מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ואן פרסי במקרה היה שחקן הרכב בפיינורד שזכתה בגביע אופ"א, אבל בעיקרון אתה צודק. זה לא הקריטריון לבחון את מאקדה.

אני זוכר את ההופעות שלו בעונה שעברה בגביע הליגה מול לידס (למרות שניצחנו) וקריסטל פאלאס-הופעות מגושמות, מהוססות, מה שבלט זה בעיקר חוסר הביטחון שגרם לו לעשות כל פעם את הפעולה הכי פחות מתאימה.

2. פול סקולס Member

לא ציפיתי ממנו להיות וורלד קלאס בגיל 18, ואני לא חושב שהוא שחקן חלש.
    הפריע לי שמישהו משתמש במילה "נדיר" לגבי מקאדה, כשלדעתי אין לו שום דבר יוצא דופן במשחק שלו.

אני לא ראיתי את ואן פרסי, ואן ניסטלרוי או לוקה טוני בגילאים צעירים אז אני לא אדבר עליהם.
    יודע מה, עזוב מסי ורונלדו. כתבתי שאני לא משווה אותו אליהם פרופר אבל כנראה שלא הצלחתי להסביר את עצמי. הדוגמא הכי טובה היא לקחת את הצעירים של ברצלונה כי הם מקבלים המון חשיפה וכולנו מכירים אותם.

למשל, תיאגו אלקנטרה או כריסטיאן טייו. נכון שהיו להם משחקים חלשים, היעלמויות, אי-עמידה בלחץ, מה שאתה לא רוצה... אבל מפעם לפעם ראיתי בהם משהו יוצא דופן, איזו-שהיא "גאונות" שאתה בתור אוהד אומר לעצמך "ואללה אם הוא יעבור דרך הידיים הנכונות יכול לצאת כאן שחקן גדול". מקאדה אף פעם לא גרר לי להרהר באפשרות שיגיע לגדולה, זה הכל.

3. Bensh Member

אוקיי אז לא ואן פרסי, אדינסון קבאני. הנקודה היא שאם תתחיל להשוות כל שחקן נוער שלך למה שרונאלדו ומסי עשו בגילו אתה תישאר עם מעט עד אפס כשרונות לפתח

אני לא חושב שנכון להשוות כל שחקן צעיר כלשהו בשנים האחרונות לשחקן צעיר שיוצא מלה-מאסיה. התנאים שמקבל כשרון צעיר בברצלונה, לרבות שיטת המשחק והאמונה העיוורת מצד הסגל המקצועי, בשילוב ההצלחות האדירות בליגה ובאירופה, היא משהו שכרגע אין לו אח ורע באף מועדון ביבשת. בקיצור: תחליף בין טייו למאקדה, והיינו מדברים עכשיו על למה טייו לא יגיע לשום מקום, ואתה היית נותן את קיקו כדוגמא לשחקן צעיר שכן מראה פוטנציאל

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/12
  4. פול סקולס Member

בן, אני מסכים איתך. מה שניסיתי להגיד זה שאת כל הסופרלטיבים של "כישרון נדיר..." צריך לשמור למסי או רונלדו כשהיו צעירים, ולא לקיקו מקאדה עם כל הכבוד.

הוא יכול להתפתח לשחקן טוב מאוד, ויש לו יתרונות במשחק שלו, אבל ראינו ביונייטד ומחוצה לה עוד המון כמוהו.

5. Bensh Member

ערכתי והגבתי.

6. nwish Member

זו טענה מגוחכת, מסי בגיל 18 היה שחקן הרבה יותר מפותח וטוב מרוב הווינגרים. כבר בגיל 18 הוא היה מהטובים בעולם.

אני טוען שלמאקדה יש פוטנציאל עצום וממשי להשיג את כל התכונות שחלוץ צריך שיהיו לו וברמה גבוהה מאוד. אני גם אקח את ההשוואה המוגזמת כשלעצמה שלך ואשתמש בה, דווקא כן ראיתי ממנו מהלכים נפלאים במצבים בם לא ציפיתי לזה.

בוא לא נשכח שההזדמנויות שלו אצלנו הוגבלו בעיקר למשחקים שבהם פרגוסון היה נואש, ולא למשחקים שבהם טיילנו ברחבת היריבה.

היה לו את שער האליפות ההוא, היה לו השוויון מול אותה אסטון וילה עונה או שתיים אח"כ בבעיטה נפלאה לחיבורים, היה בישול לנאני מול צ'לסי במסירה נהדרת ובישול לצ'יצ'אריטו לשוויון מול ולנסיה בצ'מפיונס. מהלכים שבאו כשהקבוצה הייתה תקועה ובמצב רע, והוא הושיע אותנו, לא פחות, בכל אחד מהמצבים האלה.
    הוא כשרון עצום, שכבר מגיל 17 היה בנוי כמו שחקן בוגרים לכל דבר מבחינה פיזית, פרגי נתן לו להתבזבז וכנראה שעוד כמה שנים נתבאס על זה כשהגיבוי לוולבק יהיה צ'יצ'אריטו.

למה כנראה? כי יהיה לנו את קין (במידה ויחזור לתלם אחרי הפציעה).

7. פול סקולס Member

אני מבין את הכיוון שלך, אבל זה קצת לשחק ב"אם היה קורה..."

מה לעשות שמקאדה לא גדל באקדמיה שכיום היא הטובה בעולם והוא לא שיחק בקבוצות שבהן האמונה בצעירים היא כל כך גדולה (ולא שחסר לפרגוסון בקטע הזה), אבל בסופו של דבר אם נשאל את עצמנו האם שחקן X הוא ממוצע, טוב או מצוין, נצטרך להשוות לטובים ביותר.

הוא לא קיבל את אותם התנאים של תיאגו או טיו, אבל בסופו של יום מועדון בסדר גודל של יונייטד דורש שחקנים מהטופ העולמי. ואם נראה שלשחקן מסוים אין את הפוטנציאל להגיע לשם, צריך לראות את זה בזמן ולהיפרד כידידים. אני לא יודע לגבי מקאדה. תחושת הבטן שלי היא שזה לא זה. מקווה לאכול כובע.

עריכה:
    nwish, עזוב את מסי, אנחנו לא משדרים על אותו גל.
    ואפילו הספקתי לשכוח את הגול ההוא מול וילה לחיבורים. חתיכת בעיטה זאת הייתה.

באופן אישי, הרושם ששחקן משאיר עליי הוא יותר גדול ויותר מקיף ממספר פעולות (טובות וחשובות ככל שיהיו) שאני יכול לשלוף מהראש.

למשל ווילשר לפני שנפצע. אני לא יכול לשלוף מהזיכרון מהלכים ספציפיים שלו ואת שם היריבה ומה קרה באותו משחק, אבל כן ראיתי הופעות שלמות שלו בארסנל שבהן הוא ממש נתן את הטון על המגרש. אני ראיתי שחקן גדול מול העיניים, לא פוטנציאל ולא נעליים. עליו נאות לכתוב "כישרון נדיר".

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/12
  8. Bensh Member

זאת בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר לך - זה שהוא לא גדל בחממה הטובה ביותר כיום, לא אומר שלא יצא ממנו משהו. מספיק שחקנים גדולים צמחו גם בתנאים הרבה יותר גרועים משלו.

בסופו של דבר אתה תלך עם תחושת הבטן שלך. לגיטימי, אתה בטוח ראית אותו משחק יותר ממני, אני רק לא מסכים לגבי הקריטריונים שבהם אתה שופט אותו

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

היום מציינים 26 שנות פרגי, וב-24 בנובמבר ייחשף הפסל שלו באולד טראפורד.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רק דיברנו על הבן של פול אינס, וכבר המירור מדווח שאנחנו מעוניינים בו. חוץ מזה שמדובר בשחקן מוכשר, יכול להיות סגירת מעגל נחמדה כשהאבא עבר מאיתנו לליברפול דרך קבוצה אחרת והבן עושה הפוך.

11. WellNeverDie Member

שמעתי על כך. סביר להניח מן הסתם שהוא ימצא בין הפסל של באזבי לבין בסט לאוו וצ'רלטון, כי זה גם מאחורי היציע הצפוני שקרוי על שמו (וכי יש שם רחבה עם מקום).
    מישהו יודע על כך בוודאות? ואיך יראה הפסל?

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה לא נכון, הפסלים שהזכרת נמצאים מאחורי היציע המזרחי, מאחורי השער (ליד המגה סטור), בעוד שיציע פרגוסון הוא לאורך המגרש.

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

14. WellNeverDie Member

בעע צודק, טעות שלי. למרות ששם באמת יכל להיות נחמד.

15. nwish Member

חבל שרק לחודש, הייתי שמח אם לינגארד היה נשאר שם עד סוף השנה והייתי אומר את אותו הדבר גם לגבי קין, אלמלא האופציה הסבירה שכל הבלמים שלנו ייפצעו ב-2 לפברואר.