברור שעדיפים עליו בהיררכיה ועם הוספת המערך השונה בו משחקים עם חלוץ אחד בלבד שמאחוריו יש שחקנים ורסטילים יותר, קשה לי לראות איך המקסיקני יכול לתרום עוד לקבוצה הזו, אלא אם כן כמובן יהיו פציעות לשחקני מפתח כאלה ואחרים.

וכן, ביטחון יכול להשפיע בעשרים רמות שונות על כל ספורטאי, לטובה ולרעה.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה עניין של איזון. אם כל השחקנים שלנו "היו ולנסיה" היינו בבעיה. אבל, אם כל השחקנים שלנו "היו נאני" (אני מדבר על נאני בתקופות הטובות), גם זו היתה בעיה. כן, ולנסיה הינו קיצוני מוגבל. יש דברים שהוא לא יודע לעשות, לא מנסה ולכן זה הופך אותו לצפוי. כמובן שהיותו צפוי לא הופך את העצירה שלו למשימה של מה בכך. ובניגוד לקיצונים האחרים שלנו, החשיבה שלו נוגעת בעיקר בהישארות באגף, בריווח המשחק וביום משם. אני בהחלט יכול להבין את הטענות נגד הכדורים החזקים שהוא שולח למרכז פעם אחר פעם. אני מעדיף לשחק יותר עם כתובת מאשר תקווה שהכדור יגיע הפעם למקום הנכון, אבל גם זה דבר שצריך לדעת לעשות בעיתוי הנכון. בקיצור, טוב שיש ולנסיה, טוב שלא כולם ולנסיה.

לגבי הרננדז, אני חושב שמה שעובר עליו מאפיין הרבה שחקנים כשהם מנסים לפתח היבטים נוספים למשחק שלו וזה ללא ספק נדרש במקרה שלו. המוח עובד שעות נוספות כדי לקבל החלטות, בעוד שבעבר הוא היה הולך על דברים מסוימים אוטומטית כי בהם הוא היה מורגל. לא הייתי ממהר להחליט שוולבק מעליו ברוטציה, לפחות לא בכל הקשור לתפקיד כחלוץ (כי וולבק משחק לפעמים באגף, לא בהצלחה גדולה). אם אתה צריך גול, די ברור את מי תעדיף.

12. nwish Member

"כותב דברים של אוהד הצלחות"?

וואו, אם במשפטים דביליים עסקינן, Yours take the retard cake.

לשיטתך מי שמעביר ביקורת על הקבוצה שלו, או חושב בצורה ביקורתית על מי משחקניה, הוא אוהד הצלחות?
    סבבה, אז בגלל שגיגס נתן ליונייטד כ"כ הרבה, תפתח איתו כל משחק עכשיו.
    אני אומר את מה שאני רואה, עיניים של אחד שאוהד את יונייטד כבר 20 שנה, אבל לא עיוור. הידע שלי בכדורגל זולג מרמת ההכרות של שחקנים נידחים גם אל הרמה הטקטית, וההבנה שלי אומרת שגיגסי לא ברמה.
    עם זאת, לא אתנגד לראות אותו משחק במשחקים מסויימים בהם צריך את המישהו שיילך בכוח על המסירה הכמעט בלתי אפשרית. ההבדל הוא שמבחינתך אסור לדבר עליו כי הוא גיגס, ומבחינתי הדבר היחיד שאסור, זה להפריש אותו לפני שהוא ירצה לפרוש. ביקורת עצמית היא לגיטימית ותנאי הכרחי להצלחה.

או שרגע, בגלל שאני אוהד יונייטד, בלתי נתפס מבחינתך שאני אגיד שדויד סילבה, טורה ואגוארו הם שחקנים אדירים? זה מוריד מהאהדה שלי ליונייטד? אני לא יודע אם זה יותר מצחיק או עצוב, בינתיים אני צוחק.

לגבי ולנסיה, זה מפגש בין שתי אסכולות, אני מעדיף משחק יותר מבוקר, יותר חשיבה, ואני חושב שזה בזבוז לא לשחק כך עם השחקנים שיש לנו. מסירת עומק שווה פי כמה מהגבהות ללא כתובת, ויש לנו מי שימסור מסירות עומק מהיום ועד 2020..
    ולנסיה מתאים מאוד לקבוצה שמשחקת משחק מהיר וישיר, שמושתת על מתפרצות, שהולך בעיקר דרך האגפים (כי כך משחקים ישיר ב-99 אחוז מהמקרים). מה לעשות שגם מאבדים ככה הרבה כדורים ומפציצים הרבה הגבהות ללא כתובת לכיוון הכללי של הרחבה.

סטוק משחקת ככה, ואנחנו לא פאקינג סטוק, לא סובל משחק שהוא לא חכם, בעיקר כשיש לך קלברלי ורוני בהרכב, פשוט פשע לא לשחק חכם.

עכשיו, אם תחזור אחורה, תראה שכתבתי משהו בסגנון "זה לא שאני אומר שולנסיה לא שחקן טוב, הוא מעולה במה שהוא עושה, רק שהוא לא עושה יותר מדי חוץ מלרוץ על הקו ולשגר כדורים חזקים ללא כתובת ברורה ברחבה."
    אתה יכול לחלוק על כך? אני חושב שזה ניתוח די מוחלט של מה שהוא עושה כשחקן היות וסיכמנו שהוא בקושי חותך לאמצע ושאין לו שמאל, ושמע, אני לא רוצה את זה ולא חושב שזה במקום, וגם מההגבהות שלו אני לא מתלהב. אבל שוב - זו התנגשות של אסכולות.

מה שכן, אני לאורך הדיון ניסיתי להסביר את עצמי בצורה מנומקת, ואתה? טוב, אני מקווה שסתם לא היה לך כוח אליי, כי אם טיעונים בסגנון "אוהד הצלחות שכמוך" או "אתה מזלזל", או "זה משפט דבילי" הם הכי עמוקים שלך, זה נורא מתסכל.

13. שםמשתמש Member

אני ביקורתי כלפיי הקבוצה. ביקורתי מאוד. כמה מהציטוטים הנבחרים שלך, לעומת זאת, הם פשוט חסרי כבוד כלפיי שחקנים בקבוצה שנותנים את הכל ותרמו הרבה לאורך הזמן. ולנסיה שנה שעברה נתן כמה וכמה וכמה משחקים מצויינים ותרם רבות לקבוצה. לציין דווקא אותו בתור חלק מהסיבה שאיבדנו את הפער בפסגה, אבל לא לציין אותו בתור אחד שתרם לאותו פער - זה מגוחך. לכתוב שהקבוצה לא מספיק טובה בשביל לשמור על 8 הפרש (שזה לא נכון בפני עצמו), אבל לא לציין שאותה קבוצה עם הרבה שחקנים בינוניים הצליחה להשיג 8 נקודות הפרש על קבוצה שאמורה (רק אמורה) להיות קבוצת הרבה יותר טובה, זה מגוחך. אין שום קשר ללהביע ביקורת. אני לא פחות ביקורתי ממך. יש הבדל בין להביע ביקורת לבין חלק ממה שכתבת, וזה הכל, אל תנסה להציג את מה שכתבתי בתור משהו לא לגיטימי.

נערך לאחרונה ב: ‏16/10/12
  14. alexshw Member

אינני מבין מה ולנסיה קשור לאיבוד 8 נקודות יתרון.

15. oranfu Member

את טורס אתה מכיר?
    נפילה הרבה יותר קיצונית.