אני לא חושב שצריך למכור את יאנג. המחשבה היא פשוטה, כל עוד אנחנו ממשיכים לשחק ב4-4-2 אז או שנותנים לנאני חוזה חדש והזדמנות לאורך זמן בהרכב או שמוכרים אותו בינואר ובכסף מביאים קיצוני אחר להרכב. אפשר למקסם את האיכויות של יאנג כמחליף ואני די בטוח שאם נאני היה טוב העונה זה בדיוק מה שהיה קורה. אם לא נאני אנחנו חייבים שזה יהיה מישהו אחר. יאנג יכול להישאר כשחקן רוטציה וכאס מהספסל.
הבעיה עם גיגס וסקולס היא בכלל לא עם גיגס וסקולס. היא עם המנג'ר שמנהל אותם וממשיך להשתמש בהם כאילו אנחנו ב-2002 ולא ב-2012. שניהם יכולים להיות כלי נשק יעילים עבורנו במערך הנכון, בתפקיד הנכון, כמחליפים של 20 הדקות האחרונות שמשנים משחק. אבל פרגי מתעקש. 4-4-2, הם כאחד משני הקשרים במרכז. זה פשוט לא עובד. דיברנו על זה לפני שבועיים או שלושה כש-nwish ביקר, ובצדק, את החזרה של גיגס או סקולס להרכב באיזה משחק, אני לא זוכר איזה. אמרתי אז שזה משהו שאפשר לקבל באופן נקודתי, כמו למשחק בית נגד קבוצה לא חזקה. משחקי חוץ, לעומת זאת, חייבים להיות מחוץ לתחום. קיבלנו את סקולס נגד וילה ואת גיגס נגד נוריץ'. ומה קרה כשלא עבד נגד נוריץ'? קיבלנו את סקולס בתוספת לגיגס. לעג לרש. אני רוצה לראות את פרגי נהנה מהנוכחות של גיגס וסקולס ומהאפשרות שהם מעניקים, אבל ממשיך הלאה לשחקנים אחרים. כרגע זה הרע מכל העולמות - אנחנו סובלים מגיגס ומסקולס כי הם לא בשיאם ודי חד ממדיים, ואנחנו גם לא מקדמים את מי שאמור להיות הדור הבא, או לפחות רואים אם החבר'ה האלה טובים מספיק. ותיכף נישאר מול שוקת שבורה. הוותיקים יילכו, הצעירים עדיין יהיו סימן שאלה. הבעיה היא שפרגי מתעקש ולא נראה כמי שמוכן להוריד את סקולס וגיגס דרגה. ולכן, עם כל הכאב, אני מקווה שהם יפרשו ופשוט ייאלצו אותו להמשיך הלאה. כמו שנוויל פשוט החליט לפרוש כשהבין שהוא לא טוב מספיק וגורם נזק. חרף מה שתמיד אמרו על זה ש"פרגי יגיד להם מתי לפרוש", הוא לא. בנושאים אחרים, דווקא מה שנאמר על הרננדס ש"בשנות התשעים הוא לא היה נכנס להרכב שלנו" מעניין. כי כשקול הגיע ליונייטד, הוא היה סקורר מצוין וכדורגלן די מוגבל. הוא התפתח אצלנו. הרננדס גם מראה ניצנים. ניתן לזה זמן. שלשום הוא לא היה הפתרון, אבל גם לא הבעיה. יאנג שחקן טוב מאוד, מסוגל ליותר ממה שראינו עד כה. ניתן לו להיכנס לכושר ונדבר עוד כמה שבועות. ראוי למקום בסגל, וכשהוא בכושר גם ליותר. הבעיה היא שהרכב כמו שלשום לא נותן צ'אנס הולם לאף אחד. יש לנו שני חלוצים, ושני קיצונים, ומגנים שמצטרפים אליהם. אבל יש לנו בור מאחורה. אין לנו קשר שנכנס מהאמצע, שמאיים עם הכדור לרגליו, שמאיים בכניסה לרחבה ובהיותו סכנה מכדור שהוגבה מהאגף. גיגס וקאריק יושבים רחוק מהשער ומפזרים מסירות לאגף. זה הופך אותנו לצפויים ומקל על היריבה להתרכז בעבודה באגפים, וכך להפוך את חיי הקיצונים שלנו לקשים עוד יותר. הכשל הוא קבוצתי, אבל איכשהו, שוב ושוב, הכל אצלנו חוזר למרכז השדה. לב הקבוצה שלנו מורכב משחקנים חד ממדיים. כמה כדורים ארוכים של גיגס, גם המוצלחים, לא הופכים את זה לקישור ראוי.
אין לי ספק שהוא לא מסוגל ליותר משחקן ספסל אצלנו, אבל אם נאני אכן יעזוב - ואנחנו נתקשה/נהסס להביא מחליף אז אני אומר למכור אותו כמה שיותר מהר ולממן את בייל שגם ככה מתבזבז בספרס.
MUFC XI: Lindegaard, Rafael, Jones, Carrick, Buttner, Fletcher, Cleverley, Anderson, Powell, Welbeck, Hernandez MUFC Bench: Johnstone, Wootton, Young, Cole, Vermijl, Macheda, King הרכב מעניין, הזדמנות לראות את ניק פאוול שעשה רושם טוב במעט ששיחק עד כה, פיל ג'ונס חוזר, וקישור שאולי אם היינו רואים אותו בנוריץ' המצב היה טוב יותר.
מאקדה במקום צ'יצ'אריטו, ואני המאושר באדם! כ"כ אוהב אותו ומקווה שיעשה רושם חיובי אם יעלה! לגבי המשחק, פתחנו לא מדוייק והטורקים המעצבנים ביציע גרמו לי להנמיך את הסאונד, אבל ניק פאוול - איזה שחקן נהדר נראה שגדל אצלנו, חזק, נגיחה אדירה למשקוף, רגל מצויינת אנחנו כבר יודעים שיש לו, ועכשיו הוא גם מראה ניידות נפלאה על המגרש. שאפו. עריכה: שער. האמת שאין הרבה מה לומר, שני השחקנים החלשים אצלנו הם צ'יצ'אריטו ופלטשר שלא עשו דבר חוץ מלאבד. כמה חבל שפרגוסון כנראה ישאיר את המקסיקני בהרכב כי הוא משוכנע שהוא-הוא זה שיכבוש במידה ונכבוש, הוא מקריב את כל הנעת הכדור שלנו בשליש האחרון עבורו. עריכה שנייה: וכשהחילוף המיוחל הגיע, הוא מוציא את שני השחקנים שהיו הכי טובים אצלנו היום. אכן, מנג'ר גדול - מאמן רע.
ובך אין מעט אובייקטיביות? ממתי ביקורת לגיטימית הפכה לבושה? הנושא של בחירת ההרכבים הרעים והחילופים של פרגי הוא לא חדש, אם מבחינתך בלתי אפשרי להעביר על האספקט הספציפי הזה ביקורת למרות שעלה לנו בכ"כ הרבה נקודות ולא רק השנה, מה אוכל לומר? תהנה מהעיוורון המוחלט שלך. פרגי הוא המנג'ר הגדול בהיסטוריה, אני הראשון שיאמר את זה, ובחירת ההרכבים שלו היא לא פחות משערורייתית. היום זה בלט בחילופים, מול נוריץ' גם בהרכב וגם בחילופים, וזה עולה לנו בלא מעט משחקים שבהם אנחנו או מפסידים, או שהוא מתעשת ואנחנו נאלצים לרדוף אחר היריבה.
מתי תבין שיש הבדל גדול מאוד בין לתת ביקורת לבין לכתוב את השטויות שאתה כותב, שהן חסרות כל כבוד למאמן שהפך אותך לאימפריה. "מאמן רע". איך אוהד של יונייטד יכול לכתוב דבר כזה? עזוב אוהד של יונייטד. כל אוהד. ועוד לפי מה אתה קובע את זה...חילופים שלא אהבת באיזה משחק חסר כל חשיבות + משחק ליגה בנוריץ'. הוא אצלנו 26 שנים, אבל כמה טעויות שהוא עשה העונה (וזה נכון שהוא עשה) קובעים בשבילך הכל. הרי בלי המאמן הזה בחיים לא היית מגיע ל-89 נקודות או ל-12 אליפויות ב-26 שנים האלה. אתה חושב שאתה אביר האובייקטיביות עם הזילזול המעצבן הזה שלך בשחקנים ובמאמן. אני יכול לתת הרבה ביקורת ואני נותן, אבל אני לא כותב שטויות כמוך. מלא אנשים כבר באו בביקורת לפרגוסון העונה, לאף אחד מהם לא כתבתי מה שאני כותב לך, כי הם עשו את זה עם כבוד ולא כתבו שהוא "מאמן רע" שזאת בדיחה עצובה. התגובות שלך מאוסות. אתה כותב דברים שכאלה ועם מישהו מעיז לומר לך משהו, אתה חושב שהוא חסר אובייקטיביות כלפיי המאמן או הקבוצה. אין שום קשר, לא הכל צריך להיות כזה קיצוני. אני אובייקטיבי, אני בא בביקורת כשצריך, אבל אני לא כותב על פרגוסון שהוא...מאמן רע. לא מאמין שאני בכלל צריך להסביר כמה התגובות שלך הן של אוהד הצלחות.
יש מקרים בהם אני לא מוצא לנכון בכלל לחשוב על להעביר ביקורת. לא ראיתי את המשחק, מודה, אבל זה באמת לא קשור. אנדרסון שחקן שבאופן קבוע מתעייף בשלב מוקדם מספיק, פאוול ילד בן 18. יש גם חישובים אחרים כמו שמירה על שחקנים שמשחקים יותר הגנתי ו-controlled על המגרש כשאתה מכניס שני שחקנים התקפיים נטו כמו יאנג ומאקדה. אין לי בעיה עם החילופים האלה. והיום, על אחת כמה וכמה. משחק שבאנו להעביר, העברנו, הבנתי שאפילו שיחקנו טוב. יופי. מקווה שנלמד מזה משהו לגבי כמה מהשחקנים האלה ושיתופם בקביעות במשחקים משמעותיים.
תימנע מרגשנות אם אתה מתעתד להעביר טיעון הגיוני, זה לגמרי הורס לך את הכיוון. התגובות שלי הן של מי שרואה כיצד אנחנו משחקים לעומת הדרך בה אנחנו יכולים לשחק. הסגל שלנו אמור למעוך את נוריץ' ודומותיה, אבל היום אף אחד לא מופתע כשאחת כזו מוציאה מולנו תיקו או מנצחת, ולא בטעות, אלא תוך כדי שהיא מציגה משחק ששווה לשלנו. אז אני אומר את הדברים בצורה בוטה? מצטער שפגעתי ברגשותיך. בשנים האחרונות, פרגי באמת מאמן בינוני, אמן בבניית קבוצות הוא תמיד היה, אבל הוא הסתמך כבר תקופה על העובדה שהסגל שלו עולה על של היריבות, וברגע שהן סגרו את הפער בעזרת כסף מבחוץ, החסרונות שלו בקבלת החלטות לפני ובמהלך המשחק מתגלים במלוא חומרתם. צר לי אם אתה רגיש בעניין, גם אני מעריץ את האיש, כבר מעל ל-20 שנה, ומבחינתי זה בסדר גמור להעביר ביקורת לגיטימית לגמרי עליו, גם אם זה ברמת חילול הקודש מבחינתך. עריכה: אמיר, הביקורת שלי לא נבעה מהמשחק הזה, מי כמוך יודע. הביקורת הזו נובעת מהעובדה שזו ממש לא הפעם הראשונה שהמנג'ר מבצע החלטות רעות. אמרתי - היום זה משחק לפרוטוקול, ושלשום זה גיגס וקאריק מול טוטנהאם ונוריץ', שעולים לנו ב-6 נקודות שעלולות להתברר כקריטיות, או המון מצבים בהם אנחנו מקיאים דם בכדי להציל את עצמנו.
אין שום קשר. כבר כתבת שטויות אחרות על שחקנים כמו ולנסיה ואחרים. הוא לא קדוש בשבילי, הוא פשוט עיצב את יונייטד של שני העשורים האחרונים והפך אותה למשהו אחר. לכתוב עליו שהוא מאמן רע זה חוסר כבוד מינימלי. אם בשבילך הוא מאמן בינוני (לא משנה אם רק בשנים האחרונות או בכלל), אז צר לי בשבילך, כי הוא בטח לא "בינוני". אני גם לא מבין על מה אתה מדבר מבחינת איכות סגל שעולה על היריבות או קבוצות אחרות שסגרו את הפער. באמת שאי אפשר לכתוב יותר שטויות ממה שאתה כותב לפעמים, גם אם אתה מנסה להסוות את זה על ידי אובייקטיביות.
אז אסביר לך. אני מתכוון לכך, שבשנים הטובות שלנו בעת האחרונה (נאמר שמאז המונדיאל בגרמניה) הסגל שלנו עלה בהרבה על זה של היריבות ואת זה תמיד אזקוף לזכות פרגוסון, שלוש אליפויות רצופות כשהיו לנו רביעייה התקפית נפלאה, קישור חזק והגנת ברזל, ושוער מהטובים בעולם. בוא נודה שבמצב כזה, צריך להיות מאמן איום ונורא בכדי להצליח, ובכן, לא להצליח. מה גם שמדובר בתקופה שהיא לפני שברצלונה הנחילה את עקרונות הפוזשן למשחק המודרני. במצב של היום, כשכבר אין לו הסגל הטוב בליגה בהפרש עצום, טעויות אשר פרגי מבצע בניהול משחקים ברמת 90 הדקות ובחירת ההרכבים באים לידי ביטוי באופן ברור ומתבטאים בטבלה וביכולת. זו הנקודה, מקווה שהבנת.
קודם כל, ברור שככל שהסגל שלך חזק יותר, הטעויות שאתה עצמך עושה יהיו פחות קריטיות. מאז שרונאלדו וטבז עזבו, אין ספק שהשחקנים שהגיעו היו פחות מוכשרים. ולנסיה, הרננדז, יאנג. אין מה לעשות, הם פחות מוכשרים. מה שלא השתנה זה שאנחנו עדיין מתמודדים על התארים המקומיים לכל הפחות. עונה לאחר מכן, ב09/10, איבדנו את האליפות בנקודה והרבה בגלל הפציעה של רוני לקראת סוף העונה. ב-10/11 זכינו, ושנתיים לאחר מכן איכשהו איבדנו 8 נקודות הפרש (גם באשמתו של פרגוסון) ובסוף איבדנו את התואר רק בגלל פער שערים. סגל שנע בין בינוני מינוס לבינוני פלוס התחרה קבוע על האליפות ועדיין עושה את זה (השנה הוא כן התחזק, לפחות התקפית). יש כאן מאמן שמחזיק את הקבוצה הזאת עם הרבה מאוד פחות משאבים מאשר צ'לסי וסיטי. חוץ מזה, לצ'לסי עצמה יש יותר כסף מלנו כבר הרבה מאוד זמן...אז את הפער היא עצמה סגרה עם כסף מבחוץ כבר לפני כמעט עשור, ולא לפני חודשיים. בנוסף, אתה מדבר למשל על הסגל של תקופת רונאלדו בתור סגל יותר טוב מהיריבות (מה שלאו דווקא היה נכון בהשוואה לסגל של צ'לסי. מדובר בסגלים פחות או יותר שווים). אפשר לחשוב שאלו היו שחקני וורלד קלאס שניקנו בשיאם ופרגוסון רק היה צריך להציב אותם בצורה נכונה על המגרש. רונאלדו עצמה הגיע בגיל 18 על תקן להטוטן חצר, פרגוסון במידה רבה מאוד בנה אותו והפך אותו למה שהוא בשנים האחרונות. גם רוני עצמו הגיע בגיל 18 או 19. פרגוסון בנה את הקבוצות האלה בעצמו והפך אותן לבעלות סגל טוב - בעצמו. לא בעזרת אברמוביץ' או איזה שייח' מנצור. קיצר, אני לא צריך לסנגר עליו. לכתוב שהוא מאמן רע זאת בדיחה עלובה מאוד, הוא מאמן ענק, מנג'ר על, וזה שאיזה חילוף במשחק חסר חשיבות מול גלטסראיי היה טוב או לא טוב, זה כל כך לא רלוונטי. וכן, פרגוסון עושה בחודשים האחרונים טעויות מסויימות, ויותר משמעותי מכך, הוא לא לומד מאותן מטעויות. וכן, הוא קצת מיושן יחסית למאמנים הצעירים בשוק. זה לא הופך אותו למאמן רע, הוא עדיין ענק, וזה שאני חושב ככה, בטח לא הופך אותי ללא אובייקטיבי.
מוגזם לומר שפרגוסון מאמן רע, גם כיום. זו לא בושה להודות שכמנג'ר הוא תמיד היה טוב יותר מאשר מאמן, מה שלא משנה את העובדה שלאורך השנים ראינו ממנו מספיק הברקות הן בהצבת הרכבים, הן בהצבת מערכים והן בשינויים תוך משחקים כדי שאי אפשר יהיה לקרוא לו מאמן רע. במידה מסוימת, ירידת קרנו בפן ה"מאמן" נובע מכשלים שלו כמנג'ר, בעיקר בכל מה שנוגע למרכז השדה. למעשה, זה האזור היחיד בו אני יכול לומר שהוא מתפקד לא טוב כמנג'ר - הטיפול בקישור - ובדיוק כמו בקבוצה, זה מקרין על הכל. אולי הזיכרון שלי כבר לא חד, אבל בואו ניקח את השנים שהיו לנו באנקרים נהדרים במרכז השדה - קין וסקולס. במשחקים בהם נקלענו לבעיה ונזקקנו לשינוי, האם אי פעם היה צורך להוציא אחד מהשניים ולהכניס קשר אחר? לא ממש, הם היו הטובים ביותר שהיו לנו והטובים ביותר שהיו בכלל. אולי הוצאת מישהו מהם כדי להכניס חלוץ. לרוב, השינויים היו ברביעייה הקדמית. היום, כשמרכז השדה כל כך מעורער, לא נדיר לראות אותנו מבצעים בו שינוי במהלך המשחק, כי אין לנו ציוות מושלם או שחקנים שברור שהם עדיפים מאחרים. וכשכל הזמן מנסים לשחק סביב הבעיות הללו, נתקלים בצרות ועושים טעויות.
זאת תגובה טובה וראויה. מסכים בערך עם הכל. דווקא נושא הרכש בתור מנג'ר (רכש לקישור) מוביל לכך שפרגוסון לא סומך על מספר שחקנים, קל לו להיות נוסטלגי עם גיגס וסקולס, והוא ממשיך לטעות בנושא הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx