מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. Pipe Member

אני יודע. מה הנקודה?

פוגבה יכל לקבל דקות בעונה שעברה וגם לפני שנתיים. לא היה קורה כלום. בארסה נותנת לילדונים שלה לשחק מול נמושות הליגה בגיל 17, גם אנחנו יכולים.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה תלוי גם בסיטואציה. פוגבה "נפל" על חצי עונה של מאבק אליפות מאוד צמוד, שכל נקודה (ובדיעבד, גם כל שער) חשובה ואין הרבה מקום לעשות משחקים בהרכב. רק ה5-0 על וולבס במוליניו עולה לי כמשחק שאפשר היה לתת לפוגבה לשחק בלי חשש, וגם זה בדיעבד, כי לפני המשחק היה מקום לחשוש עקב הנפילות הקודמות שלנו במגרש הזה.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

Dude, ראשית, העולם לא סובב סביב יונייטד. יונייטד יכולה לרצות מאוד לחתום על חוזה חדש עם שחקן, מוקדם ככל האפשר, וזה עדיין לא אומר שזה יקרה. היו מעורבים כאן גם חילופי סוכנים, שהביאו את פוגבה לידיו של איטלקי ממולח מאוד (הסוכן של באלוטלי, בין השאר). ייתכן שהשניים פשוט הרגישו מספיק ביטחון כדי למשוך את הזמן ולסרב לחתום על חוזה חדש ביונייטד (בזמן ששחקנים אחרים היו קופצים על זה לפני שאתה מספיק לומר להם איפה לחתום). זה לא ביזיון מערכתי ולא שום דבר כזה.

לומר שאחרי חמישה משחקים היה ברור שגיבסון הוא נגר שיודע רק לבעוט, זה להפגין חוסר הבנה בכדורגל. כמה פעמים ראינו לאורך השחקנים שחקנים שמתקדמים ומשתפרים? איפה היה דארן פלטשר בתחילת דרכו ואיפה היה בשנים שקדמו למחלה שפגעה בקריירה שלו. תראה איך טום קלברלי הפך בהשאלות שלו משחקן שביונייטד לא האמינו בו יותר מדי לכזה ששווה הרכב במשחקים רבים. תראה איזה טרנספורמציות פול סקולס עשה בקריירה שלו. משחקים בודדים זה לא מדד. לפעמים שחקנים מתפתחים, לפעמים לא.

ואני לא אעזוב אותך מקלישאות. יש דברים שנוגעים בפרגוסון שעליהם אני מוכן לחלוק עליו. כשזה נוגע לשאלה מתי שחקן צעיר - כזה שהוא רואה ביום על מגרש האימונים יותר משרובנו רואים בעונה שלמה - מוכן לתרום לקבוצה, קשה לי לחלוק עליו. ראיתי את 20 הדקות המרשימות של פוגבה נגד סטוק בעונה שעברה, בדיוק כמו שראיתי את הופעת ההיעלמות שלו נגד פאלאס בגביע הליגה (מהיציע, אגב). המסקנות לא היו חד משמעיות. הוא היה בסך הכל בן 19-18 בעונה שעברה. פרגי נותן צ'אנס לצעירים כשהוא חושב שהם מוכנים. בדרך כלל שחקנים בגיל שלו מקבלים פירורים ויוצאים להשאלות. הוא לא היה מוכן לחכות. זכותו. כמו שזכותנו להחליט שלפרמייר ליג הוא עדיין לא מוכן, גם אם בסרייה A זה בהחלט עובד.

בנוגע לקידום צעירים מהנוער, אני לא חושב שאנחנו נכשלים בזה או משהו כזה. אני חושב שאנחנו נתקלים בקושי שיש כמעט לכל מועדון גדול. קפיצת המדרגה היא עצומה והקבוצה לא יכולה להרשות לעצמה לקחת יותר מדי סיכונים עם שחקן בוסרי מספיק. זה כבר לא 95/96 שיכולת לזרוק להרכב כמה צעירים עם מעט מאוד ניסיון ולקחת אליפות. אוואנס, וולבק וקלברלי הם תפוקה ראויה בהחלט של השנים האחרונות למועדון גדול.

4. Sir Alex Las' Killa

וואו, כמה רעש וצילולים על שחקן שעוד לא קרע זוג נעליים. סך הכל יובה עלו אתמול עם הרכב שני בבית והבחור הראה מה שתמיד ידענו שיש לו. זה לא אומר שהוא הולך להפוך להצלחה העונה או אפילו לשחקן הרכב (הוא יכל לשחק יותר אצלנו). יש לו עוד הרבה דברים לשפר במשחק והוא עשה טעות שעזב קבוצה שהייתה צריכה שחקן כמוהו בדיוק. מעבר לזה, אני לא חושב שהוא יגיע רחוק עם הגישה שלו למשחק (לדרוש סכום מסויים בגיל כזה זה מגוחך), בסופו של דבר שחקנים כאלו מתבררים כטרבלמייקרים ועצלנים. כפי שאמר והוכיח בעצמו דויד ז'ינולה. אבל שיהיה לו בהצלחה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/11/12
  5. Andrei Kanchelskis Member

הזכירו פה את כל הצעירים המוצלחים,המפוספסים והכושלים מהשנים האחרונות אבל שמתי לב שצעיר אחד לא הוזכר והוא עונה לשם פדריקו מקאדה, האם מדובר פה בשחקן שעוד יחזור אלינו בעתיד ויהפוך לסקורר גדול או שמה מדובר פה בשחקן שפרגי ככל הנראה לא מאמין בו יותר מדי ואולי בדרך לפספס אותו?
    אני אישית חושב שלהפסיד שחקן כזה זה יהיה פספוס עוד יותר גדול מפוגבה...

6. פול סקולס Member

הוא שיחק ברביעי כמחליף. לפני כמה זמן הביאו כאן ציטוטים מהסוכן שלו שאמר שהוא יעזוב אותנו העונה (אני חושב שאפילו בינואר).

לא מאכזב אותי יותר מידי. היו לו את ההופעות הטובות, וכמובן הגול ההוא נגד וילה, אבל הוא אף פעם לא השאיר אותי עם הלסת למטה ותמיד היה נראה שהוא הולך לכיוון של חלוץ 'טוב' אבל לא 'מצוין'.

לגבי פוגבה- או בעיקר הסוכן שלו- אני לא חושב שזו אשמתנו כמועדון או אשמת פרגוסון כמנג'ר. את מה שיכול לעשות וויין רוני- משמע, לגרום למועדון לחרוג מעמדותיו הקבועות, אולי להתכופף או לרדת על הברכיים- לא יכול לעשות ילד בן 19, עם כל הכבוד.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/12
  7. דניאלושקה Member

פדריקו מקאדה יצא להשאלות והיה בהן על גבול המזעזע.. נכון לעכשיו אני בספק אם הוא שחקן ברמה של QPR

8. alexshw Member

יונייטד צריכה להוציא שחקני בית להשאלות של עונה אחת או שתיים כפי שקרה עם קלברלי וולבק.
    פרט לכך כמות שחקני הבית בהרכב של הקבוצה עדיין גבוה יחסית למועדון בכיר באירופה. מן הסתם לשחקן בית יותר קל לפרוץ להרכב הראשון בקבוצה צנועה.
    יש קבוצות ששמות פס על האקדמיה ואינני מבין בכלל למה מחזיקות אותה. פרגוסון תמיד הביא נכונות לתת הזדמנויות לשחקנים צעירים ראויים ולגדל בסיס מקומי, אבל לא על חשבון התארים וזה ההבדל מונגר למשל.
    אגב אותו ונגר בכלל לרוב מביא שחקנים בגילאי 16-17, אפילו כבר על סף גיל המעבר לבוגרים, לא ממש אקדמיה.

ועוד משהו הייתי שמח אם הקבוצה תפסיק להביא ילדים מחו"ל(בגילאי נוער). זה פשוט לא עובד. שחקנים מחו"ל צריכים לבוא אחרי שכבר הוכיחו את כישוריהם בכדורגל בוגרים - כמו שנאני, רונלדו או צ'יצ'ריטו עשו, גם אם שניים הראשונים הגיעו מאוד צעירים. להבדיל מכל הורמיילים או דה לאטים או אלוהים יודע מי.
    יונייטד הייתה צריכה כבר להפטר מזמן ממקדה שחוץ מאותו גול ענק לא עשה ממש דבר. זו הייתה מקריות.

פרט לכך צריך לזכור שחוץ משחקני בית יש גם את השחקני רכש שהפכו למזוהים מאוד עם המועדון. יונייטד משופעת בשחקנים כאלה לאורך שנים. הקפטן האגדי בריאן רובסון לא בדיוק גדל באקדמיה של המועדון, גם לא סטיב ברוס, דניס אירווין או רוי קין. וגם לא רוני.
    אבל כולם הפכו לבשר מבשרה של יונייטד.

9. PrimeTime Member

רק על הגול נגד וילה למאקדה הגיע לקבל עוד צ'אנסים.
    להזכירך גם במשחק האליפות מול צ'לסי שנראינו כמו קבוצה שלא מבינה בדיוק איך היא מתחרה על התואר אם ככה היא נראית נגד היריבה המרכזית בבית, מאקדה הוא זה שעלה והביא קצת תקווה עם הבישול לנאני.
    בכלל לפעמים היה לו טאץ' כשהוא קיבל את הדקות, היה לו כושר כיבוש לא רע, והוא בעיקר היה ווינר מזליסט, לא מפתיע אותי כמות הצ'אנסים שהוא קיבל.

גם עכשיו, אם יילך, אין סיבה להגיד דבר כזה להעיף אותו אחרי הגול נגד וילה, סה"כ היה בן 17 וגם שם הוא הרשים שבוע לפני במילואים שכבש שלושער נגד ניוקאסל, כמו שלינגארד או קין עושים את זה ואנשים מתלהבים, ככה התלהבו דאז, והגישה הזו קצת מזלזלת וזה לא ראוי לדעתי.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

וולבק, למשל, יצא להשאלה בסנדרלנד, לקח לו זמן להתאקלם ולהעלות את הרמה שלו אבל הוא המשיך לזכות לאמון מהמנג'ר. מאקדה, פעמיים, יצא להשאלות וראה את המנג'ר שהאמין בו מספיק כדי להחתים אותו מפוטר. זה חוסר מזל נוראי, אבל על תקופה ארוכה כזו בה אתה לא משחק משלמים בקריירה שמתעכבת. בשלב הזה הוא חייב לשחק ולשחק ולשחק. ריאלי יותר שזה יקרה במועדון שאליו הוא ישתייך, ולא זמנית.

11. alexshw Member

זה תירוץ. מי ששחקן מוכיח את זה בסופו של דבר. מקדה תקוע במקום, היה חייב לדרוש השאלה ארוכה לכל הפחות.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, לפעמים אתה מדבר שטויות. בא ניל וורנוק ומביא את מאקדה בהשאלה. שבוע אחרי זה הוא מפוטר, בא מארק יוז ורוכש שני חלוצים חדשים, דוגמת סיסה וזאמורה. איפה אתה מצפה שמאקדה ישחק כאן תפקיד? "שחקן" לא נוצר יש מאין. שחקן נוצר גם בזכות משחקים, בזכות הידיעה שהוא עדיין צריך להשתפשף. אם מועדון היה מוכן לתת לו את ההשתפשפות הזו ואז משנה כיוון ומחליט שבעצם לא, זה די אבוד.

השאלה ארוכה זה לא מה שחשוב. גם חצי עונה זו המון, אבל שתי השאלות כאלה לא עשו לו שום דבר טוב. השאלה נכונה זה מה שחשוב.

13. alexshw Member

בסמפדוריה הוא לא כבש שער אחד לרפואה, אחר כך הוא בזבז זמן פה בקבוצת המילואים.
    בשורה התחתונה לא ראיתי ממנו שום דבר שבגללו הוא יכול להיות שחקן סגל לגיטימי.
    מה לעשות קשה להיות חלוץ מנצ'סטר יונייטד.

לא כל מי שמבקיע שלישיה במילואים הוא שחקן בוגרים ברמה גבוהה.

בכל מקרה לדעתי זה כבר אבוד וטוב יעשה מקדה אם יעבור למועדון צנוע בו יוכל לשחק בקביעות.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסמפדוריה הוא גם לא שיחק הרבה, שוב, החלפת מאמן זמן קצר אחרי שהגיע. אני יודע שהסטטיסטיקות מדברות על 14 הופעות. מזיכרוני, רובן היו כמחליף. הבחור לא היה מוצר מוגמר, הוא היה זקוק לדקות משחק כדי להתקדם. לא קיבל אותן - זה המחיר.

יש לו חוש התמצאות ויכולת ברחבה שאינם נפוצים. הוא היה צריך לפתח את המשחק שלו סביבם, וזה פשוט לא קרה. בהחלט ייתכן שזה פשוט מאוחר מדי בשבילו עכשיו ביונייטד ומעבר קבוע למקום אחר יהיה הדבר הטוב ביותר.

15. alexshw Member

14 הופעות בסיבוב זה הרבה. שוב יתכן הייתה התנהלות בעייתי מצד מועדונו ואולי השחקן לא דרש מספיק.
    היה חייב לצאת לעונות שלמות במקום אחד, אבל אני חושב שאם היה שחקן יותר טוב כבר היינו רואים זאת.